14 August 2013

Raya tahun 2013

Raya tahun ni mmg mencabar jiwa n raga...persiapan nk cari nak cari baju raya yg warna biru firus mmg memeningkan kepala tp alhamdulillah semua settle..baju mama n abah jupe da.. baju auni pun jupe semua.. ngan auni baju bunga tulip biru.. family lain pun biru firus jugak... bile bergambar mmg sweet giler-giler gambar..menjadi jer... mmg puas hati..


Ahli keluarga yana : - abah, mak, along, abg long,yana, suami, auni, mira, amy n amir

Raya pertama yana beraya kat Batu Burok..semua org ade tahun nie.. yang nk jadi cerita tahun ni baju raya mak n adik-adik lain siap selepas sembahyang raya...bahana anto kain pasang lambat kat tailor... baju raya hari kedua yang langsung x siap-siap..huhuhu sedeh plak tp raya ttp meriah..

Hari raya kedua da ade kat kampung... pegi jln raya umah sepupu abah yg duk kat kg tp buat sakit hati jer.. org g umah die nak beraya die plak bantai kite ngan story mory keluarga yg x semengah nk dibanggakan..aduhai lari mood raya.. tension kejap kepala aku.. ptg raya kedua da balik Rusila.. malam leh rehat kat umah sendiri..

Raya ke-3.. hari kenduri-kendara bagai da start memanggil... sebelum turn g kenduri..yana pegi beraya 3 buah rumah jiran sekaligus..mane-mane yg sebelum ni marah n sakit hati sb parking kete dpn pagar umah or anak jatuh kete tersembam jalan tar...semua da minta maaf n da dimaafkan.. harap kejadian yang berlaku x berulang lagi.. Bisnes pun da start hari ni sbb dapat order bbplus collegen awal puase lg n pegi hantar kat client..


dahi Auni yang berparut
Anak mama yang da comel..parut da pudar
Raya ke-4 da start keje.. aritu duk melangut jer kat meja sbb org x der sgt dtg bank...semua duk sibuk beraya lg..keje sari tu main game n sembang-sembang je..hahaha.. masuk Syawal ker 6 mak ayah start bawak anak-anak buka akaun n simpan duit raya... tangan kemain lenguh kira duit raya yg x bersusun cantik..
 
Tapi teruja sangat bekerja pada bulan raya sbb time ni la kerenah n perangai org kita blh tgk n perhati.. dan selami perasaan setiap org mase tu.. Anak-anak gembira sbb duit raya byk..tp mak ayah wajah sugul sb duit da banyak keluar..hehehe... raya setahun sekali jer..nak buat camner kan..

Pada sesiapa yang nk jadi Sales Manager yana blh sms di 0199770271 atau pm di facebook Liyana Tahar.. ketahui cara-cara utk mempunyai duit extra lps raya..


xoxo
Liyana Tahar


 

Entry Terbaru Yana

Event SM/SSM Ogos 2017

Salam semua... Selepas beberapa hari event berlalu baru arini berkesempatan update blog. Award kali ni ada 2 orang rakan kongsi yan...