05 October 2013

Lebih 2 minggu berlalu..~ September - Oktober

Rutin Yana sedikit berubah sejak 2 minggu yang lalu..Hari Malaysia waktu rakyat Malaysia menyambut hari cuti am Yana mengalami keguguran...sedih sgt sb da kali ketiga Yana keguguran..tp nk buat camne mmg bukan rezeki lg...

Doktor bg mc 3 hari je sb yana request camtu..Ye la yana x nak la org ckp sengaja buat hal kan..padahal hal2 mcm tu x de sape pun nak... masuk je keje penyelia bgtau cuti Raya Haji yana kene reject sbbnye yana da ambik mc... blh bayang x camne karekter Ketua Zon yana tu???  org yang x berperasaan atau org yg pk diri sendiri je..mmg pun sbb die suka cari pasal n buat peraturan yg ntah pape sdgkan diri sendiri x ikut...MC keguguran bkn yana yg mintak gugur or saje2 nk g gugurkan kandungan ape ingat senang ke nk buat anak??!!! ape2 pun yana doakan la moga2 die cepat sedar n jgn tindas org camtu.. x berkat hidup atas penderitaan org lain..

Da abis topik mc-cuti raya ni yana buat donno je la sambil settlekan rutin kerja..dlm masa yang same yana da try apply kerja baru.. sorg pun x tau kecuali family yana je...suami pun sokong cari keje baru.. 

Da masuk 1 Oktober bermula da episod cari target utk SIMPANAN SIJIL PREMIUM.... target bulan ni jer big boss nak sorang cari lebih kurang RM200K... bile pikir je amaun tu aduiihhh mane nak cari...ye la bulan ni org nak pakai duit utk beli lembu n wat qurban.. ade ke yg nk menyimpan??? Persoalan yang bermain di minda..Tp yana cube jgk cari start 1/10/13 da mula pancing, pujuk, ayat, rayu customer utk buat simpanan...mcm2 cara n idea keluar time tu...nk kejar target sanggup jer buat ape2 jer.. Alhamdulillah utk 3 hari target SSP yana lbh kurang RM70k...

Demi kerje yana buat pape2 jer sb nk achieve target..time tu jgk la yana terpikir kenapa yana x sanggup buat camtu dlm bisnes yana skrg ni..buat target n achieve target tu.. sedangkan yana da labur dlm biz ni tanpa ade paksaan sape2.. lgpun biz yana ni secara online mudah jer sbb yg utama kene buka fb @ kedai hari2...


Baru tersedar dari mimpi yg kejayaan biz yana bkn dr org lain tp kene mula dgn diri yana dulu... skrg ni kene kuatkan azam balik n achieve target nk ubah hidup yana sekeluarga n tolng org lain.. kalau target keje yana blh usaha masakan target biz yana x blh nk usaha lebih daripada tu..

Yana yakin blh sbb Yana mesti buat utk berubah..

Entry Terbaru Yana

Mitos pasal korset Premium Beautiful

Pernah tak buat keputusan tanpa ambil kira pengalaman sendiri? Alaaa orang putih cakap "dont judge a book by its cover"...