08 October 2013

Perjalanan Hidup Yana bersama Top Leaders Circle

Pernah tak terpikir sampai bile nk duduk takat tuuu jerrr..??? Sampai bile nak tunggu jerr?? Tanpa ade usaha untuk berubah atau mencuba.. Seingat Yana kekuatan nk berubah tu start pada bln 6 tahun 2012..masa tu Yana cube berniaga jgk tp melibatkan pakaian n tudung.. tp disebabkan fesyen skrg kerap berubah Yana x sempat nk kejar tuk tukar design n kat situ ade kerugian sikit.. tp x per x pernah putus asa... hampir setahun ulang alik ambik stok last2 tersadai tgh jln sb masa tak sempat diluangkan.

Genap setahun... Yana jupe la mentor yg tersayang Safriza Azwani masa tu yana depressed sangat2 sb baru lps keguguran kali kedua.. Keinginan nak jaga rahim n peranakan mbuatkan Yana google cara2 nak jaga peranakan n rahim..tup2 yang kuar asyik Premium Beautiful jer... Tgk plak gmbr profile Saf yang comel berbeza sgt dgn dulu time2 blaja... Yana pun approach la die.."saf buat pe sampai gebu camtu??" Saf jawab.."minum bbplus na".. pastu sembang2 ngan Saf, Yana nekad nk buat biz ni ngan Saf.. Yang penting Saf ade sentiasa bg info n cara nk buat camne.. Saf kenalkan aku dgn Top Leaders Circle.

Rintangan nak buat biz ni memula byk sgt dr nk apply loan sampai la nk dpt produk tp Yana x pernah putus asa.. Suami Cwm Zulkifli plak sentiasa memberi sokongan n siap bawak pegi mane Yana nk...masa dpt produk sampai ke kemaman yana pegi hantar.. time kasih sayang. Then ade yang order n repeat order... Abah sentiasa tanye "Na biz ok?? aku jawab "Alhamdulillah biz berjaya..ade je order..doakan biz ana berjaya n blh membantu org lain n keluarga kita." Pada mak yana, Nayate Abas beliau la yang mendokong biz yana sambil nk merawat diabetes n darah tinggi.. Terima kasih mak n abah MD Tahar..Ana sayang mak abah dunia akhirat..

Sebulan lps tu jupe ngan Ieda Rani kebetulan kak ieda balik kampung uruskan hal keluarga.. jupe kat Masjid Terapung Kak ieda suruh aku jalan depan..Pastu kata kak ieda " Na, Kak da yakin na blh berjaya kak da nampak potensi dalam diri na". Pertemuan pertama kali dgn kak da makin menambah semangat aku utk berjaya. Penerangan ringkas tp padat membantu aku dlm mengenali biz ni..

Skrg hampir 4 bulan berkecimpung dlm biz ni alhamdulillah rezeki sentiasa ade. Yana da x runsing cam dulu..hidup lebih tenang n lancar. Biz partner pun da ade tiba masa utk yana jd mentor plak dan yana akan aplikasikan apa yg yana belajar kat biz partner plak...Yana nak jugak pegi kelas ilmu sb kat kelas tmpt sifu2 dan otai2 kongsi kejayaan tp kekangan masa masih lg menghantui.. Insyaallah lepas ni nk cuba luangkan masa..

Doakan kejayaan yana dan keberkatan hidup yana.moga rezeki yana makin bertambah..aminn ya rabbal alamin..


Keluarga kekuatan yana dan biz partner semangat yana!!!

Inilah Liyana Tahar seorang ibu, isteri, anak, banker dari Terengganu

Entry Terbaru Yana

Event SM/SSM Ogos 2017

Salam semua... Selepas beberapa hari event berlalu baru arini berkesempatan update blog. Award kali ni ada 2 orang rakan kongsi yan...