30 November 2013

BBplus Collegen my new BFF ~ Miss Pinky

 
Miss Pinky ni da siap2 paket dan mudah nak bawa n bancuh tiap2 malam n pada yang suka travel..inilah caranya nak kekalkan kesihatan dan keremajaan

 
Malam nie Yana nak cerita sikit pasal Miss Pinky "BBplus Collegen". Pengalaman ni Yana sendiri yang alami sepanjang 5 bulan consume BBplus Collegen. Masa memula minum tu gerun jugak sebab takut muak ke hapa kan tapi bile da rasa bbplus ni mmg sedap sangat sb rase die x ubah macam RIBENA tapi lebih berkhasiat..

Sebab utama Yana minum BBplus Collegen ni sebenarnya kulit Yana ni mengalami masalah tona kulit x sekata, jeragat, dan paling teruk alahan makan seafood.. Sampaikan setiap kali makan seafood Yana akan telan ubat alahan pastu kalau tak memang gatal-gatal la tubuh Yana.

Bile duk minum je "cik pinky" nih setiap mlm sblm tidur yang memula sekali Yana perasan waktu makan seafood dah tak gatal-gatal n bengkak-bengkak da.. masa tu mmg happy sangat-sangat.. bile alahan da takde Yana tumpukan pulak untuk kulit Yana..

Bab kulit ni mmg lakan bende yang da lame kita adaambil masa sikit la nak hilang tp bile duk tilik-tilik muka setiap hari kat cermin..Perubahan tu tetap ada..dari jeragat penuh kat hidung n tulang pipi sekarang ni dah mula kurang.. mula pudar..

Selain tu BBplus ni berfungsi untuk Memulih - Membina - Memperbaharui sel-sel dalam badan dan tulang rawan.. Collegen bukan hanya untuk kecantikan semata-mata tp KESIHATAN jugak.. bayang kan lutut kita dah x sakit bile naik tangga sengal-sengal kat kaki tu mmg x hingat la..MasyaAllah sakit tu..


Mak dan adik Yana pun mula minum BBplus ni..
Da mula nampakkan kesihatannya..
pengalaman minum BBplus ni mmg x de yg lain kat Malaysia



 Harga
Sekotak RM180
Trial packs (5 paket) RM45

Sebarang pertanyaan atau order 
Liyana Tahar
0199770271

Ekstrak biji anggur dalam Bbplus Collegen

Ekstrak biji anggur ke-2 utama dalam BBplus Collegen


Khasiat Grape seed/extrak biji buah anggur
Grape Seed Oil mengandungi phytonutrien istimewa yang ditemui pada buah anggur yang dinamakan Polyphenols. Pada tahun 1985, Prof Jacques menemui polyphenols yang terdapat di dalam buah anggur dan bijinya mempunyai lebih Oligomere Proanthrocyanidin (OPC) berbanding daripada phytonutrient yang lain.
Keistimewaan itulah yang menjadikan minyak biji anggur cukup popular di negara beriklim sejuk. Ini kerana ia juga dikenalpasti sebagai produk dari sumber alam semulajadi yang mampu mencegah atau menyekat tumbesaran tumor atau ketumbuhan, antisclerosis dan merangsang keupayaan sel-sel. 
Kelebihan dan Kebaikan Grape Seed Oil 
• Meneutralkan bahan radikal bebas yang menyerang dan merosakkan sel DNA manusia
• Bertindak sebagai bahan antioksida mudah serap yang berfungsi untuk membantu
sistem tubuh manusia
• Berupaya menurunkan kadar LDL kolestrol
• Membantu meningkatkan kekuatan dan keanjalan salur darah
• Pemangkin kepada peningkatan tahap sistem imunisasi tubuh serta daya tahan
terhadap serangan penyakit
• Menyumbang bahan kolagen untuk kulit dan awet muda
• Menghalang pembengkakan dan keradangan
• Melancarkan perjalanan darah
• Mengurangkan gangguan ketahanan sistem tubuh untuk wanita yang hampir monopous
• Membantu memulihkan kesihatan sel dan tisu badan
• Mencantikkan kulit dengan menggalakkan pembaikan dan pembentukkan tisu
• Amat sesuai untuk ibu-ibu mengandung dan perkembangan janin di dalam kandungan
• Bertindak sebagai bahan anti bakteria, anti virus, anti kanser dan pelindung
kepada alahan
• Berfungsi sebagai penghalang oksidasi awal lipid, kerapuhan dan kekerasan
dinding kapilari darah
Love,
Liyana Tahar
0199770271

Yana dan Premium Beautiful

As salam dan selamat tengahari semua,

Hari ni Yana nk share pengalaman Yana memakai Korset Premium Beautiful. Sebelum ni Yana duk tengok orang pakai n dengar je masing-masing bercerita.. Sapai la masanya Yana sendiri alami pengalaman tu..Tengok, dengar n pakai sangat-sangat la berbeza.

Nak tau kenapa berbeza?? sebab dengan memakai sendiri Premium Beautiful Magic Korset ni Yana mengalami perubahan dan rasa lebih bertenaga sepanjang hari.

Pengalaman ni bermula pada hari Yana personal touch (PT) ngan mentor 2 minggu lepas.. masa PT session tu bru la yana belajar betul2 cara nk fitting #PremiumBeautiful kt org.. Bile asyik belajar teori je sampai bile2 pun x kn phm.. Tp bile start praktikal sendiri PB ni mmg best sgt.. Sampai x nk tanggal korset ajaib ni.. Mlm pertama pun pakai PBwalaupun cume nk g dinner jer.. Selesa sgt2..


 Start dr 2 minggu lepas hari2 Yana pakai PB n x pernah miss..sb bile x pakai rase cam pelik jer.hehehe..


  

Day 1: PB Corset my new BFF 

1st time pakai PB g opis.. Muka ceria berseri sampai ptg.. Bukan nak bangga diri tapi dari pg tadi lagi kawan2 duk puji "cantik jer yana ari ni"... "berseri je ari ni".. Penangan PB mmg superb bile badan befigure dan seri muka naik..I love u #PremiumBeautiful

Day 2: Wearing PB ~ magic corset

Badan yana rasa kemas jer.. Nak duduk membongkok pun x dapat n mmg bagus la sebab posture duduk yana betul..
Semalam balik keje terus basuh n kering kan bwh angin.. Pagi ni da boleh pakai balik...X susah pun nak jage!!


Day 3 : Kat Opis ~ Tengah rehat.. Kawan datang tegur..

K : maaf na tanyer..kenapa akhir2 ni lain jer..
Y : pasal mekap ker? Biase je cume rase confident lg tinggi bile pakai PB
K : betul kate abg na.. na mekap makin lawa..
(Dalam hati memang pun bile pakai PB ni aura die lain..orang tengok kita pun lain..)
Bru 3 hari pakai PB orang da nampak perbezaannyer.. Makin bersemangat nak terus pakai PB sebab pakai untuk kesihatan n kecantikan






Sejak2 pakai PB ni Yana asyik sendawa n kentut jer.. mmg 1 proses untuk keluarkan angin dalam badan..

Coretan Yana bersama Premium Beautiful akan bersambung....


Contact Yana thru
sms/call/wapps
0199770271

 

Testimoni-Testimoni Pil Maharani


Testimoni 1


 Testimoni 2


 Testimoni 3



 Testimoni 4


Testimoni 5

Testimoni 6



Peratus keberkesanan Pil Maharani



Rupa Maharani dalam dan luar kotak


Contact Yana untuk order :-

010-6273397

Kebaikan Kopi Mineral Garam Buluh



Kandungan utama Kopi Mineral
  • Bijian kopi Robusta
  • Garam Buluh Organik semulajadi Korea
  • Magnesium

 
Apakah itu magnesium?

Magnesium adalah mineral yang paling berlimpah keempat dalam tubuh dan sangat penting untuk kesihatan yang baik. Sekitar 50% dari total tubuh magnesium ditemukan dalam tulang. Sisi lain
terutama ditemukan di dalam sel jaringan tubuh dan organ. Hanya 1% dari magnesium ditemukandalam darah, tetapi tubuh bekerja sangat keras untuk menjaga kadar magnesium konstan.

Magnesium diperlukan untuk lebih dari 300 reaksi biokimia dalam tubuh. Ini membantu menjagaotot dan fungsi saraf, menjaga irama jantung stabil, mendukung sistem kekebalan tubuh yang sehat, dan menjaga tulang yang kuat. Magnesium juga membantu mengatur tingkat gula darah, meningkatkan tekanan darah sudah normal dan diketahui terlibat dalam metabolisme energi dan sintesis protein [2-3]. Ada sebuah peningkatan minat peran magnesium dalam mencegah dan mengelola gangguan seperti hipertensi, penyakit jantung, dan diabetes. Magnesium makanan diserap di usus kecil. Magnesium diekskresikan melalui ginjal.


* Untuk pengetahuan semua,mineral coffee ini terdiri dari sumber magnesium yang mencukupi untuk tubuh badan kita.dalam erti kata lain,kita minum mineral coffee ini bukan sekadar untuk sedap mulut, tapi juga untuk kesihatan badan kita.



Mineral coffee sesuai untuk:
1) Pesakit darah tinggi - membantu mengawal tekanan darah supaya lebih stabil. Ini dikongsikan oleh seorang pesakit darah tinggi yang menyemak tekanan darah beliau sebelum dan seminggu selepas minum mineral coffee. Mineral coffee bertindak sebagai agen penenang bagi kita.

2) Pesakit imsomnia - kebiasaannya pesakit imsomnia ini antara lain masalahnya ialah kerana kalsium tidak diserap dengan baik oleh badannya, maka badan mereka masih cergas dan tidak tenang untuk proses tidur. Kandungan Magnesium di dalam Mineral Coffee tadi membantu penyerapan kalsium berjalan dengan lebih baik, seterusnya badan akan beransur tenang dan dapat tidur dengan baik.

3) Pesakit migrain - pada sesiapa yang biasa menghadapi migrain ketika berpuasa, boleh minum mineral coffee ketika sahur. Elemen Garam Buluh tadi akan membantu melancarkan perjalanan darah dan mengelakkan migrain dan sakit kepala lain.

4) Pesakit kencing manis - Garam Buluh  tadi membantu dalam menyeimbangkan gula dalam darah dengan adanya chlorogenic acid tadi.  Pesakit juga harus mengambilkira segi nasihat doktor.

5) Pesakit yang mempunyai HB rendah - Contohnya ibu mengandung yang mempunyai HB yang rendah boleh cuba minum mineral coffee. Magnesium di dalam mineral coffee juga boleh meningkatkan jumlah darah ke paras yang sihat.


Setengah orang tak suka dengan garam buluh dengan baunya yang kurang enak.. So ni adalah alternatifnya.. Minum kopi sambil tu boleh jaga kesihatan diri.
 
*sumber dr Syakirah Azmi 

Kelebihan kopi mineral

BBplus Collegen

Bahan-bahan vs BBplus Collegen

1) Kolagen ikan terhidrolisis

  • Kolagen ikan dikelaskan sebagai Kolagen Jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia. 

  • Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen ikan  mempunyai kandungan Prolin dan Glisin yang cukup dalam suhu badan ikan yang rendah iaitu sama seperti kolagen manusia.

  • Prolin dan Glisin adalah dua jenis asid amino yang penting untuk penghasilan kolagen, mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan.
  •  Kolagen ikan ditukarkan menjadi peptida dengan menggunakan teknologi terkini untuk sumber kolagen yang kaya dan kesan penyerapan yang lebih baik. 

  • Merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism and osteoarthritis

2) Ekstrak biji anggur

Jom ketahui mengapa dalam BBplus ade ekstrak biji anggur

  • Ekstrak biji anggur mengandungi pelbagai khasiat kesihatan iaitu protin, lipid, karbohidrat dan polifenol.

  • Kuasa antioksidan polifenol adalah 20 kali lebih baik dari vit E dan 50 kali lebih baik daripada vitamin C. Dalam erti kata lain minyak biji anggur ini amat berkesan mengatasi masalah kanser serta amat baik untuk awet muda dan untuk memelihara kecantikan  dan yang bagusnya ekstrak biji anggur terbukti berkesan menguatkan sistem imun badan, menurunkan paras kolestrol, menghalang pembentukan darah beku, melegakan masalah berpunca daripada urat timbul dan lain-lain lagi.

  • Melambatkan penuaan.

  • Salah satu phenol yang ditemui dalam biji anggur ialah OPC (oligomeric Proanthi Cyanidin) ni lebih tulen berbanding kumpulan fitonutrien yg lain). OPC ni memelihara tubuh dari penuaan sebelum masanya. OPC juga terikat dengan kolagen. Secara ringkasnya, procyanidin ini juga membantu kulit lebih elastik, membuatkan seseorang nampak muda secara semulajadi.


3) Jus buah Blackurrant
  • Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas.
4) Vitamin C dan roselle 
  • Menguatkan rantaian kolagen, melindungi kolagen di dalam dermis kulit dan menggalakkan proses sintesis



5) Serat epal dan inulin (serat diet)
  • Menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.  




BBplus collegen ni cepat bertindak dan hasilnya boleh dilihat dlm masa 5 hari ( bukan result segera sebab ia bertindak untuk 1 badan bukannya hanya pada muka ya!)

BBplus collegen sesuai utk :-
  • mereka yang inginkan kulit yang cantik
  • mereka yang bermasalah kulit seperti jerawat, jeragat, kulit kusam, tona kulit tidak sekata dan berparut
  • anemia
  • mempunyai masalah saraf dan otot
  • pesakit darah tinggi
  • masalah rambut gugur
  • atlet - mengelakkan kejang otot
  • ingin hamil
  • diabetes
  • lelaki dan wanita
  • warga tua

 Dapatkan BBplus Collegen

5 sachets = RM50
1 kotak (20 sachets)  = RM210
(include FREE GIFT)


COD 
Chendering
Kuala Terengganu
Marang
Dungun

Hubungi 
Yana
010-627 3397

28 November 2013

Serba sedikit perihal Liyana Tahar

Nama penuh Yana ialah Liyana Khairunnisa Mohd Tahar..officially Yana kenalkan diri sbg Liyana Tahar.. Yana adalah seorang isteri kpd Che Wan Mohd Zulkifli dan ibu kpd Che Wan Nur Auni (2thn).. Yana asal n tinggal kt Kuala Terengganu..Jd cod Yana mostly dkt Kuala Terengganu, Marang, Chendering, Dungun (suami anto)..

Untuk berhubung dgn Yana blh call/pm/wa di talian 0106273397

 Yana blh didapati : -
#facebook/liyanatahar
#liyanatahar.blogspot.com
#ig/liyanatahar 

 Time kasih

Love,
Liyana Tahar

Entry Terbaru

Legging 360 Therapants

Selamat petang semua. Yana nak share satu produk baru keluaran syarikat Sahajidah Hai-O Marketing iaitu  Therapant Legging dari Premium B...