28 December 2013

Travelog part 2 at Setia City Mall


PART 2 ~ Spending time kat Shah Alam

Lepas menikmati tidur yang lena dan rehat yang panjang..
Hari kedua check out YH Hotel lepas tu pegi breakfast..
cari kedai kawan hubby yang jual sabun..
Sabun yang murah..wangi pun wangi..sempat beli 2 botol besar..stocking hehehe


Da siap beli sabun ni kitaorang pun
Teruskan perjalanan nak ke I-City Shah Alam 
tapi 
bile pikir-pikir balik siang hari mana lawa suasana die..
so..
Malam la pilihannya..hehehe
sebelum tu lepak dulu kat Setia City Mall

Pandangan suasana Krismas dari aras 2


Auni pantang kalau jupe aiskrim memang hantu la..yang x tak tahannya kedekut share aiskrim die...huhuhu

Saje je tunjuk kat mama aiskrim die..

Abah dan anak kalau da berjalan tak hirau da mama tertinggal kan belakang nie..
Bayangkan betapa tingginya pokok Krismas ni..

Auni nak wat balik beruang ni..hehe kat umah da banyak da
Dah puas jalan-jalan baru la pegi cari hotel untuk check in malam kedua
Pilihan kali ni Hotel Famili pulak..area Klang..
pening jugak la nak cari hotel budget 
tapi alhamdulillah jumpe juga
da nama hotel budget harga pun mestilah budget jugakkan..
 cume RM88 semalaman.. 
kedai makan depan hotel jer..
Receptionist?? memang baik..

Aktiviti Auni bile da masuk bilik memang takde kerje lain..
apalagi??
Meratah susu la..hadoiyaii


Rehat-rehatkan diri dulu.. malam nak pegi jalan-jalan kat I-City Shah Alam pulak..
Jangan tak tau malam ni jugak la 1st time Yana nak jupe ngan Kak Salleha Roslan..



To be Continued....


Love,
Yana

Cuti-cuti Malaysia ke Selangor ~ Day 1..makan-makan

Tahun ni cuti-cuti Malaysia Yana ke negeri Selangor Darul Ehsan...
Niat nye nak ke I-City tgk keindahan waktu malam dengan suami n anak..

Day 1: Sampai di Kuala Selangor..
Check in Hotel YH rehatkan badan sebelum keluar makan kat Tanjung Karang..
Kawan hubby bawak kami sekeluarga makan malam kat 
SATAY HUT..
Yang special kat situ semestinya Satay..


Kebiasaannya satay dan nasi impit tapi kat kedai ni kita boleh pilih sama ada nak nasi impit or ketupat..kuah pun lagi pekat n manis sikit tp best sangat..

Order sampingan Yana dan family..
Bihun goreng  yang boleh dimakan untuk 2 orang..
kenyang sangat..


sementara menunggu makanan sampai jom gambar-gambar dulu..




 Love,
Yana

Premium Beautiful Colors My Life

Wowww!!!! 
Yana masih lagi tak percaya yang kat atas tu adalah Yana dulu dan sekarang..
Nampak perbezaan pada susuk tubuh Yana dan bentuk muka..
Time dinner dulu bermekap bagai tapi muka masih nampak pucat, letih dan wajah lebih berusia dari umur sebenar..
Sekarang....tanpa mekap tebal wajah yana nampak berseri..sihat... muka lebih bujur..
Susuk tubuh??? makin ramping tak temban cam dulu..
Baru sebulan Yana amalkan memakai Premium Beautiful secara konsisten..8 jam sehari
bile nak bergambar pun tangan da asyik nak ke pinggang...hehehe 
Yana nak usahakan lagi supaya kesihatan dan kecantikan Yana terjaga..
Bila da alami sendiri dengan PB Yana lebih yakin dan yang paling bestnye PB menjadi BFF yana skrg ni..

 
Love,
 Yana with PB


Nak alaminya sama cam Yana??
Call or sms ke
010-627 3397

24 December 2013

Anak Saper tue??



Nie lah anak kesayangan Yana....Che Wan Nur Auni..
Asal keluar rumah jer mesti nak g "MYDIN"!!!
Kalau lalu ikut Bukit Besar tu da tau da nak ke mana
Nampak je Mydin mmg suke sgt-sgt
Ye la kan kat Trg ni Tak MYDIN...GAINT je la pasaraya yang besar

Sekarang ni da pandai tunjuk jalan nak ke Mydin da..
kalau terlepas je..mesti ayat ni yg keluar
"Ala...Auni nak g MYDIN.."
Anak sekarang da pandai demand2 tau..

Tapi pape hal keletah die la yg x tahan 
Ade je yang nak di buat or di ceritakan..
Seminggu dua ni ade minat kt tempat lain plak..
ape die??Tunggu...
new entry will come along..huhuhu



Love,
Yana

18 December 2013

Miss pinky??? BBplus Collegen


























Masalah jerawat yang sering mengganggu??
Puas mencuba pelbagai produk tapi jerawat tetap ada??
Apakata cuba BBplus Collegen...untuk kulit anda
Acu try test sekali..
Result die pasti mengagumkan hati..
Ramai yang da cube dan berpuas hati
Bukan saja jerawat kering dan hilang
malah pinggang sakit pun sembuh
tumit pecah pun baik



Dalam sekotak fungsinya pelbagai
baik untuk kesihatan dan kecantikan




Pm / Wapps
Liyana Tahar 
0106273397




Herba Ketat Rapat @ Maharani

Herba ketat rapat?? Dah la ketat boleh rapatkan lagi..
Ape yang hebat sangat herba ni??
Hehehe...pada yang da makan herba ni memang tak cari lain dah la..
Berbaloi dengan khasiatnya..
Herba ketat rapat @ lebih dikenali dengan nama "Pil Maharani" mampu merawat 
  • keputihan
  • senggugut
  • fibroid
  • period tidak teratur
  • mudah hamil
  • menstabilkan hormon
  • menguatkan dan mengecutkan rahim selepas bersalin
  • melegakan sakit pinggang
  • migrain
  • membantu menyingkirkan toksin
  • meningkatkan sistem imunisasi badan
  • menguatkan dan melindungi fungsi hati
  • mengembalikan keinginan seks
  • menguatkan kaki dan badan yg lemah
  • menegang dam menganjalkan kulit 
Haaa...kan banyak fungsinya tu.. dari segi kesihatan, awet muda, kesuburan hingga lah memulih dan menyegarkan badan..
Dalam biji-biji kecil tu tersimpan 1001 penyelesaian..
biase-biase jamu or herba paling kurang 50-60 biji 
tapi
 Maharani ni sampai 300 biji sekotak..

Suami pasti suka bila "miss V" isteri rapat cam malam pertama..
huuihh mana nak cari kan herba luar biasa hebat ni..
Untuk anak dara jangan risau yer 
sebab pil ni boleh amalkan dari muda sampai tua..

Love to share,
Yana
0106273397

17 December 2013

Penawar Hati Yana



Alhamdulillah.. 
Penawar hati yana dan teman setia mane-mane je Yana pegi..

Dengan status seorang ibu, isteri, pekerja bergaji n pengurus bisnes sendiri Yana masih mampu bahagikan masa dengan sebaiknya..

Yang paling happynya suami sentiasa beri sokongan untuk Yana berbisnes..Anak penguat untuk terus berusaha demi menjamin kesenangan masa depan..

Penat?? 
Alhamdulillah tak..
Sebab semuanya dengan keinginan sendiri dan family yang memberi semangat..
Penat tu da letak jauh-jauh..
Penat untuk sementara jer lepas ni boleh bernafas lega.. 
Yana yakin dengan REZEKI ALLAH.. 
Allah memberi pada orang yang berusaha


Fully of Loves,
Yana


Vege Haters or Vege Lovers???

Gud morning all...

Pagi-pagi buta ni Yana just nak kongsi feeling ngan semua pasal SAYUR!! Hehehe..Biase la kan bagi orang yang tak makan sayur macam jakun jer bile da makan sayur.. Ni semua sebab nak ajar anak makan sayur..
Pernah satu ari tu yana buang sawi depan anak (AUNI la kan) sekali anak cakap "mama ni nape x makan sayur, cian sayur"
Semalam buat tauhu goreng taugeh.. Dua-dua bende ni Yana x pernah makan time anak dara dulu or since kecik lagi kot.. sebab x suka la..Rentetan kak ipar masak aritu Yana jadi suka n boleh makan sapai da boleh masak kat umah.. gambar yg yana masak bukan la cam kat bawah ni tp lebih kurang..hahaha


Nak bagi anak makan sayur mak abah kene start makan sayur jugak..Kalau dulu boleh bilang ngan jari sayur apa yang yana makan..macam kobis bunga, kangkung, kailan... yang tu je kot.. 
tapi sekarang boleh kate tak terkira dah sayur ape.. semua makan jer.. Sawi manis, tauhu, taugeh, kobis bulat or panjang, tomato..banyak lagi la..sampai kan masak sekarang wajib ade hidangan sayur.. balance la pemakanan sekarang nie..



Now, rasanya Yana n family more to Vege Lovers.. hehehe tak mati pun makan sayur malah badan makin sihat


Love,
Yana

16 December 2013

Mencari Rezeki dengan Redha Allah

 


Umat Islam perlu yakin dengan sepenuh-­penuhnya bahawa rezeki terletak dalam kekuasaan Allah atau di tangan Allah, bukan di tangan makhluk.

Mahfum Firman Allah (Saba’:24)
Katakanlah: “Siapakah yang memberi rezeki kepada mu dari langit dan dari bumi?” Katakanlah: “Allah”, dan Sesungguhnya Kami atau kamu (orang-orang musyrik), pasti berada dalam kebenaran atau dalam kesesatan yang nyata.

Mahfum Firman Allah (Al-Ankabut:60)
Dan berapa banyak binatang yang tidak (dapat) membawa (mengurus) rezekinya sendiri. Allah-lah yang memberi rezeki kepadanya dan kepadamu dan Dia Maha mendengar lagi Maha mengetahui.

Mahfum Firman Allah (Ali Imran:26):
Katakanlah: “Wahai Tuhan yang mempunyai kerajaan, Engkau berikan kerajaan kepada orang yang Engkau kehendaki dan Engkau cabut kerajaan dari orang yang Engkau kehendaki. Engkau muliakan orang yang Engkau kehendaki dan Engkau hinakan orang yang Engkau kehendaki. Di tangan Engkaulah segala kebajikan. Sesungguhnya Engkau Maha Kuasa atas segala sesuatu.

Memang banyak ayat-ayat Al-Quran yang merujuk kepada rezeki sebenar yang kita peroleh atau yang hilang daripada kita semua­nya dikembalikan kepada Allah SWT.

Salah satu nye adalah ayat "SERIBU DINAR"... pegi la mane-mane kedai runcit atau tempat perniagaan setakat yang Yana nampak ayat SERIBU DINAR wajib ade dalam kedai.. sebab ayat ni berkait rapat dengan rezeki..


 


 Maksud Ayat SERIBU DINAR

Barang siapa yang bertaqwa kepada ALLAH s.w.t nescaya DIA akan mengadakan baginya jalan keluar. Dan memberikannya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangka. Dan barang siapa yang bertawakal kepada ALLAH s.w.t nescaya ALLAH s.w.t akan mencukupkan (keperluan) nya. Sesungguhnya ALLAH s.w.t melaksanakan urusan (yang dikehendaki) nya. Sesungguhnya ALLAH s.w.t telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap satu.



Sekadar peringatan dan amalan untuk diri sendiri..

Love,
Yana

Ayat seribu dinar di dalam rumi

WAMAN YATTA QILLAHA YAJ’AL LAHU MAKHROJA WA YARZUQUHU MIN HAITHU LA YAHTASIBU WA MAN YATAWAKAL ‘ALALLAHI FAHUWA HASBUHU INNALLAHA BAALIGHU AMRIHI QAD JA’ALALLAHU LIKULLI SYAI IN QADRAN.

Maksud ayat seribu dinar

Barang siapa yang bertaqwa kepada ALLAH s.w.t nescaya DIA akan mengadakan baginya jalan keluar.Dan memberikannya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangka.Dan barang siapa yang bertawakal kepada ALLAH s.w.t nescaya ALLAH s.w.t akan mencukupkan (keperluan) nya.Sesungguhnya ALLAH s.w.t melaksanakan urusan (yang dikehendakin) nya.Sesungguhnya ALLAH s.w.t telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu.
(Surah AT-TALAQ : Ayat 2-3)
- See more at: http://islam-suci.blogspot.com/2012/11/maksud-ayat-seribu-dinar-dalam-rumi.html#sthash.dFJm5Om9.dpuf



Ayat seribu dinar di dalam rumi

WAMAN YATTA QILLAHA YAJ’AL LAHU MAKHROJA WA YARZUQUHU MIN HAITHU LA YAHTASIBU WA MAN YATAWAKAL ‘ALALLAHI FAHUWA HASBUHU INNALLAHA BAALIGHU AMRIHI QAD JA’ALALLAHU LIKULLI SYAI IN QADRAN.

Maksud ayat seribu dinar

Barang siapa yang bertaqwa kepada ALLAH s.w.t nescaya DIA akan mengadakan baginya jalan keluar.Dan memberikannya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangka.Dan barang siapa yang bertawakal kepada ALLAH s.w.t nescaya ALLAH s.w.t akan mencukupkan (keperluan) nya.Sesungguhnya ALLAH s.w.t melaksanakan urusan (yang dikehendakin) nya.Sesungguhnya ALLAH s.w.t telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu.
(Surah AT-TALAQ : Ayat 2-3)
- See more at: http://islam-suci.blogspot.com/2012/11/maksud-ayat-seribu-dinar-dalam-rumi.html#sthash.dFJm5Om9.dpuf

Ayat seribu dinar di dalam rumi

WAMAN YATTA QILLAHA YAJ’AL LAHU MAKHROJA WA YARZUQUHU MIN HAITHU LA YAHTASIBU WA MAN YATAWAKAL ‘ALALLAHI FAHUWA HASBUHU INNALLAHA BAALIGHU AMRIHI QAD JA’ALALLAHU LIKULLI SYAI IN QADRAN.

Maksud ayat seribu dinar

Barang siapa yang bertaqwa kepada ALLAH s.w.t nescaya DIA akan mengadakan baginya jalan keluar.Dan memberikannya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangka.Dan barang siapa yang bertawakal kepada ALLAH s.w.t nescaya ALLAH s.w.t akan mencukupkan (keperluan) nya.Sesungguhnya ALLAH s.w.t melaksanakan urusan (yang dikehendakin) nya.Sesungguhnya ALLAH s.w.t telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu.
(Surah AT-TALAQ : Ayat 2-3)
- See more at: http://islam-suci.blogspot.com/2012/11/maksud-ayat-seribu-dinar-dalam-rumi.html#sthash.dFJm5Om9.dpuf

15 December 2013

Tilam Kuat @ Biovelosity Sleep Mate




Hari ni dapat maklumat pasal #tilamkuat dari mentor n group Top Leaders Circle. Ramai da kawan-kawan mula viralkan #BVSM ni berdasarkan pandangan suami isteri. Tak terkecuali untuk Yana jugak.. sebabnyer selaku ahli rasmi TLC memiliki one of the best ever lapik tilam ni memang tak terjangka kesannya.. nak-nak dari hubungan suami isteri... Untuk badan yang letih dan tak bertenaga bile tidur dengan BVSM badan automatically recharge dan tidur lebih lena tanpa dengkuran.

Liyana Tahar,
PM/Wapps
0106273397



14 December 2013

Membina Keluarga Bahagia



Bagi yang ingin berkeluarga mesti mengimpikan sebuah keluarga yang bahagia. Tak terkecuali untuk diri Yana juga. Ingat lagi masa muda remaja kalau nak kawin mesti cari pasangan yang bergaji besar, jawatan besar (doktor,engineer,lawyer). Tapi itu dulu, impian Yana dan kawan-kawan malah anak muda waktu dulu..
Bila dah jumpa pasangan walaupun tak menepati ciri-ciri yang Yana impikan sikit pun Yana tak kisah sebabnya impian dulu tak menjamin keluarga Yana bahagia cam sekarang. Walaupun hidup sederhana Yana masih ada suami yang memahami dan penyayang, anak yang comel dan makin membesar, keluarga mertua yang memahami dan adik beradik yang saling membantu.
Itu lebih bermakna dan lebih bahagia dalam pemahaman Yana.
Lepas Google2 terjumpa lah tip-tip Dr Fadzilah Kamsah share untuk bina keluarga bahagia... Bila sebut je Dr Fadzilah Kamsah ada sesuatu yang buat Yana suka dengar bile beliau berbicara..Suara yang penuh dengan nada positif..
kat bawah ni ada 50 tips untuk difahami dan diikuti.


1. Pasang niat dan berdoa untuk menjadi suami terbaik. Tanpa berniat dan berdoa anda tidak mungkin jadi suami yang cemerlang. Ramai suami terlupa.

2. Bersyukur kerana mempunyai pasangan hidup. Yakinlah bahawa isteri anda adalah pasangan terbaik yang Tuhan tentukan untuk anda. Ketentuan Tuhan adalah yang terbaik.

3. Suami mithali menjadi kebanggaan isteri. Pastikan anda membentuk sifat positif dan istimewa. Cuba tanya diri apakah sifat atau amalan yang boleh dibanggakan oleh isteri anda.

4. Setiap hari pulang dengan senyum dan bersemangat. Apabila suami tersenyum, isteri dan anak-anak akan bahagia dan rahmat Tuhan akan turun. Senyumlah apabila sampai ke rumah.

5. Pastikan anda ada masa untuk berbual dengan isteri setiap hari. Semua isteri bahagia apabila dapat berbual dengan suami. Berapa minit yang anda luangkan unutk berbual dengan isteri setiap hari?
 
6. Telefon isteri ataupun hantar SMS sekadar untuk menyatakan yang anda sayang ataupun rindu pada isteri. Isteri anda akan berasa seronok dan bahagia apabila mendapat panggilan ataupun mesej tersebut.
 
7. Hiburkan hati isteri anda dengan bercerita, buat lawak atau gurauan yang mesra. Setiap gurauan mengubat hati isteri dan mengeratkan hubungan suami isteri.
 
8. Pastikan anda bergurau senda dengan isteri di dalam kenderaan semasa dalam perjalanan ke tempat kerja ataupun ke mana sahaja. Ramai suami membazir masa dengan membisu semasa di dalam kenderaan.

9. Amalkan makan bersama setiap hari. Berbual mesra dan nasihat menasihati semasa makan. Amalan ini akan menarik hidayat Tuhan dan mengeratkan hubungan. Elakan berbual perkara yang melalaikan semasa makan.

10. Ajak isteri mandi bersama sekali sekala. Bergurau senda semasa mandi bersama adalah sunah yang dapat mengeratkan hubungan suami isteri.

11. Amalkan mesyuarat keluarga sekerap yang mungkin. Amalan bermesyuarat menarik hidayat Tuhan,mengeratkan hubungan dan menyelesaikan banyak masalah.

12. Bantu isteri melakukan kerja rumah. Ini adalah sunah yang dapat meringankan beban isteri, mengeratkan kasih sayang dan membahagiakan pasangan anda.

13. Pastikan penampilan anda anggun, kemas, bersih, wangi, sihat dan ceria. Ramai suami inginkan isteri yang mengancam, tetapi mengabaikan penampilan diri sendiri.

14. Didik isteri dengan memberi nasihat dan peringatan secara hikmah. Jadikan tindakan dan amalan anda sebagai contoh teladan yang cemerlang. Elakan cakap tak serupa bikin.

15. Berikan nafkah kepada isteri mengikut keperluan keluarga dan kemampuan suami. Ramai suami mengabaikan nafkah kerana isteri bekerja. Ramai suami yang kedekut dan berkira. Ini menyebabkan isteri derita dan rumah tangga terancam.

16. Jadikan penawar hati kepada isteri. Ambil berat keperluan dan kemahuan dan peka kepada emosi dan situasi isteri. Isteri yang bahagia membentuk keluarga sejahtera.

17. Sentiasa taat kepada semua perintah Tuhan dan memastikan keluarga juga patuh kepada Tuhan.

18. Suami mithali sentiasa menyimpan rahsia isteri. Ramai suami secara sengaja ataupun tidak sengaja menceritakan keburukan isteri kepada orang lain. Ini wajib dihentikan.

19. Muliakan keluarga isteri seperti keluarga sendiri. Ada suami yang membeza-bezakan antara keluarganya dan keluarga isteri. Ada suami yang memusuhi keluarga isteri.

20. Bentuk sifat cemburu yang positif. Cemburu tanda beriman, sayang dan endah.Suami yang tidak cemburu adalah dayus. Isteri amat suka apabila suaminya ada sifat cemburu. Dia rasa dihargai.

21. Jadilah suami yang pemaaf. Syurga isteri di bawah tapak kaki suami. Maafkanlah isteri setiap malam sebelum tidur supaya rumah tangga bahagia dan isteri mudah masuk syurga.

22. Tegur kesilapan isteri dengan hikmah dan kasih sayang. Isteri merajuk bukan sebab ditegur, tetapi cara ditegur yang kasar. Apabila suami kasar, isteri jadi takut, bingung, hiba dan memberontak.

23. Gunakan Nabi Muhammad sebagai model. Hidupkan amalan sunah dalam rumahtangga. Sebut nama rasul apabila mendidik dan menasihati keluarga bagi mendapat hikmah.

24. Mendahulukan keperluan isteri daripada orang lain. Ini adalah tertib memberi khidmat. Ramai suami yang melebihkan orang lain daripada isterinya. Elakan kesilapan ini.

25. Suruh isteri dirikan sembahyang dan ibadah lain. Apabila berjauhan, telefon ataupun SMS bagi mengingatkan sembahyang. Wasiatkan isteri untuk sembahyang fardu dan sunat. Buat pesanan ini sehingga suami meninggal dunia.

26. Cintai isteri sepenuh hati. Cintai tanpa syarat, bertambah mengikut usia,penuh kemaafan, memberi tenaga,tidak pernah sensara serta berteraskan iman dan takwa.

27. Sentiasa berubah secara positif. Sebelum cuba ubah isteri dan keluarga, ubah diri dulu. Apabila suami berubah, keluarga akan turut berubah. Apabila suami cemerlang, isteri akan gemilang.

28. Pamer keprihatian yang tinggi terhadap keluarga. Ramai suami tidak ambil kisah dengan keluarga mereka.Cuba tanya apa lagi khidmat tambahan yang patut berikan kepada keluarga.

29. Pamer kematangan yang tinggi. Orang yang matang tenang, sabar, waras,bijaksana, dapat membuat keputusan dan cekap menyelesaikan masalah.

30. Memuliakan semua perempuan bukan sekadar isterinya. Ramai lelaki cuba hormat wanita tertentu sahaja.Ramai isteri yang kecewa terhadap suami yang menghina atau tidak hormat sebarang wanita termasuk pembantu rumah.

31. Bentuk beberapa sifat wanita yang terpilih dalam diri suami. Nabi Muhammad amat pemalu, pemaaf, peka,endah dan mudah menangis. Sifat wanita yang ada pada lelaki menaikkan martabat lelaki dan lebih disayangi wanita.

32. Mahir dalam menguruskan keluarga. Peka dengan masalah dan karenah ahli keluarga, cekap mencari punca masalah, mencari alternatif penyelesaian dan memilih penyelesaian yang optimum.

33. Membaiki diri secara berterusan. Tingkatkan iman dan takwa, cuci hati dengan sembahyang taubat, istighfar,memaafkan dan minta maaf, berkawan dengan orang yang baik, pendapatan yang berkat dan baiki amalan dan tindakan.

34. Jadi contoh atau model terbaik untuk keluarga. Doa dan usaha supaya setiap perbuatan anda dapat dicontohi dan dibanggakan ahli keluarga. Apakah sifat dan amal anda yang dapat dicontohi oleh ahli keluarga?

35. Jadikan diri anda pendorong dan motivator berkesan unutk keluarga. Sentiasa beri galakan dan belaian. Elak marah, kritik ataupun hina keluarga. Fikir positif dan bersangka baik terhadap keluarga.

36. Tingkatkan ilmu berkenaan agama. Lazimnya, suami yang mendidik keluarga berkenaan agama. Belajarlah ilmu agama dengan niat mendidik diri dan keluarga.

37. Sentiasa menegakkan kebenaran. Tegas menyatakan apa yang buruk dan apa yang baik. Elak mengenepikan kebenaran semata-mata bagi menjaga hati ahli keluarga. Tegakkan kebenaran dengan hikmah.

38. Bertindak tegas dan lemah lembut mengikut situasi. Tegas dalam menyeru ke arah kebaikan. Lemah lembut dalam menegur dan memberi nasihat. Tegas sangat orang memberontak, lembut sangat orang pijak.

39. Latih diri memuji dan menghargai isteri. Ramai suami yang pandai kritik tetapi tidak tahu memuji. Belaian merawat emosi dan fizikal isteri dan membuat dia terasa disayangi. Cari peluang untuk sentiasa memuji.

40. Cari peluang untuk bertindak romantis terhadap isteri. Ini termasuk senyum,lemah lembut, sebut sayang tiga kali sehari, buat sebelum disuruh, sentuhan sayang, pujian dan memberi hadiah.

41. Fahami yang isteri ingin selalu di sisi suami. Suami pula berjauhan dengan isteri sekali sekala. Apabila berjauhan, telefon, SMS ataupun e-mel unutk bertanya khabar, berikan maklumat dan mengubat rindu.

42. Bentuk kerjasama yang mantap dengan isteri. Pamer kesatuan hati dan pendapat kepada anak-anak dan orang lain. Wujudkan kerjasama melaui mesyuarat, berbual, tolak ansur, bermaaf-maafan dan banyak berdoa.

43. Nilai diri daripada kaca mata isteri. Buang sifat dan amalan yan isteri benci. Berusaha keras melakukan perkara yang isteri suka. Apabila isteri bahagia, suami akan bertambah bahagia.

44. Apabila suami melayan isteri seperti mana dia melayan kawan, pasti isteri bahagia. Bayangkan cara anda melayan isteri sebelum kahwin. Ulangi layanan itu sekarang. Pasti hebat kesannya.

45. Suami wajar belajar jadi mengikut setia. Patuhi cadangan, pandangan dan pendapat isteri yang betul. Jangan bangkang perkara yang baik. Kawal macho dengan saksama.

46. Buat undang-undang dalam rumah tangga. Apabila suami marah, isteri mesti senyap. Apabila isteri marah,suami mesti senyap. Ini mengelakkan daripada bergaduh. Orang tidak boleh bergaduh sendirian.

47. Latih gerak batin anda supaya serasi dengan gerak batin isteri. Serasikan gerak batin dengan berdoa, patuh perintah Tuhan, maafkan isteri, bersangka baik dan lakukan perkara baik untuk isteri mengikut sebarang lintasan dalam hati.

48. Pimpin isteri dengan nasihat dan kasih sayang. Pesan selalu dan nasihat sekali-sekala. Waktu terbaik nasihat adalah semasa rehat, minum petang, waktu bersiar-siar dan semasa hendak tidur.

49. Seimbangkan hidup dengan sempurna. Rajin di tempat kerja, rajin juga di rumah. Peramah dengan kawan, peramah juga dengan isteri. Disiplin di pejabat, disiplin juga di rumah. Sabar dengan orang, sabar juga dengan isteri. Di luar dan di dalam rumah serupa.

50. Urus stress dengan sempurna supaya keluarga tidak terjejas. Lakukan riadah,berdiet, hentikan merokok,bercampur dengan orang positif, bermain dengan bayi, tengok ikan di akuarium, menyanyi, sembahyang taubat dan maafkan semua orang. 

Bila dibaca dan diteliti tip2 diatas untuk para suami tapi para isteri boleh reversekan "perkataan suami"
 Jom kita sama-sama bina keluarga bahagia. Bahagia kita suami isteri bahagia lah sebuah keluarga dengan anak-anak...


Love,
<Yana>

05 December 2013

Biovelosity Sleep Mate teman tidur anda

 Fungsi Biovelosity Sleep Mate
 
1. Meningkatkan metabolism
2. Mengaktifkan fungsi-fungsi sel
3. Menggalakkan peredaran darah
4. Meningkatkan pertahanan badan dan memperbaiki sistem imun
5. Meningkatkan tahap medan tenaga
6. Menstabilkan emosi, mengurangkan tekanan dan des
akan
7. Memulihkan tenaga, memperbaiki dan mengaktifkan sel dalam badan
8. Menjadikan kita lebih Bersemangat dan bertenaga
9. Meningkatkan keupayaan penyembuhan secara semula jadi
10. Mengimbangi dan mengharmonikan fungsi-fungsi fizikal
11. Melegakan kepenatan dan kesakitan
12. Merangsangkan dan menyelaraskan sistem saraf autonomik
13. Menggalakkan fungsi jantung
14. Menggalakkan tidur yang sihat dan berkualiti



Payment mode
Cash/Installment
  
For detailed:
Liyana Tahar 
0106273397

Waktu caj BVSM



Selimut Cahaya Dhuha... sbb kita caj dibawah sinaran cahaya pagi waktu dhuha..biasenya start kul 8 - 11 pg

Bayaran: 
CASH 
or
 INSTALLMENT
 (Warranty included)

Untuk maklumat lanjut :
liyana tahar
0199770271



Penyakit vs BVSM

Maksud penyakit

Penyakit adalah keadaan tidak normal pada badan atau minda yang menyebabkan ketidakselesaan, disfungsi, atau tekanan/stres kepada orang yang terbabit atau berhubung rapat dengannya. 
Kadang kala istilah ini digunakan secara umum untuk menerangkan kecederaan, kecacatan, sindrom, simptom, keserongan tingkah laku, dan variasi biasa sesuatu struktur atau fungsi, sementara dalam konteks lain boleh dianggap sebagai kategori yang boleh dibezakan
 Terdapat pelbagai jenis penyakit yang mengancam manusia. Penyakit ini boleh disebabkan oleh kuman, bakteria, virus, racun, kegagalan organ berfungsi, dan juga oleh penyakit baka/keturunan.
*source Wikipedia
 
Apa itu BVSM?


BVSM adalah pelapik tilam yang disuntik dengan GARAM LAUT DALAM

Penyakit-penyakit yang terbukti berkesan dengan BVSM

  CONTACT FOR DETAIL
sms/wa/call
Liyana Tahar
0106273397

Entry Terbaru

ShakeMe Cocoa @ Air Cokelat Kurus

SHAKEME COCOA PERISA BARU? Geng Hipstur panggil Air Cekelat Kurus. Hampir setahun da rupanya ShakeMe Cocoa ni dalam pasaran Malays...