17 December 2013

Vege Haters or Vege Lovers???

Gud morning all...

Pagi-pagi buta ni Yana just nak kongsi feeling ngan semua pasal SAYUR!! Hehehe..Biase la kan bagi orang yang tak makan sayur macam jakun jer bile da makan sayur.. Ni semua sebab nak ajar anak makan sayur..
Pernah satu ari tu yana buang sawi depan anak (AUNI la kan) sekali anak cakap "mama ni nape x makan sayur, cian sayur"
Semalam buat tauhu goreng taugeh.. Dua-dua bende ni Yana x pernah makan time anak dara dulu or since kecik lagi kot.. sebab x suka la..Rentetan kak ipar masak aritu Yana jadi suka n boleh makan sapai da boleh masak kat umah.. gambar yg yana masak bukan la cam kat bawah ni tp lebih kurang..hahaha


Nak bagi anak makan sayur mak abah kene start makan sayur jugak..Kalau dulu boleh bilang ngan jari sayur apa yang yana makan..macam kobis bunga, kangkung, kailan... yang tu je kot.. 
tapi sekarang boleh kate tak terkira dah sayur ape.. semua makan jer.. Sawi manis, tauhu, taugeh, kobis bulat or panjang, tomato..banyak lagi la..sampai kan masak sekarang wajib ade hidangan sayur.. balance la pemakanan sekarang nie..



Now, rasanya Yana n family more to Vege Lovers.. hehehe tak mati pun makan sayur malah badan makin sihat


Love,
Yana

Entry Terbaru Yana

Event SM/SSM Ogos 2017

Salam semua... Selepas beberapa hari event berlalu baru arini berkesempatan update blog. Award kali ni ada 2 orang rakan kongsi yan...