17 May 2014

Off To Kota Bharu - 13 Mei 2014

Assalamualaikum..

Hari ni ari cuti Wesak... Satu Malaysia cuti yana n family nak g Kota Bharu.. preparation awal untuk hari raya..


Muka si kecik tak nampak sebab merajuk ngan abahnya..gara2 abah cakap tak nak belikan baju raya..

Lepas sesi pujuk memujuk berlaku barulah mood Auni ok balik..



Lepas berenti kat stesen minyak auni dapat beli JOJO mood da ok..
Angin berubah sekejap jer..


Love both of them...

Mama Auni,

13 May 2014

Projek Duit Raya Gempak

Assalamualaikum...


Penangan seminar Hebat Berniaga Online (HBO) bermula dari IPOH, tempat pertama yang menjadi sasaran projek duit raya gempak untuk tahun 2014.. perkongsian selama 3 jam sangat2 berbaloi bagi bakal usahawan dan jutawan online menyinar...


Roadshow HBO kedua berlangsung di Crystal Crown Hotel, Johor Bharu.. sambutan yang diterima sangat menggalakkan apabila kesedaran untuk membina kewangan melalui fb ads di ajar secara teknikal dan detail oleh DDM Syafaat..


Negeri ketiga yang menerima kunjungan team HBO adalah negeri Melaka.. tak kurang hebat sambutan yang diterima oleh orang2 Melaka.. semangat untuk mempelajari ilmu baru dan memudahkan cara bagi orang yang tiada masa untuk beronline.. bertempat di Kings Hotel, Ayer Keroh Melaka.. perkongsian tidak disia-siakan oleh peserta seminar sepanjang 3 jam berlangsung..


Kunjungan ke HBO Terengganu dan Pahang pada 10 Mei 2014 bertempat di Rumbia Village Resort, Paka disertai lebih kurang 100 bakal usahawan yang teruja untuk mempelajari ilmu fb ads dar DDM Syafaat dan mendengar sendiri perkongsian dari hati dan pengalaman CDM Hamisah Alias sepanjang 10 penglibatan beliau di dalam Hai-O Marketing..

Terlalu banyak onak diri yang dilalui dan ia menyedarkan setiap peserta bahawa " bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian"... an ianya memerlukan pengorbanan 3 tahun pertama untuk kesenangan 30 tahun akan datang..






Bagi yana sendiri yang menghadiri HBO Terengganu berasa sangat bertuah dapat menghadirkan diri dan mengalami sendiri pengalaman bersama kak Misah dan Syafaat..

Memang BEST sangat2 dapat join seminar FREE dan mentor sanggup turun padang untuk bantu rakan kongsi..

Akan datang merupakan destinasi terakhir HBO iaitu HBO Kelantan akan menemui bakal usahawan untuk perkongian hebat dan berbaloi2..

Curi peluang yang ada untuk kesenangan akan datang..

Love,
Liyana Tahar
0106273397 / www.liyanatahar.com

06 May 2014

SEMBELIT SEMASA HAMIL





Sembelit ialah masalah biasa semasa hamil. Kira-kira 30 hingga 40 peratus wanita hamil mengalami sembelit. 

Ini diakibatkan perubahan hormon semasa hamil yang memperlahankan pergerakan makanan melalui salur penghadaman anda. 

Tekanan oleh rahim yang semakin membesar ke atas rektum juga boleh mengakibatkan sembelit.

Sekiranya masalah sembelit ini tidak dirawat dari awal, ianya akan menyebabkan terjadinya buasir.

APA YANG BOLEH ANDA LAKUKAN? 

- Diet yang sihat
- Minum banyak plain water
- cepat2 ke toilet bila ada signal nak 'membuang'. Don't delay!
- Makan buah-buahan yang berserat tinggi seperti apple, betik, dll.
- Minum jus buah-buahan yang berserat tinggi seperti juice prune or buah2 berries.

Kalau anda terlalu busy dengan rutin harian and inginkan something yang senang dan practical, BB Plus Collagen is the answer! 

Kandungan serat apple, ekstrak biji anggur, blackcurrant yang ada dalam BB Plus Collagen memang membantu anda untuk 'membuang' hari-hari! 

And nak minum BB Plus ni pun senang je..as simple as ABC!

To be honest, I have that problem too.. sembelit ketika hamil...since awal kehamilan pun da mula sembelit tapi Yana ade solutionnye dengan mengamalkan BBplus Collegen setiap pagi..

#isharecozicare
#usussihat


love,
LIYANA TAHAR
0106273397/liyanatahar1985@gmail.com


05 May 2014

Hebat Berniaga Online 2014

JOM WARGA PAHANG DAN TERENGGANU JOIN SEMINAR HEBAT BERNIAGA ONLINE 100% PERCUMA ❤️❤️

Khas menarik dalam seminar ini anda akan pelajari :

✔ Ingin cari EXTRA INCOME RM600 – RM1000 & more melambong

✔ Ingin BERNIAGA TAPI TAK TAHU CARA? Kami tunjukkan cara yang TERBUKTI berjaya

✔ Minat berniaga tapi TAK TAHU PRODUK APA ? Kami sediakan PRODUK HOT

✔ pernah berniaga tapi KURANG BERKESAN ? Kami tunjukkan teknik marketing berkesan

✔ nak berniaga ONLINE tapi X RETI ? Kami tunjukkan cara bisnes online pukau pelanggan

✔ biasa berniaga online / offline tapi SALE BIASA lebih teruk x da sale , kami tunjukkan cara sale MELAMBONG

Apa yang kami tawarkan :
- Bisnes bersama Mentor yang terbukti berjaya
- Team Group Elit
- Teamwork Support
- Teknik Marketing Meletup
- Teknik Sedut Duit Pelanggan
- Bimbingan Sepanjang Masa


Seminar ini TERBUKA KEPADA SEMUA

Kami akan bongkarkan TEKNIK BISNES ONLINE BERKESAN
100% Percuma.Kami menjemput anda bertemu pada hari Sabtu ini.

==============
Anda berminat ?
==============


SMS / Whatsapp —> HBO TERENGGANU <jarak> NAMA ke 010-6273397

Anda boleh datang bersama dengan rakan , family dan bisnes partner secara PERCUMA.

#HBO2014 #HebatBerniagaOnline #hbo #BisnesOnline #buatduitextra #pelanggancarikita #projekduitrayagempak #gegarbisnesonline #buatduitdarifb
#bisnesmentor #HBOTerengganu



JUMPA DI SANA!!!


Love,

LIYANA TAHAR
0106273397 / liyanatahar1985@gmail.com

03 May 2014

Apa itu TRIBOLOGI???

 JTX 1000 dan JTX GOLD menggunakan teknologi tribologi dan ianya sangat membantu mengoptimasikan proses geseran,kehausan dan pelinciran..




yang PASTI enjin BERSIH dari kotoran


untuk menjadi pengguna atau pengedar sah JTX sms JTX ke 0106273397


pengguna tegar dan pengedar,
yana

Minyak JTX GOLD

Apa itu JTX GOLD???

Hai-O JTX adalah minyak enjin berprestasi tinggi yang direka khas untuk membersihkan enjin dan memberi perlindungan terhadap pengoksidaan, kehausan, kakisan, mendapan, dan pembentukan lumpur dalam keadaan memandu yang paling teruk. Ia dihasilkan untuk kegunaan semua jenis kenderaan yang memakai petrol dan diesel termasuk kenderaan yang dilengkapi dengan turbocharger dan sistem pembakar suntikan. Formulasinya yang moden memastikan fleksibiliti untuk "mixed fleet operators".



Hai-O JTX 1000 (SL / CG-4)
  • Minyak enjin pelbagai gred yang canggih diperkaya dengan pekatan tambahan Jet Turbo-X 5000 EP / AW.
  • Menyediakan perlindungan anti-haus, anti-karat dan anti-kakisan.
  • Memaksimakan selang masa pengaliran minyak dan masa penyelenggaraan.
  • Mengelakkan pembentukan lumpur.
  • Ciri-ciri anti-haus yang lebih baik memanjangkan jangka hayat enjin.
  • Kestabilan haba yang baik.
  • Kebolehan enjin yang optimum untuk prestasi yang lancar dan berkuasa.
  • Dicadangkan untuk 10,000km.
  • Memenuhi atau melebihi spesifikasi prestasi API SL/CG 4, ACEA A3-98, B4-98, E2-96, MB 228.0/1 MB 229.1 MACK EO-1, MTU/DDC TYPE 1, M.A.N.270/271, ALLISON C-4.



untuk menjadi pengedar sah JTX GOLD sms JTXGOLD ke 0106273397 

ratu minyak jtx :)
yana


Jadual HBO (Hebat Berniaga Online) serata negeri

Assalamualaikum dan selamat pagi semua..

Maaf lah kalau semua tertunggu-tunggu post terbaru yana akhir-akhir ni.. Bukan sengaja tak nak buat post baru kat blog cuma sejak Yana pregnant ni alahan kat komputer tu cam teruk sikit...huhuhu ade pulak cam tu kan..

Dalam 2 bulan tak posting ape-ape sebenarnya banyak sangat cerita yang yana nak kongsi dengan semua..baik pasal bisnes ataupun personal life yana sendiri...

Pasal bisnes penghujung bulan April banyak aktiviti-aktiviti yang dianjurkan oleh mentor-mentor dan otai-otai untuk membantu usahawan yang nak berjaya..

HEBAT BERNIAGA ONLINE (HBO) telah menemui usahawan-usahawan di serata negeri :-

MASUK ADALAH PERCUMA

1) HBO Perak
     Hotel Impiana IPOH
     21 April 2014
     bermula jam 2.00ptg hingga 5.00ptg

2) HBO Johor
    Crystal Crown Hotel ,Johor
    26 April 2014,Sabtu
    bermula jam 2.00ptg hingga 5.00ptg
    
3) HBO Melaka + Seremban
     Kings Hotel, Lebuh Raya Ayer Keroh
     3 Mei 2014,Sabtu
     bermula jam 2.00 ptg hingga 5.00 ptg

4) HBO Terengganu + Pahang
    Rumbia Resort Villa Paka
    10 Mei 2014, Sabtu
    bermula jam 2.00ptg hingga 5.00ptg

5) HBO Kelantan
     tempat diberitahu kelak
    17 Mei 2014,Sabtu
bermula jam 2.00ptg hingga 5.00ptg


berminat mendapatkan ilmu PERCUMA sms HBO>NAMA>NO IC ke 0106273397

love u ouls,
yana

Entry Terbaru

Sweetality @ Pemanis Low Calorie

Assalamualaikum.. SWEETALITY?? PEMANIS GULA RENDAH KALORI!! Jom baca sikit pasal Sweetality ni.. Nak manis? Senyum sikit untuk ...