Kopi Mineral untuk ibu hamil

 

Kopi Mineral untuk ibu hamil???

Ramai yang bertanya, ibu hamil boleh minum Kopi Mineral tak??

Jawapannya: YA, boleh.

Pasti ramai yang tidak bersetuju apabila wanita hamil atau menyusu mengamalkan KOPI. Ya, KAFEIN yg terkandung dalam kebanyakan kopi di pasaran termasuk 3 dalam 1 amat tinggi kuantitinya yang boleh memberi kesan kepada bayi dalam kandungan mahupun yang disusukan.
  Tapi berbeza dengan Yana, sepanjang yana hamil yana akan pastikan kopi mineral diminum setiap hari nak2 time puasa. Ini kerana, sepanjang berpuasa badan ibu hamil akan menjadi lemah dan letih kerana kurang makan dan minum. Namun dengan kopi mineral perut akan sentiasa rasa kenyang dan memberi tenaga pada yana.

Jangan lupa, KAFEIN tetap diperlukan oleh badan kita walaupun dalam keadaan berbadan dua atau menyusu tetapi dlm kuantiti yang sedikit. Sebab itulah ibu mengandung atau menyusu mesti pilih MINERAL COFFEE.
Tambahan pula, dengan pengambilan kopi mineral HB dalam darah akan berada ditahap yang memuaskan iaitu 12 keatas..

Selain kandungan KAFEIN yang sangat rendah, khasiat mineral-mineral dalam Garam Buluhnya amat diperlukan oleh tubuh badan.

Bagi IBU HAMIL, Kopi Mineral dapat:

1) Mengatasi masalah bacaan tekanan darah rendah.

2) Menstabilkan gula dalam darah untuk mengelakkan GDM (gestational diabetes mellitus) atau kencing manis ketika mengandung.
3) Menstabilkan tekanan darah yg tinggi atau sangat rendah.

4) Memberi tenaga serta mengenyangkan di kala si ibu yg mengalami 'morning sickness', tidak lalu makan atau kerap muntah pada awal kehamilan.

5) Si ibu lebih bertenaga & tidak mudah penat sepanjang kehamilan.

6) Merawat masalah 'cramps' dan sembelit di kalangan ibu hamil.Nak dapatkan Kopi Mineral??? Jangan segan silu contact yana
0106273397love,
ibu hamil 5 bulan - xoxo

No comments:

Post a Comment

Entry Terbaru

360 Theravest Kecilkan Lengan Dengan Mudah

Selamat Hari Raya.. Maaf Zahir & Batin Macam mana Hari Raya tahun ni? Kalut² raya kate netizen..huhu betul jugakkan macam yana pun kalut...