Premium Beautiful : Cara Menguatkan Rahim
Risiko keguguran kebiasaannya berkait rapat dengan faktor umur, persekitaran, dan pemakanan si ibu. Pada trimester pertama risiko keguguran adalah tinggi, dimana 1 hingga 5 kehamilan trimester pertama (12 minggu kehamilan) adalah berisiko tinggi untuk gugur. Jom kita lihat punca gugur dan ketahui cara-cara untuk mengelakkan keguguran.

Punca utama keguguran biasanya berlaku akibat embrio tidak berkembang seperti sepatutnya. Masalah kromosom juga dikatakan adalah penyebab yang biasa. Masalah-masalah ini berlaku tanpa sebarang sebab dan mungkin tidak akan berlaku lagi.

Bayi memerlukan jumlah kromosom normal yang tepat untuk dia berkembang seperti sepatutnya. dia memerlukan 23 kromosom ibu dan 23 kromosom selebihnya dari bapa. Ketidaknormalan kromosom boleh menghalang perkembangan bayi tersebut. Jika kromosom tidak mencukupi atau kurang tepat ataupun berlaku sebarang perubahan pada struktur kromosom dalam kes ini, kehamilan akan terhenti pada fasa embrio.

Selepas keguguran, anda biasanya dinasihatkan untuk berjumpa dengan doktor untuk mengetahui keguguran itu sudah sempurna atau tidak. jika tidak proses D&C akan dilakukan.


'KITA HANYA MERANCANG, ALLAH JUA YANG LEBIH MENGETAHUI UNTUK SETIAP HAMBANYA"

Kebiasaannya selepas kehamilan pertama, kekuatan rahim sudah terjejas. Amat penting untuk anda menguatkan kembali rahim anda dan mengelakkan keguguran berulang. Jom kita berkongsi tips kuatkan rahim dan elakkan keguguran.

1. Makan makan yang segar dan elakkan makan yang diproses.
2. Elakkan makan makanan yang sejuk dan tajam.
3. Amalkan zikir Al-Musowwir.
4. Amalkan makanan tambahan yang boleh menguatkan otot rahim
5.Amalkan pemakaian Premium Beautiful

Sebelum disahkan mengandung Yana pernah mengalami 3 kali keguguran berturut. Bagi Yana salah satu cara yana menguatkan rahim adalah dengan memakai korset Premium Beautiful.
PB sangat-sangat membantu menguatkan otot rahim dan menyokong rahim dengan FIR yang ada pada korset.

Hubungi yana untuk maklumat lanjut.. 010 627 3397


Love, 
Liyana Tahar
 

No comments:

Post a Comment

Entry Terbaru

360 Theravest Kecilkan Lengan Dengan Mudah

Selamat Hari Raya.. Maaf Zahir & Batin Macam mana Hari Raya tahun ni? Kalut² raya kate netizen..huhu betul jugakkan macam yana pun kalut...