25 August 2014

TLC Berhari Raya

Aktiviti terbaru Top Leaders Circle adalah menganjurkan program sambutan Hari Raya Bersama-sama ahli keluarga...
Masing2 bersiap sedia dengan potluck dan pelbagai juadah disediakan...

Bertempat di TLC Centre
Bermula jam 8pm - 11pm (Jumaat)
Bertarikh 22.08.2014


Inilah wajah2 penyeri majlis Hari Raya TLC... bukan setakat jamuan makan2 diberi tapi diselitkan juga tips2 dan idea2 utk usahawan seperti kami supaya tak lemau dan mudah goyah...



Sesi persiapan juadah hari raya... terpandang muka Armyrra Halim dan Yushakila... happy je diorang kan...ye la program setahun sekali jumpe pulak dengan semua adik beradik TLC mmg seronok..


Antara juada Hari Raya... Nasi Minyak JTX sponsored by Kak Salleha dan Abg Halmie.. dengar jer da sedap time rasa pergghhh tak terkata... laon kali boleh tempoh hehehe...

Ade orang tak tahan dengan pavlova dan kek carrot... yana suka hiasan tp bab makan kurang sikit...

Haaaa...kuih ni jugak yang yana cari2..kuih traditional kekal sepanjang zaman...kuih seri muka...kalau tak silap kuih ni kak Izyan yang bawak... mmg best...dengan hijau nyer..pulut putih kat bawah...aduhai...mmg feveret yana la ni...

Tahun ni sambutan mmg best lagi best kalau adik beradik Pink Power ade sekali...aura jutawan tuk makin2 mengalir.... Tapi aura CDM abg Azlan Deraman, Kak Salha n Abg Al faath pun da buat yana tersengat... mmg TLC group bisnes yang tak boleh dicari dimana-mana... I LOVE TLC!!!!

                                   Liyana Tahar...
0106273397

12 August 2014

SERVICE for Premium Beautiful

Service premium beautiful adalah selagi hayat set pb tu ada di tangan. Maknanye bila ada sebarang kerosakan seperti hook tercabut, kain tercarik tetulang patah, anda boleh hubungi semula agent premium beautiful anda untuk mendapatkan service baik pulih percuma. 
No HIDDEN CHARGE!

Clear kan kenapa perlu dapatkan premium beautiful hanya dari agent yang aktif sahaja?

Alang-alang beli premium beautiful dengan harga empat angka kecik, better kita dapatkan dari agent yang serius berniaga dan serius boleh service semula set anda di masa akan datang.

Jangan terlalu berkira tentang harga, kerana service yang premium beautiful tawarkan adalah setanding dengan kesan yang di beri.


LAGI SATU TIPS UTAMA sebelum membeli premium beautiful!

Pastikan agent tersebut adalah PENGGUNA TETAP pb corset.
Kerana hanya mereka yang jatuh cinta dengan superbrand n high quality product like premium beautiful ni je yang akan sepenuh hati memberi service terbaik untuk anda sebelum dan selepas urus niaga dilakukan.


Untuk service PB anda!!

[Call me]
 0106273397
liyana


RM100 SEBULAN!!! PAKEJ LANGSING DENGAN PREMIUM BEAUTIFUL

 


Wahh!!! Premium Beautiful untuk semua para wanita diluar sana!!!
Pakej langsing hanya RM100 sebulan!!!


PROMOSI TERHAD!!
siapa cepat dia dapat

ASK ME HOW
0106273397
LIYANA
 

Premium Beautiful : Stretch Marks aka Rekahan Kulit

 

Setiap kali mengandung ini lah perkara yang paling dirisaukan oleh setiap wanita...
STRETCH MARKS!!!! 


Rekahan kulit atau dikenali juga sebagai stretch mark merupakan parut kecil yang terjadi dipermukaan kulit akibat dari kesan regangan kulit. Kesan rekahan ini selalunya mencacatkan penampilan dan juga kelicinan kulit kerana ia kadang kala boleh kelihatan dengan jelas.

 Faktor yang menyebabkan stretchmark antaranya ialah kehamilan dan juga akibat daripada kegemukan dan kenaikan berat badan yang  cepat hingga menyebabkan kulit hilang keanjalannya.
Kesan rekahan kulit biasanya terjadi dibahagian perut (kebanyakkannya disebabkan oleh kehamilan), di buah dada, punggung, pinggul, paha dan ada juga yang mengalaminya dibahagian lengan.

Walaupun ada yang berjaya menghilangkan kesan regangan kulit, dan ada juga yang berjaya mengurangkan kesan rekahan itu dari terlalu menonjol di permukaan kulit, cara terbaik dan termurah adalah melalui pencegahan dari awal. Juga, menghilangkan tanda regangan atau strectmark ini tidak semudah mencegahnya dari berlaku.

Berikut adalah beberapa tips yang boleh Puan-puan amalkan bagi mengelak dari terjadinya stretchmark :
1. Sekiranya Puan bercadang untuk hamil, mulakan dari sekarang dengan cara menyapu losyen dibahagian perut, punggung dan paha. Tujuannya adalah untuk memberi kesan keanjalan dan kelembapan kepada kulit. Ini juga membantu mencegah kulit dari menjadi kering dan merekah akibat dari regangan yang dialami sewaktu didalam tempoh kehamilan nanti.

2. Seelok-eloknya gunakan losyen yang mengandungi minyak kelapa atau aloe vera. Juga losyen yang dibuat dari bahan semulajadi dan tidak mengeringkan kulit. Cara lain ialah dengan menyapu Bio Oil iaitu sejenis minyak yang digunakan untuk membantu mengurangkan kesan regangan. Bio Oil ini boleh didapati di farmasi dan kedai ubat.

3. Waktu terbaik untuk menyapu losyen ialah setiapkali selepas mandi agar kulit kelihatan lebih sihat, tegang dan juga untuk awet muda. Ye lah,kalau kulit kita sentiasa lembap dan anjal, pasti lambat berkedut bukan?
 
4. Elakkan pengambilan minuman berkafein dan beralkohol yang boleh menyebabkan kulit menjadi kering. Sebaliknya, gantikan dengan air mineral bagi membantu melembabkan kulit.
 
5. Banyakkan mengambil buah-buahan, air masak, minuman yogurt dan susu segar agar tubuh mendapat bekalan air yang cukup.

6. Amalkan meminum 1 sachet BBplus Collegen setiap hari. kulit yang merekah kan menjadi pudar dan sekata seperti kulit sebelumnya.

7. Pemakaian Korset Premium Beautiful setiap hari selama 8 jam juga membantu kulit dari merekah dan memberikan tubuh badan yang cantik dan sihat.


Berkaitan Premium Beautiful dan BBplus Collegen

[Ask me how] 
0106273397
Liyana Tahar

11 August 2014

Pengalaman Yana Mengandungkan Anak Kedua

Malam ni yana nak share pengalaman yana mengandungkan anak kedua bersama-sama produk HAI-O... sebabnya Yana lah duta produk..yana lah pengguna produk...yana jugaklah jual produk... bile dah pakai or makan n amal sendiri baru senang nak share dan story pada semua orang..

Memula sekali nak share pasal 3 perkara yang yana amalkan sebelum pregnant

1) Premium Beautiful@ Korset Abang Sayang



Yana mula pakai Premium Beautiful since bulan November 2013.. sebab utama Yana pakai sebab nak kuatkan rahim dan shapekan bentuk badan.. Yana sanggup pejam mata habiskan duit untuk beli PB ni semata2 demi rahim yana yang hanya ada satu dan tiada galang gantinya.. bile da keguguran 3 kali berturut emosi memang terganggu dan cara atasinya yana pakai PB.. PB memang teman baik yana sampai sekarang.

2) Maharani @ Pil Herba Ketat Wanita


Yana makan Maharani aka pil herba ketat wanita untuk barikan kelainan pada hubungan suami isteri...bila dah amalkan pil maharani ni baru yana tahu penangan sebenarnya. Selain daripada tu kitaran haid dan hormon yana turut diperbetulkan. keputihan yang yana alami pun bukan lagi menjadi masalah. So.. proses dapatkan baby baru bermula...hehehe

3) Biovelosity Sleep Mate @ BVSM @ Selimut Cahaya Dhuha


Badan yang letih selepas seharian bekerja perlukan tenaga untuk direcharge... setiap malam yana tidur atas BVSM dan kesannya sangat berbeza...Badan segar, tenaga pulih, tidur pun nyenyak..

Bile da amalkan semua 3 produk kat atas tu bile tiba bulan 2 period yana da tak datang...Meaning yana da pregnant!!!! Bayangkan pakai korset tak sampat pun 3 bulan pastu makan maharani tak sempat habis 2 kotak yana disahkan mengandung lagi...Alhamdulillah rezeki Allah Taala..

Keduanya, Yana nak share pengalaman sewaktu hamil

1) BBplus Collegen


Yana memang da mula minum BBplus Collegen before pregnant lagi untuk masalah jeragat
dan kulit kering yana. Tapi bile yana mengandung ni, BBplus Collegen sangat-sangat membantu untuk proses pembuangan sebab bila wanita hamil sistem perkumuhan menjadi sangat perlahan dan berlaku sembelit. BBplus Collegen menghalang yana dari mengalami masalah sembelit dan kulit yana turut terjaga dalam masa yang sama.

2) Kopi Mineral
Yana suka sangat minum kopi mineral nak-nak sewaktu bulan puasa. Kenapa??? hehehe...mestilah ada kelebihannya... bile minum kopi mineral secara automatiknya perut yana akan terasa kenyang dan tumpuan tidak akan terganggu. Sepanjang bulan puasa yang lalu konsentrasi yana semasa berpuasa tidak terganggu dan yana boleh puasa cukup sebulan. Best sangat2.. perut pun takde lah nak meragam dan memang akan membuang jer setiap hari..


Pemakaian sepanjang waktu.. Set Marine Essence yana sentiasa pakai sewaktu mandi or bersihkan muka.. Sabun ketul n shampoo memang best diamalkan setiap hari bila kulit makin lembut, badan sentiasa wangi, kepala dah tak gatal, rambut cepat panjang dan yang paling penting emosi yana sentiasa terkawal disebabkan aromaterapi sabun marine essence.

Kesimpulannya, yana da amalkan sendiri produk yang yana jual dan yana sangat-sangat berpuas hati. yeaayy!!! 
Yana DUTA, Yana PENGGUNA, Yana JUAL


i love what im doing.. i love my path now


Loves,
mummy yana :)
0106273397

Entry Terbaru

ShakeMe Cocoa @ Air Cokelat Kurus

SHAKEME COCOA PERISA BARU? Geng Hipstur panggil Air Cekelat Kurus. Hampir setahun da rupanya ShakeMe Cocoa ni dalam pasaran Malays...