11 August 2014

Pengalaman Yana Mengandungkan Anak Kedua

Malam ni yana nak share pengalaman yana mengandungkan anak kedua bersama-sama produk HAI-O... sebabnya Yana lah duta produk..yana lah pengguna produk...yana jugaklah jual produk... bile dah pakai or makan n amal sendiri baru senang nak share dan story pada semua orang..

Memula sekali nak share pasal 3 perkara yang yana amalkan sebelum pregnant

1) Premium Beautiful@ Korset Abang Sayang



Yana mula pakai Premium Beautiful since bulan November 2013.. sebab utama Yana pakai sebab nak kuatkan rahim dan shapekan bentuk badan.. Yana sanggup pejam mata habiskan duit untuk beli PB ni semata2 demi rahim yana yang hanya ada satu dan tiada galang gantinya.. bile da keguguran 3 kali berturut emosi memang terganggu dan cara atasinya yana pakai PB.. PB memang teman baik yana sampai sekarang.

2) Maharani @ Pil Herba Ketat Wanita


Yana makan Maharani aka pil herba ketat wanita untuk barikan kelainan pada hubungan suami isteri...bila dah amalkan pil maharani ni baru yana tahu penangan sebenarnya. Selain daripada tu kitaran haid dan hormon yana turut diperbetulkan. keputihan yang yana alami pun bukan lagi menjadi masalah. So.. proses dapatkan baby baru bermula...hehehe

3) Biovelosity Sleep Mate @ BVSM @ Selimut Cahaya Dhuha


Badan yang letih selepas seharian bekerja perlukan tenaga untuk direcharge... setiap malam yana tidur atas BVSM dan kesannya sangat berbeza...Badan segar, tenaga pulih, tidur pun nyenyak..

Bile da amalkan semua 3 produk kat atas tu bile tiba bulan 2 period yana da tak datang...Meaning yana da pregnant!!!! Bayangkan pakai korset tak sampat pun 3 bulan pastu makan maharani tak sempat habis 2 kotak yana disahkan mengandung lagi...Alhamdulillah rezeki Allah Taala..

Keduanya, Yana nak share pengalaman sewaktu hamil

1) BBplus Collegen


Yana memang da mula minum BBplus Collegen before pregnant lagi untuk masalah jeragat
dan kulit kering yana. Tapi bile yana mengandung ni, BBplus Collegen sangat-sangat membantu untuk proses pembuangan sebab bila wanita hamil sistem perkumuhan menjadi sangat perlahan dan berlaku sembelit. BBplus Collegen menghalang yana dari mengalami masalah sembelit dan kulit yana turut terjaga dalam masa yang sama.

2) Kopi Mineral
Yana suka sangat minum kopi mineral nak-nak sewaktu bulan puasa. Kenapa??? hehehe...mestilah ada kelebihannya... bile minum kopi mineral secara automatiknya perut yana akan terasa kenyang dan tumpuan tidak akan terganggu. Sepanjang bulan puasa yang lalu konsentrasi yana semasa berpuasa tidak terganggu dan yana boleh puasa cukup sebulan. Best sangat2.. perut pun takde lah nak meragam dan memang akan membuang jer setiap hari..


Pemakaian sepanjang waktu.. Set Marine Essence yana sentiasa pakai sewaktu mandi or bersihkan muka.. Sabun ketul n shampoo memang best diamalkan setiap hari bila kulit makin lembut, badan sentiasa wangi, kepala dah tak gatal, rambut cepat panjang dan yang paling penting emosi yana sentiasa terkawal disebabkan aromaterapi sabun marine essence.

Kesimpulannya, yana da amalkan sendiri produk yang yana jual dan yana sangat-sangat berpuas hati. yeaayy!!! 
Yana DUTA, Yana PENGGUNA, Yana JUAL


i love what im doing.. i love my path now


Loves,
mummy yana :)
0106273397

Entry Terbaru Yana

Mitos pasal korset Premium Beautiful

Pernah tak buat keputusan tanpa ambil kira pengalaman sendiri? Alaaa orang putih cakap "dont judge a book by its cover"...