17 September 2014

Rawat Keputihan dengan Tuala Wanita BioSeleza

APA ITU KEPUTIHAN?

Keputihan atau Fluor Albus merupakan sekresi vaginal abnormal pada wanita. Keputihan yang disebabkan oleh infeksi biasanya disertai dengan rasa gatal di dalam vagina dan di sekitar bibir vagina bagian luar.
 
Yang sering menimbulkan keputihan ini antara lain bakteria, virus, jamur atau juga parasit. Infeksi ini dapat menjalar dan menimbulkan peradangan ke saluran kencing, sehingga menimbulkan rasa pedih saat si penderita buang air kecil.
 

CIRI-CIRI KEPUTIHAN YANG TIDAK NORMAL
  • Keluarnya cairan berwarna putih kekuningan atau putih kelabu dari saluran vagina. Cairan ini bersifat cair atau kental, dan kadang-kadang berbuih. Bagi sesetengah wanita, gejala ini merupakan proses yang normal sebelum atau sesudah haid.
  • Tetapi bagi sesetengah wanita yang mengalami masalah keputihan ini, akan terdapat rasa gatal yang menyertainya.

Biasanya keputihan yang normal tidak disertai dengan rasa gatal.  Sebagian besar cairan tersebut berasal dari leher rahim, walaupun ada yang berasal dari vagina yang terdedah kepada infeksi.


PUNCA-PUNCA KEPUTIHAN PADA WANITA

  • Kerap memakai tisu ketika membasuh bahagian alat sulit selepas proses membuang air kecil atau besar. 
  • Memakai seluar dalam yang ketat dari fabrik yang tidak menyerap peluh
  • Tidak menukar panty liner dengan kerap dan menggunakan tuala wanita yang salah.
  • Kurang mengambil berat tentang kebersihan alat sulit
  • Tidak menukar tuala wanita dengan kadar segera ketika datang haid
  • Sering mandi dengan cara berendam dalam air panas. Bakteria atau kulat senang membiak dalam situasi ini
  • Hormon yang tidak seimbang
  • Kadar gula yang tinggi dalam tubuh
  • Diet dan pemakanan yang tidak seimbang
  • Sering menggaru alat sulit
  • Keputihan yang tidak dirawat dari awal 
  • Kerap bertukar pasangan
  • Wanita yang badannya terlalu letih

KESAN-KESAN KEPUTIHAN KEPADA WANITA
  • Cepat murung
  • Hilang keyakinan diri untuk berdepan dengan suami dan masyarakat akibat bau yang busuk akibat keputihan yang teruk
  • Kesukaran untuk mendapatkan zuriat
  • Potensi untuk mendapat kanser rahim / pangkal servik serkiranya dibiarkan berlarutan


Picture
Keputihan yang kronik, boleh membawa kepada masalah rumahtangga dan hubungan suami isteri.

 
CARA MENGATASI MASALAH KEPUTIHAN

1. Rebus segenggam daun sirih dalam 20-30 minit. Basuh miss V anda dengan air rebusan sirih  dalam keadaan suam-suam kuku.
2. Bertangas
3. Elak dari menggunakan seluar dalam yang ketat dan tidak mempunyai pengaliran udara.
4. Amalkan gaya hidup yang sihat
5. Jumpa doctor anda sekiranya masalah semakin kronik.
Selain dari lima (5) cara merawat keputihan seperti diatas, masalah keputihan turut boleh dirawat dengan menggunakan tuala wanita bioseleza.
 
 

KEISTIMEWAAN TUALA WANITA BIOSELEZA :
 
 
- Menampung sehingga 150ml cecair TANPA sebarang KEBOCORAN (normal max haid 50ml)
 - Membekalkan OKSIGEN & tenaga BIO VELOCITY (BV) yang menyeimbangkan tenaga ELEKTROMAGNETIK 
kepada pemakai. Tiada lagi masalah letih, lesu, pitam ketika haid.

- Mengandungi nano perak & ion negative untuk membasmi 99.99% bakteria & Far Infrared Rays (FIR) untuk melancarkan peredaran darah

[TEKNOLOGI BV DI'PATENT' KAN, TIADA PAD LAIN DI DUNIA YANG BERTINDAK SEBAGAI 'BOOSTER' TENAGA & MEMBANTU MENYELESAIKAN MASALAH SAKIT PUAN SEPERTI BIO SELEZA]

TUALA WANITA BIOSELEZA SESUAI UNTUK SIAPA?
 
✔ Semua golongan wanita untuk kegunaan semasa haid & pantiliner untuk kegunaan harian
✔ Ibu mengandung : memberi tenaga, mengelakkan masalah keputihan, 'kencing kotor' & terkencing semasa batuk/bersin
✔ Lelaki : membantu masalah angin pasang, buasir, memelihara "kelelakian" & pelbagai lagi fungsi lain melalui tenaga Bio Velocity & FIR
✔ Kegunaan lain : 
-letakkan di dalam kasut (utk keseimbangan badan, nyahbau)
-'cool fever' semasa demam 
-tampal dalam anak tudung utk kesegaran & masalah migraine
 

Kelebihan memakai Tuala Wanita Bio Seleza 
(+) Fungsi pembasmian bakteria
(+) Fungsi penyahbauan
(+) Menyelaras fungsi fisiologi tubuh badan
(+) Melegakan masalah sakit puan
(+) Mencegah pertumbuhan sel kanser
 
 
 
  HARGA BIO SELEZA

Premium Set Gift

 

 

Premium Set Gift A

 
 

Bio Seleza Feminine Pad (MIXED) mengandungi:

1) Bio Seleza Feminine Pad (Pantyliner) x 2 pek (30 keping pantyliner setiap pek)
2) Bio Seleza Feminine Pad (Day Safe) x 2 pek (10 keping setiap pad)
3) Bio Seleza Feminine Pad (Night Safe) x 1 pek (8 keping)
4) Bio Seleza Feminine Pade (Night Safe - Extra Long) x 1 pek (8 keping)
HARGA : RM 131.00
FREE DELIVERY

Premium Set Gift B


Bio Seleza Feminine Pad (PANTYLINER) mengandungi:
1) 6 pek yang mengandungi 30 keping pantyliner (jumlah 180 keping pantyliner) 
HARGA : RM 138.00
FREE DELIVERY

Premium Set Gift C

Bio Seleza Feminine Pad (DAY SAFE) mengandungi:

1) 10 keping x 6 pek Tuala Wanita untuk siang hari (jumlah 60 keping)
HARGA : RM 128.00
FREE DELIVERY

Promosi Set Tuala Wanita Bio Seleza

Percuma satu kotak Bio Seleza Feminine Pad (MIXED) berharga RM 131.00 dengan 2 unit beg produk Bio Seleza bagi setiap pembelian Set A dan Set B berharga RM 790.00

 
 
                                            HUBUNGI:
                                     FB: LIYANA TAHAR
                              SMS/WAPPS 0106273397

                              PENGEDAR DIPERLUKAN!!!

My 1st Achievement as Senior Manager sales of RM20,000


Badge pertama dalam pencapaian yana sepanjang berbisnes.. Bukan senang nak achieve RM20k tau.
Nak-nak Yana mulakan dengan modal yang rendah. Banyak halangan dan rintangan yana perlu tempuhi untuk sampai ke kedudukan sekarang. 
Pepatah ada menyebut "Berakit-rakit ke hulu..berenang-renang ketepian, Bersusah-susah dahulu bersenang-lenang kemudian"



Semasa terima anugerah dari wakil Hai-o Marketing...perasaan yang yana alami masa tu sangat-sangat terharu, berbangga, puas hati, nak terus berjaya.. kenapa??? sebab da alang-alang yana bermula kenapa nak buat sekerat jalan..semestinya yana nak buat sampai CDM!!!
BUAT SAMPAI JADI TANPA HENTI!!!



Pose wajib TOP LEADERS CIRCLE!!! Kerana kami Premium Beautiful Expert!! Yang bertauliah dan terpilih sebagai agent2 yang mempunyai sijil dari pihak Hai-O Marketing.

Yang ni pulak corat-coret di hari anugerah...bersama-sama biznez partner, mentor2 dan leaders..

Yana bersama group bisnes ambil peluang bergambar dgn IKON SOHONITA MALAYSIA SALHA ZAIN


Bersama-sama group TLC dan Abg Azlan Deraman









Apelah yang buatkan mentor yana Kak Salleha Roslan ketawa besar..

CDM HAMISAH ALIAS
Dengan Leader & Jutawan CDM Azlan Deraman

CDM SALHA ZAIN
CDM IZYAN LIYANA
BAKAL DDM SAFRIZA AZWANI
CDM NUR FADZLIAH



















SSM NUR AQILAH
BIZ PARTNER NUR SYA



















CANDID TIME!!!!

















Happy sangat dikelilingi orang-orang yang positif dan berusaha untuk berubah kearah yang lebih baik.. 


Loves,
Yana :)




Testimoni BIO SELEZA


Assalamualaikum semua... 
Yana nak share testimoni customer yang da pakai BIO SELEZA ni dan sangat-sangat berpuas hati..










 

 Hubungi 
FB : LIYANA TAHAR
SMS/WAPPS 0106273397


loves,
Yana :)


Apa itu BIOSELEZA???


Selamat pagi semua.. 
Pagi ni nak bercerita sikit pasal produk baru HOM yang mengutamakan kesihatan para wanita.




BIO Seleza pad feminin dirumus khas dengan bahan-bahan yang dapat membantu masalah yang berkaitan haid serta ketidakselesaan akibat haid. Dengan tambahan 8 kelebihan yang unik, Bio SELEZA memperbaiki kebersihan feminin serta menggalakkan kebersihan perlindungan kesihatan optima sepanjang hari.

1. Jalur teras Anti- Bakteria
Dirumuskan dengan BIO-ACTIVATED ENERGY, NANO SILVER dan ION NEGATIF yang dapat membunuh bakteria secara berkesan. Selain itu, ia membantu menggalakkan activiti sel, memperbaiki peredaran darah, melegakan kesakitan haid dan detoksifikasi.

2. Penyerapan secara Hyper 
Menyerap cecair dengan cepat dan berupaya untuk menampungnya untuk mencegah kebocoran. Ia menjadikan kulit berasa kering, bersih dan segar sepanjang masa.

3. Rekaan kawalan kebocoran yang unggul
Mencegah kebocoran dan aliran-putar-balik secara berkesan serta menggalakkan peredaran udara yang baik. Ia memelihara kulit agar berasa kering, bersih dan segar sepanjang masa walaupun semasa aliran haid yang banyak.

4. Permukaan kapas yang lembut
Permukaan kapas yang lembut dengan polimer penyerap yang berkesan untuk menyerap cecair dengan cepat supaya kulit berasa kering. Ia berkesan mengurangkan reaksi akibat alergi kulit atau kerengsaan.

5. Lapisan berongga untuk pengaliran udara
Membolehkan peredaran udara yang lebih baik untuk mengurangkan kelembapan dan bau. Selain itu, ia membantu menghalang pembiakan bakteria dan kerengsaan kulit.

6. Ultra NipisTiada perasaan rimas. Ia memberikan kesegaran serta keselesaan yang berpanjangan di samping mempunyai kesan anti-radang

7.Tidak bertoksik & Mesra KulitMenggunakan pelekat yang berkualiti tinggi serta reka bentuk jalur yang ergonomik untuk mengekalkan kedudukan setiap lapisan dengan kukuh

8. Perlindungan kebersihan yang maksimum
Dibungkus dalam pek aluminium yang mudah dibawa serta memberikan perlindungan kebersihan yang maksimum



Keistimewaan BIO SELEZA

Menggunakan teknologi BIO VELOCITY (BV) ialah sejenis tenaga tulen dan semulajadi yang diperolehi terus dari matahari. Aliran tenaga ini akan menyeimbangkan medan elektromagnetik (medan tenaga biologi) seluruh badan manusia.



Hubungi:
FB: LIYANA TAHAR
atau SMS/WAPPS 0106273397

(PENGEDAR DIPERLUKAN!!!)


Loves,
Yana :)




 




15 September 2014

Biovelocity Sleep Mate vs Resdung


Achumm..achummm…

Uols ada masalah ni tak? Bangun pagi je mula lah nak bersin lah..hidung berhinguslah..hidung tersumbatlah..hidung gatal-gatallah..or macam-macam lagi masalah hidung. Uols tahu kan..itu sebenarnya resdung.


Resdung adalah perkataan yang digunakan untuk menggambarkan pelbagai penyakit hidung. Salah satu punca gejala resdung adalah akibat jangkitan bakteria keatas hidung dan rongga disekelilingnya.

Dianggarkan hampir 25% penduduk negara ini mengalami penyakit resdung yang serius. Diantara tanda-tanda resdung ialah gatal-gatal, hidung berhigus atau tersumbat, sakit kepala terutama di dahi dan pipi, kelumumur yang berterusan walaupun bermacam syampu dan ubat telah digunakan. Penyakit resdung juga dikenali 'sinusitis'. Ramai yang tidak memandang serius tentang penyakit ini tapi sebenarnya boleh mendatangkan bahaya kepada penghidapnya. Untuk kanak-kanak, ia boleh sebabkan jangkitan sellulitis dan merah pada bahagian mata. Akhirnya boleh menyebabkan buta. Manakala untuk orang  dewasa, ia boleh menyebabkan nanah daripada sinus frontal tidak dapat keluar daripada hidung dan akan masuk serta memenuhi ruang dalam otak. Ini akan menyebabkan dinding pemisah akan menjadi semakin tebal dan boleh mengakibatkan sinus mudah tersumbat.


Bahaya sebenarnya resdung ni kan? Dah lama ke uols hadapi masalah ni? Rasa selesa tak? Ke ok jer?? Hihi..Sorry..sorry saja nak bagi uols marah 


Actually saya nak share experience tidur bersama dengan orang yang ada resdung ni. Nak tidur pun problem. Sakit gak telinga kita dok dengar orang sebelah sok sek..sok sekk..macam nak keluar..tapi tersumbat..tak keluar-keluar! hihi..sorry yer orang yang berkenaan :).


Tapi setelah beberapa lama kami tidur berlapikkan Bio Velocity Sleep Mate (BVSM)ni..bunyi-bunyi tersebut dah hilang!! Serious! Memang hilang! Siap saya tanya jiran sekatil saya tu.."aikkk..dah tak dengar ek bunyi hidung tersumbat abang tu? Dah hilang yer?” Haaa…dasyat tak? Alhamdulillah..bunyi-bunyi tu dah tak mengganggu J


Lagi satu..sebenarnya jiran sekatil saya ni dia agak steptikal dengan BVSM ni..kalau tanya apa dia rasa mesti dia cakap tak rasa apa-apa..tapi walaupun dia tak kata apa-apa..dia sebenarnya mengakui kehebatan BVSM ni dalam diam..haa..mana tak nya bila penat dia nak baring atas BVSM gak. Yang saya perasan, kalau dulu dia balik kerja penat..sampai esok lah dia mengeluh penat. Tapi sekarang, balik kerja penat..baring kejap atas BVSM..then lepas tu ok. Alhamdulillah.


So, ada yang mencari-cari penawar resdung? Jom kita cuba BVSM ni. Bukan setakat resdung je yang boleh dirawat..insyaAllah kita akan dapat benefits yang lain jugak.


Nak tahu macam mana BVSM ni bertindak? Jom PM/SMS/WA saya for free DEMO.


Love,

Liyana Tahar

0106273397

Tuala Wanita BIOSELEZA

HARGA TUALA WANITA BIOSELEZA


Alhamdulillah sejak Yana share cerita pasal tuala wanita Bioseleza nih, ramai pulak wanita yang nak bertukar kepada tuala wanita bioseleza yang ternyata selamat untuk miss V.

Tapi yang peningnya ramai tertanya-tanya apa yang ada dalam pakej tuala wanita bioseleza tu..
So, jom yana share apa yang ada dalam pakej tuala wanita bioseleza..sebab ada pakej A, pakej B dan Pakej C..so sometimes memang boleh pening nak pilih pakej yang mana..
Yana harap lepas ni, korang tak confuse lagi kay? :)


Premium Set Gift


 

Premium Set Gift A

 

Bio Seleza Feminine Pad (MIXED) mengandungi:

1) Bio Seleza Feminine Pad (Pantyliner) x 2 pek (30 keping pantyliner setiap pek)
2) Bio Seleza Feminine Pad (Day Safe) x 2 pek (10 keping setiap pad)
3) Bio Seleza Feminine Pad (Night Safe) x 1 pek (8 keping)
4) Bio Seleza Feminine Pade (Night Safe - Extra Long) x 1 pek (8 keping)
HARGA : RM 131.00
FREE DELIVERY

Premium Set Gift B

Bio Seleza Feminine Pad (PANTYLINER) mengandungi:

1) 6 pek yang mengandungi 30 keping pantyliner (jumlah 180 keping pantyliner) 
HARGA : RM 138.00
FREE DELIVERY


Premium Set Gift C

Bio Seleza Feminine Pad (DAY SAFE) mengandungi:

1) 10 keping x 6 pek Tuala Wanita untuk siang hari (jumlah 60 keping)
HARGA : RM 128.00
FREE DELIVERY


Promosi Set Tuala Wanita Bio Seleza

Percuma satu kotak tuala wanita Bio Seleza (MIXED) yang berharga RM 131.00 dan 2 bag Bioseleza dengan setiap pembelian 1 set A dan 1 set B yang berharga RM 790.00

 


  Save our miss V,

liyana 

0106273397



Kepentingan GARLIC pada tubuh badan

1. Meningkatkan tahap sistem penghadaman, fungsi jantung yang baik kerana mengandungi ekstrak spearmint.

2. Merupakan Antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk pertingkatkan sistem keimunan badan supaya boleh menghalang sakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida.

3. Membantu atasi masalah alergi dengan meningkatkan keimunan terhadap penyakit alergi seperti hidung yang sensitive, sinus, alergi, asthma, selesema dan hepatitis.

4. Meningkatkan dan membantu dalam masalah sistem penghadaman seperti kembung perut, senak perut, ulser gastrik dan ketidakhadaman.

5. Menstabilkan tekanan darah tinggi dengan pengambilan konsisten 2-4 biji tablet Garlic sehari selepas makan.
Garlic dapat mengeluarkan raksa, plumbum, kadmium yang merupakan logam toksik dalam tubuh dengan pantas. Logam toksik ini antara penyebab tekanan darah tinggi meningkat.

6. Melindungi sel-sel darah dari kemusnahan yang disebabkan kehadiran logam dalam tubuh dan sekaligus menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia yang terkandung dalam tubuh tanpa kita sedari.

7. Membantu menurunkan paras kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.

8. Membantu merawat kanser serta membantu mengurangkan peratusan bahan pencetus kejadian kanser iaitu Nitrosamine. Garlic merupakan anti-oksidan kerana mengadungi sebatian selenium+germanium+acid amino yang melindungi tubuh dari radikal bebas yang merupakan antara penyebab kanser.

9. Mengelakkan Odema iaitu air tekumpul dalam badan terutama pada kaki dan pergelangan kaki.

10. Membantu menangani masalah organ-organ pernafasan tersumbat akibat batuk dan brokitis yang berterusan, sakit kerongkong, selesema dan resdung (sinus)

11. Bagi yang mempunyai Diabetes – Garlic dapat meningkatkan pengeluaran insulin dan meransang hati untuk mengawal gula dalam darah

12. Mampu melawan bakteria dan smeua jenis jangkitan pada:
● Kerongkong & Telinga (throat & ear infection)
● Perut memulas (stomach upset)
● Cirit-birit (Diarrhea)
● Bronkitis
● Luka-luka (infected wounds)
● Jangkitan yang berulang-ulang seperti telinga, kerongkong, gusi, mulut, dada, sistem air kencing

Sekiranya anda atau ahli keluarga dinasihatkan mengambil ubat antibotik untuk melawan jangkitan penyakit seperti selesema, batuk, cirit-birit dll dan anda berasa khuathir akan kesan sampingan antibiotik untuk kesan jangka masa panjang, cepat-cepatlah ambillah supplement garlic yang antara kebaikkannya merupakan antibiotik 100% semulajadi, tanpa bahan kimia, perasa, gula dah bahan sintetik yang memberi kesan pada kesihatan.

0106273397
Liyana Tahar

14 September 2014

Berpantang dengan Premium Beautiful



Tau tak sebenarnya Kak Salleha ni ibu kepada 3 org anak?? 
Nak dapatkan bentuk badan kembali seperti anak dara cam Kak Sal??
Dalam tempoh berpantang 44 hari berat badan Kak Sal hilang 18kg!!!

RAHSIANYA???!!!

Hanya dengan memakai set Premium Beautiful 8 jam setiap hari lemak2 terkumpul boleh hilang dan badan kembali langsing.
Tidak perlu berjogging!
Tidak perlu bersenam!
Tidak perlu pakai bengkung lilit!

Yang PERLU hanya sarungkan jer set pakaian dalam Premium Beautiful ni setiap hari tanpa ragu-ragu.

Dapatkan Set berpantang dan bersalin anda hanya daripada Pakar Premium Beautiful yang terlatih !!


Hubungi yana
( PAKAR PREMIUM BEAUTIFUL TERPILIH) 
0106273397

12 September 2014

Pengalaman Ibu Hamil ke Pentas SM/SSM semasa Chickenpox

Assalamualaikum semua...

Yana nak share experience yana sepanjang bercuti dan MC kerana CHICKENPOX.
Hari pertama yana kene jangkitan ni sebenarnya pada hari Jumaat hari yana sampai di KL. Masa tu baru je check in The ZON, KL. Masuk bilik jer badan yana demam mengigil dan yana ambik keputusan untuk tidur berselimutkan BVSM. Untung yana bawak sekali BVSM sepanjang perjalanan yana ke KL. mana taknye ibu hamil 30 minggu berjalan jauh memang melenguhkan badan dan memenatkan tapi dengan adanya selimut BVSM semuanya tak terasa. Belakang yana bagai diurut-urut sampai terlena.
 

 
Hari kedua di KL, aktiviti pagi yana n keluarga cuma santai di bilik jer tapi time tu yana da perasan ade bintik merah macam jerawat tumbuh kat leher. Ingatkan cume jerawat tumbuh sebab alahan trimester ketiga jadi yana abaikan jer. Waktu tengahari yana dan keluarga bersiap2 nak ker PGRM, Kuala Lumpur  untuk award SM/SSM yana.

Sampai kat sane da siap daftar bagai sambil-sambil menunggu rakan kongsi dan mentor sampai yana ambil peluang mengabdikan gambar yana disana.



My 1st achievement RM20K in Top Leaders Circle. Terima kasih my mentor Safriza Azwani dan Salleha Roslan kerana sentiasa disisi dan memberi semangat tanpa henti.



Inilah sebahagian daripada rakan kongsi TLC yang mencapai tahap masing-masing.

(hari award ni nant yana sambung lagi yer...hehehe)

Lepas selesai majlis anugerah yana terus balik hotel sebab masa ni badan da letih dan tak larat sangat. Tapi dalam masa yang sama memang menggembirakan hati yana seba yana sampai jugak ke pentas anugerah.

Sampai jer hotel yana terus cek rupenye badan yana makin banyak naik bintik-bintik merah. Yana tanya pandangan kakak yana die cakap macam kene chickenpox. so da start pantang telur ndan tak bagi kene hujan. Nak cari klinik mane la senang kat KL kan...pulak tu nak cari yang panel lagila tak nampak jalan. Malam tu lepas jupe kawan yana ambik peluang tidur berselimutkan BVSM untuk tenaga dan badan yana memang keluarkan peluh. Demam pun mula kebah sikit dari sebelumnya. 

Last day di KL, Yana dapat berita mak masuk wad so buat keputusan terus balik Terengganu lepas check out. Tak sempat nak berjalan-jalan ke IKEA pun walhal tempat tu lah yana akan pegi setiap kali ke KL. Lagipun badan yana pun da tak larat.

Sepanjang perjalanan pulang, Yana lapik tempat duduk yana dengan waist nipper Premium Beautiful untuk mengelakkan punggung 'crem' sebab duduk lama dalam kereta. Lebih kurang kul 7 malam yana sampai kat rumah ambil masa rehatkan diri dulu kemuadian baru la yana ke Klinik Keluarga untuk dapatkan rawatan. Kebetulan mak yana masuk KTS so senang la nak melawat bersebelahan jer.

Da consult doktor memang yana kene chicken pox hari ke-3 cume tak banyak keluar lagi time tu. Masa check tu demam yana 38.8'c tinggi untuk ibu hamil cam yana. Doktor buat ultrasound untuk kesan baby yan dan syukur alhamdulillah baby gerak aktif dan denyut jantung baby 137 normal macam biasa. Doktor beri yana Paracetamol 650 dan Calamine Lotion untuk tahan gatal . MC??? of course la dapat 3 hari. sekarang ni kira seminggu la yana tak bekerja sebab chickenpox ni.

Dua hari ni yana kene cek suhu badan kat klinik desa untuk pastikan baby dan yana tiada masalah. Sepanjang seminggu ni yana amalkan mandi dengan Sabun MARINE ESSENCE  BAR dan alhamdulillah luka cepat kering dan kulit pun makin lembap dan halus. Untuk parut-parut yang akan tinggal nanti yana akan amalkan minum BBplus Collegen setiap hari rawatan dari dalam untuk kulit yana.





Untung sangat-sangat bila mana yana boleh amalkan sendiri produk yang yana jual bila yana ada masalah seperti sekarang. Kini kulit muka yana da mula sembuh kecuali badan sebab baru lagi masuk tahap kedua jangkitan iaitu kulit melepuh dan bernanah serta rasa gatal yang amat.

Hopefully badan yana da sihat menjelang hujung minggu ni kalau tak terpaksa sambung MC lagi la.huhuhu

Sekian.... 



p/s: Pengalaman mengandung kali ni macam-macam yana lalui. Redha dan terima hakikat Allah menguji Yana sebab Allah tahu yana mampu hadapi dan banyak hikmah yang terjadi sehingga yana dapat restu suami untuk buat bisnes secara fulltime. Lepas pantang 2 bulan dan yana kene mula dari saat ni..

I love TLC!!!!
liyana


 

 

 


Entry Terbaru

Sweetality @ Pemanis Low Calorie

Assalamualaikum.. SWEETALITY?? PEMANIS GULA RENDAH KALORI!! Jom baca sikit pasal Sweetality ni.. Nak manis? Senyum sikit untuk ...