15 September 2014

Biovelocity Sleep Mate vs Resdung


Achumm..achummm…

Uols ada masalah ni tak? Bangun pagi je mula lah nak bersin lah..hidung berhinguslah..hidung tersumbatlah..hidung gatal-gatallah..or macam-macam lagi masalah hidung. Uols tahu kan..itu sebenarnya resdung.


Resdung adalah perkataan yang digunakan untuk menggambarkan pelbagai penyakit hidung. Salah satu punca gejala resdung adalah akibat jangkitan bakteria keatas hidung dan rongga disekelilingnya.

Dianggarkan hampir 25% penduduk negara ini mengalami penyakit resdung yang serius. Diantara tanda-tanda resdung ialah gatal-gatal, hidung berhigus atau tersumbat, sakit kepala terutama di dahi dan pipi, kelumumur yang berterusan walaupun bermacam syampu dan ubat telah digunakan. Penyakit resdung juga dikenali 'sinusitis'. Ramai yang tidak memandang serius tentang penyakit ini tapi sebenarnya boleh mendatangkan bahaya kepada penghidapnya. Untuk kanak-kanak, ia boleh sebabkan jangkitan sellulitis dan merah pada bahagian mata. Akhirnya boleh menyebabkan buta. Manakala untuk orang  dewasa, ia boleh menyebabkan nanah daripada sinus frontal tidak dapat keluar daripada hidung dan akan masuk serta memenuhi ruang dalam otak. Ini akan menyebabkan dinding pemisah akan menjadi semakin tebal dan boleh mengakibatkan sinus mudah tersumbat.


Bahaya sebenarnya resdung ni kan? Dah lama ke uols hadapi masalah ni? Rasa selesa tak? Ke ok jer?? Hihi..Sorry..sorry saja nak bagi uols marah 


Actually saya nak share experience tidur bersama dengan orang yang ada resdung ni. Nak tidur pun problem. Sakit gak telinga kita dok dengar orang sebelah sok sek..sok sekk..macam nak keluar..tapi tersumbat..tak keluar-keluar! hihi..sorry yer orang yang berkenaan :).


Tapi setelah beberapa lama kami tidur berlapikkan Bio Velocity Sleep Mate (BVSM)ni..bunyi-bunyi tersebut dah hilang!! Serious! Memang hilang! Siap saya tanya jiran sekatil saya tu.."aikkk..dah tak dengar ek bunyi hidung tersumbat abang tu? Dah hilang yer?” Haaa…dasyat tak? Alhamdulillah..bunyi-bunyi tu dah tak mengganggu J


Lagi satu..sebenarnya jiran sekatil saya ni dia agak steptikal dengan BVSM ni..kalau tanya apa dia rasa mesti dia cakap tak rasa apa-apa..tapi walaupun dia tak kata apa-apa..dia sebenarnya mengakui kehebatan BVSM ni dalam diam..haa..mana tak nya bila penat dia nak baring atas BVSM gak. Yang saya perasan, kalau dulu dia balik kerja penat..sampai esok lah dia mengeluh penat. Tapi sekarang, balik kerja penat..baring kejap atas BVSM..then lepas tu ok. Alhamdulillah.


So, ada yang mencari-cari penawar resdung? Jom kita cuba BVSM ni. Bukan setakat resdung je yang boleh dirawat..insyaAllah kita akan dapat benefits yang lain jugak.


Nak tahu macam mana BVSM ni bertindak? Jom PM/SMS/WA saya for free DEMO.


Love,

Liyana Tahar

0106273397

Entry Terbaru Yana

Event SM/SSM Ogos 2017

Salam semua... Selepas beberapa hari event berlalu baru arini berkesempatan update blog. Award kali ni ada 2 orang rakan kongsi yan...