02 November 2014

Tips mudah ke toilet lepas bersalin

Happy Sunday uolls!! Hari ni last duk KTS..

Da 3 hari bersalin ari ni baru boleh buang air besar.. biasenya ibu yang baru lepas bersalin memang takut nak ke tandas sebab risau jahitan terbuka atau sakit masa nak meneran... tapi... bagi yana kalau kita tak beranikan diri memang makin susah nak membuang dan boleh jadi sembelit..

Tips yana untuk ibu2 yang takut nak ke toilet  tu kene
☆ minum air masak
☆ minum bbplus collegen sebelum tidur
☆ positifkan minda

#tipsmudahbuangairbesar
#bbpluscollegen
#ibuberpantang
#takutketandas
#sembelit


No comments:

Post a comment

Entry Terbaru

Cara Ukur Premium Beautiful

Yana tunggu korang klik link tu dan bersedia nak jawab pertanyaan yang berlegar diruang minda. Wasap yana tau. klik jer https...