06 February 2015

Cara mengurangkan serangan asma

Semasa auni berusia 4 bulan auni di diagnose mengalami accute broncolitis penyakit yang sinonim dengan bayi sebesar auni waktu itu.. sempat 2 kalu masuk wad kerana penyakit tu... lepas keluar hospital auni terpaksa ke Klinik Rawatan Harian untuk TCA yang ditetapkan... setiap hari auni ditetapkan mengambil ubat pencegah asma (pam warna oren)..sehinggalah doktor mengesahkan auni mengalami asma ketika usia 2 tahun.. TCA berlanjutan sehingga Julai 2014.. sepanjang tahun 2014 auni tak mengalami masalah asma sehingga lah 3/2/2015 hari selasa...

Tak tau la mane satu yang menjadi sepanjang auni tak pakai MDI ventolin sbb auni minum madu..minum kopi mineral..pakai bvsm..
Tapi cara2 mencegah auni alami serangan semestinya yana

- tak biarkan auni main dengan kucing
- tak pakai karpet kat umah
- tak biarkan auni terdedah kepada keadaan berhabuk 
- tidur berselimutkan BVSM
- amalkan minum madu
- minum kopi mineral ( favourite auni )


Ni gambar ubat yang auni ambik sepanjang didiagnose mengalami asma..


Yana
0106273397





Entry Terbaru

TRIAL PACK GLOWING RAYA

Julung-julung kalinya Yana buat  TRIAL PACK  untuk orang yang nak cuba dulu SCRUB ni... yer la kan ada yang risau kot tak serasi ...