09 February 2015

Luahan anak sekecil Auni


Masih terngiang-ngiang di telinga ku ungkapan Auni sewaktu di hospital...tatkala nurse ajukan soalan kepada auni "adik nak balik tak? Kene cepat sembuh baru boleh balik rumah" auni sentiasa menggelengkan kepala..

Satu ketika aku bertanya pada auni..
Mama: kakak nak balik rumah tak?
Auni : tak nak balik mama
Mama: nape tak nak balik? Dok rindu kat adik ke? Abah? Tokki n tokma?
Auni : rindu tapi kalau kakak boleh balik mama kene keje..sian kakak.. mama tak yah la keje..mama buat la sabun mama tu..auni boleh teman mama..tolong mama anto sabun

Tulus n mulus nya kata2 dan alasan auni... sedih dan terkejut anak sekecil itu boleh memberikan alasan yang jarang sekali orang dewasa nak paham dan memahami...

InshaaAllah kakak..mama balik lewat keje sekarang ni sebab nak pastikan keluarga kita bebas hutang dan bebas masa.. 3 tahun ni mama struggle utk kukuhkan kewangan lepas ni mama boleh tumpukan masa utk anak2 dan family...sbb dengan berbisnes masa bekerja mama tentukan sendiri..

Time to free..freedom in future..
Masa ni orang tengok mama sibuk dengan urusan kerja hakiki dan bisnes..tapi ketahui la mama lakukan utk masa depan..

"Susah untuk 3 tahun sekarang tapi senang untuk 30 tahun akan datang"

Bayangkan anak sekecil auni mampu meluahkan perasaan ingin berada disamping keluarga setiap masa..kenapa kita orang dewasa malu nak akui bahawa keluarga adalah penting dari segalanya..

Yana da mula berusaha ke arah beas masa dengan keluarga..ANDA BAGAIMANA??

Yana
0106273397

Entry Terbaru Yana

Event SM/SSM Ogos 2017

Salam semua... Selepas beberapa hari event berlalu baru arini berkesempatan update blog. Award kali ni ada 2 orang rakan kongsi yan...