20 February 2015

Nak hamil tapi kitaran haid tak normal...


Hai semua..
Time kasih sebab sudi baca dan drop by kat blog Yana.. yana happy sangat2 bile ade yang sudi baca blog yana ni... hopefully one day kita boleh jupe face to face pulak yer..
yana nak tanye kat korang... 
Pernah tak kedatangan haid anda tak teratur??? selang sebulan atau setahun sekali?? 
Nak tentukan waktu subur pun macam susah kan yerla sebab haid tak teratur ni memang bermasalah bagi pasangan yang merancang nak dapatkan anak..
 Experience kawan yana ni...die da kawin selama setahun tapi masih tak hamil sebab period circulation tak normal.. 
solution pertama kene betulkan balik kitaran haid die.. alhamdulillah die berjumpa dengan premium Beautiful.. ni sharing ana bersama Premium Beautiful..


100% ORIGINAL TESTIMONI PREMIUM BEAUTIFUL


Setelah berkahwin saya mengalami period yang tidak teratur iaitu kitaran haid yang terlalu panjang. Pernah hampir 60 hari haid tidak datang. Bagi orang perempuan yang dah berkahwin, ianya amat merungsingkan. Mesti la kita tak sabar nak ada baby kan..bila period tidak teratur, nak kira waktu subur pun susah. Pada Feb 2013 saya mula memakai PREMIUM BEAUTIFUL sebab ianya direka bukan sahaja untuk kecantikan tapi juga untuk KESIHATAN..Kita ikhtiar pasti Allah permudahkan…


Alhamdullilah selepas 1 kali datang haid, masuk bulan ke2 April 2013 saya disahkan hamil dan baby Zahin telah lahir pada Dec 2013. Gembiranya saya bila PREMIUM BEAUTIFUL juga peneman saya ketika BERPANTANG. Hari ke-20 berpantang bentuk badan kembali seperti biasa. Dan semestinya pengalaman pertama saya untuk BREASTFEEDING sangat mengujakan..utk breastfeeding memerlukan posisi badan yang betul, kalau salah pasti sakit pinggang dan belakang badan. Betul kan?


Tapi saya gembira sebab PREMIUM BEAUTIFUL bersama saya sentiasa dan ianya pasti bersama saya hingga 20 tahun yang akan datang sebab PREMIUM BEAUTIFUL ada LIFETIME WARRANTY. Sekarang jadi SUPERMUMMY memang tersenyum selalu bila bersama PREMIUM BEAUTIFUL.. berkerja.... jaga anak… jaga suami.. uruskan rumah.. tanpa PREMIUM BEAUTIFUL confirm saya TUA kerana KEPENATAN.

Pn.Farhana - 30tahun


Ada yang nak hamil?? 
Kita ikhtiar dengan Premium Beautiful moga Allah permudahkan usaha kita..

Yana
0106273397


Kitaran haid tidak teratur pastinya menjadi igauan utama mereka yang inginkan kehadiran cahaya mata. Walaubagaimanapun, masalah ini turut mengganggu kestabilan emosi mereka yang belum berkahwin. Ada yang merasa seperti diri kurang sempurna kerana tidak datang 'bulan' seperti kaum hawa yang lainnya.

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin
Kitaran haid tidak teratur pastinya menjadi igauan utama mereka yang inginkan kehadiran cahaya mata. Walaubagaimanapun, masalah ini turut mengganggu kestabilan emosi mereka yang belum berkahwin. Ada yang merasa seperti diri kurang sempurna kerana tidak datang 'bulan' seperti kaum hawa yang lainnya. Hmm.. di Malaysia ini bukan masalah terpencil kot. Ramai di kalangan wanita Malaysia ni mengalami masalah kitaran hormon yang mengganggu kitaran haid normal mereka. It happens to me too!! Seingat saya, sy first period masa 16 yrs old. *Google* Yup agak lambat di situ.. Boleh dikatakan cycle period sy 3 bulan sekali. Ada yang kata normal sebab asalkan ia konsisten setiap 3 bulan, maknanya my period cycle adalah sebegitu. Betul ke teori ni? Bg sy empunya badan ni masih rasa tak normal sebab haid sepatutnya datang setiap bulan..hehe :) Selepas kahwin, kitaran tetap sama. Awal-awal perkahwinan tak stress sangat fikir soal anak. Suami pun jenis tak kisah, kalau ada rezeki cepatlah dapat anak kan. Tapi bila di pertengahan usia rumahtangga tu, dah mula fikir macam2. Mulalah nak risau ngan period yang mcm Chipsmore ni kan. hehe.. Masa tu belum berkenalan dengan produk Shaklee ni. Walaubagaimanapun, belum sempat jumpa doc untuk check masalah kesihatan, kami dikhabarkan berita gembira. Awal januari 2012, sy hamil 5 minggu. Alhamdulillah. Seingat sy, sy amalkan pengambilan asid folik secara ekslusif selama 1 bulan. Sedikit sebanyak ia membantu, dengan izin Allah. Bila hamil, masalah lain pula yang datang bila tak tahu tarikh last period. Bukan tak ingat, cuma takleh pakai untuk kira tarikh jangkaan bersalin tu. Terpaksalah ulang alik ke klinik O&G jumpe pakar. Pakej dengan darah tinggi, GDM. Semua ada.. huhu.. haru biru So, sejak saat itu sy tekad nak amalkan gaya hidup sihat. Kegemukan memang satu faktor utama kenapa berlakunya gangguan kitaran haid di kalangan wanita. Mahu atau tidak, kena turunkan berat badan kalau nak ia kembali normal. Walaubagaimanapun, tetap kena consult pakar sakit puan untuk mengetahui masalah sebenar masalah tersebut. Menurut sumber dari web healthy by nature , antara sebab-sebab haid tidak teratur adalah:- Pertambahan atau penggurangan berat badan yang mendadak Terlebih bersenam Pemakanan tidak sihat (atau diet yang terlalu tinggi dalam karbohidrat) Merokok Penggunaan dadah Penggambilan kafein yang tinggi Pengambilan alkohol secara berlebihan (mengganggu fungsi hati dalam metabolisma estrogen dan progesteron) masalah dalam pemakanan (eating disorder) tekanan yang meningkat Sindrom ovari polisistik (PCOS) Rahim tidak normal (fibroid / sista / polip / endometriosis) Ketidakseimbangan hormon ubat-ubatan kimoterapi Baru-baru ini melahirkan anak, keguguran, atau D & C Breastfeeding APAKAH YANG BOLEH MEMBANTU? Satu cara untuk mendapatkan kitaran haid yang teratur, adalah dengan menstabilkan hormon tubuh badan. Tubuh badan sebenarnya mempunyai keupayaan yang luar biasa untuk mengimbangi sendiri. Apa yang diperlukan adalah pemakanan yang seimbang dan lengkap. Makanan tambahan yang digariskan di bawah adalah beberapa supplemen yang memastikan badan anda mempunyai semua nutrien yang diperlukan. Adalah lebih baik untuk menggambilnya dengan konsisten selama lebih dari 3 bulan kerana supplemen tidak bertindak dalam satu malam sahaja. Multivitamin – Vitamin asas yang penting untuk semua. Pengambilan multivitamin akan memastikan diet harian anda adalah cukup dan lengkap. Vitamin B complex- Untuk menangani kesan-kesan stress (yang mana salah satu penyebab haid yang tidak teratur), cuba amalkan vitamin b complex. Vitamin ini kerap dipanggil vitamin anti-stress kerana nutrisi ini digunakan oleh tubuh badan dalam memperbaiki kerosakan apabila dalam keadaan stress. Magnesium – Mineral ini telah dikelaskan sebagai ‘penenang semulajadi’, jadi ia adalah penting dalam diet sesiapa yang mengalami haid yang tidak teratur. Malah, sesiapa sahaja yang sentiasa sibuk akan mendapat manfaat daripada tambahan magnesium. Tekanan sering faktor dalam ketidakteraturan haid, dan mineral ini dapat membantu dalam keseimbangan gaya hidup yang tertekan. Antioksidan- antioksidan seperti vitamin A, C, E dan Sellenium membantu menghindarkan sel badan menjadi tidak normal. Seperti contoh sekiranya anda mempunyai masalah endometrial hyperplasia (penebalan dinding rahim), adalah baik untuk mencegah sel ini berkembang. Pencegahan adalah dengan mengambil vitamin antioksidan Sumber: bekamkl

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin
Kitaran haid tidak teratur pastinya menjadi igauan utama mereka yang inginkan kehadiran cahaya mata. Walaubagaimanapun, masalah ini turut mengganggu kestabilan emosi mereka yang belum berkahwin. Ada yang merasa seperti diri kurang sempurna kerana tidak datang 'bulan' seperti kaum hawa yang lainnya. Hmm.. di Malaysia ini bukan masalah terpencil kot. Ramai di kalangan wanita Malaysia ni mengalami masalah kitaran hormon yang mengganggu kitaran haid normal mereka. It happens to me too!! Seingat saya, sy first period masa 16 yrs old. *Google* Yup agak lambat di situ.. Boleh dikatakan cycle period sy 3 bulan sekali. Ada yang kata normal sebab asalkan ia konsisten setiap 3 bulan, maknanya my period cycle adalah sebegitu. Betul ke teori ni? Bg sy empunya badan ni masih rasa tak normal sebab haid sepatutnya datang setiap bulan..hehe :) Selepas kahwin, kitaran tetap sama. Awal-awal perkahwinan tak stress sangat fikir soal anak. Suami pun jenis tak kisah, kalau ada rezeki cepatlah dapat anak kan. Tapi bila di pertengahan usia rumahtangga tu, dah mula fikir macam2. Mulalah nak risau ngan period yang mcm Chipsmore ni kan. hehe.. Masa tu belum berkenalan dengan produk Shaklee ni. Walaubagaimanapun, belum sempat jumpa doc untuk check masalah kesihatan, kami dikhabarkan berita gembira. Awal januari 2012, sy hamil 5 minggu. Alhamdulillah. Seingat sy, sy amalkan pengambilan asid folik secara ekslusif selama 1 bulan. Sedikit sebanyak ia membantu, dengan izin Allah. Bila hamil, masalah lain pula yang datang bila tak tahu tarikh last period. Bukan tak ingat, cuma takleh pakai untuk kira tarikh jangkaan bersalin tu. Terpaksalah ulang alik ke klinik O&G jumpe pakar. Pakej dengan darah tinggi, GDM. Semua ada.. huhu.. haru biru So, sejak saat itu sy tekad nak amalkan gaya hidup sihat. Kegemukan memang satu faktor utama kenapa berlakunya gangguan kitaran haid di kalangan wanita. Mahu atau tidak, kena turunkan berat badan kalau nak ia kembali normal. Walaubagaimanapun, tetap kena consult pakar sakit puan untuk mengetahui masalah sebenar masalah tersebut. Menurut sumber dari web healthy by nature , antara sebab-sebab haid tidak teratur adalah:- Pertambahan atau penggurangan berat badan yang mendadak Terlebih bersenam Pemakanan tidak sihat (atau diet yang terlalu tinggi dalam karbohidrat) Merokok Penggunaan dadah Penggambilan kafein yang tinggi Pengambilan alkohol secara berlebihan (mengganggu fungsi hati dalam metabolisma estrogen dan progesteron) masalah dalam pemakanan (eating disorder) tekanan yang meningkat Sindrom ovari polisistik (PCOS) Rahim tidak normal (fibroid / sista / polip / endometriosis) Ketidakseimbangan hormon ubat-ubatan kimoterapi Baru-baru ini melahirkan anak, keguguran, atau D & C Breastfeeding APAKAH YANG BOLEH MEMBANTU? Satu cara untuk mendapatkan kitaran haid yang teratur, adalah dengan menstabilkan hormon tubuh badan. Tubuh badan sebenarnya mempunyai keupayaan yang luar biasa untuk mengimbangi sendiri. Apa yang diperlukan adalah pemakanan yang seimbang dan lengkap. Makanan tambahan yang digariskan di bawah adalah beberapa supplemen yang memastikan badan anda mempunyai semua nutrien yang diperlukan. Adalah lebih baik untuk menggambilnya dengan konsisten selama lebih dari 3 bulan kerana supplemen tidak bertindak dalam satu malam sahaja. Multivitamin – Vitamin asas yang penting untuk semua. Pengambilan multivitamin akan memastikan diet harian anda adalah cukup dan lengkap. Vitamin B complex- Untuk menangani kesan-kesan stress (yang mana salah satu penyebab haid yang tidak teratur), cuba amalkan vitamin b complex. Vitamin ini kerap dipanggil vitamin anti-stress kerana nutrisi ini digunakan oleh tubuh badan dalam memperbaiki kerosakan apabila dalam keadaan stress. Magnesium – Mineral ini telah dikelaskan sebagai ‘penenang semulajadi’, jadi ia adalah penting dalam diet sesiapa yang mengalami haid yang tidak teratur. Malah, sesiapa sahaja yang sentiasa sibuk akan mendapat manfaat daripada tambahan magnesium. Tekanan sering faktor dalam ketidakteraturan haid, dan mineral ini dapat membantu dalam keseimbangan gaya hidup yang tertekan. Antioksidan- antioksidan seperti vitamin A, C, E dan Sellenium membantu menghindarkan sel badan menjadi tidak normal. Seperti contoh sekiranya anda mempunyai masalah endometrial hyperplasia (penebalan dinding rahim), adalah baik untuk mencegah sel ini berkembang. Pencegahan adalah dengan mengambil vitamin antioksidan Sumber: bekamkl

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin

Entry Terbaru Yana

Mitos pasal korset Premium Beautiful

Pernah tak buat keputusan tanpa ambil kira pengalaman sendiri? Alaaa orang putih cakap "dont judge a book by its cover"...