26 May 2015

Kisah Ngeri Bibik di Malaysia...


Pernah tak anda panggil bibik cleaner untuk cuci rumah? 

Mesti ade yang pernahkan.. sebab yana sendiri pernah panggil bibik cuci rumah secara harian.. Ok berapa bibik tu charge u all? Kalau yang yana pernah panggil, ade yang charge 3 jam RM 50 .. Tapi rasenya tu paling murahla.. Ade yang kate RM100, RM150.. 3 jam tau bukan 8 jam pun.. ade jugak yang pernah yana panggil Rm80 1 jam..

And pernah tak tanye, berapa rumah yang bibik tu boleh cuci dalam sehari? Rata-rata yang yana tanya, kadang-kadang 3 rumah, kadang-kadang sampai 5.. sehari!!

Bayangkan, rm100x5 rumah = RM500 sehari.. 
RM500x30 hari = RM 15,000 sebulan ke gaji bibik tu!!! Ya Allah ngeriii!!!

Gaji sapa tuu?? Bukan ke gaji Pengurus ataupun General Manager ke? 

Dahla makan, minum sepanjang cuci rumah yana da tanggung.. pergi balik majikan da hantar.. yang selebihnya siap ade ubat gigi, prepaid handphone pun majikan belikan! Yang mane kita pulak bekerja susah payah nak sara hidup anak-anak dan keluarga, kene tanggung semua tu.. Last-last nak hantar duit mak ayah kt kampung pun takda.. Bibik tu pulak boleh hantar duit bulat-bulat kat kampung.. 

Adakah kite deserve dapat income yang sama dengan bibik.. Tu kalau income rm15,000.. Rata-rata majoriti penduduk Malaysia income purata sekitar rm3000.. 

Haishh!! Macam mana tuu?

Agaknya kalau dulu Yana tak decide buat bisnes PB ni, maybe Yana pun jadi pening jugak nak fikir.. Tapi nasib baik bila buat bisnes ni Yana ade jugak income yang boleh cover expenses setiap bulan.. Tak berapa sakit hatila bile fikir gaji bibik tu tadi.. 

Syukur lah Allah kurniakan jalan bisnes PB ni kat Yana.. If not mesti Yana pun rasa tertindas.. Hishh..! 


korang yang nak buat side income macam yana pun boleh... side income tapi sekali dapat kalah income 3 bulan gaji..silap2 haribulan pengsan tengok bonus masuk akaun.. jangan risau kalau tak pandai sebab yana akan ajar satu-satu..

Yana
0106273397
TLC PB Expert

25 May 2015

Produk yana jual masuk surat khabar!!!

Salam semua...

Semalam belek2 surat khabar berita harian..sekali terbaca pasal produk yang yana jual da masuk surat khabar...wahhh happy giler... tak perlu nak keluarkan duit sendiri wat iklan ke ape..bayar kat company surat khabar ke ape...alih2 tup2 masuk paper...cantik lah...hehehe...



Produk ape??? Hebat sangat ker??? 

Semestinya sangat hebat dan dikenali dalam dunia social media... "Biovelocity Sleep Mate" aka tilam dhuha... selain daripada alas tidur tu sendiri terdapat siri rangkaian daripada teknology BV iaitu Alfafa Concentrated (minuman), Air Tracker (penggalak enjin kereta), Femimine Pad Bioseleza (pad wanita)..

Beruntung yana dalam dunia bisnes dimana aktiviti promosi media cetak dilakukan oleh syarikat..

Produk yang bermutu semestinya mempunyai faedah yang berterusan..

Nak dapatkan produk 
#bvsm
#bioseleza
#air tracker
#alfafa

Boleh contact yana 0106273397

Kita berkongsi rahsia kesihatan yang berpanjangan disampaing menjana ekonomi keluarga...

Loves,
Liyana Tahar


24 May 2015

Apa yang menarik dengan Premium Beautiful Elegance

- Menawan dengan kontur badan yang memukau
- Keselesaan dan kebolehubahan penuh dengan fabrik yang meregang 360°
- Fabrik yang sangat bermutu tinggi membenarkan peredaran udara yang baik dan mengurangkan kepanasan
- Selamat secara ergonomik di mana rekaan yang anggun dan inovatif dengan sinaran infra merah menggalakkan peredaran darah


Buat bisnes dengan plan 1 thun..


Yana
0106273397

20 May 2015

TLC Bangkok Qualifier Conference

Ya Allah pagi ni dapat wapps dari mentor yana qualify pegi ke Bangkok dengan trip company...

First time nak fly ke luar negara secara percuma pulak membuatkan yana teruja sangat2 kali ni.. makan minum..hotel..tiket flight semuanya FREE..best..best..

Tak sabar nak tunggu Jumaat ni sebab TLC mesti ade BIG suprise utk qualifier2 yang dapat ke Bangkok...

Subhanallah... Yana masih lagi tak percaya dapat mesej dari mentor...Special Invitation lagi...wuhuu..!!! 

Tq TLC..tq mentor2..tq pada diri yana sebab yakin boleh..

*sempat lagi yang nak join fly sekali ngan yana...wapps jer deh 0106273397


Love BKK,
Yana

10 May 2015

Sabun marine essence

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
APA ITU MARINE ESSENCE BEAUTY BAR
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

Sabun Marine Essence atau nama glamor sabun cerah ketiak, ada jugak yang panggil sabun hijau.
Walaupun macam-macam nama diberikan namun fungsinya tetap sama. Ramai yang ingat sabun ni hanya untuk ketiak semata-mata ye la nama pun sabun cerah ketiak kan.
Actually sabun ni glamor dengan nama tu cause majoriti yang pakai paling nampak kesan adalah di bahagian ketiak. Tu jadi glamor as sabun ketiak. Sebenarnya sabun ni banyak sangat khasiat dan kebaikan yang lain.
Selain daripada dalam bentuk bar, ia juga ada dalam bentuk cecair dan fungsinya juga sama.


***********************************************
KEBAIKAN SABUN MARINE ESSENCE
***********************************************

# Mengurangkan stretchmarks selepas bersalin
# Menghilangkan kesan hitam dileher, ketiak, perut & seluruh badan
# Menghapuskan kulit kering & kusam
# Mengatasi masalah kulit muka yang berminyak 
# Mengatasi masalah eczema....baby pun selamat guna
# Mengatasi masalah kulit kaki pecah
# Mengatasi masalah selulit
# Mengatasi masalah jerawat di badan
# Mengatasi masalah bau badan
# Mengatasi rasa gatal bagi baby dan kanak-kanak yang terkena chicken pop / campak
# Menghapuskan parut jerawat/jeragat dimuka, melicinkan kulit muka
# Menghapuskan selulit & ketuat


*****************************************************
KEBAIKAN MARINE ESSENCE BODY WASH
*****************************************************
 
# Mengurangkan stretchmarks selepas bersalin
# Menghilangkan kesan hitam dileher, ketiak, perut & seluruh badan
# Menghapuskan kulit kering & kusam
# Mengatasi masalah kulit muka yang berminyak 
# Mengatasi masalah eczema....baby pun selamat guna
# Mengatasi masalah kulit kaki pecah
# Mengatasi masalah selulit
# Mengatasi masalah jerawat di badan
# Mengatasi masalah bau badan
# Mengatasi rasa gatal bagi baby dan kanak-kanak yang terkena chicken pop / campak


**************************
CARA PENGGUNAAN
**************************

Basahkan sehingga berbuih. Kemudian sapukan kepada kulit. Bilaskan dengan air sehingga bersih.

***************************
CARA PENYIMPANAN
***************************

Simpan di tempat dingin dan kering. Letakkan di tempat yang kering selepas digunakan.

********************************
GOLONGAN YANG SESUAI
******************************** 

Semua peringkat umur.
Bayi, kanak-kanak, orang dewasa


*********************
PROMOSI
******************** 

Sekarang ni yana tengah buat promotion untuk produk Marine Essence, set ni lagi JIMAT & MURAH.

Harga Normal
Marine Essence Beauty Bar : RM120
Marine Essence Body Wash : RM38
Marine Essence Shampoo : RM38
But NOW!!!

Boleh dikatakan HARGA RUNTUH!!!  
Terdapat 3 set promo :

SET PROMO
3 ketul Marine Essence Bar @ Sekotak
Harga Normal : RM120
Harga Runtuh : SMS/WHATSAPP ke 010-6273397

SET COMBO
1 Botol Marine Essence Body Wash
1 Botol Marine Essence Shampoo
3 ketul Marine Essence Bar @ Sekotak
Harga Normal : RM196
Harga Runtuh : SMS/WHATSAPP ke 010-6273397

SET TRAVEL
1 Botol Marine Essence Body Wash
1 Botol Marine Essence Shampoo
Seketul Marine Essence Bar
Harga Normal : RM116
Harga Runtuh : SMS/WHATSAPP ke 010-6273397

Harga untuk set-set promo yana tidak paparkan.
Berminat boleh direct je SMS/WHATSAPP.

Berminat nak jadi pengedar pun dialu-alukan.....


Yana
0106273397

*promo sehingga 31 Aug 2015


Kepentingan GARLIC pada tubuh

1. Meningkatkan tahap sistem penghadaman, fungsi jantung yang baik kerana mengandungi ekstrak spearmint.

2. Merupakan Antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk pertingkatkan sistem keimunan badan supaya boleh menghalang sakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida.

3. Membantu atasi masalah alergi dengan meningkatkan keimunan terhadap penyakit alergi seperti hidung yang sensitive, sinus, alergi, asthma, selesema dan hepatitis.

4. Meningkatkan dan membantu dalam masalah sistem penghadaman seperti kembung perut, senak perut, ulser gastrik dan ketidakhadaman.

5. Menstabilkan tekanan darah tinggi dengan pengambilan konsisten 5-15 biji tablet Garlic sehari selepas makan.
Garlic dapat mengeluarkan raksa, plumbum, kadmium yang merupakan logam toksik dalam tubuh dengan pantas. Logam toksik ini antara penyebab tekanan darah tinggi meningkat.

6. Melindungi sel-sel darah dari kemusnahan yang disebabkan kehadiran logam dalam tubuh dan sekaligus menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia yang terkandung dalam tubuh tanpa kita sedari.

7. Membantu menurunkan paras kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.

8. Membantu merawat kanser serta membantu mengurangkan peratusan bahan pencetus kejadian kanser iaitu Nitrosamine. Garlic merupakan anti-oksidan kerana mengadungi sebatian selenium+germanium+acid amino yang melindungi tubuh dari radikal bebas yang merupakan antara penyebab kanser.

9. Mengelakkan Odema iaitu air tekumpul dalam badan terutama pada kaki dan pergelangan kaki.

10. Membantu menangani masalah organ-organ pernafasan tersumbat akibat batuk dan brokitis yang berterusan, sakit kerongkong, selesema dan resdung (sinus)

11. Bagi yang mempunyai Diabetes – Garlic dapat meningkatkan pengeluaran insulin dan meransang hati untuk mengawal gula dalam darah

12. Mampu melawan bakteria dan smeua jenis jangkitan pada:

● Kerongkong & Telinga (throat & ear infection)
● Perut memulas (stomach upset)
● Cirit-birit (Diarrhea)
● Bronkitis
● Luka-luka (infected wounds)
● Jangkitan yang berulang-ulang seperti telinga, kerongkong, gusi, mulut, dada, sistem air kencing

Sekiranya anda atau ahli keluarga dinasihatkan mengambil ubat antibotik untuk melawan jangkitan penyakit seperti selesema, batuk, cirit-birit dll dan anda berasa khuathir akan kesan sampingan antibiotik untuk kesan jangka masa panjang, cepat-cepatlah ambillah supplement garlic yang antara kebaikkannya merupakan antibiotik 100% semulajadi, tanpa bahan kimia, perasa, gula dah bahan sintetik yang memberi kesan pada kesihatan.

Jom amalkan makan garlic... boleh kempiskan perut sekali... 
set garlic + kopi pun bajet tak sampai pun rm100..

Yana
0106273397

08 May 2015

Family vacation Cameron Highland 2

Throwback percutian

Hari 1 : 1 mei 2015
Bergerak dari Kuala Terengganu ke Cameron Highland jam 8.30 pagi brrsama2 ahli keluarga yang lain melalui Kenyir - Felda Aring - Gua Musang - Lojing - Cameron..

Perjalanan melalui Felda Aring sangat2 mencabar sebab jalan kebanyakkannya rosak dan sempit..

Berhenti solat jumaat kat Masjid Gua Musang sebelum bergerak menuju ke Cameron.

Lebih kurang jam 3.30 petang sampai di Kampung Raja. Tapi yang mengejutkan yana since kat bawah lagi jalan dah jem disebabkan ramai orang yang bercuti di situ.. kete bergerak perlahan.. bertabah nak sampai kat Brinchang akhirnya kami berhenti sebentar dekat salah satu ladang strawberi utk berhenti solat dan makan.
Bergerak dari perhentian jam 6.00 petang akhirnya sampai di rumah penginapan TNB Kilat 1 kat Tanah Rata ham 9.30 malam.. hari yang memenatkan sebab 12 jam dalam kereta..anak2 pun da merengek terutamanya Ajwad..

JJCM : Pok Wan Kopitiam

Yana suka jalan-jalan cari makan utk cari kelainan menu makan malam... last2 baru ni sampai la kt kedai Pok Wan kopitiam kat Gong Badak..

Menu yang yana order memang lain dari biase..

Nasi goreng telur mata kham pheng
Roti telur cheese
Mee kari
Air epal asam boi

Sedap giler2 ranyer n lain dari kedai lain...harga?? Sangat berpatutan.. aritu punya lah lapar n tengok makan die sedap sampai lupe nak tangkap gambar.. tapi next time yana nak pergi lagi kedai tu..

Loves foods,
Yana

PROMOSI RAYA!! BULAN MEI 2015 SAHAJA!!

Bulan ni yana buat promosi untuk belian Premium Beautiful sempena anniversary yana dan nak sambut Hari Raya..

Yang nak beraya sakan dengan baju raya yang cantik2 tu boleh call or wapps yana sebab bulan ni sape2 yang buat pembelian untuk 1 set PB Classic or PB Elengance yana akan bagi 

Cash rebate RM350
FREE GIFT

Jom2 rebut peluang promosi PB raya 2015.. call me now 0106273397

Lot of loves,
Yana

JJCM : Pok Wan Kopitiam

Yana suka jalan-jalan cari makan utk cari kelainan menu makan malam... last2 baru ni sampai la kt kedai Pok Wan kopitiam kat Gong Badak..

Menu yang yana order memang lain dari biase..

Nasi goreng telur mata kham pheng
Roti telur cheese
Mee kari
Air epal asam boi

Sedap giler2 ranyer n lain dari kedai lain...harga?? Sangat berpatutan.. aritu punya lah lapar n tengok makan die sedap sampai lupe nak tangkap gambar.. tapi next time yana nak pergi lagi kedai tu..

Loves foods,
Yana

06 May 2015

Family vacation kat Cameron Highland

Tahun ni tahun yang sangat2 best dan menjadi kenangan yang tak dapat dilupakan bile yana dan family pergi bercuti ramai2 kat Cameron Highland.. percutian selama 3 hari 2 malam terselit banyak cerita yang akan dikenang sampai bile2..nak2 inilah kali pertama yana bercuti bersama keluarga.. itupun masih ade lagi 2 orang adik beradik tak dapat join sekali sebab kerja..huhu..

Percutian kali ni memang mencabar jiwa sebab jem teruk kat Cameron... bayangkan yana dari Terengganu ke Cameron makan masa 12 jam perjalanan.. biase2 dalam 8 jam jer..al maklum la kan time yana pegi tu hari cuti am (Hari Pekerja).. mesti korang pikir kenapa pegi jgk kalau da tau hari cuti... sebenarnya abah yana dapat rumah penginapan TNB Kilat 1 kat Tanah Rata... semalam hanya RM15.. murahkan?? Kalau duk hotel maunye kene rm300++ semalam...

Yana pergi sana sebab nak bercuti.. celebrate birthday adik n celebrate ulangtahun perkahwinan yana dan kakak... jadi percutian kali ni lagi bermakna..

P/s: nanti yana share gambar2 kat cameron

Entry Terbaru

ShakeMe Cocoa @ Air Cokelat Kurus

SHAKEME COCOA PERISA BARU? Geng Hipstur panggil Air Cekelat Kurus. Hampir setahun da rupanya ShakeMe Cocoa ni dalam pasaran Malays...