03 June 2015

Berpantang dengan Premium Beautiful

Assalamualaikum semua..
Yana nak share pengalaman berpantang dengan Premium Beautiful.
Yana dah bersalin 2 kali dan syukur alhamdulillah dua-dua bersalin normal.
Nak berpantang tu takde masalah sangat sebab yang perlu diberi perhatian area bawah jer. Dalam 2 minggu in shaa Allah baik sepenuhnya bila sentiasa berendam dengan air garam. Bab jahit dan luka torehan masa bersalin tu.
Bab dalaman perlu ditekankan sebab rahim bengkak ke, kecut ker, dah balik tempat asal ker kita takkan tahu sampailah mak bidan sengkak balik rahim.
Masa bersalin anak sulung yana tak pakai PB lagi jadi body tu out la sikit. -___-

Time berpantang anak kedua yana dah pakai PB jadi masa tu dapat pujian dari misi
● rahim yana kecut hari ke-4
● jahitan dan luka kering
● perut kemas tak menggeleber
● rahim dah balik tempat asal

Masa tu terkejut jugak lah sebab pengalaman berpantang kali kedua memang lain sangat.

Dah ada bersalin normal tentu ada yang memilih atau terpaksa untuk bersalin ceaser.

Yana pernah dengar orang bersalin ceaser cara nak jahit balik tempat belah tu dengan jahit, stapler dan gam.
Erkkkk...ngeri dengar -___-

Yana sendiri terkejut tengok parut mak yana bersalin ceaser. Belahan die menegak bile dilihat sekarang dah macam punggung kat depan. Zaman sekarang belahan melintang jadi tersorok sikit.

Kawan yana pernah cerita yang die 3 kali bersalin semua ceaser.

Anak pertama jahit...anak kedua stapler...anak ketiga gam...!!!

Ya Allah seriau bila dengar pengorbanan isteri melahirkan zuriat melalui proses pembedahan... 7 lapis perut isteri doktor hiris untuk keluarkan amanah Allah..memang patut sangat la suami hadiahkan set Premium Beautiful untuk betulkan balik alignment badan isteri luar dalam...bagus dapat suami macam ni, tak Selfish!

Abam-abam kalau sayang sangat kat isteri tolong lah hadiahkan 1 set PB kat insan tersayang. Nak service yang baik wajib hadiahkan korset terbaik.


Yana
0106273397



Entry Terbaru Yana

Mitos pasal korset Premium Beautiful

Pernah tak buat keputusan tanpa ambil kira pengalaman sendiri? Alaaa orang putih cakap "dont judge a book by its cover"...