24 July 2015

Handphone mahal vs Premium Beautiful

 Salam Jumaat semua...

arini da 8 Syawal... sekejap jer kan...yana lagi la rasa sekejap sebab da mula bekerja..time keje tu ada masa rasa masa tu cepat jer berlalu tapi ade masa rasa lambat jer nak balik.. tahun ni tak berjalan raya mana sebab ayah mentua baru jer meninggal..semangat nak raya tu jadi kurang sikit.. ok stop pasal sedeh2 ni...

Arini yana nak tanya korang pasal HANDPHONE!! 
Jenama dan berapa harga tepon korang yang paling mahal pernah beli or teringin nak beli??  

 

Macam yana paling mahal Samsung Note 3.. tapi teringin jugak nak pakai Iphone 6..hehheeh..paling2 pun rm2600 kan?? Cash tau bukan installment...

Tapi kan kenapa korang rasa buang duit or sayang nak beli 1 set PB yang harganya tak sampai pun rm3000.. paling2 pun rm2100 da boleh dapat..tengok pada ukuran badan jugak la.. 

kalau beli HP waranti die cuma setahun tapi bayangkan PREMIUM BEAUTIFUL ni waranti die seumur hidup..!!! rosak..koyak..patah.. semua lah korang boleh call agent yang dulu n hantar baiki secara PERCUMA.. (yana pun boleh tolong hantar baiki..FREE jer pun)..

pastu fabrik PB ni tahan lama..ade jer yang pakai sampai 10 tahun masih lagi macam baru...lagi pulak kain PB ni selesa dipakai bile-bile masa dan kat negara mana sekalipun..bestkan.. mau nyer tak..dah kate produk SUPERBRAND... haruslah 200% memudahkan pemakai yer tak...hehehe
 
Ada yang pakai tu sebab masalah :-

✔ sakit belakang
✔ perut buncit
✔ badan bongkok
✔ period tak lancar
✔ fibriod / cyst
✔ senggugut
✔ peha besar
✔ payudara kecik
✔ slip dics
✔ nak dapatkan zuriat
✔ nak kahwin
✔ nak kurus

Yang tersenarai tu semua potential client beli PB..Jadi yana tak rasa beli PB ni membazir or buang duit sbb korang boleh jer beli HP harga beribu (CASH LAGI!!)

Ada yang nak pakai PB boleh terus wapps yana ok..

Yana
PB Expert Terengganu
0106273397

22 July 2015

Corat coret Aidilfitri 2015

Hai semua...

Selamat Hari Raya!!! Maaf Zahir Dan Batin...
Raya tahun ni ada manis ada pahitnya.. Sehari sebelum raya ayah mentua yana telah pergi buat selamanya..raya kali ni hilang serinya bile bersama-sama keluarga belah suami..gambar raya pun takder...huhuhu....

Tapi hati sedikit terubat bile bersama-sama dengan keluarga yana...celoteh anak-anak bersama ahli keluarga yang lain menghilangkan rasa pilu..

Berhari raya bersama-sama rakan turut membantu yana menghadapi hari raya kali ni..

Photoshoot dalam taman umah kuza


sesi gurau senda ngan abah

Beraya kat umah mak long..Picture time

dengan abah tersayang...ana sayang abah dunia akhirat

mak dengan anak-anak dara

wif dede dan cikcu...adik2 tersayang

anak2 perempuan mohd tahar dan nayate

jom beraya kat umah orang kawen..hehehe

beraya umah kuza..dengan anak teruna masing2
sakat abah sebab bergambar serious sangat

17 July 2015

Ramadhan terakhir untuk ayah mentuaku..

Salam semua...
Ramadhan terakhir tahun 2015 kami sekeluarga menyambut ketibaan Syawal dengan sayu dan sendu..kerana KU telah pergi buat selamanya...Al-fatihah..

Serba sedikit rentetan hari terakhir Ramadhan tahun ini...
Dalam suasana nak menyambut Hari Raya yana dapat khabar berita dari suami bahawa ayah mentua telah meninggal dunia.. masa tu yana berada di opis.. blur dan tak tentu arah sekejap nak buat pape..
Dapat call suami tanya maklumat lanjut then siap2 nak balik rumah kemas baju untuk balik kampung.. anak-anak?? Yana da maklumkan kat keluarga berkenaan kematian Ku so mak abah yang bawak anak2 balik kampung..
Sampai2 jer kat kampung masa tu bru je lps mandikan jenazah Ku..alhamdulillah yana sempat tatap wajah ayah mentua untuk kali terakhir..

Permintaan terakhir Ku nak pakai baju raya warna putih...tapi dalam masa yang sama arwah cakap tak sempat nak pakai baju tu nanti..ibaratnya Ku da tau masanya takkan lama..
..................... hari kejadian..................
......
Waktu kematian berlaku jam 8.25 pagi.. punca kematian hypovolemic shock... aku mendapat wapps dari suami 5 minit selepas itu.. berita sedih turut dikhabarkan kepada keluargaku..Jam 9.30 pagi aku keluar opis setelah selesai urusan penyerahan tugas.. balik rumah bersiap utk pakaian harian dan hari raya..
Jam 1030 pagi suami maklumkan jenazah dibawa pulang kerumah di kampung.. aku masih lagi bersiap2..jam 11 pagi aku bertolak balik seorang diri tanpa anak2.. tepat jam 12 tghari aku sampai di kampung..ketika itu jenazah KU sedang dikafankan..alhamdulillah aku berkesempatanenatap wajah arwah KU sebelum disemadikan...sebak dan pilu menyelubungi keadaan..perginya ayah mentua yang baik hati dan penyayang..

Jam 1230 tghari jenazah di bawa ke masjid untuk disembahyangkan dan dikebumikan.. tepat jam 1 tghari kami berangkat ke kubur untuk mengiringi perjalanan terakhir KU ke alam barzakh..
Persiapan berbuka untuk hari terakhir hanya ala kadar untuk memenuhi kewajipan.. sedih dan pilu masih terasa hingga pagi raya (hari ini)

"Dari Allah kita datang kepada Allah kita kembali"
"Semua yang hidup pasti akan mati"


Nukilan hati,
YANA

15 July 2015

HANDBAG JENAMA vs PREMIUM BEAUTIFUL

Pengakuan tulus ikhlas salah seorang customer yang nak dapatkan PB...katanya die sanggup habiskan beribu duit untuk beli handbag berjenama hanya nak bergaya tapi bile pikirkan kesihatan susah nak keluarkan duit...tapi bile sayangkan perhatian dari suami harga PB yang sama dengan handbag dah jadi murah...sebab tu dah tak berkira nak beli PB..


Mana pilihan anda?? Handbag ke Premium Beautiful?? Mana lagi penting???

Mana lagi jimat beli handbag utk bergaya sementara ke pakai PB yang boleh sihat dan cantikkan badan dengan waranti seumur hidup?

Mana lagi sayang antara pandangan kawan2 pasal handbag baru dengan nampak cantik di mata suami sebab pakai PB??

Yana
PB Expert Terengganu
0106273397

14 July 2015

Hilang 6 KG dengan PB Elegance!!

HILANG 6KG DALAM SEBULAN DENGAN PB ELEGANCE!!

Teringat masa memula nak pakaikan akak ni PB aritu.. Niat hati cuma nak sihat tubuh badan bile usia makin meningkat tetapi yang bestnya akak ni terus dapat bonus bile berat badan turun 6kg dalam masa sebulan.

Time jupe dulu sekali pandang akak ni macam 30an jer rupe2 nya dah masuk 5 series da.. memang bagus kalau dari awal2 lagi da jaga badan..body pun maintain cantik..tapi kali ni kemain akak kita ni bergaya sakan di hari raya..

Pakai PB Elegance sangat2 membantu wanita mengawal berat badan dan sihat sepanjang masa.

Yana
PB Expert Terengganu
0106273397

11 July 2015

SIJIL sah untuk PAKAR PREMIUM BEAUTIFUL

Ramai yang tertanya-tanya betul ke yana ni pakar Premium Beautiful. So, nak membuktikan yang yana betul-betul mempelajari semuanya berkaitan Premium Beautiful nih, nah ini sijil nya :) 
Sebenarnya sijil ni yana dah dapat lama dah cuma baru sekarang boleh update..pakai komputer yang menyimpan segala bukti bisnes yana..

Alhamdulillah yana dah berpengalaman pakaikan korset Premium Beautiful ni lebih daripada 200 orang dalam dan juga luar Malaysia.

Berminat nak dapatkan Premium beautiful you all dari yana??  Malaysia Premium Beautiful Expert?? Boleh contact yana

010-6273397
*Wapps ONLY 

Loves,
Yana



10 July 2015

Majlis Iftar untuk Bangkok Qualifier

Salam semua...

sebelum berbuka jom baca entry yana dulu...hehehe
Minggu lepas TLC ada menganjurkan Majlis Iftar bersama CDM Azlan Deraman untuk Bangkok Qualifier..

Memang best berbuka beramai-ramai ni sebab Ramadhan hanya setahun sekali dan bercuti ke Bangkok pun setahun sekali.. untung la kan..

CDM Al-Faath pun ade sediakan moque cek Bangkok.. bile bergambar tu naik jer seri gambar dengan muka sesorang happy giler2..

Cer cari muka yana?? Ade ke terselit2 dicelah ramai2 tu?? Hehehe jangan pening2 kepala..yana takde dalam gambar tu sebab tak pergi iftar...tapi yang pastinya yana akan pergi jugak Bangkok..yeay!!!

Persediaan perbelanjaan lepas raya

Hai semua... 

Apa juadah berbuka hari ni?? Yana berbuka umah parent ari ni..
Da beli baju raya?? Da siap semua persiapan raya?? Jangan terlebih excited sangat tau dalam berbelanja.. yer la kan beza nak dapat gaji bulan baru nanti hampir 46 hari..

Dah ade ker persediaan duit nak berbelanja lepas raya ni?? Kalau belum meh join group TLC buat duit raya..

Kat bawah ni semua bukti BONUS masuk dalam akaun TLCians setiap bulan setimpal dengan usaha dan gerak kerja yang diberikan..

Mentor nak bagi ilmu protege kene all out 500%.. senang je bisnes ni cuma COPY & PASTE jer

09 July 2015

PREMIUM BEAUTIFUL sesuai untuk BERSALIN CEASEREAN

Selamat malam semua...

Yana nak share salah satu testimoni terbaik pasal ibu bersalin secara ceaser.. 


"I'm mother of three...dah melalui tiga kali ceaserean....alignment memang out la...tapi the most important reason, adalah sakit belakang kesan epidural tu..memang tak tertahan sakitnya...selama ni husband tak pernah komen sepatah pon..tapi sarung je pb, terus puji... maknanya selama ni dia diam tu bukan tak perasan, tapi maybe nak jaga hati je tu..

Nak bengkung ikat2 tu memang serius tak sempat..anak dah masuk tiga..hero semua pulak tu...memang buzy kalah menteri....nak pantang tertib sangat pon tak dapat....maybe sebab tu sakit belakang tu makin menjadi kot....."

-Khairun, confinement with Premium Beautiful-

Ada yang nak pakai PB utk berpantang?? Sementara stok masih ada dan Promo Raya berlangsung.. cepat2 wapps yana 0106273397


Yana
Premium Beautiful Expert Terengganu

05 July 2015

Premium Beautiful mudah dipakai dan selesa

Salam Ahad semua... 

hari ni yana still bercuti sebab semalam hari Nuzul Al-Quran.. so kita settlekan hal berPT dengan rakan kongsi..singgah stokis nak ambik barang rakan kongsi da sampai.. jumpe client utk tambah pendapatan bulanan.. sibuk?? Takpe sibuk sekejap jer..

Hari ni nak share sikit pasal testimoni client2 yana dan TLCians berkaitan material Premium beautiful yang selesa dan mudah dipakai.

Banyak testimoni yang membantu wanita bile pakai korset tak macam korset2 yang lain.. jom tengok sikit testimoni yang ada..



 

 Yana
0106273397
PB Expert Terengganu

04 July 2015

Pendapatan vs perbelanjaan sebulan yana.. Kenapa yana BERBISNES??!!

Salam sabtu semua... 
Pernah korang tengok balik perbelanjaan bulanan korang?? 
Ade tak yang tertinggal?? 
Ade yang terlebih or terkurang??

Kali ni yana nak berkongsi dengan semua apa yang yana buat dengan duit gaji yana... 
seminggu or sehari sebelum gaji tiap2 bulan yana hadap jadual ni.. 
Korang tengok kira2 yana setiap kali gaji masuk.. 
Gaji yana  rm2300 sebulan

Loan               rm1114
Kereta            rm963
Pampers          rm150
Susu               rm150
Insuran           rm200
Minyak kete     rm300
Bil hp              rm100
Sewa umah      rm200
Nursery          rm200
----------------------------------------------------------------
TOTAL       =     RM3377


Mana bahagian yang lain....??
Saving ???
Belanja mak ayah ???
Emergency saving ????
Belanja anak2 ???
Zakat ??
Derma ??
Bercuti dgn family??

Gaji yana bertahan sampai ptg jer...balance dah takde da..in fact NEGATIF INCOME!! nak makan pun sakit.. orang tengok yana happy go lucky tp dalam kepala ni mcm2 pikir..mcm mana nk survive sepanjang bulan...

Kenapa yana buat BISNES?? 
Sb yana tau perbelanjaan yana lagi besar dari GAJI yana.. nak beli barang utk diri sendiri pun pikir banyak kali.. sekarang alhamdulillah yana boleh bernafas lega.. 
pendapatan BISNES yana membantu setiap bulan..11hb je yana mampu tersenyum..
 income 5 angka masuk..lebih dari gaji..lebih dr bonus company bagi..
Bulan ni nak raya..bonus 9hb da masuk..lagi happy sebab boleh siap untuk raya..terima kasih mentor2 yg sentiasa tunjuk ajar macam mana nak buat duit raya setiap hari.. masih belum terlewat sape yg nk buat duit raya..

Jangan malu dengan kewangan korang..lagi malu kalau korang tak bertindak.. selamatkan ekonomi keluarga untuk kesengan akan datang.


Yana
0106273397

Premium Beautiful korset terbaik di pasaran!!

Salam lovelies..

Arini yana nak kongsi pasal PB.. kesan dan kebaikkan PB pada pengguna tegar.


PB merangkumi 70% kesihatan dan 30% kecantikan memberikan 100% keyakinan pada tubuh badan




Bayangkan selama ni yana da pakai banyak jenis korset dan girdle untuk merawat masalah yana tapi tidak satu pun yang membantu..
Jenama terkenal dan murah seperti Avon, Bamboo corset, lilian, triumph, audrey jenama yg biasa yana beli dan pakai untuk sokongan asset yana selama ni..bukan nak memburukkan cume fungsi pakaian dalam ni tak sampai 100% kepuasan yang yana nak..


Tapi sejak mengenali Premium Beautiful 2 tahun yang lalu apabila yana mengambil inisiatif memakainya untuk kesihatan dalaman yana tak berpaling tadah sehingga sekarang..I'M SATISFIED!!


70% KESIHATAN YANG MAMPU DIRAWAT

✔ KEPUTIHAN
✔ SENGGUGUT
✔ FIBRIOD
✔ CYST
✔ RAHIM LEMAH
✔ SAKIT BELAKANG
✔ BADAN BONGKOK
✔ MIGRAIN
✔ ASTHMA
✔ NAK ANAK
✔ PERIOD TAK TERATUR

30% KECANTIKAN YANG BOLEH DIBENTUK

✔ TAKDE SHAPE
✔ PERUT BUNCIT
✔ PEHA BESAR
✔ GEMUK
✔ LENGAN BESAR
✔ NAK KAHWIN
✔ NAK BERPANTANG
✔ KURUS KERING


Banyak lagi kebaikkan Pb yang boleh disenaraikan... yang kat atas tu masalah biasa dan ramai yang mengalaminya..



Yana
0106273397

Hilang inci selepas 3 bulan pakai PB

Hati mana yang tak gembira kalau sebelum ni nak turunkan berat badan punya lah susah kan..nak-nak badan yang metabolisme rendah..

Ini pengakuan rakan kongsi yana.. sepanjang 3 bulan pakai PB ukuran badannya da banyak hilang inci..yang buat yana terkejut akak ni tak diet..tak exercise..tak kawal makan..tak ikat perut..tak buat pape pun cuma die pakai PB secara konsisten 8 jam sehari..

baju biru masa memula yana jumpa kak su..baju merah selepas 3 bulan pakai Pb kak su hantar gambar terbarunya..



Ukuran kak su sebelum pakai PB

Puncak dada  121cm
Bawah dada   116cm
Pinggang        114cm
Punggung       126cm

Selepas 3 bulan pakai PB (secara konsisten)

Puncak dada   105cm (kurang 16cm)
Bawah dada      93cm (kurang 23cm)
Pinggang           92cm (kurang 22cm)
Punggung        111cm (kurang 15cm)


Bahagian pinggang mudah mengecil dan paling senang nak dibentuk.. tak lama lagi boleh lah kak su pakai balik baju sutera yang lama-lame da tersimpan tu.. ^_^

ada yang nak kecikkan badan macam kak su tak?? wapps yana sebab yana nak bagi special price untuk blog reader yana..


PB Expert Terengganu
0106273397

03 July 2015

Premium Beautiful set berpantang terbaik!!

Heboh sekarang mak bidan moden sarungkan Premium Beautiful untuk ibu2 berpantang...

mana tak nyer kan masa berpantang ni la time nak kene jaga betul2 badan sebab masa bersalin tu berapa banyak urat putus..berapa banyak tulang halus patah.. sebab tu nak kene berurut.. tapi orang sekarang nak cari bidan pun susah.. so, ramai yang nak sarung PB sebab dalam masa nk jaga aset tu sebenarnya PB juga membantu mengurut badan tanpa sedar..

FIR yang ada pada setiap renda PB membantu menggetarkan molekul2 air dalam badan.. mengikut kiraan 1 jam pakai PB badan exercise dan membakar 900 kalori.. PB expert akan sarankan setiap pemakai supaya kosisten pakai selama 8 jam sehari.. nak lagi cantik dan sihat masa berpantang tu sarung 24jam.. in shaa allah badan terasa segar dan sihat.

#premiumbeautiful
#premiumbeautifulcorset
#premiumbeautifulexpert
#premiumbeautifulexperts
#premiumbeautifulelegance
#premiumbeautifulterengganu
#corset
#bengkungbersalin
#setbersalin

Yana
0106273397

Entry Terbaru

Sweetality @ Pemanis Low Calorie

Assalamualaikum.. SWEETALITY?? PEMANIS GULA RENDAH KALORI!! Jom baca sikit pasal Sweetality ni.. Nak manis? Senyum sikit untuk ...