30 August 2015

Promo MERDEKA DAY 58th

Salam Ambang Merdeka semua..

Promosi PB sempena Hari Merdeka yang ke 58 tahun..

Promosi sehingga 12 tengah malam 31 ogos 2015

Korang tau tak yang beria-ria nak pakai PB ni sebab ape??!! Biasa-biasa bile yana tanya...majoriti jawapan diorang..

Saya nak kurus
Lemak kat badan banyak
Perut buncit macam orang mengandung
Sakit belakang
Period tak teratur
Nak ikhtiar untuk dapat baby
Doktor scan ada cyst sebab tu tak pregnant
Peha besar
Payudara kecik
Badan sekeping macam papan
Punggung besar
Atas besar
Pinggang takde
Badan bongkok
Nak berpantang mudah
Nak kawin


Ya Allah...bile nak senarai satu-satu jawapan memang banyak sangat... sampai da boleh sebut kat mulut ni haaa.. bukan setakat korang jer ada masalah tu tau...yana dulu pun pernah alami masalah yang sama..

Kalau pikirkan harga 1 set tu memang la beli gelang emas lagi baik tapi setakat emas kat tangan je la banyak..kesihatan korang camne??

Takpe kalau melabur sikit beli PB ni janji kesihatan kita terjamin dan terjaga..nak buat keja harian pun senang..

Yana yang da pakai 2 tahun ni memang berpuas hati sebab yana pregnant bila pakai PB, rahim yana kuat ikhtiar PB, berpantang dengan PB dan pakai pergi kerja sampai badan slim terbentuk...

Yang nak pakai PB masa harga Promosi ni boleh contact yana..


Yana
0106273397
PB Expert Terengganu






26 August 2015

PREMIUM BEAUTIFUL : SET HAMIL DAN SET BERPANTANG TERBAIK!


Assalamualaikum blogger reader.. 
Hari ni Yana nak share kat semua macam mana Yana boleh pakai Premium Beautiful...;)
Post Yana kali ni panjang tapi penuh cerita suka duka... Moga kalian dapat selami perasaan Yana..

Untuk pengetahuan semua even Yana mula berniaga dengan TLC starting Jun 2013 tapi waktu tu Yana tak pakai pun lagi PB.. bukan tak nak tapi tak terdetik lagi dihati nak pakai... (hehehe degil sikit masa ni)
Yana start dengan BBplus Collegen dan sabun Marine Essence..
Masa tu orang yang paling sabar dengan kerenah Yana of course lah mentor Yana... Safriza Azwani.. Yana salute sikap sabar dan tak putus asa Saf pada diri ni..thank you so much Saf :*

SAFRIZA AZWANI!!
Orang pertama yang tarik Yana dalam bisnes ni..
Orang pertama yang yakin dengan Yana..
Orang pertama yang nampak potensi diri Yana..

KENAPA YANA PAKAI PB?? MACAM MANA BOLEH TERGERAK NAK PAKAI??

ceritanya dibawah nie...setiap satu detik yana ceritakan..cerita yang yana sendiri alami dan tempuhi..

EPILOG: 

 Yana ingat lagi masa kali pertama Yana hamil anak sulung..pengalaman mengandung masa tu memang sangat tak ternilai.. malah pengalaman pregnant semuanya bernilai..tak boleh diganti dengan ape-ape pun..

Puteri sulung Yana selamat dilahirkan pada 26.6.2011 dengan berat 3.06kg tepat jam 6.20 pagi..
mengandung anak sulung takde alahan.. 
dan boleh dikatakan takde masalah langsung..

Permata hati Yana dan suami.. Che Wan Nur Auni

Selang setahun Yana dan suami dapat khabar gembira lagi...Yana pregnant kali kedua.. perasaan happy tak terkata sebab Auni bakal dapat adik..

**************************************************************************************************************

BAB 1: PREGNANT LAGI?!

Awal mengandung Yana diarahkan pergi bertugas dengan Unit Bank Bergerak untuk buka akaun di kawasan kampung-kampung untuk program Ejen Bank..
Yana ingat lagi masa tu yana bagitau kat ketua yana yang yana baru je mengandung... so yana risau kalau terjadi ape-ape.. 
tapi sedih.. 
ketua yana tak peduli waktu tu keadaan yana macam mana..
kata-kata ketua yana mengguris hati yana sampai sekarang...
"kenapa kalau awak mengandung tak boleh buat keje la!!"
"ini arahan atau awak nak saya tukarkan awak ke cawangan lain!!"
masa tu yana fikir kalau aku kene tukar jauh susah lah sebab anak kecik lagi..pulak tu aku tengah mengadung...jadi yana akur dengan arahan tugas..
kerja luar yang membabitkan 2 hari naik van dan yana cuma alas bantal bawah punggung supaya tak terasa hentakan masa dalam perjalanan ke lokasi program..
dalam hati cuma berdoa moga kandungan yana selamat..

TAPI....

 Ku sangka panas sampai petang rupanya hujan ditengahari....
Berita gembira hanya sementara..
Kandungan yana bertahan hanya 8 minggu..
anak yana mampu hidup dalam rahim yana hanya sekejap jer..
Selepas 3 hari...yana tumpah darah.. 
masa tu macam darah period keluar awal pagi.. time tu jugak yana menangis tak tahu nak buat ape.. pukul 2 pagi... suami bawak yana pegi Klinik Perubatan Intan.. doktor scan masa tu jantung baby lemah...berderai air mata yana..tak tahu nak kata apa...doktor bagi yana ubat kuatkan rahim..bagi MC untuk berehat..
cuma pesannya kalau darah keluar banyak cepat-cepat ke hospital..
Jam 6 pagi darah makin banyak keluar..yana terus hantar Auni ke rumah mak..suami bawak yana pegi ER.. doktor scan jantung baby yana dah takde... NO HEART BEAT!! 

Subhanallah dugaan apa yang Engkau berikan pada diriku... 
aku tak mampu nak hadapi.. serta merta yana warded untuk tindakan lanjut.. SCAN UNTUK CONFIRMATION!

Keesokkannya...
Yana ingat lagi doktor scan yana dan tunjuk kandungan yana masa tu 8 minggu... yana nampak kepala, tangan, kaki, badan..tapi takde degup jantung bergerak.. doktor sahkan yana keguguran..
 masa tu jugak yana menangis..
  doktor mintak kebenaran untuk D&C.. yana tak nak...suami yana menangis...doktor beri kami ruang.. 
bagi pilihan..
andai kata nak biar gugur sendiri takut mudharat yana...
janin memburuk dalam rahim dan keadaan jadi makin serius..
semua orang bimbang keadaan yana..suami beri sokongan..
mak telefon..abah nasihat..mak sedara datang melawat nasihat untuk D&C..
Sampai sekarang Yana ingat..sampai bila-bila Yana akan ingat... bukan berdendam tapi Yana susah nak lupakan..kerana tugas luar yana kehilangan kandungan..

*************************************************************************************************************************

 BAB 2 : GUGUR YANG PALING SAKIT

 Selang 3 bulan lepas berpantang gugur...yana hamil lagi..
kali ni yana yakin kandungan yana bertahan dan kuat sebab dah melepasi trimester pertama... tapi sangkaan yana meleset lagi..
masa tu nak hantar adik masuk matrik sem 2.. sebelum pergi yana dah dapatkan nasihat doktor sebab yana nak travel jauh ke Melaka.. doktor cakap ok sebab da masuk 12 minggu..
time tu abah yana da cakap tak payah pergi tapi yana degil...masa tu yana sangka kandungan yana kuat macam yang sulung.. sungguh yana tak sangka kandungan yana tak sekuat tu... balik dari Melaka selang 3 hari Yana tumpah darah lagi..
kandungan yang besar tak sama cam yang pertama gugur.. 
sakitnya lagi teruk..
bermalam di hospital dengan tak de selera nak makan.. 
perut sakit macam nak beranak... yana minta ubat tahan sakit mesi tak bagi..adik datang hantar nasi..tapi yana tak lalu nak makan sebab da sakit.. yana tidur sorang malam tu.. 
last-last jam 11 malam yana tumpah darah atas katil wad...
katil habis basah lencun dengan darah... yana pikir masa tu yana ketuban darah..sebab sakitnya lain dari sebelum2 ni..
masa tu mesi kelam kabut ambik yana masuk dalam bilik rawatan...
doktor yang ada cuma doktor lelaki... masa darurat yana bukakan juga kaki depan doktor... saat mesi alihkan pad darah memancut keluar...terasa panas dan sakit bercampur.. masa tu dah tak de rasa malu.. yang yana ingat cuma sakit..
doktor terpaksa tarik keluar janin dari rahim yana sebab janin dah hampir keluar di pintu rahim.. hancur luluh hati yana bile bayi yana ditarik sebegitu rupa..tak nampak rupa yang tinggal hanya cebisan daging merah atas dulang di sisi katil.. air mata yana menitis lagi..kali ni yana sendiri..
terkangkang depan doktor hampir 1 jam buatkan kaki yana menggeletar sebab letih dan sejuk..
Pukul 1 pagi doktor pakar datang melawat scan kedalam rahim rupanya masih ada yang tertinggal...D&C perlu dibuat lagi...
kali ni yana redha.. ALLAH lebih Mengetahui.. 
masa ni jugaklah yana dapat tahu rahim yana terbalik (retroverted uterus) 

rahim terbalik 2
Keadaan rahim yana yang terbalik..kebanyakannya susah nak mengandung tapi alhamdulillah yana tak sama..

*****************************************************************************************************************************************

BAB 3: GUGUR KALI KETIGA BERTURUT!

Lepas gugur kali kedua tak lama lepas tu Yana lekat lagi...syukur alhamdulillah... tapi masa tu bertahan setakat 8 minggu... Allah duga yana dan suami lagi.. nak sedih?? dah jadi macam biasa.. redha dan pasrah dengan ujian ALLAH Taala... bezanya cuma kali ni yana tak D&C sebab gugur sempurna.. sebab gugur??? jalan jauh ker?? tak jaga kandungan ker?? yana tak tahu nak cakap apa.. mungkin satakat tu jer perjanjian Allah dengan anak Yana... sememangnya Yana ada 3 orang anak Syurga yang menanti Yana..

********************************************************************************************

BAB 4: Hasrat pakai PB tercapai

Lepas 3 kali gugur berturut.. bermulalah appointment yana dengan O&G..pakar puan dan klinik kesihatan...setiap minggu Yana dipantau..diberi penerangan pasal keguguran yang lalu tak dapat dikesan punca yana gugur...
sebab da kecewa gugur kerap sangat Yana google pasal keguguran... bile taip keguguran yang keluar Premium Beautiful dapat membantu.. dapat kuatkan rahim.. 
dapat beri sokongan pada rahim..
cerita pada Saf.. 
masa tu saf cadangkan yana pakai PB untuk jaga rahim yana..kuatkan rahim..

Lepas 3 bulan pakai PB yana disahkan pregnant lagi..
masa tu yana amalkan jugak Maharani untuk hormon yana..
bila yana positif hamil..yana direct ke bahagian Gynea.. 
selang 2 minggu appointment.. 




sampai 1 hari doktor syorkan yana pakailah apa-apa girdle yang boleh sokong rahim yana... masa tu yana ikhtiar pakai PB..sampai lah kandungan yana berusia 4 bulan.. 
DAN 
Alhamdulillah kandungan kali ni selamat hingga hari bersalin.. cuma..
ada sedikit kompilasi pada penghujung kandungan bile air ketuban yana makin sikit..makin kering... yana warded 2 hari di KTS tapi air ketuban makin mengering... kemudian doktor cadangkan Yana diinduce untuk keselamatan yana dan baby..

 Tanggal 30.10.2014 tepat jam 7.30 malam yana selamat melahirkan seorang putera dengan berat 2.38kg... kecik tapi berani dan kuat semangatnya... 


Che Wan Muhammad Ajwad..
Kekuatan Yana dan suami


*****************************************************************************************************************

 Bab 5: Berpantang dengan Premium Beeautiful



Lepas jer bersalin yana terus pakai waist nipper..untuk keluarkan darah-darah kotor..memang berketul-ketul keluar.. yana kat hospital 6 hari sebab Ajwad ada masalah kuman dalam darah..maybe sebab yana kene ckicken pox masa pregnant 7 bulan..

Keluar hospital yana sentiasa pakai PB sampai bawak tidur..
memula pakai waist nipper sebaik saja sedar diri 
lepas tu pakai girdle lepas 2 minggu..yana tunggu jahitan kering dulu..
bra pulak yana pakai masa hari ke 20 berpantang..
masa mesi datang melawat rumah hari ke 7..
mesi rasa rahim yana da kecut molek..cantik terletak.. 
berkat pakai bengkung PB siang malam..
Nak menyusu pun tak lenguh pinggang..
Lagipun yana banyak ulang-alik ke klinik sebab kuning Ajwad turun naik...hampir sebulan..so pantang pun tak sangat..tapi yana bersyukur ada PB..memudahkan yana bergerak dan beri tenaga..

Bagi Yana berbaloi pakai PB..biarpun mahal tapi berkualiti..
beli sekali tapi boleh pakai dari niat nak kuatkan rahim sampai la ke berpantang dan masih lagi pakai hari-hari pegi kerja..

Ini cerita yana... pengalaman yana dengan PB..
dari niat nak pakai jer sampai lah yana buat keputusan buat bisnes PB..sebab yana nak bantu orang lain yang ada masalah puan..




Loves,
Yana - mother of 2
PB User and Expert PB
 +60106273397

23 August 2015

PREMIUM BEAUTIFUL TERENGGANU: Mudahnya Berpantang dengan PB!!

Salam semua..

Kebelakangan ni ramai kawan-kawan yana mendapat cahaya mata.. bile dengar berita gembira ni terasa nak timang cahaya mata baru pulak...hehe..terasa rindu dengan suasana berpantang..makan nasi panas dengan ikan panggang.. nasi putih dengan sambal lada hitam..uiihhh makan panas-panas memang bangkit selera.. itu baru bab makan..


Tapi yana paling suka bab berpantang badan... kalau anak sulung yana pernah pakai kain lilit untuk jaga perut biar cepat kempis tapi paham-paham je la kan..bile da melilit bagai ni time nak ke toilet susah jugak..bertahan sampai tengahari jer.. last-last tak pakai terus....huhuhu...badan cantik menawan lepas berpantang anak sulung tinggal impian...


Korang pernah alami situasi macam yana tak?? Mesti pernah kan...masa tu mula lah mak membebel sebab tak berbengkung...hehe..nanti badan masuk angin la..urat cepat kembang.. macam-macam lagi la..


Pengalaman berpantang anak kedua lain sikit... yang ni memang best sangat..sampai rasa nak berpantang lagi sekali...tiap-tiap tahun pun takpe..hahaha..


Masa berpantang Ajwad ni yana banyak bergerak..selang sehari ulang alik ke Klinik Kesihatan Hiliran.. masa tu Ajwad kene jaundis lebih dari sebulan.. berpantang macam tak berpantang la... masa tu mujur lah yana da pakai Premium Beautiful untuk berpantang..nak bergerak mudah..nak menyusu senang..pinggang tak sakit..rahim cepat kecut.. perut tak menggeleber.. strecthmarks anak sulung yang hitam pun da mula pudar...


Mak yana naik pelik kenapa badan boleh jadi bertenaga..nampak cergas bawak anak macam orang da abis pantang.. mesi-mesi pun cakap elok jer rahim terletak.. siap tanya yana buat ape... hehehe... masa tu cume bangga sangat diri da pakai PB sepanjang berpantang.. suami pun suka sebab tak susahkan die da nak tolong lilit tali barut.. sampai aritu suami yana cakap rindu pulak nak lilit bengkung kt badan...

Syukur sangat berpantang dengan PB.. yana boleh capai bentuk badan idaman selepas 20 hari...suami yana pun terkejut sebab hasilnya mengagumkan... 

Yana tak diet makan
Yana tak susah2 nak jogging (dalam pantang)
Yana tak makan pil kuruskan badan
Yana cuma amalkan pakai PB sebolehnya 24 jam sehari sepanjang berpantang... badan yana sentiasa rasa panas hangat.. tubuh terasa ringan bile buat keje...


Yang baju purple tu masa dalam wad lagi.. Baju hitam tu yana pakai yang adik bongsu punya.. sebab baju yana semua da loose..


Kalau ade yang tengah cari set berpantang ni yana syorkan pakai jer PB..
Tak payah nak berpilis berparam.. 
Tak susah nak berlilit bagai..
Tak risau nak berjalan jauh..
Dijamin pinggang tak sakit bile duduk menyusu

Inilah pengalaman berpantang paling manis.. 1 set PB tolong yana selesaikan banyak hal..
Lepas berpantang yana still boleh pakai PB buat pakai hari-hari gi keje..

Inilah Set Premium Beautiful yang sentiasa melekap di badan yana

Kurus selepas 90 hari!

Dalam masa 3 bulan sahaja, Premium Beautiful berjaya mengecilkan badan Kak Su! Yana sendiri terkejut bila tengok perubahan pada Kak Su... Apepun Tahniah Kak Su! Semoga Premium Beautiful dapat membantu Kak Su jadi lebih sihat dan dalam masa yang sama dapat bentuk badan idaman kalbu ^-^


Yang baju biru tu, Kak Su sebelum pakai Premium Beautiful.
Yang tudung merah tu, Kak Su selepas 3 bulan sarung Premium Beautiful.
Bukan setakat perubahan pada bentuk badan jer tau...cuba tengok wajah Kak Su...Nampak makin glowing! :)



Testimonial Premium Beautiful from Kak Su:

Before:

Bust =121cm
Under Bust = 116cm
Waist  = 114cm

   Hip  = 126cm


After 3 month:
 Bust = 105cm (kurang 16cm)
Upper Bust = 93cm (kurang 23 cm)
   
Waist = 92cm (kurang 18 cm)
      Hip = 111cm (kurang 15cm)

So, you all yang dah beli set Premium Beautiful tu wajib tau pakai SETIAP HARI. Minimum 8 jam sehari and kalau nak pakai lebih jam, lagi bagus sebab lagi cepatlah you all dapat bentuk badan yang you all idamkan sebelum raya nanti :)
Nak rasa pengalaman hilang banyak cm macam Kak Su tak? Kalau nak, you all kena cepat-cepat whatsaap yana sebab yana ada bagi special price tau especially for my blog readers :)
Whatsaap :

0106273397
Yana

22 August 2015

Bila masa yang sesuai nak pakai PB selepas bersalin???





Bakal-bakal ibu selalu tanya yana soalan macam ni..

"Yana, kalau saya nak pakai lepas bersalin..masa bile nak ambik ukuran badan?"


Yana biasanya cadangkan supaya membuat ukuran badan pada bulan ke-6 hingga 7 semasa mengandung kerana selepas bersalin, walaupun bentuk badan belum pulih kepada bentuk asal, namun ia adalah lebih kurang sama dengan bentuk badan semasa korang mengandung pada bulan ke-6 hingga 7. Maka, perbezaan ukuran badan adalah tidak besar.

TAPI....

Kalau yang tanya masa tu tengah mengandung lebih daripada 8 bulan, yana akan syorkan ambik ukuran badan pada hari ke-3 selepas bersalin. bagi ibu-ibu yang bersalin secara normal, Premium Beautiful boleh dipakai selepas 7-10 hari selepas bersalin. Manakala, kalau korang bersalin secara pembedahan, ia hanya boleh dipakai kira-kira selepas 10-14 hari selepas bersalin iaitu selepas luka jahitan kering.

Waktu EMAS bagi wanita selepas bersalin untuk menguruskan badan adalah dalam masa enam bulan pertama. Kenapa 6 bulan pertama?? Sebab masa tu bentuk badan mudah dibentuk. Lelemak dalam badan masih longgar dan lembik.. so...kalau nak kurus memang kene beranak kecik la..hehehe..senang nak jaga badan...kan??? 

Dah pakai..lama manae pulak baru nampak hasil?? Haaa...soalan ni popular jugak..tul tak korang?? hehhe

PB ni kene pakai secara konsisten. Biasanya lepas pakai da boleh nampak terus dah..tapi kalau nak kekalkan bentuk badan, korang memang kene memakainya secara konsisten selama 1-6 bulanberturut-turut.

Proses pengalihan lemak tu berlaku setiap bulan..untuk bulan pertama lemak akan beralih...lepas 3 bulan, lemak akan beralih ke tempat asalnya dan 6 bulan kemudian, lemak akan kekal di tempat asal. 

Bagi korang yang tak pernah pakai Premium Beautiful macam yana memula dulu jugak lah kan..korang akanrasa ketat dan tidak selesa selama 2 minggu sebab masa tu badan baru nak sesuaikan diri dengan PB.. Selepas 2 minggu korang akan berasa semakin selesa.
Tak percaya?? kene pakai dulu baru tahu penangannya..sungguh tak tipu..:)

Ibu2 yang tengah berpantang nak pakai PB boleh contact2 yana yer... sebab yana sendiri pakai PB masa berpantang..mudah, jimat masa, senang bergerak, badan panas sentiasa dan paling penting bentuk badan makin mengecil...superb PB nih tau!!

Meh contact2 yana..0106273397..nak fitting free pun boleh..yana bagi korang rasa sendiri PB ni macam mane bile melekap kat badan..


0106273397
Yana
PB Expert Terengganu

Long Girdle Premium Beautiful



Yana sendiri belum tentu nak tilik dan kira berapa keping jahitan pada girdle PB..tapi since dah terlibat secara langsung dalam bisnes PB ni yana ambil tahu pasal ciri-ciri produk..sebab yana dapat  ilmu produk free je pun tak payah nak bayar beribu-ribu..

Ciri-ciri Produk:




Waist Nipper Premium Beautiful

Ciri-ciri produk:

Cara memakainya:

Soal Jawab berkaitan Premium beautiful

 

 
Bile pakai PB ni boleh ganggu peredaran darah dan kesihatan tak?? Pb ni boleh ubah bentuk badan tak??


Tidak. Pakaian dalam pembentukan badan Premium Beautiful ini diperbuat daripada fabrik semula jadi seperti fiber, nilon, tetron serta fabrik lain dan disulami dengan cahaya infra merah jarak jauh (far infrared ray) yang direka khas berdasarkan kajian dari bidang ergonomi. Ia menggalakkan peredaran darah dan kadar metabolisme badan. Selain itu, fabriknya mempunyai kuasa penyerapan yang baik, telap udara dan sesuai untuk pemakaian seharian. Pemakaian Premium Beautiful tidak akan menjejaskan kesihatan dan peredaran darah seseorang, malah pemakaian untuk jangka masa panjang dapat menghasilkan kontur badan yang menarik.

Pakai PB ni rasa panas tak??

Pakaian dalam pembentukan badan Premium Beautiful ini dihasilkan melalui teknologi tinggi yang menggunakan fabrik semula jadi seperti fiber, nilon dan tetron yang mempunyai kuasa penyerapan yang baik dan telap udara. Maka, pemakaian Premium Beautiful pada hari panas tidak akan menyebabkan badan berasa panas, malah korang akan berasa selesa di samping memiliki bentuk badan yang menarik.

PB boleh settlekan masalah payudara yang kendur dan menggelebeh??

Payudara yang melendut mungkin disebabkan oleh kelonggaran di bahagian otot dada dan pinggang di mana ia merupakan masalah yang paling umum bagi kebanyakan kaum wanita yang telah bersalin. Premium Beautiful yang direka khas ini mempunyai 3 keping jahitan cawan coli berstereoskopik yang dapat menampung payudara agar ia tidak jatuh dan menumpukannya kepada kedudukan yang betul. Selain itu, ia juga dapat menyelaras bahagian perut yang menonjol, meningkatkan garis payudara serta mengelakkan masalah payudara yang kendur dan menggelebeh.

Breast yang besar dan melimpah dari mangkuk coli macam mana??? boleh tampung ke tak??

Premium Beautiful mempunyai 3 keping jahitan cawan coli berstereoskopik, rawan keluli dan reka bentuk yang berkuasa mampatan dan tegangan di bahagian depan yang dapat menampung payudara agar ia tidak jatuh dan menumpukannya kepada kedudukan yang betul serta menegak dan mengukuhkan kedudukan payudara. Maka, ia dapat menampung payudara yang besar sepenuhnya.

Orang kata kalau pakai PB ni breast kita makin besar..betul ke kak?? 

Saiz payudara mungkin akan berubah berpandukan kepada keadaan fisiologi seseorang. Namun sekiranya kita memakai pakaian dalam yang baik seperti Premium Beautiful dalam jangka masa yang panjang, ia dapat memperbaiki masalah payudara yang kendur dan menggelebeh, seterusnya membentuk kontur badan yang menarik.


Boleh tak nak pakai salah satu jer?? kenapa nak kena pakai 1 set??

Lemak mudah terbentuk di bahagian bawah punggung serta bahagian dalam dan luar paha. Sekiranya kita mengabaikan bahagian-bahagian ini, lama-kelamaan lemak akan terbentuk. Kalau korang pakai long girdle untuk jangka masa panjang, lemak mudah terbentuk di bahagian perut dan paha luar , maka kontur badan akan menjadi tidak menarik.

Long brassiere dan long girdle Premium Beautiful merupakan pakaian dalam pembentukan badan yang berfungsi untuk menyelaraskan kontur-kontur di bahagian dada, pinggang, perut, pinggul, paha dan keseluruhan badan. Bagi waist nipper pula, ia dapat menyelaraskan kontur dada dan perut, meningkatkan kedudukan dada dan menjadikannya lebih berisi serta memperbaiki postur seseorang. time korang memakai pakaian yang ketat, waist nipper diperlukan untuk memenuhi ruang antara brassiere dan long girdle untuk membentuk pinggang yang ramping dan seterusnya memperbetulkan postur badan. Maka, mereka yang memakai long brassiere, waist nipper dan long girdle pada masa yang sama dapat membentuk kontur badan yang menarik.

Ni lah lebih kurang soalan-soalan yang biasa orang tanya yana bile nak pakai PB nie..

Premium Beautiful Long Bra


 Yana nak cerita part by part pasal Premium Beautiful.. memula pasal Long Bra.. Jom baca sikit ciri-ciri long bra dan cara memakainya.


Bangkok Cancellation Letter


Bangkok Cancel!!

Sepatutnya yana terbang ke Bangkok bersama-sama 800 ahli yang lain bermula hari ni.. namun percutian yana dibatalkan kerana berlaku pengeboman di tengah-tengah bandar Bangkok. Letupan yang mensasarkan pelancong-pelancong dari luar negara termasuk yana dan rombongan.

Berdasarkan kos kerugian yang terpaksa ditanggung iaitu RM2 juta nilainya bukan sedikit. Yana bersyukur SHOM menjaga dan menghargai usahawan-usahawannya. Memula yana  mesej dari SHOM berkenaan percutian kami dibatalkan.. kemudian SHOM membuat kenyataan akhbar..
 




Percutian Bangkok akan diganti dengan percuatian lain yang sama nilainya...kemana dan bila yana masih lagi menunggu panggilan dari SHOM...

Alhamdulillah dan syukur pada Allah kebajikan kami dijaga dan dihargai.. kalau dapat pergi ke Vietnam or Bandung pun best jugak kan??  hehehhe...aamiin moga salah satu destinasi menjadi pilihan syarikat..

First time yana nak bercuti secara PERCUMA...tak kisah kat mana-mana pun janji FREE dan VVIP 5 STAR layanannya..

Loves to travel for FREE!!

Bekas pesakit Breast Cancer akui PB Terbaik!!

Subhanallah!! Allahuakbar!! Masyaallah!!

Yana tak sabar nak share dengan semua pasal Kak Soraya seorang breast cancer survivor. Yana tak dapat bayangkan macam mana Kak Soraya boleh bertahan dengan rawatan kemoterapi dan ubat-ubatan yang perlu dimakan setiap masa. Tapi perkongsian beliau membuatkan yana rasa bersyukur dan akan menghargai kesihatan yang diberikan Allah Taala.

Yana tak dapat nak bayangkan keadaan kak Soraya waktu itu tapi yana memang salute sebab kak soraya sangat tabah dan cekal menghadapi ujian Allah.. berpeluang mengenali dan memahami perjalanan beliau apabila memakai Pb sebagai satu cara untuk menjaga kesihatan diri sangat-sangat bermakna buat yana.

Kak Soraya Nashir seorang pensyarah satu waktu dulu...

Cerita ni yana tak ubah sikit pun.. sebab penting untuk semua menghayati kisah hidup Kak Soraya seorang wanita tabah yang berdepan masalah kanser.

"I am myself a cancer survivor"

Coming from the other side, I want to share how it feels because when you are fighting between life and death you want to hear benda2  yg 'sahih' - genuine, authentic, sound. Proven things and not be hoodwinked by crack remedies. Sebab dlm market ada mcm2 claim tentang rawatan cancer e.g Kangen Water, Transfer Factor, reverse osmosis, tukang urut cancer, rawatan ghaib  etc etc etc.. Semua ni akan datang bila you sakit, so who to believe?

To be honest, I know my health has been enhanced through the PB.
I started using the PB  1.5 years after I had surgery, chemo, radiotheraphy. Syukur Alhamdulillah.
Yang paling ketara, during a follow up mammogram the radiologist commented that my breast skin n scar nampak bersih/cantik tak mcm dulu. The scar used t be hard n the skin hitam and dry due to 35 radiotheraphy sessions. Skin tu dulu mcm terbakar. Selepas pakai PB ia bertukar, probably because the FIR concentrated at the lace stitching yg ada di cup area.
Also, because cancer cells thrive in and love cold bodies, I believe wearing the PB helps as it helps to regulate our body temperature through the FIR. So keeping your body temperature up is vital in fighting/preventing C and a fact that many do not know.
Cancer cells also grow in Oxygen free environments, sebab tu exercise is important. So even when I run or go to the gym I use my PB sebab the FIR enhances blood circulation, thus increasing oxygen levels. Cancer cells don't like this!  InsyaAllah.


So kalau ada sesiapa yang tak nak pakai PB sebab dia takut panas ke tak selesa ke, K Soraya selalu share  this  point. Esp now we live sleep drive semua nak aircon memudaratkan  sebenarnya.
So ini antara testimony yg saya share, but always stress that it can help the healing process or prevention, amongst other things, such as:

1. Lifestyle changes -food, juicing,  exercise, rest
2. Mindset changes - prayers, faith n positive thinking
3. Regular checkups & listening to your body - check all warts n bumps you may find
4. Alternative treatments -e.g acupuncture, breast massage, heat treatment.

Because there are no empirical studies (tested and proven scientifically  and based on a big population) done to show that PB can heal Cancer, we have to be careful with our words.

Yana berharap kisah kak soraya dapat membantu orang-orang yang mempunyai masalah breast cancer..dalam cara mengubati dan menghadapi hari mendatang..Jaga diri in shaa Allah kesihatan akan terjamin.


Yana
0106273397
PB Expert Terengganu

15 August 2015

KAMI FUNGSI SAMA TAPI BENTUK TAK SERUPA


Dulu produk marine essence hanya keluar sabun bar sekarang ada pilihan baru iaitu dalam bentuk cecair mandian bodywash.Memang best

⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓

●Bagaimana? Nak cuba bodywash tak ?
●Jom baca sampai bawah jika ingin Rahsia Bodywash

⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓

FUNGSI & KEBERKESANAN BODYWASH & SABUN BAR ADALAH SAMA.100 % BAHAN BAHAN PEMBUATAN SAMA DARIPADA PRODUK MARINE ESSENCE

=======================
FUNGSI & KEBERKESANAN BODYWASH
=======================

✔ hilangkan hitam celah badan
✔ hilang bau badan
✔ hilangkan jerawat
✔ kulit lebih lembap & tidak berminyak
✔ hilangkan gatal kulit & kulit sensitif serta penyakit kulit
✔ hilangkan penyakit eczema
✔ cerahkan kulit muka & seluruh badan


Ingin dapatkan bodywash??

Wapps 0106273397



09 August 2015

Bukti pertama yana dalam bisnes.. SM Award

Salam semua....

Sebak hati pun ada bile dikenang balik masa mula-mula yana nak start buat bisnes aritu...  masa tu pertengahan tahun 2013..dalam hati ni selalu timbul rasa

"Boleh ker aku buat"
"Banyak modal nak kene keluar ni"
"Ade ke orang nak beli"
"Lama ker aku boleh bertahan"

Sekarang bulan 8 2015...selepas 2 tahun 2 bulan yana berbisnes sekarang yana boleh berbangga dengan diri sendiri bile yana mula dapatkan bukti pertama terima award SENIOR MANAGER dengan sales sebanyak RM20,000 bulan 3 2015.... itupun baru jer naik stage SHOM..sepatutnya bulan 9 tahun sebelumnya da ambik tapi sebab yana baru jer pregnant so tangguh dulu...

Dalam percaya tak percaya..boleh buat ke tak boleh buat...ada ker orang nak beli PB...syukur alhamdulillah rezeki Allah berikan maha luas..

Berkat tunjuk ajar dan ilmu yang mentor- mentor serta master trainers berikan syukur alhamdulillah berjaya jugak buat bisnes ni..walau merangkak bertatih pada mulanya...sekarang da boleh berjalan sendiri...tapi tunjuk ajar still lagi yana perlukan dan masih lagi diterima dari mentor2.. mentor ibarat belahan jiwa yana sampaikan setiap detik hati yana ni mentor boleh rasa...best sangat bisnes dengan TLC..

Tak semua orang mampu beri komitment 100% dalam sesuatu hal tapi bagi yana kalau diri sendiri tak commited macam mana nak berjaya..

Usaha dulu baru berjaya
Cuba dulu baru tahu kelebihan kita
Buat dulu baru sedar kehebatan diri

Nak berniaga senang jer..cari bisnes yang ada mentor..yang ada kumpulan yang membantu..yang syarikatnya dah utuh berpuluh tahun dalam pasaran..yang lebihnya kepada kita..

✔ bonus bulanan
✔ free trip oversea 2-3 kali setahun
✔ modal 1 kali seumur hidup
✔ kelas percuma 2 kali seminggu
✔ kelas social media percuma
✔ kelas blog percuma

Nak jadi sebahagian dari keluarga Top Leaders Circle?? Mulakan langkah untuk bebas masa, bebas kewangan dan bebas belanja..



Yana
PB Expert Terengganu
0106273397

Entry Terbaru

Legging 360 Therapants

Selamat petang semua. Yana nak share satu produk baru keluaran syarikat Sahajidah Hai-O Marketing iaitu  Therapant Legging dari Premium B...