22 August 2015

Bekas pesakit Breast Cancer akui PB Terbaik!!

Subhanallah!! Allahuakbar!! Masyaallah!!

Yana tak sabar nak share dengan semua pasal Kak Soraya seorang breast cancer survivor. Yana tak dapat bayangkan macam mana Kak Soraya boleh bertahan dengan rawatan kemoterapi dan ubat-ubatan yang perlu dimakan setiap masa. Tapi perkongsian beliau membuatkan yana rasa bersyukur dan akan menghargai kesihatan yang diberikan Allah Taala.

Yana tak dapat nak bayangkan keadaan kak Soraya waktu itu tapi yana memang salute sebab kak soraya sangat tabah dan cekal menghadapi ujian Allah.. berpeluang mengenali dan memahami perjalanan beliau apabila memakai Pb sebagai satu cara untuk menjaga kesihatan diri sangat-sangat bermakna buat yana.

Kak Soraya Nashir seorang pensyarah satu waktu dulu...

Cerita ni yana tak ubah sikit pun.. sebab penting untuk semua menghayati kisah hidup Kak Soraya seorang wanita tabah yang berdepan masalah kanser.

"I am myself a cancer survivor"

Coming from the other side, I want to share how it feels because when you are fighting between life and death you want to hear benda2  yg 'sahih' - genuine, authentic, sound. Proven things and not be hoodwinked by crack remedies. Sebab dlm market ada mcm2 claim tentang rawatan cancer e.g Kangen Water, Transfer Factor, reverse osmosis, tukang urut cancer, rawatan ghaib  etc etc etc.. Semua ni akan datang bila you sakit, so who to believe?

To be honest, I know my health has been enhanced through the PB.
I started using the PB  1.5 years after I had surgery, chemo, radiotheraphy. Syukur Alhamdulillah.
Yang paling ketara, during a follow up mammogram the radiologist commented that my breast skin n scar nampak bersih/cantik tak mcm dulu. The scar used t be hard n the skin hitam and dry due to 35 radiotheraphy sessions. Skin tu dulu mcm terbakar. Selepas pakai PB ia bertukar, probably because the FIR concentrated at the lace stitching yg ada di cup area.
Also, because cancer cells thrive in and love cold bodies, I believe wearing the PB helps as it helps to regulate our body temperature through the FIR. So keeping your body temperature up is vital in fighting/preventing C and a fact that many do not know.
Cancer cells also grow in Oxygen free environments, sebab tu exercise is important. So even when I run or go to the gym I use my PB sebab the FIR enhances blood circulation, thus increasing oxygen levels. Cancer cells don't like this!  InsyaAllah.


So kalau ada sesiapa yang tak nak pakai PB sebab dia takut panas ke tak selesa ke, K Soraya selalu share  this  point. Esp now we live sleep drive semua nak aircon memudaratkan  sebenarnya.
So ini antara testimony yg saya share, but always stress that it can help the healing process or prevention, amongst other things, such as:

1. Lifestyle changes -food, juicing,  exercise, rest
2. Mindset changes - prayers, faith n positive thinking
3. Regular checkups & listening to your body - check all warts n bumps you may find
4. Alternative treatments -e.g acupuncture, breast massage, heat treatment.

Because there are no empirical studies (tested and proven scientifically  and based on a big population) done to show that PB can heal Cancer, we have to be careful with our words.

Yana berharap kisah kak soraya dapat membantu orang-orang yang mempunyai masalah breast cancer..dalam cara mengubati dan menghadapi hari mendatang..Jaga diri in shaa Allah kesihatan akan terjamin.


Yana
0106273397
PB Expert Terengganu

Entry Terbaru Yana

Mitos pasal korset Premium Beautiful

Pernah tak buat keputusan tanpa ambil kira pengalaman sendiri? Alaaa orang putih cakap "dont judge a book by its cover"...