22 August 2015

Bila masa yang sesuai nak pakai PB selepas bersalin???





Bakal-bakal ibu selalu tanya yana soalan macam ni..

"Yana, kalau saya nak pakai lepas bersalin..masa bile nak ambik ukuran badan?"


Yana biasanya cadangkan supaya membuat ukuran badan pada bulan ke-6 hingga 7 semasa mengandung kerana selepas bersalin, walaupun bentuk badan belum pulih kepada bentuk asal, namun ia adalah lebih kurang sama dengan bentuk badan semasa korang mengandung pada bulan ke-6 hingga 7. Maka, perbezaan ukuran badan adalah tidak besar.

TAPI....

Kalau yang tanya masa tu tengah mengandung lebih daripada 8 bulan, yana akan syorkan ambik ukuran badan pada hari ke-3 selepas bersalin. bagi ibu-ibu yang bersalin secara normal, Premium Beautiful boleh dipakai selepas 7-10 hari selepas bersalin. Manakala, kalau korang bersalin secara pembedahan, ia hanya boleh dipakai kira-kira selepas 10-14 hari selepas bersalin iaitu selepas luka jahitan kering.

Waktu EMAS bagi wanita selepas bersalin untuk menguruskan badan adalah dalam masa enam bulan pertama. Kenapa 6 bulan pertama?? Sebab masa tu bentuk badan mudah dibentuk. Lelemak dalam badan masih longgar dan lembik.. so...kalau nak kurus memang kene beranak kecik la..hehehe..senang nak jaga badan...kan??? 

Dah pakai..lama manae pulak baru nampak hasil?? Haaa...soalan ni popular jugak..tul tak korang?? hehhe

PB ni kene pakai secara konsisten. Biasanya lepas pakai da boleh nampak terus dah..tapi kalau nak kekalkan bentuk badan, korang memang kene memakainya secara konsisten selama 1-6 bulanberturut-turut.

Proses pengalihan lemak tu berlaku setiap bulan..untuk bulan pertama lemak akan beralih...lepas 3 bulan, lemak akan beralih ke tempat asalnya dan 6 bulan kemudian, lemak akan kekal di tempat asal. 

Bagi korang yang tak pernah pakai Premium Beautiful macam yana memula dulu jugak lah kan..korang akanrasa ketat dan tidak selesa selama 2 minggu sebab masa tu badan baru nak sesuaikan diri dengan PB.. Selepas 2 minggu korang akan berasa semakin selesa.
Tak percaya?? kene pakai dulu baru tahu penangannya..sungguh tak tipu..:)

Ibu2 yang tengah berpantang nak pakai PB boleh contact2 yana yer... sebab yana sendiri pakai PB masa berpantang..mudah, jimat masa, senang bergerak, badan panas sentiasa dan paling penting bentuk badan makin mengecil...superb PB nih tau!!

Meh contact2 yana..0106273397..nak fitting free pun boleh..yana bagi korang rasa sendiri PB ni macam mane bile melekap kat badan..


0106273397
Yana
PB Expert Terengganu

Entry Terbaru Yana

Event SM/SSM Ogos 2017

Salam semua... Selepas beberapa hari event berlalu baru arini berkesempatan update blog. Award kali ni ada 2 orang rakan kongsi yan...