20 September 2015

VVIP Trip ke Vietnam

Salam semua....selamat malam...

Hari ni dah last day kat Vietnam..tak sabarnya nak balik ke Malaysia.. nak jumpa dan peluk cium keluarga.. sekarang ni tengah menunggu nak naik flight... ikutkan departure jam 7.35pm nanti..

Yana cuma nak share dengan korang experience yana sepanjang 4 hari 3 malam kat sini...memang puas hati bercuti kat sini dengan kawan-kawan..maklumlah kan FREE TRIP :) :)

Jauh berbeza bile trip yang kita pergi sendiri dengan yang free nih.. korang bayangkan kerje yana kat sini makan, shopping, jalan-jalan, makan, shopping dan jalan-jalan..hahh best tak??

Kalau korang nak pegi Vietnam kan yana nasihatkan tak payah tukar banyak duit Dong sebab diorang terima jer duit RM... nak-nak time duit kita tengah jatuh sekarang ni... just standby duit Dong tu cuma nak bayar cab jer.. bab naik cab ni korang boleh pilih samada nak naik Vinasun or Mailinh Taxi...kenapa 2 ni jer??? Sebab cab ni die ikut meter.. dari Hotel Equatorial ke Bent Thanh cuma bayar 44000dong = rm8.. murah jer kan..

Masa yana ke Vietnam ni yana naik MAS Airlines.. masa google harga tiket tu dekat RM650 jugak la harga tiket pergi... tu baru tiket belum masuk hotel dan makan lagi tu...

Yana sajer jela google harga hotel semalam berapa terkujat jugak la bile harga bilik untuk 1 malam jer dah RM450.. yana duduk untuk 3 malam tu... dah RM1350 untuk hotel sajer... 
bukan yana sorang tapi hampir 900 usahawan yang dapat FREE Hotel.. agak-agak korang nak ker duduk hotel mahal camni semata-mata nak datang Vietnam... kalau yana awal-awal da survey hotel yang budget dan murah jer..tak sanggup nak bazirkan duit untuk hotel jer.. 






nilah bilik yana sepanjang 4H3M...besar dan bersih sokmo

Masa sampai aritu terus jer tour guide kita orang Mr Tong bawak pergi makan kat Restoran Halal Seri Penang.. Bab makan sekali makan jer dah habiskan RM250.. semua ada..ikan, sayur, tomyam, udang, sotong... tapi yana tak risau sebab yana makan semuanya FREE:) :) puas hati bab makan.. mewah dan seafoodnya segar-bugar.. best sangat tau.. 

Aktiviti hari pertama berakhir dengan check in kat hotel dan berehat sepenuhnya... tapi sebelum nak naik bilik tu sempat la ambik gambar kumpulan TLC

wanna join me for free trip every year??
Yana
0106273397

Entry Terbaru Yana

Peluang menjadi AGENT TLC dengan modal RM80

Assalamualaikum.. Harini yana nak berkongsi rezeki dengan menawarkan you all (isteri, ibu dan anak dara) untuk menjadi age...