28 February 2016

Cara menggunakan Bioever dan Kelebihan Bio Ever Plus

Bioever bukan setakat boleh tegangkan kulit or hilangkan eye bag.. funsinya lebih daripada tu... yana sendiri dah amalkan pakai Bioever setiap hari.. untuk hilangkan stress, sakit-sakit belakang, masalah daya ingatan lemah, nak kecikkan lengan,dan lain-lain...

Setiap masalah ada cara dan tempat nak pakai... bukan setakat letak jer dah terus menjadi.. kene istiqomah dan yakin..

Cara penggunaan biover untuk

KUATKAN DAYA INGATAN
Dulu yana selalu ada masalah lupa letak barang even baru 5 minit lepas.. yana urut Bioever di bahagian ubun-ubun 2 kali setiap hari..

HILANGKAN STRESS
Semua orang ade stress kot...yana tak nafi sebab yana sendiri ada hari-hari stress...yana suka pakai Bioever dekat atas belakang..urut-urut sampai lega..

SAKIT-SAKIT BELAKANG
Sape yang mengaku sering sakit belakang?? Ezpecially bahagian pinggang!! Semua kene kan??? Nak-nak kalau posisi duduk salah..memang cepat rasa sakit.. biasanya yana suka urut Bioever kat bahagian pinggang dari atas ke bawah.. ulang dalam 5-10 minit..in shaa Allah setengah jam lepas tu hilang sakit pinggang

KECILKAN LENGAN
Sapu Bioever di bahagian dalam lengan sambil tarik ke dalam...in shaa Allah lama-lama lengan akan kecik..

Okay semua...yang tu kegunaan Bioever pada yana.. memang berguna dan berhasil amalkannya setiap hari

Loves,
Yana

22 February 2016

Berangan biar sampai jadi kenyataan

Yana suka berangan.. yana suka berimpian besar.. bile tengok kete BMW or Y terbalik lalu selalu berangan yana bawak kereta pusing-pusing dengan family..  lalu jer kat fair kereta selalu masuk dalam tengok interior...berangan bawak  sambil duduk kat stereng..

Tips bagaimana nak merealisasikan impian kita.

Always berkata2 tentang impian kita tue.

Kalau kita nak pakai kereta besar dan mewah, hari2 kena sebut dengan berkata2, "Allah, aku nak sangat pakai kereta Merc..Kau permudahkanlah urusanku Ya Allah,"

Apa2 yang kita nak, bukan setakat berdoa dalam hati, malah turut berkata2 tentang apa yang kita nak tue.

Supaya minda dan hati kita sentiasa satu gelombang yang sama.

Kadang2 mulut cakap lain, hati kata lain. Macam mana impian nak jadi kenyataan kalau ia tak selari?

Always fokus dengan apa yang kita buat

Kalau kita nak berjaya dalam bisnes...hari-hari kene buat..kene fokus..kene usaha sampai sehabis daya..

Sentiasa kene fikir bisnes ni bisnes aku..

kalau aku sendiri tak buat sape yang nak buat??

Aku ade hutang nak bayar.. ade family nak jaga.. nak buat saving juta-juta... nak berehat bile dah penat buat kerja.. nak bersara muda.. bile hati dah kata nak gerak kerja kene seiring.. biarlah orang kata kita kerja gila-gila tapi sekejap jer.. 3 tahun jer susah in shaa Allah 30 tahun senang

Bisnes ni paling mudah berjaya
Busnes ni jugak paling senang orang gagal
Sebab bisnes ni da disediakan segalanya...tunggu nak buat jer..
Bukan suruh pergi ketuk pintu umah orang pun.. cuma buat online jer.. 2 jam takkan lah takde masa langsung

Bile dah buat jangan berhenti
Kene buat sampai jadi
Baru kita puas hati

21 February 2016

Pengorbanan family yana

Selamat malam semua... rindu kat blog reader yana.. first sekali yana nak ucapkan terima kasih pada yang sudi singgah dan baca blog yana.. syukur alhamdulillah blog yana diantara yang terpilih dalam klik-klik korang semua..

Yana nak share kat semua kenapa dalam hidup ni ade yang melibatkan hal PENGORBANAN!

Yana takde la nak tazkirah panjang lebar pasal berkorban ni kan..cuma yana nak share apa yang suami dan family yana dah berkorban untuk yana..

Dalam nak capai dan genggam kejayaan sekarang ni..yana ade kisah suka duka yang jadi perasa perjalanan hidup yana dalam bisnes.. nak tuntut ilmu bukan mudah tapi paksakan diri jugak "aku kene buat sampai berjaya sebab keluarga dah banyak berkorban untuk aku nih"

Dulu kerja 12 jam sekarang extra jadi 14 jam sehari sebab nak berubah jadi senang bukan mudah.. mental kene kuat..fizikal kene kuat.. rohani kene jaga..

Akhir2 ni yana banyak ulang alik Trg - KL sebab nak ilmu..nak ambik aura mentor.. letih?? Ngantuk?? Semua ada.. tapi bila pandang muka suami dengan anak-anak sebab mereka lah aku buat semua ni.. teman aku jauh sampai KL.. balik hari sebab tak boleh cuti..Masa nak bersama sangat-sangat terhad.. tapi bile jalan jauh ukhwah family terjalin.. time tu la anak-anak nak bermanja..

Semalam balik dari KL.. anak- anak dah tido..suami drive dari pagi sampai ke malam... mengantuk masa drive jangan kata sampai berenti 2 kali nak rehat.. tapi suami tetap bawak yana nak menuntut ilmu..even duit cukup makan jer...tapi dengan bergantung padaNya syukur blh sampai ke KL dengan selamat..

Merekalah sebab yana buat bisnes..anak2 penguat semangat yana..suami penyokong utama yana dalam bisnes

Ok till then...sambung later kay;)


Loves,

Yana

18 February 2016

Tips pakai Premium Beautiful lepas 9 bulan simpan

Salam semua...malam ni nak share sikit tips nak pakai balik PB lepas tersimpan lama dalam almari masa pregnant..
Teringat masa yana memula nak pakai PB balik lepas bersalin..yana start pakai piece by piece...
Lepas keluar labor room yana terus sarung waist nipper... badam lebih bertenagan dan darah ketul-ketul keluar..taime yana pegi toilet pun takde rasa nak pitam or pening sebab darah banyak hilang...
Kat bawah ni tips dan cara pakai balik PB lepas bersalin..( thanks to kak isma our TLC PB model)
***********************************************
Tips nak pakai balik Premium Beautiful lepas 9 bulan tak pakai masa pregnant (ataupun dah lama almari yg pakai hahah)
1- start piece by piece dulu. Usually boleh pakai Waist Nipper dulu... kalo tak boleh cangkuk sampai bawah (usually bahagian bawah perut tu mmg agak besar lepas bersalin..cangkuk separuh bahagian atas dulu.
2- kalo perut bahagian bawah masih besar dan buncit, rajin2 tuam dan tungku. Rahim masih kembang dan kemungkinan besar darah ketul2 masih banyak lagi.
3- pakai secara berperingkat. Mula dengan 2-3 jam hari pertama pakai balik Premium Beautiful. Jangan paksa diri sbb dah lama kan tak pakai. Esoknya tambah ke 4 jam..dan seterusnya sampai lah uols boleh tahan pakai 8 jam sehari macam biasa.
4- once luka jahitan kat bawah dah baik/ dah tak sakit sgt..boleh pakai long girdle. This really helps untuk bantu sokong balik peranakan kita yang jatuh masa pregnant and bersalin
5- bra Premium Beautiful mungkin agak ketat lepas bersalin. Boleh cuba pakai bra extender kalo ukur lilit badan dah naik. Kalo cup bra tak muat...kena tunggu dulu or uols boleh beli SHORT BRA Premium Beautiful utk pakai sementara breast kita get back to normal cup size.
Short bra dalam lingkungan rm400++ je and still ada lifetime warranty so mmg berbaloi beli!

010-6273397
010-6273397
www.liyanatahar.com

Yana
PB Expert Terengganu

Perkongsian : Pesakit Slip Disc pakai PB

Perkongsian dari sahabat TLC..Akibat slip disc yang merencatkan perjalanan hidupnya..

Kenangan... akibat slip disc... kena gantung pemberat 7kg di kedua-dua belah pinggang 4x sehari... sejam utk satu sesi... warded selama 7 hari.

Masa ni rasa sedih tak tau nak cakap... rasa macam dah berakhir dah life ni... thanx doktor zul yg mencadangkan korset Premium Beautiful. Terima kasih juga kpd mentor @salhazain yg sudi dtg melaka fitting kan kita...

Allah sembunyikan matahari, Dia datangkan hujan petir... kita tertanya ke mana menghilangnya matahari... Rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita pelangi...

Thank to shimahz simz untuk testimoni pesakit Slip Disc pakai Premium Beautiful..

PB banyak membantu dari segi kesihatan dan merawat tanpa melibatkan nilai wang yang besar..

PB on Sale!!! Cepat grab peluang beli PB murah dan ade free gift..

010-6273397
010-6273397
010-6273397

PB Expert,
Yana

16 February 2016

PREMIUM BEAUTIFUL: Cara mudah dapat anak

Hai blog readers yana...

Tengah malam baru sempat nak update blog..  hehe... tanghungjawab sebagai isteri, ibu dan pekerja ni takkan habis kecuali mata dah pejam tido.. malam ni yana nak story sikit pasal korset..Of course la korset Premium Beautiful😉😉

Premium Beautiful sebenarnya korset yang gantikan baju dalam yang kita pakai setiap hari.. lagi bagus bile kita pakai baju dalam yang merawat dan mencegah penyakit daripada pakai baju dalam biasa yang salah...huhu

Istimewanya PB selain dari produk-produk lain yang ada kat pasaran sebenarnya ada 7 perkara:

✔ Produk SUPERBRANDS
✔ TEKNOLOGI FIR
✔ LIFETIME WARANTTY
✔ 360° kuasa regangan
✔ Teknologi 3 Negara (JEPUN, GERMAN & US)
✔ DIIKTIRAF oleh Pakar Tulang Belakang
✔ Fabrik AKWATEK & AKWADYNE

Premium Beautiful direkabentuk untuk 70% kesihatan dan 30% kecantikan

Bile sebut jer pasal kesihatan..banyak jenis penyakit yang orang perempuan alami tapi jarang sangat nak mengaku.. bile sebut jer terhangguk-hangguk tanda setuju..."oohhh aku pun ade masalah yang sama".... paham ke paham??

Keputihan
Senggugut
Cyst
Fibriod
Selulit
Strecthmark
Peranakkan jatuh
Rahim lemah
Keguguran
Badan bongkok
Slip dics
Nak anak
Nak berpantang
Asset jatuh
Punggung lebar
Badan sekeping
Perut buncit
Nak kawin
Nak kurus

Ya Allah banyaknyer masalah orang perempuan bile disenarai satu-satu.. kebanyakkan semua masalah kesihatan dulu... 9/10 tu masalah kesihatan jer..

Macam yana dulu memula pakai PB sebab yana keguguran 3 kali..rahim jadi lemah.. janin tak lekat dalam rahim... perasaan??? sedih..murung..tak bersemangat semua ada.. bayangkan zuriat yang ditunggu gugur tak berjaya dikandung.. seksa batin mengenangkan semua anak-anak syurga..

Yana pakai PB lepas keguguran kali ketiga dengan nasihat doktor pakar.. 3 bulan pakai PB yana disahkan pregnant lagi.. syukur alhamdulillah..niat nak jaga rahim dan kuatkan rahim dimakbulkan Allah... yana pakai PB sampailah baby 4 bulan dalam perut...dah stabil dan kuat untuk membesar..

Yana syorkan pada kaum wanita yang nak anak..yang dah usaha macam-macam cara untuk dapatkan zuriat even IUI, IVF boleh ikhtiar dengan PB..

Jimat kos daripada bayar berpuluh ribu untuk dapatkan anak yang belum tentu menjadi..
Lifetime warranty sebab rosak, patah, koyak boleh hantar baiki secara percuma..
One stop centre dari merawat kesihatan sampailah menjaga kecantikan..

Yana ade buat SALE PB bulan Februari.. harga berpatutan dan ada free gift menanti!!!

Contact yana 010-6273397..yana bantu korang yang memerlukan..

Lots of love,
Yana

#gugur #keguguran #nakanak #nakhamil #pregnant #premiumbeautifulterengganu #pbexpert #pbterengganu #premiumbeautiful

ROAD TO BEIJING...TLC MINI SEMINAR

Hai semua..

Tau tak sekarang trip ke beijing dah mula??? Haaa memang super excited la kan sebab boleh pegi melancong FREE JER!! 

Ikutkan dulu tak pernah terbayang dalam pikiran nak pergi travel ke luar negara.. tapi sejak-sejak buat bisnes SHOM ni alhamdulillah Allah beri peluang rasa cuti-cuti negara luar...wahhh gitu..😄😄😄

Sekarang trip ke Beijing.. sebelum blpegi tu mentor dah ready siap2 cara nak pegi camne..feeling dapat pegi camne... bau batu-batu Great Wall of China tu camne.. sampai gitu sekali mentor gambarkan..

Yana memang tak sabar nak pegi bercuti..tapi pergi sorang-sorang tak syok la kan.. yana nak ajak la sape-sape yang suka melancong tu pergi sekali ngan yana... 4 hari 3 malam jer.. tak lama pun.. tiket makan hotel semua free bawak duit belanja jer.. yang bestnya pulan sambil-sambil bercuti income masuk tiap-tiap bulan... usaha sendiri takde nak main-main atas angin kaut duit free... paham ke paham??? Hehehe

Takpe tak paham boleh contact yana..kita sembang sampai paham.. nak no contact?? Nah ni die no yana 010-6273397... nak call wapps mesej semua boleh..no hal punya.. untuk tanya cara pegi trip free dengan buat income extra.. yana boleh jawab..

Ni yana ade share sikit corat -coret aritu yang yana pegi mini seminar dengan TLC..

Tau cara dengan TLC..semuanya Free!!

010-6273397
www.liyanatahar.com

02 February 2016

PREMIUM BEAUTIFUL merawat kesihatan dalaman

Hai semua..

Yana nak kongsi real testimoni dari yana sendiri yang berlaku seminggu yang lepas..

Korang tau kan yang yana ni pemakai tegar Premium Beautiful😉😉 since setahun lebih yang lalu yana dah biasa pakai Pb setiap hari dan badan yana dah biasa dengan pelindung tanpa sedar (of course CIK PB😘)

Yana tak tau la punca sebenarnya sebab apa.. tapi yang memula tu rasa senak perut macam gastrik... terasa ada angin tolak tapi tak keluar..sendawa tak..kentut pun tak..😓😓😓😓 sakit tu berlarutan sampai lah ke semalam.. arini tak rasa sakit sangat cume memulas jer.. 2 hari terbaring letih.. cirit birit, perut memulas, muntah-muntah.. simptom-simptom keracunan pun mungkin yer jugak kan..

Yana teringat sebelum kene tu yana ada makan ikan siakap masam manis dengan air fresh orange.. orang tua cakap dua jenis ni tak boleh bertembung... jadi angin.. yer la kot kan..

Yana pegi jugak ke klinik sebab nak dapatkan MC dan tengok dari segi perubatan..doktor cakap mende lain.. so antara dua la..huhuhu.. sekarang da seminggu lepas kejadian badan yana lebih sihat dan yana jaga apa yang yana makan.. cuma lebih nak menguyah sekarang... macam pregnant pun ade jugak...adoiii

Yana pakai PB setiap hari lagi cepat toksin dalam badan keluar... muntah2 melegakan perut yana.. sebab tu yana suka dengan PB.. PB bantu yana mempercepatkan proses penyembuhan badan yang lemah..

Serba sikit pengalaman yana dengan PB dan produk SHOM..yana dah ikhtiar dan alami sendiri.. yana berpuas hati..

Yana
010-6273397

01 February 2016

Pemakanan punca keracunan

Salam Maghrib semua... Mesti korang pelikkan kenapa yana share pasal makan tapi boleh jadi RACUN pada badan..

Sebenarnya yana nak cerita pengalaman yana sendiri bile salah makan... kita selalu pikir makan yang kita makan setiap hari tu badan boleh terima dan takkan bermasalah.. tapi sebenarnya TIDAK!!

Apa yang yana makan ni mesti korang pun biasa makan kan??

BUDU
SOTONG
UDANG
SARDIN
AIR KARBONAT
KELI
PATIN

ni senarai makan yang yana biasa makan dan pernah makan... kenapa pernah makan?? sebab yana kene tinggalkan makan yang sedap marveles ni demi kesihatan...BUDU tak boleh sebab banyak gas.. Akibat salah makan yana merana sakit perut cerry berry dan muntah-muntah.. dapatlah MC 2 hari..

tapi dari segi sains doktor cakap lain...huuhuu..Doktor cakap ada cecair belakang rahim yana...mungkin kah kehamilan luar rahim?? tak dapat dipastikan lagi sehingga 2-3 minggu nanti....tunggu if yana datang bulan..

Berbalik pada salah makan... yana rawat secara alami.. muka yana jadi sembap.. yana ambik garlic dan spirulina untuk cuci perut.. sapu garam buluh untuk keluarkan toksin dan kesannya sampai cerry berry( tahan jerlah sebab dah langgar pantang makan) dan minum gulsan pati delima untuk baik pulih sistem buah pinggang yana...


Nampak jer cerewet nak jaga makan ni tapi bile sakit memang sendiri paham nak lalui hari-hari camner... letih..duk ulang alik toilet jer..

So penting sangat untuk pilih apa yang kita makan dan jaga pemakanan..



Loves sharing
Yana

Entry Terbaru

Sweetality @ Pemanis Low Calorie

Assalamualaikum.. SWEETALITY?? PEMANIS GULA RENDAH KALORI!! Jom baca sikit pasal Sweetality ni.. Nak manis? Senyum sikit untuk ...