22 February 2016

Berangan biar sampai jadi kenyataan

Yana suka berangan.. yana suka berimpian besar.. bile tengok kete BMW or Y terbalik lalu selalu berangan yana bawak kereta pusing-pusing dengan family..  lalu jer kat fair kereta selalu masuk dalam tengok interior...berangan bawak  sambil duduk kat stereng..

Tips bagaimana nak merealisasikan impian kita.

Always berkata2 tentang impian kita tue.

Kalau kita nak pakai kereta besar dan mewah, hari2 kena sebut dengan berkata2, "Allah, aku nak sangat pakai kereta Merc..Kau permudahkanlah urusanku Ya Allah,"

Apa2 yang kita nak, bukan setakat berdoa dalam hati, malah turut berkata2 tentang apa yang kita nak tue.

Supaya minda dan hati kita sentiasa satu gelombang yang sama.

Kadang2 mulut cakap lain, hati kata lain. Macam mana impian nak jadi kenyataan kalau ia tak selari?

Always fokus dengan apa yang kita buat

Kalau kita nak berjaya dalam bisnes...hari-hari kene buat..kene fokus..kene usaha sampai sehabis daya..

Sentiasa kene fikir bisnes ni bisnes aku..

kalau aku sendiri tak buat sape yang nak buat??

Aku ade hutang nak bayar.. ade family nak jaga.. nak buat saving juta-juta... nak berehat bile dah penat buat kerja.. nak bersara muda.. bile hati dah kata nak gerak kerja kene seiring.. biarlah orang kata kita kerja gila-gila tapi sekejap jer.. 3 tahun jer susah in shaa Allah 30 tahun senang

Bisnes ni paling mudah berjaya
Busnes ni jugak paling senang orang gagal
Sebab bisnes ni da disediakan segalanya...tunggu nak buat jer..
Bukan suruh pergi ketuk pintu umah orang pun.. cuma buat online jer.. 2 jam takkan lah takde masa langsung

Bile dah buat jangan berhenti
Kene buat sampai jadi
Baru kita puas hati

Entry Terbaru Yana

Mitos pasal korset Premium Beautiful

Pernah tak buat keputusan tanpa ambil kira pengalaman sendiri? Alaaa orang putih cakap "dont judge a book by its cover"...