18 February 2016

Tips pakai Premium Beautiful lepas 9 bulan simpan

Salam semua...malam ni nak share sikit tips nak pakai balik PB lepas tersimpan lama dalam almari masa pregnant..

Teringat masa yana memula nak pakai PB balik lepas bersalin..yana start pakai piece by piece...

Lepas keluar labor room yana terus sarung waist nipper... badam lebih bertenagan dan darah ketul-ketul keluar..taime yana pegi toilet pun takde rasa nak pitam or pening sebab darah banyak hilang...

Kat bawah ni tips dan cara pakai balik PB lepas bersalin..( thanks to kak isma our TLC PB model)

***********************************************

Tips nak pakai balik Premium Beautiful lepas 9 bulan tak pakai masa pregnant (ataupun dah lama almari yg pakai hahah)

1- start piece by piece dulu. Usually boleh pakai Waist Nipper dulu... kalo tak boleh cangkuk sampai bawah (usually bahagian bawah perut tu mmg agak besar lepas bersalin..cangkuk separuh bahagian atas dulu.

2- kalo perut bahagian bawah masih besar dan buncit, rajin2 tuam dan tungku. Rahim masih kembang dan kemungkinan besar darah ketul2 masih banyak lagi.

3- pakai secara berperingkat. Mula dengan 2-3 jam hari pertama pakai balik Premium Beautiful. Jangan paksa diri sbb dah lama kan tak pakai. Esoknya tambah ke 4 jam..dan seterusnya sampai lah uols boleh tahan pakai 8 jam sehari macam biasa.

4- once luka jahitan kat bawah dah baik/ dah tak sakit sgt..boleh pakai long girdle. This really helps untuk bantu sokong balik peranakan kita yang jatuh masa pregnant and bersalin

5- bra Premium Beautiful mungkin agak ketat lepas bersalin. Boleh cuba pakai bra extender kalo ukur lilit badan dah naik. Kalo cup bra tak muat...kena tunggu dulu or uols boleh beli SHORT BRA Premium Beautiful utk pakai sementara breast kita get back to normal cup size.
Short bra dalam lingkungan rm400++ je and still ada lifetime warranty so mmg berbaloi beli!

010-6273397
010-6273397
www.liyanatahar.com

Yana
PB Expert Terengganu

Entry Terbaru Yana

Mitos pasal korset Premium Beautiful

Pernah tak buat keputusan tanpa ambil kira pengalaman sendiri? Alaaa orang putih cakap "dont judge a book by its cover"...