12 April 2016

Pb Expert : Special Class TLC at Dolomite Academy


Hai semua.... happy working day... ;)

Dah lunch?.. ke terus brunch macam yana tadi...hehehe..kalau diikutkan gaya pemakanan tak boleh skip breakfast tau..so jangan tiru yana..hihihi.. 

Arini dah last day kat KL..nak gerak balik Terengganu da..sepanjang 3 hari di KL ni yana tengok kesungguhan warga KL ni dalam mencari rezeki.. keluar rumah awal pagi balik dah lewat malam.. nak menghadap jammed lagi..dah letih badan kan.. minda??? Jangan cakap la lagi penat... kiranya balik terus nak tidur.... tapi boleh ker tidur terus?? Yang ada family mesti nak masak-masak or luangkan masa sekejap kan?? Yana salute dengan uolls yang gigih mencari rezeki demi sesuap nasi.

Yana datang KL pun sebab kerja..terpaksa tinggal anak-anak kecik dan suami demi kesenangan akan datang...takpe susah dulu 2-3 tahun ni..nak berjaya memang kene merasa susah dulu kan... alaaa tengok kita kecik-kecik dulu mana ada beranak jer terus pandai berjalan... kan ada proses die... meniarap dulu... merangkak.. bertatih.. berjalan.. dah boleh berlari.. setiap satu tu berapa kali kita jatuh dan bangun balik??? Betul tak ^__^ jadi jangan takut lah nak mencuba.

Semalam, Isnin kan?? Yana ada kelas sebenarnya kat KL ni.. Yana kan buat bisnes sendiri..so nak berjaya WAJIB ada ilmu..mana nak dapat ilmu tu?? Kat kelas lah kan.. bile datang kelas memang rasa AURA JUTAWAN tu meresap dalam jiwa.. dengan lagu semangat yang dimainkan lagi.. mengalir air mata tau.. Setiap kali kelas memang yana tertunggu-tunggu nak nyanyi sekali lagu Perjuanganku dan Realiti Insan. Lirik yang ada tu memang membangkit semangat dalam jiwa.

Kelas semalam sebenarnya memang sangat-sangat special sebab yana dan usahawan lain diajar ilmu dan strategi baru. Tunggu nak buat jer.. uolls tak tertanya-tanya ker ilmu apa yana belaja tu??? Yana boleh cakap bile dapat ilmu tu memang income akan besar, nak tutup lubang hutang in shaa Allah boleh. Cuma nya yana tak leh la dedahkan rahsia tu kan sini... nak tahu uolls wapps jer yana..yana akan ajar cara dapatkan income yang berganda dari gaji uolls sekarang.

Yana paham keadaan sekarang nak mengharapkan gaji jer memang tak cukup..sama macam yana dulu la..ade jer lubang yang tak tertampal.. hutang yang tak berbayar..
Sekarang alhamdulillah yana dah buat fulltime bisnes..dah mula nak tampal semua yang berlubang.. nak cepat-cepat bebas kewangan!!

Nak tengok tak aktiviti kelas yana semalam??? Yana share ngan uolls semua yer... Mereka-mereka ni ada yang bekerja, ada surirumah sepenuh masa dan ada yang full timer bisnes online. Tapi semuanya bersemangat dan mengambil peluang untuk jana income yang lebih besar.







Ni adik beradik yana dalam bisnes..kami bersaing sihat..
takde nak dengki takde nak busuk hati..
Kami nak berjaya sebab ada matlamat dan reason tersendiri.





Yana request nak dikepit oleh mentor. 
Sebabnya kedua-duanya dah berjaya buktikan bisnes ni tak mustahil. 
Nak achieve RM100K sales in a months adalah tak mustahil!
Kene usaha dan jangan putus asa;)





Dua-dua ada aura tersendiri..
tapi jangan salah paham yer yang bergaun kuning dah ada anak 3..hihi
Gaya dah macam anak dara kan??
RAHSIA???
SHHHH...nant pm tepi yana bagitahu caranya...senang jer..mudah jer..





Nilah barisan usahawan yang tolak tepi segala alasan.. 
Orang nak berjaya mereka tak bina alasan tapi mereka rebut peluang!

Loves,
Liyana
PB Expert Terengganu

Entry Terbaru Yana

Event SM/SSM Ogos 2017

Salam semua... Selepas beberapa hari event berlalu baru arini berkesempatan update blog. Award kali ni ada 2 orang rakan kongsi yan...