25 May 2016

PREMIUM BEAUTIFUL TERENGGANU: PREMIUM BEAUTIFUL PENIPU BETUL!


PREMIUM BEAUTIFUL MEMANG BETUL-BETUL PENIPU!



MIGRAIN HILANG LEPAS BALUT KEPALA DENGAN PB.

Yana sendiri tak sangka yang PB dapat  membantu masalah client ni berkaitan migrain die. Maklumlahkan bile berpuasa tapi terlupa nak bersahur macam-macam emosi boleh timbul. Tambah-tambah pulak still menyusu..terasa kering tekak dan letih makin menebal.

Akak ni share pasal pengalaman die migrain time puasa..

Semalam i puasa ganti, lepas tu terlupa nk bangun sahur. Baby i pulak still breastfeed. So dr pagi lagi dah rase lapar yg teramat, kepala dah mula pusing-pusing.. Masuk tengahari, migrain start datang.. Berdentum-dentum rase kepala i ni.. and rase nak muntah 2 kali.. Tapi nasib baik tak keluar..kalau tak batal puasa. huhu.. yang anak i pulak asyik nk bergayut je.. yang kite tengah pening ni baring jelah, taktau nak buat ape.. makan panadol tak boleh.. last-last saya ambik bra Premium Beautiful tu sebab u kate kt bra FIR die tebal.. so i balut je kepala i.. after 15 min camtu, i rase kepala ringan je. migrain i terus hilang.. i sendiri tak percaya.. macam magic pulakla bende ni.. seriouslah uu.. bende ni bagus gila!”

Yana sendiri pernah kene migrain sebelum ni memang ambik jer waist nipper Pb tu letak kat kepala dalam 10 minit terus hilang. Kepala rasa lagi ringan. Tak pernah dah makan panadol setiap kali sakit kepala.. lagipun panadolkan tak elok untuk badan kita.

Simptom-simptom migrain..




Yang ada masalah migrain tapi dah tak larat nak makan ubat yana suggestkan pakai je PB sebab banyak fungsi yang kita akan dapat.

Yang nak pakai PB tu boleh contact yana
.
.
.
.
.
.
⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇

010 627 3397
010 627 3397
010 627 3397



Loves,
Liyana


23 May 2016

PREMIUM BEAUTIFUL TERENGGANU : JENIS-JENIS SENGGUGUT

Selamat Pagi Blog Readers Yana ^__^

Terima kasih sebab selalu sudi singgah blog yana dan dapatkan info berkaitan kesihatan. Apa yang baik Yana suka share dan kita dapat manfaat bersama,okay ;)

Pagi ni yana nak tanya sikit lah uolls tau tak senggugut tu ade 2 jenis. Agak-agak uoll kan senggugut mana yang uoll biasa kene?

Yana yang jenis jarang senggugut since dari anak dara lagi. So, doktor nasihatkan awal-awal dah jaga pemakanan dan kesihatan diri risau akan datang kene barah rahim.

Oklah.. Yana share sikit ilmu senggugut kat uoll ni..lepas ni dah baleh tau da jenis senggugut masing-masing ok ^__^

YANG MANAKAH SENGGUGUT ANDA?

Senggugut terbahagi kepada dua; primer dan sekunder.

Senggugut primer ialah seseorang yang mengalami senggugut sejak akil baligh dan akan hilang bila sudah berkahwin.

Senggugut sekunder ialah seorang yang sebelumnya tidak mengalami senggugut. Tetapi lama kelamaan mengalaminya kerana kehadiran cyst, endometrosis dan sebagainya...

Mahukah anda menyelesaikan masalah senggugut anda?

Yana ada cara yang boleh mencegah dan merawat senggugut tanpa makan ubat dan suntikan.

📱010 - 627 3397
📨 www.liyanatahar.com

22 May 2016

PREMIUM BEAUTIFUL TERENGGANU : Premium Beautiful Penipu!

Yang ni satu lagi bukti PB memang suka tipu orang ramai. Ramai yang menangis sebab Premium Beautiful!

Yana FRUST sangat
Menangis bile tengok gambar lama kalau Yana buat keputusan tak nak sarung PB mungkin badan Yana makin membesar, makin membulat

Uolls bayangkan dalam masa 7 bulan jer badan yana dah mula mengecil dan ada shape yang Yana sendiri tak terbayang Terasa rugi sangat memula dulu pakai on off. Lepas bersalin jer terus pakai PB buat pergi kerja. Kadang-kadang bawak tidur malam sebab sayang nak tanggalkan sebab tidur yana lebih nyenyak.

7 bulan pakai PB yana tak perlu runsing nak cari produk kecilkan muka sebab PB bantu bentukkan muka Yana lebih runcing dan keyakinan diri lebih terserlah.
Yana takde rahsia lain. Takde suntik kolegen or vitamin C dalam badan. Yana cuma TUKAR BAJU DALAM yang ada 1001 kebaikan dengan memakai setiap hari.
Bile kira-kira balik Yana cuma spend RM2-RM3 sehari sepanjang yana pakai PB sebab kualiti kain masih lagi macam baru. 

Terkejut jugak sebab yana memang jimat habis bile pakai 1 set PB sepanjang masa dan keberkesanannya lebih baik dari baju dalam biasa.


0106273397
www.liyanatahar.com



#PBSale
#SayaPakai
#PBTerengganu
#PBMarang
#PBSetiu
#PBBesut
#PBDungun
#pPBKemaman
#SetBerpantang
#SetBersalin

PREMIUM BEAUTIFUL TERENGGANU : PB Expert setahun lepas

Selamat malam semua..

Terima kasih sebab sudi singgah blog yana. Rindu nak berceloteh kat blog ni. Malam ni yana nak share 1 testimoni yana dengan kawan-kawan. Real story dari yana sendiri tau😉😉

Memula tengok gambar 2015 tu sebak hati yana bile terdetik dalam hati betul ke itu yana selama ni..😢😢

Setahun dah berlalu rupenya bile tengok gambar 2015 tu Yana baru je lepas 3 bulan bersalin dengan latest 2016 dah betul tekad nak berPB sepanjang masa.

Dulu rasa diri dah comel sangat dah dengan gaya bersahaja pergi jumpe mentor tapi hakikatnya yana boleh berubah jauh lebih baik. Gemuk is no awesome!🙊🙊🙊

Sapa yang tak nak cantik kan?? Sape yang tak ingin jaga mata suami?? Sebab nak diri cantik dan melekat di mata suami lah yana BERTUKAR ke PREMIUM BEAUTIFUL. Bile sihat dalaman luaran terpaksa cantik. Suami pun makin sayang😘😘

Takde dah rupe makcik pada penampilan yana.. sekarang ni baru terasa diri berumur 30-an sampaikan ade yang ingat Yana budak lepasan U 😅😅 Masing-masing tak percaya Yana ibu anak 2😄😄

PB membantu Yana dengan penampilan baru untuk lebih berkeyakinan😊😊

010 627 3397
www.liyanatahar.com

#PremiumBeautifulTerengganu
#PBExpert
#PBTerengganu
#PBMarang
#PBsales
#PBMurah

20 May 2016

2016 Diamond Night Award at PICC, Putrajaya

Hai semua...

Ingat tak yana ada pegi event SHOM baru-baru nie? Alaa... yang Diamond Night tu.. haaa yang tu la..😉😉😉..kan yana tak share lagi gambar-gambar untuk tatapan semua.. sebab banyak lagi gambar dari photographer yang tak dapat... dalam 1000 lebih jugak la total semua.

Masa award ni Yana officially bergelar Diamond Sales Manager (RM180,000). Masa nak dapatkan title nie memang kepala dah set bulan 4 aku nak naik stage. Alhamdulillah rezeki dan doa yana Allah perkenankan. Time ni memang nak kene sabar jer banyak-banyak.

Suami yana peneman setia dan supporter yana sepanjang yana berbisnes. Sempat bergambar dan posing berdua sebelum kesihatan suami yana makin melarat... kesian kat suami sampai jer kat KL terus kene demam.

Masa nak ambik award tu perasaan yana seram sejuk, gembira, syahdu macam-macam ada sampaikan bergenang air mata mengenangkan jerit perih nak sampai ke tahap ni. Paling win aritu of course dress yana..hahahaha...ala-ala princess dengan tailed dress. Berat jugak la nak membawak tapi puas hati sebab dapat melaram ke award.

Lepas turun stage tu mentor yana sambut dengan pelukan dan tepukan membakar semangat. Next stage kene genggam. Kawan-kawan yang datang merai turut mengambil peluang untuk aura positif.

Hari award yang sama mentor Yana naik stage jugak. Double award lagi tau.. Double Diamond Manager (RM720,000) dengan Car Fund. Yana pun berangan dan bercita-cita nak naik stage bulan 9 nanti ambik double award.. moga Allah permudahkan impian dan cita-cita yana.













Bisnes mudah bile ada mentor disisi. Buat apa yang mentor dah ajar dan lakukan tanpa banyak tanya. Mentor dah buktikan berjaya so kita buat jer la.

Loves
Yana

BVSM Terengganu: Cara Caj Selimut Dhuha

Yana nak share satu lagi pasal Selimut Dhuha ni.. Yerlah kan dah alang-alang beli dan pakai mesti nak tahu cara jemur macam mana kan?

Tau tau kenapa BVSM dipanggil sebagai Selimut Dhuha??? Pelik jugak kan kenapa special sangat dengan selimut ni. Of course la special kawan-kawan sebab BVSM perlukan tenaga Matahari sewaktu Dhuha untuk dicajkan.

Cahaya Dhuha sangat unik dan mempunyai enzim yang tidak terdapat dimana-mana.

Waktu nak caj BVSM ni start jam 8 pagi sehingga 11 pagi. Waktu terbaik dan tenaga Dhuha berada ditahap optimum.

So kawan-kawan jangan lupe tau caj selimut dhuha semasa waktu dhuha jer ok;)

0106273397

Loves you guys :*
Liyana

Selimut Dhuha BVSM Terengganu

Mesti ramai yang tertanya-tanya kenapa arini Yana asyik cerita pasal Selimut Dhuha jer kan?? Hehehe.. sebenarnya Yana nak semua tahu kebaikan selimut dhuha ni. Selain amalkan makan ubat setiap hari kita boleh cuba ikhtiar dengan selimut dhuha ni.

Berkesan ke pelapik tilam Bio Velocity Sleep Mate (BVSM) ni?

Masa mula-mula beli dulu suami Yana pun tak percaya dan rasa macam membazir juga la sebab beli dengan harga RM 1,288 nilai tu agak besar buat kami masa tu. Tapi sebenarnya yana beli tak sampai RM 1,288 pun (nak tau camne, nanti whatapps yana ye macamana nak pakai free)

Untuk pengetahuan anda, RM 1,288 tu harga pada tahun 2013.. Pada tahun 2015 sehingga sekarang, harganya RM 1,488
(Nak special price,wajib whatapps yana yea)

Yana nak kongsikan testimoni terbaru dari customer di Perak. Datang dari Perak untuk dapatkan pelapik tilam BVSM ni ada macam-macam masalah yang ingin diselesaikan. Dah jemu makan ubat, katanya. Dah puas berurut, cuba macam-macam ubat, tujuan hanya satu, nak bagi anggota sebelah kiri yang tak boleh bergerak (strok) untuk kembali bergerak.

Selepas 3 minggu menggunakan pelapik tilam Bio Velocity Sleep Mate, hasilnya:-
- Badan jadi ringan
- Bacaan Kencing Manis Stabil
- Kolestrol turun dan stabil
- Mata yang kabur dah kembali terang

Cuma masih ada rasa sakit pada anggota yang strok, kesan tindakbalas atau dipanggil healing crisis. InshaAllah, kesan itu akan hilang tak berapa lama lagi dan inshaAllah, anggota tersebut boleh aktif semula.

Untuk anda yang diuji dengan pelbagai masalah kesihatan, akak memang syorkan tidur dengan pelapik tilam bio velocity sleep mate ni. Yang tidak mengalami masalah kesihatan juga sangat-sangat digalakkan menggunakan pelapik tilam Bio Velocity Sleep Mate ini. Sebab badan kita perlukan tenaga untuk di charges hari-hari. Macam bateri handphone kita juga. Hari-hari kita charge, baru boleh beroperasi semula kan. Kita pun kena charge dengan aura Velocity tilam BVSM ni.

Satu rumah, satu BVSM
010-6273397

#BioVelocitySleepMateKTerengganu
#SelimutDhuhaKTerengganu

BVSM @ Selimut Dhuha Terengganu

KEBAIKAN DAN KEGUNAAN BIO VELOCITY SLEEP MATE

Kenapa terlalu ramai nak guna BVSM??
1. Sebab hanya dengan tidur, baring, sentuh, peluk atau hanya melihat BVSM dapat membantu menyelesaikan pelbagai masalah kesihatan seperti
- Melegakan sakit kepala
- Sakit Perut
- Senggugut
- Menghilangkan kesakitan otot
- Melegakan kesakitan gastrik
- Melegakan Sakit Belakang @ Slip Disc
- Melegakan Rasa Kebas Tangan/Kaki

2. Memulihkan tenaga, memperbaiki dan mengaktifkan sel dalam badan

3. Menambahkan tenaga secara semulajadi

4. Melegakan kepenatan dan kesakitan

5. Meningkatkan Metabolisma. Nak kurus, boleh tidur atas BVSM

6. Mengaktifkan fungsi-fungsi sel

7. Meningkatkan pertahanan badan dan membaiki sistem imun.

8. Menstabilkan emosi, mengurangkan tekanan dan desakan.

9. Meningkatkan keupayaaan penyembuhan secara semulajadi

10. Merangsang menyelaraskan sistem saraf secara automatik

11. Mengimbangi dan mengharmonikan fungsi-fungsi fizikal.

12. Menggalakkan fungsi jantung

13. Menggalakkan tidur yang sihat dan berkualiti.

Wahhhh!! Banyaknya kebaikan Bio Velocity Sleep Mate. Patut lah orang yang sihat pun nak pakai BVSM. Mencegah lebih baik dari merawat.

Beli 1 set..harga promo
Beli 2 set lagi jimat..
Beli 3 set..diskaun sehingga hampir RM500 tau!!!!

Wahhhh biar betul nih!! Tak sangka betul diskaun sehingga RM500 boleh dapat.

Set 1 pakai sendiri
Set 2 bagi mak ayah
Set 3 bagi mentua

Mudahnya nak dapatkan diskaun RM500 kan??

Wapps or call Yana

⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇

0106273397
0106273397
0106273397

www.liyanatahar.com

Biovelosity Sleep Mate : Tilam Dhuha Terengganu

Selimut Dhuha??? Tilam Dhuha??

Tilam BVSM adalah cara rawatan alternatif untuk menyelesaikan pelbagai masalah kesihatan paling mudah, dengan hanya baring, peluk atau pandang sahaja, terus dapat merasai kesannya..

Jika anda/ibu bapa dah jemu dan buntu dengan rutin harian makan ubat-ubatan macam makan gula-gula ( banyak sangat ), yana memang sarankan agar berterapi dengan Pelapik tilam Bio Velocity Sleep Mate ini..

Ianya sangat sesuai digunakan untuk masalah
- Strok
- Sakit Pinggang ( Slip Disc )
- Kencing Manis
- Darah Tinggi
- Stress
- Sakit-sakit sendi/saraf
- Keletihan/ Lesu
- Baby kuning
- Barah
- Cancer
Dan macam-macam lagi

Untuk yang tiada masalah kesihatan juga, sangat-sangat digalakkan untuk mencegah sebarang masalah kesihatan..

" Mencegah lebih baik dari merawat "

Last month untuk harga promosi Set BVSM

Wapps or call Yana

⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇

0106273397
0106273397
0106273397

#biovelositysleepmateterengganu
#bvsmterengganu
#selimutdhuha

BIOVELOSITY SLEEP MATE TERENGGANU: Selimut Dhuha

Ya Allah lama dah rasanya tak share pasal BVSM@Selimut Dhuha.. Rasa bersalah sangat tak share kebaikan BVSM ni dengan kawan-kawan. Yana sendiri memang pakai selimut ni dan berkongsi kebaikan dengan mak abah dan adik. Yana pernah ada client yang pakai BVSM ni kene gout. Syukur alhamdulillah sakit goutnya mula terkawal.

Mesti uolls tertanya-tanya kan apa istimewanya BVSM ni sampai perlu ada 1 BVSM di setiap rumah.

Bio Velocity adalah sejenis PELAPIK TILAM bertenaga dan direka khas untuk membantu menyelesaikan pelbagai masalah kesihatan dan membantu proses terapi hanya dengan cara berbaring, peluk, alas, selimut atau hanya memandang ke arah pelapik tilam BVSM ini.

BVSM merupakan pelapik tilam pertama didunia dan di Malaysia menggunakan Teknologi Tulen CAHAYA MATAHARI PAGI ( DHUHA ) & GARAM LAUT DALAM... Tilam disuntik dan disemburkan garam dari laut dalam yang didedahkan pada cahaya matahari selama sebulan pada waktu dhuha. Hanya pada waktu dhuha sahaja kerana pada masa ini ada unsur istimewa pada cahaya matahari untuk kesihatan dalam menyelesaikan pelbagai penyakit termasuklah sakit-sakit mistik.

Ianya adalah hasil Kajian Selama 20 Tahun Dari RUSIATeknologi Dari KOREA ,
FABRIK Berkualiti Dari GERMAN dan dijahit Di MALAYSIA

Ciri-ciri Pelapik Tilam Bio Velocity Sleep Mate

- Ianya ringan dan bersaiz Queen
- Tidak menggunakan charge/bateri/plug elektrik
- Boleh dibuat selimut, alas cadar atau dilipat kecil menjadi bantal
- mudah dibawa ke mana sahaja ( boleh bawa travel)

Bagaimana kesan Bio Velocity Sleep Mate?

Hanya 10 saat sahaja pandang ke arah  pelapik tilam BVSM ini sudah terasa tenaganya. Kalau baring atau tidur semalaman anda akan merasa lebih cergas, sangat bertenaga dan puas tidur walaupun hanya sekadar 2 hingga 3 jam sahaja. Ianya memberikan tidur lena yang berkualiti mengikut keperluan badan seseorang.

Bagaimana Bio Velocity Sleep Mate Berfungsi?

Pelapik Tilam Bio Velocity Sleep Mate akan mengeluarkan gelombang dari garam buluh yang telah disuntik. Apabila aura kita lemah, negatif value mudah untuk masuk ke dalam otak, ke hati kita mengakibatkan badan letih, lesu, tak berdaya, dan beremosi.  Dengan BVSM membantu menyeimbangkan kembali hormon dalam badan.

Bagaimana BVSM mampu merawat penyakit dari hujung rambut sehingga hujung kaki?

-Gelombang yang terhasil daripada garam buluh akan mencari molekul air dalam badan. Molekul air sentiasa bergetar dan akan menghasilkan lebihan tenaga dari gelombang tersebut mengakibatkan molekul air akan bergetar lebih jauh dengan kadar frekuensi yang lebih laju.

-Akibat dari getaran molekul air yang laju menyebabkan molekul air terputus dan membebaskan OKSIGEN dan TENAGA HABA dalam salur darah ( punca berpeluh dan haus semasa tidur dengan bvsm )

- Apabila terasa panas akibat PEMBEBASAN HABA dalam salur darah, proses DETOX bermula. Saluran darah akan bersih dan berjalan lancar kerana semua kolestrol telah pun mula terlerai.

- Metabolisma semakin meningkat kerana sel yang semakin aktif membiak bersama dengan kadar pembebasan oksigen yang tinggi ( RENEWAL )

- Hormon akan seimbang dan dengan izin ALLAH smeua penyakit akan pulih kerana tiada lagi saluran darah yang tersumbat.

Siapa Perlu Tidur Dengan BVSM ini?

Pelapik tilam Bio Velocity Sleep mate sangat sesuai untuk semua golongan dan kegunaan seisi keluarga. Teknologi mesra alam sangat sesuai dari bayi baru lahir hingga ke usia emas layak menggunakannya. Ianya juga merupakan rawatan alternatif untuk demam kuning bagi bayi yang baru dilahirkan kerana 'dhuha, yang ada pada pelapik tilam ini.

InshaAllah, dengan izin Allah disertai doa dan keyakinan tinggi,
banyak penyakit telah berjaya dirawat seperti:-

- Gout
- Darah tinggi
- Tekanan darah rendah
- Kencing Manis
- Senggugut
- Masalah Jerawat
- Sembelit
- Resdung
- Senggugut
- Masalah Jerawat
- Sembelit
- Resdung
- Slipdisc, clebral palsy (CP)
-Migrain tahap kronik
- Asma, Lelah
- Berdengkur
- Bisa-bisa tulang, lenguh badan
- Susah nak tidur malam ( Imsomnia )
- Baby Kuning ( jaundice )
- Hilangkan stress- Pesakit Kanser
- Strok, Minor Strok, Major Strok
- Sakit sendi, sakit saraf
- Hormon tak stabil, menstabilkan hormon
- Sakit Urat, sakit pinggang, sakit lutut, bisa-bisa tulang
- Kaki dan tangan kebas, kolestrol tinggi, sakit tegang leher
- Ibu Berpantang menambahkan tenaga dan penyembuhan
- Memberikan tenaga dan memberikan tidur berkualiti walau hanya 2 jam sahaja tidur dengan BVSM. Badan segar dan bersemangat

Bio Velocity Sleep Mate boleh merawat gangguan mistik? Gangguan Sihir??
BOLEH, InshaALLAH.

Gelombang garam buluh ni bertindak sangat EFEKTIF menghalau gangguan mistik dengan izin-NYA. Sebab kita dengan garam yang HIGH-QUALITY...
Tenaga gelombang garam buluh ni TAJAM dan DAHSYAT untuk halau semua jin dan syaitan. ( Sebelum tidur di atas BVSM berdoa dulu kepada ALLAH supaya BVSM ini dapat menjauhkan benda-benda mistik )

Selain dari itu dengan ber 'BVSM' anda akan lebih
- awet muda, cantik, sihat
- tenang dan berfikiran positif ( hilang stress )
- lebih TEGANG???
- Nikmat malam pertama kembali semula..

OMGGGGG!!! Memang kena pakai ni..

Harga Asal Pelapik Tilam Bio Velociy Sleep Mate RM1,488
Nak lagi MURAH dan JIMAT???

Wapps Yana terus tau ke no hp kat bawah..Janji tau;)

⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇

0106273397
0106273397
0106273397

YANA😘

PREMIUM BEAUTIFUL TERENGGANU: Bio~Ever™ Plus Age ReVersing Cream

Salam Jumaat semua..

Yana nak ucapkan terima kasih banyak-banyak pada blog readers Yana sebab sudi singgah dan baca coretan Yana.

In shaa Allah Yana akan usahakan untuk update blog Yana setiap hari. Kali ni Yana nak share pasal CREAM MAGIC;) Biasanya dikenali sebagai Bio Ever Plus.

Kenapa kita perlu Bio Ever Plus ni?? Apa fungsi Bio Ever Plus??

Hormon adalah sangat penting untuk kesihatan dan kesejahteraan manusia.Hormon bertindak ke atas sel dan memastikan sel, tisu dan organ berfungsi dengan baik dan lancar.

Apabila usia meningkat,penghasilan sesetengah hormon mungkin berkurangan lalu menyebabkan ketidakseimbangan hormon. Akibatnya, terjadilah gejala yang dikaitkan dengan simptom penuaan seperti kelesuan, keguguran rambut, kekenduran dan kekeringan kulit, peningkatan berat badan, kekurangan nafsu seks, kekurangan imuniti, penyakit kronik, penyakit jantung, diabetes dan sebagainya.

Bio~Ever™ Plus dirumus khas dengan ekstrak tumbuhan semula jadi iaitu 'kacang soya liar'(Glycine soja), pengaga(centella asiatica), wild yam(Dioscorea villosa) dan Japanese Long Life Grass(chou-mei-sou).
Bio~Ever™ Plus mengawalatur dan menyeimbangkan hormon, mengembalikan keremajaan dan memelihara kesihatan secara semula jadi. Bio~Ever™ Plus turut diperkaya dengan vitamin B3, vitamin E, ekstrak pokok Candeia Brazil dan kolagen boleh larut supaya anda merasai pengalaman anti-penuaan yang unik dan menyeluruh.

Ringkasnya, Bio~Ever™ Plus memenuhi keperluan anti-penuaan yang merangkumi aspek kesihatan dan kecantikan secara serentak!

Tahukah Anda?

• Memakan Chou-mei-Sou untuk meningkatkan tahap kesihatan sudah menjadi kebiasaan penduduk Okinawa sehingga ia menjadi amalan tradisi penduduk di sana.

• Penduduk Okinawa mempunyai jangka hayat antara yang paling panjang di dunia dan beramal dengan pepatah turun-temurun mereka yang berbunyi, "makan Chou-mei-sou untuk panjang umur". Maka, tidak hairanlah Chou-Mei-Sou digelar Japanese Long Life Grass!


RAMUAN AKTIF BIO~EVER™ PLUS :

♥ Japanese Long Life Grass
+ Kaya dengan rutin, asid klorogenik dan plolifenol.
+ Rutin ialah sejenis Vitamin P (bioflavonoid) yang membantu menstabil dan meningkatkan penyerapan Vitamin C.Rutin turut membantu menguatkan kapilari darah.
+ Asid klorogenik & polifenol ialah antioksida kuat yang mempunyai sifat anti-penuaan mujarab.


♥ Kacang Soya Liar (Glycine soja)
+ Komponen aktifnya iaitu isoflavon apabila diserap ke dalam badan boleh ditukarkan kepada phytohormone dengan keaktifan estrogen.
+ Isoflavon melambatkan penuaan, mengekalkan keremajaan dan membantu masalah gangguan edokrin.
+ Menggalakkan pencerahan dan pelembapan kulit.


♥ Pengaga (Centella asiatica)
+ Menggalakkan penghasilan kolagen untuk membantu mengamalkan kulit dan menghasilkan kulit baru.
+ Menggalakan penghasilan kulit sihat.


♥ Wild yam (Dioscorea villosa)
+ Komponen aktifnya iaitu Diosgenin apabila diserap ke dalam badan boleh ditukarkan kepada phytohormone dengan keaktifan progesteron.
+ Progesteron semula jadi membantu melegakan masalah wanita termasuklah senggugut, perubahan emosi dan ketidakselesaan akibat haid.
+ Melegakan masalah kulit termasuk kulit berminyak, kulit kering dan jerawat.


Bio~Ever™ Plus Diperkaya dengan :

♥ Vitamin B3
+ Mengurangkan garis halus & kedutan
+ Mengurangkan pigmentasi
+ Mengecilkan pori pada wajah

♥ Vitamin E 
+ Antioksida yang kuat
+ Melegakan dan anti-radang
+ Menggalakkan penyembuhan luka

♥ Ekstrak Pokok Candeia Brazil
+ Pencerah kulit yang berkesan, selamat dan semula jadi
+ Ramuan yang terbukti tidak merengsakan kulit

♥ Kolagen Boleh Larut
+ Membantu mengamalkan lembapan kulit
+ Meningkatkan keanjalan kulit dan mengelakkan penuaa pra-matang dengan  berkesan

Bio~Ever™ Plus Age ReVersing Cream
+ Solusi kesihatan dan kecantikan all-in-one
+ Pertama dalam pasaran (Japanese Long Life Grass dalam formula sapuan)
+ Dipertingkat dengan pelbagai bahan aktif yang bermanfaat
+ Menggunapakai Teknologi Liposom Nano
+ Wangian flora,sangat menawan 
+ Jar kedap udara untuk perlindungan terbaik


Nak Awet Muda??
Nak kekal seperti kulit bayi??


Whatsapp BEP
⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇
0106273397
0106273397
0106273397




Loves,
Liyana

17 May 2016

PREMIUM BEAUTIFUL TERENGGANU,KELANTAN dan PAHANG : Bengkung untuk ibu yang bersalin ceaserean

Selamat petang semua..

Arini Yana bersiaran awal sikit.. teringat pulak kat kawan-kawan yang bersalin ceaser baru-baru ni yang cakap tak boleh nak berurut dan berbengkung. Sampai masa perut dah buncit sebab masuk angin dan sakit belakang sebab takde support. Belum masuk kira yang sakit sebab cucuk epidural lagi..Ya Allah sakitnya tu Tuhan je yang tahu. menyucuk sampai ke tulang belakang.

Yana nak share pasal Kak Yani yang bersalin ceaser sbaru-baru ni dan ada masalah sakit belakang akibat suntikan Epidural. 

Sepanjang berpantang beliau tak dapat tidur dan duduk dengan betul akibat sakit yang menyucuk dan bimbang jahitan terbuka. Mencari jalan alternatif untuk sihat dan segar seperti biasa Kak Yani telah dipertemukan dengan Premium Beautiful. Tak disangka rupa-rupanya Korset Premium Beautiful sesuai dipakai untuk ibu bersalin ceaser dan yang paling penting bila tempat jahitan langsung tidak tertekan oleh korset.

Motif utama untuk sihat sepanjang berpantang telah berjaya dan tak disangka dapat bonus pakej BADAN KURUS. Bestkan??? Tak perlulah nak pergi slimming centre ke ape yang belum tentu dapat berikan bentuk badan idaman.

Bukan setakat Kak Yani jer yang boleh dapat kebaikan ni tau.  Mana-mana ibu yang nak bersalin atau tengah berpantang patut pakai dan alami sendiri kebaikan PB. Sebab utama bila pakai PB sewaktu berpantang ialah:-

  • Mengeluarkan angin dalam badan
  • Mengecutkan dan memperkemaskan semula rahim yang mengembang semasa mengandung
  • Menarik dan merapatkan semula tulang pinggul yang mengembang semasa proses bersalin
  • Menyegarkan badan yang lesu dan letih akibat sepanjang proses melahirkan bayi
  • Mengeluarkan darah nifas yang beku dan berketul-ketul dengan lancar
  • Mengeluarkan segala sisa kotoran dan air bisa (menggantikan proses tangas) dari rahim
  • Menyokong (menyengkak) rahim dari jatuh
  • Menyihatkan rahim dan memberi persediaan untuk proses persenyawaan seterusnya (menyeimbangkan semula hormon estrogen dan progestron)
  • Menghilangkan stretchmark akibat semasa mengandung atau menggaru perut semasa mengandung
  • Menghangatkan dalam badan dan tidak perlu menggunakan bahan2 seperit param, tapel dan pilis
  • Melancarkan proses pembuangan air besar (sembelit terjadi apabila memakan jamu)
  • Membanyakkan susu dan mengelakkan bayi dari cirit-birit akibat pemakanan jamu
  • Merawat luka-luka di dalam rahim mahupun di luar
  • Menaikkan metabolisma badan membantu mengurangkan berat badan dgn cepat
  • Membentuk semula payudara, pinggul dan posture badan yang menarik
  • Wanita bersalin 'ceasarian' (kerana tidak boleh bertungku,memakai ubat dan sebagainya) paling digalakkan memakai Premium Beautiful untuk menyihatkan semula rahim anda dan mengelakkan buncit di bawah perut.
TESTIMONI KAK YANI:

INSTANT SHAPING LEPAS PAKAI PB.







Bagi ibu yang bersalin CEASER jangan runsing jangan takut sebab PB adalah produk berpantang terbaik.

Premium Beautiful sangat istimewa sebab saiz korset mengikut ukuran badan dan mempunyai memory stick yang mengecam susuk badan pemakai. 1 PB 1 WANITA.


FREE FITTING
FREE CONSULTATION


010 627 3397
Liyana Tahar

15 May 2016

Premium Beautiful Terengganu : PB selesa dipakai

Hai there.. Assalamualaikum semua..

Dah abis dah bab-bab curahan emosi ni... So sekarang nak cite sikit lah pasal Premium Beautiful Korset. Ada yang pernah dengar pakai korset mesti badan jadi macam robot, susah nak bergerak, sukar nak bernafas, badan tegap tak bebas.
.
.
.
.
.
.

Tau tak semua tu menipu jer!!! Yana tak pernah rasa camtu bile pakai Premium Beautiful.
Yana rasakan bile sarung jer PB badan automatik jadi konfiden, nak bergerak sangat mudah, nak sembahyang takde masalah sebab PB direka untuk 360° pergerakan, jenis kain yang tahan lasak, anti peluh, anti bakteria..

Tau kan sekarang Malaysia tengah alami cuaca panas kering yang teruk.. bile Yana pakai PB alhamdulillah tak terasa sangat cuaca panas sebab fabrik PB tolong sejukkan badan yana.. ciri-ciri fabrik yang takde pada korset lain..unik kan?? ^__^

PB untuk semua wanita..

Nak fitting dulu sebelum beli?? BOLEH!! 
Nak tengok dan rasa dulu sebelum beli?? TENTULAH BOLEH!!


Kat bawah ni no wapps yana tau..jangan segan silu.. yana akan advise uolls sebaik mungkin ok ;)



010 627 3397
010 627 3397
010 627 3397


www.liyanatahar.com


Yana
PB Expert Kuala Terengganu


Ajar anak ikut sunnah Rasulullah saw

Selamat malam semua...

Malam ni nak story mory sikit bab anak-anak.. huhu yana memang salute pada mak yang ada ramai anak... macam mana lah agaknya they alls handle anak-anak kan?? Yana yang ade 2 orang anak ni pun rasa tercabar jiwa dan emosi setiap hari..

Dua orang anak dua ragam.. yang sulung aktif bercakap yang bongsi aktif mengemas.. adooiii sakit kepala melayan.. walaupun kadang-kadang naik suara naik tangan dengan niat nak mengajar dan moga kekal ingatan ada perkara yang boleh jadi mainan ade yang tak.. api dah sebut anak-anak kecil mereka cuma tahu bermain...

Yana nak sangat mengasuh anak ikut sunnah Rasulullah s.a.w. Dah selalu baca pasal ajar anak ikut sunnah tapi selalu terbabas bile sampai masanya..

Ni yana jumpe kat Mr. Google pasal ajar anak ikut peringkat umur.

1)  Umur anak-anak 0-6 tahun. Pada masa ini, Rasulullah s.a.w menyuruh kita untuk memanjakan, mengasihi dan menyayangi anak dengan kasih sayang yg tidak berbatas. Berikan mereka kasih sayang tanpa mengira anak sulung mahupun bongsu dengan bersikap adil terhadap setiap anak-anak. Tidak boleh dirotan sekiranya mereka melakukan kesalahan walaupun atas dasar untuk mendidik.
Kesannya, anak-anak akan lebih dekat dengan kita dan merasakan kita sebahagian masa membesar mereka yang boleh dianggap sebagai rakan dan rujukan yang terbaik. Anak-anak merasa aman dalam meniti usia kecil mereka kerana mereka tahu yang anda (ibubapa) selalu ada disisi mereka setiap masa.

2)   Umur anak-anak 7-14 tahun.  Pada tahap ini kita mula menanamkan nilai DISIPLIN dan TANGUNGJAWAB kepada anak-anak. Menurut hadith Abu Daud, “Perintahlah anak-anak kamu supaya mendirikan sembahyang ketika berusia tujuh tahun dan pukullah mereka kerana meninggalkan sembahyang ketika berumur sepuluh tahun dan asingkanlah tempat tidur di antara mereka (lelaki dan perempuan). Pukul itu pula bukanlah untuk menyeksa, cuma sekadar untuk menggerunkan mereka. Janganlah dipukul bahagian muka kerana muka adalah tempat penghormatan seseorang. Allah SWT mencipta sendiri muka Nabi Adam.
Kesannya, anak-anak akan lebih bertanggungjawab pada setiap suruhan terutama dalam mendirikan solat. Inilah masa terbaik bagi kita dalam memprogramkan sahsiah dan akhlak anak-anak mengikut acuan Islam. Terpulang pada ibubapa samada ingin menjadikan mereka seorang muslim, yahudi, nasrani ataupun majusi.

3)   Umur anak-anak 15- 21 tahun. Inilah fasa remaja yang penuh sikap memberontak. Pada tahap ini, ibubapa seeloknya mendekati anak-anak dengan BERKAWAN dengan mereka. Banyakkan berborak dan berbincang dengan mereka tentang perkara yang mereka hadapi. Bagi anak remaja perempuan, berkongsilah dengan mereka tentang kisah kedatangan ‘haid’ mereka dan perasaan mereka ketika itu. Jadilah pendengar yang setia kepada mereka. Sekiranya tidak bersetuju dengan sebarang tindakan mereka, elakkan mengherdik atau memarahi mereka terutama dihadapan adik-beradik yang lain tetapi banyakkan pendekatan secara diplomasi walaupun kita adalah orang tua mereka.Kesannya, tiada orang ketiga atau ‘asing’ akan hadir dalam hidup mereka sebagai tempat rujukan dan pendengar masalah mereka. Mereka tidak akan terpengaruh untuk keluar rumah untuk mencari keseronokkan memandangkan semua kebahagian dan keseronokkan telah ada di rumah bersama keluarga.

4)   Umur anak 21 tahun dan ke atas. Fasa ini adalah masa ibubapa untuk memberikan sepenuh KEPERCAYAAN kepada anak-anak dengan memberi KEBEBASAN dalam membuat keputusan mereka sendiri. Ibubapa hanya perlu pantau, nasihatkan dengan diiringi doa agar setiap hala tuju yang diambil mereka adalah betul. Bermula pengembaraan kehidupan mereka yang sebenar di luar rumah. Insha’Allah dengan segala displin yang diasah sejak tahap ke-2 sebelum ini cukup menjadi benteng diri buat mereka. Ibubapa jangan penat untuk menasihati mereka, kerana mengikut kajian nasihat yang diucap sebanyak 200 kali terhadap anak-anak mampu membentuk tingkahlaku yang baik seperti yang ibubapa inginkan.

Moga Yana mempunyai tahap sabar yang lebih kuat untuk melayan kerenah anak-anak.. yana sayang anak-anak yana sangat-sangat.. anugerah Allah yang tak terhingga.. biarlah dicabut nyawa ni dulu sebelum anak-anak.. Moga permata hati yana menjadi anak yang soleh dan solehah.

Mama 2 permata hati,
Auni & Ajwad

06 May 2016

PREMIUM BEAUTIFUL TERENGGANU: Sakit belakang akibat salah duduk

Selamat malam semua..

Malam ni yana nak cite sikit pengalaman yana masa bekerja dulu.. ^__^ 8 tahun mengadap komputer dan duduk di kerusi setiap masa..

Pernah tak dengar orang cakap duduk lama atas kerusi punggung jadi lebar?? Haaa...yana tak nafikan tau sebab keje yana sebagai kerani kaunter memang sepanjang hari duduk jer kat kaunter.. dari ukuran punggung 36inci dah mengembang jadi 40inci..huhuhu.. kerja memang la sedap dudukkk jer.. tapi yang tak bestnya punggung membesar.. tu belum masuk kira salah cara duduk lagi.. bayangkan ek bile asyik duduk jer.. badan yang tegap dah jadi melengkung.. hurrmmm acaner tuh??
Sape setuju ngan yana duduk lama-lama boleh jadi sakit pinggang dan lenguh-lenguh belakang...?? 

Tapi sejak yana ber PB ni syukur alhamdulillah masalah sakit belakang dah makin berkurang.. takde dah nak mintak tolong suami picitkan or urutkan setiap kali balik kerja.. 

Yana memang rasa bertuah sangat sebab jumpe PB ni masa muda lagi.. nanti bile umur meningkat tua takde lah jadi nenek si bongkok tiga..huwaaaaa tak nak...

Yana syorkan pada kawan-kawan yang ada masalah sakit pinggang, sakit belakang or punggung melebar tu pakai Premium Beautiful ni.. sebab dalam masa kita jaga kesihatan sebenarnya kita menguruskan kecantikan jugak.. bonus lah kan bile dah dapat produk yang buat 2 kerja dalam 1 masa.. jimat duit..jimat belanja..

Opss..opss... satu lagi nak cite keistimewaan PB ni... WARANTI SEUMUR HIDUP!! haaaa pakailah sampai royak rabak pun still boleh hantar baiki.. bestkan?? Kalau baju dalam lain confirm bakar api (kite bako..kita bako..)

Ada kawan-kawan yang tengah mencari baju dalam dan yang menjimatkan duit bole la contact no kat bawah ni

⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇

010 627 3397
010 627 3397
010 627 3397

Yana akan consult kawan-kawan yang nak memakai PB ni dan kita bagi free fitting 10-15 minit..

NO CHARGES...NO NOTHING

I love to spread kindness and courages.. so there will be all one happy..

Loves,
Yana

 

01 May 2016

PREMIUM BEAUTIFUL: HANTARAN PRRKAHWINAN?!!

Selamat pagi semua..

Awal pagi tengok PB Elegance sebagai hantaran perkahwinan.. masyaAllah bertuahnya isteri bile dapat suami yang memahami keperluan PB sebagai ganti baju dalam..

Suami yang pentingkan kesihatan isteri adalah golongan suami mithali Isteri yang sihat merupakan isteri yang paling cantik

Selamat pengantin baru ammyra dan pasangan..

PB ekslusif untuk jadikan wanita menawan


010 627 3397
www.liyanatahar.com


#pbonsale
#pbmurah
#hantaranpb
#perkahwinan


Entry Terbaru

Sweetality @ Pemanis Low Calorie

Assalamualaikum.. SWEETALITY?? PEMANIS GULA RENDAH KALORI!! Jom baca sikit pasal Sweetality ni.. Nak manis? Senyum sikit untuk ...