23 May 2016

PREMIUM BEAUTIFUL TERENGGANU : JENIS-JENIS SENGGUGUT

Selamat Pagi Blog Readers Yana ^__^

Terima kasih sebab selalu sudi singgah blog yana dan dapatkan info berkaitan kesihatan. Apa yang baik Yana suka share dan kita dapat manfaat bersama,okay ;)

Pagi ni yana nak tanya sikit lah uolls tau tak senggugut tu ade 2 jenis. Agak-agak uoll kan senggugut mana yang uoll biasa kene?

Yana yang jenis jarang senggugut since dari anak dara lagi. So, doktor nasihatkan awal-awal dah jaga pemakanan dan kesihatan diri risau akan datang kene barah rahim.

Oklah.. Yana share sikit ilmu senggugut kat uoll ni..lepas ni dah baleh tau da jenis senggugut masing-masing ok ^__^

YANG MANAKAH SENGGUGUT ANDA?

Senggugut terbahagi kepada dua; primer dan sekunder.

Senggugut primer ialah seseorang yang mengalami senggugut sejak akil baligh dan akan hilang bila sudah berkahwin.

Senggugut sekunder ialah seorang yang sebelumnya tidak mengalami senggugut. Tetapi lama kelamaan mengalaminya kerana kehadiran cyst, endometrosis dan sebagainya...

Mahukah anda menyelesaikan masalah senggugut anda?

Yana ada cara yang boleh mencegah dan merawat senggugut tanpa makan ubat dan suntikan.

📱010 - 627 3397
📨 www.liyanatahar.com

Entry Terbaru Yana

Mitos pasal korset Premium Beautiful

Pernah tak buat keputusan tanpa ambil kira pengalaman sendiri? Alaaa orang putih cakap "dont judge a book by its cover"...