19 June 2016

PREMIUM BEAUTIFUL TERENGGANU: PESAKIT SLIP DISC MENGAKU MENYESAL PAKAI PB

Selamat malam... terawih malam ke-15 Ramadhan.. subhanallah...sekejap jer masa berlalu..

Yana nak share cerita pasal pesakit slip disc, Kak Nur, bekas pensyarah. Setahu yana punca kak nur kene slip disc sebab kak nir pernah accident beberapa tahun lepas. Masa tu kak nur dalam perjalan balik dari Muadzam ke Terengganu.

Masa sesi berkongsi cerita Kak nur ada juga kongsi simptom-simptom sakit slipped disc ni macam mana. Antaranya ialah:

✔sakit dan kebas separuh badan
✔sakit yang boleh dirasa dari bahagian tangan hingga ke kaki
✔sakit yang berlanjutan hingga ke malam
✔sakit yang berpanjangan dan semakin teruk selepas duduk atau berdiri lama
✔sakit apabila berjalan dalam jarak yang pendek sahaja
✔rasa lemah otot yang tak terkata

Kak Nur pernah cakap jangan pelik kalau tanya pesakit slipped disc cakap 'tak tahu nak cakap sakit macam mana tapi memang sakit.' Doktor pakar tulang Kak Nur pernah cakap 'slipped disc yang dah terkena sistem saraf, pesakit biasanya dari luaran nampak ok2 sahaja tapi bila mereka sakit, memang susah untuk kita faham macam mana sakitnya. Tak tahu nak describe sakitnya kat mana sebab leher ni banyak urat saraf dan sakit mereka ni memang datang tanpa dijangka.

Kak Nur pun ada kongsi healing process masa mula-mula Kak Nur pakai PREMIUM BEAUTIFUL ni. Jom ikuti perkongsian Kak Nur sendiri.

1st day: The moment I pakai 1 set PREMIUM BEAUTIFUL, leher I terus boleh berpaling ke kiri dan kanan berbanding dengan keadaan sebelum ini, yang menyukarkan I untuk berpaling.

2nd day: I langsung tak boleh bangun, terbaring sahaja. Pada mulanya risau juga, ingatkan ada masalah saraf lagi sebab I alami slipped disc yang sudah memberi kesan kepada sistem saraf I di leher.

3rd day: I dah boleh berjalan 1 shopping mall dari pagi sampai malam, dengan memakai PREMIUM BEAUTIFUL. Agak terkejut sebab sejak kemalangan kereta tu, I memang tak boleh aktif berjalan ke sana ke mari.

1st month: Masalah period I yang tak berhenti selama 6 tahun "hari-hari period for 6 years", Alhamdullilah dengan izin Allah jua, berhenti dan kembali normal seperti wanita-wanita lain.

1st 3 months: Berat badan I turun 10 KILO!!!

1st year: I dah boleh cuba-cuba untuk tidak pakai PREMIUM BEAUTIFUL for 2-3 days, untuk lihat samada I masih boleh aktif tanpa bergantung pada PREMIUM BEAUTIFUL atau tidak. Alhamdullilah, boleh. Walaupun just for 2-3 days, I bersyukur. Sebab before I pakai PREMIUM BEAUTIFUL, I langsung tak boleh aktif. Peha dah semakin mengecil itu yang paling best sebab I don't exercise. hehe...hey, I'm a woman too!

2nd year: from 2 to 3 days I boleh survive tanpa PREMIUM BEAUTIFUL, masuk tahun ke dua, I dah boleh survive without wearing it for a week, tanpa rasa sakit!

3rd year: I realized, I dah boleh bertahan tanpa pakai PREMIUM BEAUTIFUL for more than a month! Which means, I semakin pulih dari kesakitan slipped disc, sakit-sakit, lenguh-lenguh, kebas-kebas rasa macam electric shock totally GONE! and guess what? I just realized about this when I was at Gold Coast, Australia, semasa I nak naik my 4th roller coaster of the day! hahaha! yes, without PREMIUM BEAUTIFUL on my body!!!!! Hooray!!!!

4th year (2015): Alhamdullilah! Tiada lagi rasa kebas, electric shock, lenguh-lenguh, sakit-sakit otot FOR A LONG TIME. I yakin dengan PREMIUM BEAUTIFUL sebab ia mengembalikan semula LIFE I yang boleh selama ni hanya perlu duduk dalam rumah, tak boleh buat sebarang kerja berat langsung, dan yang paling best, usia dh 31 tahun, namun at the same time, PREMIUM BEAUTIFUL memberikan bentuk badan idaman I!!!!

Lastly, yana kongsi dengan you oulls gambar-gambar terbaru kak nur!!! Memang tak sangka Kak Nur dah sihat kembali. Semuanya dengan izin Allah Taala ^__^

Entry Terbaru Yana

Event SM/SSM Ogos 2017

Salam semua... Selepas beberapa hari event berlalu baru arini berkesempatan update blog. Award kali ni ada 2 orang rakan kongsi yan...