24 July 2016

Resepi Min Kaffe Puding Castard Agar-Agar

Resepi ketiga menggunakan Min Kaffe. Pasti hidangan petang uolls mengagumkan ahli keluarga. Agar-agar puding perisa Min Kaffe. Sedap dan sihat ^___^

Bahan-bahan untuk Puding Agar-Agar:

35gm             Agar-agar
480gm           Gula kastor
187.5gm        Mentega (dicairkan)
5 biji               Kuning Telur
1.25 liter        Air
1 sudu kecil   Esen Vanila
2 sachet         Min Kaffe
3 sudu        **Tepung Kastard
3 sudu        **Air
(bahan ** dicampur bersama)

Bahan-bahan untuk Sos Kastard

Krim, 200 ml
Gula, 1 sudu
**Tepung Kastard, 2 sudu
**Air, 2 sudu
(bahan ** dicampur bersama)

Cara Penyediaan Puding Agar-Agar:

Masukkan kuning telur, esen vanilla dan mentega yang telah dicairkan ke dalam mangkuk. Ketepikan.
Masukkan air ke dalam periuk kemudian masukkan agar-agar dan gula. Masak sehingga larut.
Seterusnya, tambahkan 2 sachet Min Kaffe dan pukul sehingga larut.
Masukkan telur dan bahan ** ke dalam adunan perlahan-lahan dan reneh dengan api kecil. Teruskan memukul sehingga adunan kastard menjadi pekat.
Tuangkan adunan ke dalam bekas agar-agar dan sejukkan di dalam peti sejuk sekurang-kurangnya 4 jam atau semalaman.

Cara Penyediaan Sos Kastard:

Panaskan krim di dalam periuk dan masukkan gula. Masak sehingga larut. Kemudian masukkan bahan ** dan pukul sehingga sedikit pekat dan likat. Biarkan sejuk sebelum dihidangkan.

Cadangan Penyediaan:

Potong pudding agar-agar dan letakkan di atas piring. Tuangkan sos kastard di atas puding. Hiaskan dengan potongan buahan yang dikehendaki. Selamat Menikmati!

Dapatkan Min Kaffe uolls untuk pelengkap hidangan.

Wapps yana "min kaffe" ke 010-627 3397

Liyana
Coffee Lover

Resepi Min Kaffe Tiramisu

Ni resepi kedua Tiramisu Min Kaffe. Bestkan selain minum Min Kaffe jugak boleh dibuat hidangan minum petang bersama-sama keluarga.

Jom teroka bahan-bahan dan cara membuat tiramisu yang marvelous nih.

⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇

TIRAMISU MIN KAFFE

Bahan-bahan

1 sachet Min Kaffe
1 cawan air panas mendidih
1 sudu teh perisa vanila
3 biji kuning telur (saiz besar)
¼ cawan gula kastor
250 gram keju Itali Mascarpone Cheese (keju krim yang lembut)
¼ cawan gula aising yang telah diayak
175 ml krim putar
18-20 batang biskut Italian Ladyfingers
Serbuk koko untuk diayak
Kepingan coklat untuk dihiris/diracik

Cara-cara

Bancuh Min Kaffe dengan air mendidih di dalam mangkuk rendah sehingga larut sepenuhnya. Biarkan sejuk.

Panaskan air di dalam kuali sehingga mendidih.

Pukul kuning telur dan gula kastor di dalam mangkuk yang diletakkan di atas air yang mendidih tadi (double boil). Ketepikan bancuhan telur ini.

Kemudian pukul krim putar, gula aising dan perisa vanila dengan menggunakan pengadun. Pukul bancuhan krim putar ini sehingga menjadi 'soft peak' (adunan mula memekat tetapi tidak terlalu kental).

Dalam mangkuk yang lain, campurkan keju Itali Mascarpone Cheese, bancuhan telur dan bancuhan krim putar. Kacau sehingga bancuhan keju ini menjadi sekata.

Celupkan biskut Italian Ladyfingers ke dalam bancuhan Min Kaffe dan susun di dalam dulang pembakar.

Tuangkan bancuhan keju sehingga menutupi semua biskut Italian Ladyfingers yang telah disusun.

Sejukkan di dalam peti ais selama kira-kira 4 jam sebelum dihidangkan.

Hiaskan dengan kepingan koko yang telah dihiris/diracik bersama-sama taburan serbuk koko.

Min Kaffe Tiramisu sedia untuk dinikmati.

Oh yer kalau uolls nak dapatkan Min Kaffe boleh wapps yana sebab sekarang Min Kaffe ade promosi beli 11 percuma 1 kotak.. dan ade jugak free tumbler Star Trek Beyond.

0106273397
0106173397
0106273397

www.liyanatahar.com

Resepi Panna Cotta Min Kaffe dengan Bepang Hazelnut

Hai semua.. Yana nak berkongsi resepi baru harini menggunakan Min Kaffe sebagai bahan utama.

Jom cuba buat dan rasai sendiri kesedapannya.

⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇

Panna Cotta Min Kaffe dengan Bepang Hazelnut

Bahan-bahan untuk Panna Cotta
2 sudu teh serbuk gelatin
60 ml air
935 'pouring cream' – krim putar rendah lemak
150 gram gular aising
1 sudu teh perisa vanila
2 sacet Min Kaffe

Bahan-bahan untuk Bepang Hazelnut
1 cawan gula kastor
¼ cawan air
60 gram kacang hazelnut dicincang

Bahan-bahan untuk Krim Putar
200 ml krim putar
1 sudu teh gula aising

Cara membuat Panna Cotta
a) Tuangkan gelatin ke dalam 60 ml air dan biarkan selama 5 minit.
b) Masukkan krim, gula aising, vanila dan Min Kaffe ke dalam kuali di atas api sederhana sambil
dikacau hingga larut.
c) Tuangkan larutan gelatin dan biarkan merenih dengan api kecil sehingga gelatin larut
sepenuhnya.
d) Kemudian tapiskan ke dalam jug.
e) Tuangkan larutan ke dalam gelas ataupun acuan
f) Sejukkan selama sekurang-kurangnya 6 jam ataupun semalaman

Cara membuat Bepang Hazelnut
Panaskan gula dan air di dalam kuali dengan api sederhana sehingga gula bertukar warna
Campurkan hazelnut cincang dan pusing-pusingkan kuali supaya hazelnut dan gula melekat rata dan sebati
Kemudian tuangkan ke kertas pembakar/penyerap
Biarkan sehingga sejuk sepenuhnya

Cara membuat krim putar
Putar krim dan gula aising dengan menggunakan pengadun elektrik. Mulakan dengan kelajuan rendah dan naikkan kelajuan secara perlahan-lahan sehingga mencapai tahap 'soft peak' iaitu krim baru sahaja mencapai tahap “melekap (just cling)” iaitu krim masih melekat pada pengadun apabila pengadun diangkat.
Masukkan krim yang telah diputar ke dalam beg piping dengan muncung berbintang

Cara hidangan
Picitkan krim ke atas panna cotta dan hiaskan dengan bepang hazelnut yang dicincang

Nak dapatkan Min Kaffe boleh wapps yana tau.. yana ada jual Min Kaffe untuk bahan Panna Cotta uolls..

Wapps yana "Min Kaffe" ke 0106273397

Selamat mencuba!

Liyana
Min Kaffe Lover

Maharani Terengganu: Sejarah Ramuan dan Khasiat Herba Maharani

Selamat Malam semua blog readers yana. 
Malam ni yana nak share pasal ramuan yang ada dalam Maharani memandangkan ramai yang bertanya apa bahan-bahan yang ada dalam jamu paling famous tu. 

Mengikut sejarah Maharani ia sudah menjadi amalan keluarga diraja sejak 400 tahun dahulu. Ini adalah kisah benar dan didokumenkan di istana larangan Beijing.

Mengikut rekod perubatan dari Dinasti Ming, Bai Feng Wan berasal dari Dinasti Tang. Semasa pemerintahan Dinasti Qing,pakar dari hospital maharaja telah melakukan kajiandan memperbaiki kandungan 'Wuji' (sejenis ayam hitam). Bai Feng Wan adalah produk asli negeri China dan seterusnya melantik Tong Ren Tang sebagai pembekal tunggal kepada kaum kerabat maharaja. Malahan Ci Xi sendiri mengambil makanan tersebut sebagai penyubur dan awet muda.  Sehingga kini Te Zhi Bai Feng Wan telah dipamerkan dalam muzium Istana Larangan di China.

Nak tau lagi pasal sejarah Maharani ni?? Uolls mesti pernah tengok cerita Cina zaman dulu kala. ala yang ada pendekar, gundik-gundik raja dan pasal Dinasti di China. Yana suka layan cerita cina masa zaman remaja dulu. sebab baju-baju zaman dulu cantik-cantik.

Kes terjadinya Herba Maharani ni macam ni... uolls tau tak dulu Maharaja ada 3000 gundik pada satu masa ( boleh bayang tak sorang layan Maharaja semalam mau bengkok tulang Maharaja tu..entah ubat kuat apa yang dia makan kan.. seorang gundik cuma jumpa Maharaja sekali dalam hampir 10 tahun!!) dan tabib akan pastikan gundik-gundik ni melayan Maharaja waktu tak subur. (logik la kan- karang  tak pasal-pasal beribu anak MAharaja ni..hikhik) Maharaja ada anak dengan Permaisuri jer. Tapi ada seorang gundik ni, Maharaja mesti jumpa die every week. dan nama beliau adalah Ci Xi.

uolls bayanglah dah setiap minggu berjumpa, of course la Ci Xi termengandung dan akhirnya melahirkan anak lelaki. Masa anak die berumur 8 tahun, Maharaja gering dan mangkat. Oleh kerana anak-anak Maharaja dengan Permaisuri semuanya perempuan, maka anak Ci XI diangkat menjadi Maharaja baru. jadi bermula saat tu lah ibu Maharaja dipanggil Maharani. Haaaa sebab tu Jamu ni dipanggil Herba Maharani. Penangan amalkan makan herba ni lah Maharaja asyik teringat jer kat CI Xi.

Ni ade gambar Ci Xi. Percaya tak masa gambar ni diambil umur die dah mencecah 90 tahun. Dan amazingly baginda masih lagi didatangi haid. maksudnya die tak dimamah usia sebab hormon estrogen masih lagi tinggi

Memula dulu tak percaya jugak tapi bile dengar sendiri perkongsian salah seorang CDM yang dah berumur hampir 60 tahun masih didatangi haid dan melahirkan anak masa umur 50 tahun semua tu tak mustahil.


Ramuan dalam Te Zhi Bai Feng Wan atau Herba Maharani mengandungi ayam hitam (Gallus Gallus Domesticus), Cornu Cervus Nippon, herba-herba tradisional China seperti Ginseng, Concha Ostrea Gigas, Radix Angelica Sinensis dan sebagainya.

Bahan utama produk iaitu Gallus Gallus Domesticus dan Cornu Cervus Nippon memperkuatkan hati, ginjal, menambahkan darah dan tenaga batin.


Antara khasiat yang diperolehi bila mengamalkan Maharani ni adalah:-

* Menyelesaikan masalah haid tidak teratur
* Menyelesaikan masalah senggugut, keputihan dan kekuningan.
* Anti bakteria (sekitar faraj)
* Melegakan sakit pinggang, sendi dan lutut.
*Melegakan migrain dan angin dalam badan
* Menguatkan hati dan buah pinggang
* Melegakan Asma
* Menghilangkan bau mulut (terutama waktu pagi)
* Baik untuk pesakit Diabetes 
* Merangsang hormon Estrogen, Progesterone dan Androgen (hormon seks)
* Memberikan kebahagiaan kepada pasangan
* Kesuburan dan awet muda
* Mencantik, menegang dan melicinkan kulit
* Menaikkan seri muka
* Menegangkan payudara
* Menghilangkan kelesuan dan muka pucat
* Melambatkan proses menopous
* Menguatkan antibodi/imunisasi
* Melancarkan peredaran darah
* Menghilangkan perpeluhan pada waktu malam
* Amalan semasa berpantang
* Menambah darah semasa bersalin
* Menguatkan otot-otot rahim dan peranakan
* Memperbanyakkan pengeluaran susu badan selepas bersalin
* Menghilangkan urat timbul
* Mengimbangi tekanan darah
* Meningkatkan kecerdasan minda


Uolls nak order Maharani??
Boleh call or wapps yana ke no 010-627 3397



Pengamal Tegar Maharani,
Liyana Tahar

23 July 2016

Premium Beautiful Terengganu: Produk Training TLC PANTAI TIMUR



Assalamualaikum semua..

Rindunya nak bersembang dengan uoll semua.. Maaf yer sepanjang bulan raya ni tak sempat nak update blog. Maklumlah jemputan rumah terbuka dan sesi menziarah sedar mara penuh setiap hari. Terima kasih yer sebab sudi baca blog yana dan ade yang tertunggu-tunggu cerita yana ;)

Yana nak share pengalaman yana pergi produk training baru-baru ni. Sesi tu berlangsung kat Stokis Kuantan pada 16 Julai 2016 hari Sabtu. Produk yang yana pikir memang sangat berbaloi bila tengok sendiri demo yang dilakukan. Baru paham kebaikan produk dan cara betul nak apply.

Yana pergi Kuantan hari tu dengan Kak Ain. Kami pergi satu kerete jer. Alaa..kan Kak Ain kakak yana so malam sebelum tu menumpang tidur umah die..hihi.. Perasaan yang tak dapat digambarkan bile kakak dan rakan kongsi datang bersama ke majlis ilmu. Terharu dan gembira ^__^
Gerak dari Chendor seawal 8.30 pagi ke Bandar Kuantan dan nikmati breakfast sama-sama sebelum masuk kelas.

Car pool on the way ke majlis ilmu di Kuantan


Kelas start around 11 pagi yer lah kan ada yang datang dari serata Pahang dan Terengganu. Sementara menunggu yang lain-lain datang haruslh kami bergambar dulu. Kak Ujie tunggak utama kelas hari tu sebab kak ujie yang buat demo untuk Bioseleza dan Bio Ever Plus.


Sesi demo Bioseleza berjalan lancar dan memang kami terkejut bile tengok apa yang Bioseleza buat berbanding pad lain. Walaupun kita sering diberitahu pad dalam pasaran menggunakan kapas tapi sebenarnya indah khabar dari rupa.. -___-

Yana ada video yang menunjukkan macam mana serapan pad biasa berbanding Bioseleza. Dan paling penting kenapa kita perlu BERTUKAR ke Bioseleza. Nak tengok video tu? Boleh wapps yana personal okay. Kalau uolls tengok sendiri mesti geli nak pakai jenama yang lain. 



Dah habis kelas aktiviti kitorang MAKAN

Ok lah nanti yana update lagi aktiviti yana yer. Till then.


Yana
0106273397
www.liyanatahar.com

04 July 2016

Promosi Celgynic Gold

Salam Ramadhan.. hujung-hujung Ramadhan ni dah tak terkira hari yang keberapa. Yang pasti tak lama lagi dah nak raya. 
Sementara menunggu kereta siap mandi bersih-bersih maklum lah dah berbulan dah cuci dan manjakan die. Kesian Mr.P sampai penuh sisa makanan anak2 makan jatuh dalam badan die.

Sebelum tu nak ucap terima kasih kat semua sebab sudi singgah blog yana untuk baca dan get something in it. Im really appreciate.

Dah asyik bercerita pasal core produk jer sesekali nak selit jugak produk extra untuk makluman semua kan. Yang terbaru yana nak share pasal supplement yang tengah laris dipasaran.


Namanya : CELGNIC GOLD - juga dikenali sebagai FAT SHOOTER



Masa memula tengok Celgynic ni kat stokis yana dah dapat info sikit-sikit pasal kebaikannya especially untuk control lemak. Cume time tu tak beli dan amalkan lagi sebab pikir badan takde masalah sebab rasa badan sihat walafiat.

SEBENARNYA PEMIKIRAN SAYA SIHAT TU SANGAT-SANGAT SALAH!

Celgynic ni sebenarnya bukan setakat berfungsi untuk pecahkan dan control lemak jer tau. Banyak lagi kelebihan yang ada dalam produk ni.

Yana ada cerita pasal celgynic dalam post sebelum ni..cuma harganya yana lupe nak bagitau..


1 botol Celgynic
RM153.00
(120 softgels)


*yang wapps yana direct akan dapat special price tau ;)

So..jangan lupa wapps yana yer..

0106273397
DSM Liyana Tahar
Punding Kesihatan

Jaga Badan dari Awal Usia

Assalamualaikum semua.
Selamat petang dan selamat memasak di Ramadhan 28 ni dalam kita membuat persiapan raya kita haruslah menjaga kesihatan untuk membuat amal ibadah pada malam-malam terakhir. Janji Tau;)

Hari ni yana nak cerita sikit lah kenapa kita perlu makan supplement dalam rutin harian kita. Pernah tak kita rasa ada satu ketika tu badan kita letih, stress, sengal kaki, mengantuk dan tak bermaya? Pergi ke klinik buat checkup tekanan darah, HB semua ok takde masalah. Doktor bagitau bacaan NORMAL!
sebenarnya badan kita masa tu dalam keadaan SEPARA SIHAT. Kita tak sakit lagi tapi kemungkinan pada masa depan kita berpotensi untuk ada penyakit.

Yana bukannya doktor mahupun ahli farmasi cuma yana pikirkan buat apa kita ada duit berratus ribu mahupun berjuta tapi bila badan sakit duit habis macam tu jer.  Sedangkan kita boleh ubah keadaan pada awalnya dengan menjaga kesihatan dan mengambil makanan tambahan.
Bayangkan orang dulu susah nak sakit sebab setiap hari mereka jaga makan dan seawal pagi dah bersiap untuk berkebun sehingga keluarkan peluh. Kita? bangun seawal pagi tapi sampai opis pegang pen duduk mengadap komputer sampai petang. bila masa nak bersenam? bila masa nak keluar peluh? nanti nak pegi jogging dengan family hujung minggu? nanti nak berzumba dengan kawan-kawan lepas opis hour? boleh..ada yang buat tapi kebanyakannya lepas opis hour terus balik umah settlekan hal keluarga pulak. Badan dah letih minda dah penat so jalan akhir balik tidur huhuhu. yana dulu macam tu lah.

Premium Beautiful: Kelebihan dan Kebaikan Waist Nipper

Salam subuh semua.. Ramadhan ke 29..Ya Allah cepatnya masa berlalu.. Moga kita tergolong dalam orang-orang yang beriman. (Draft dah lama baru sempat post)

Seawal pagi ni yana nak share pasal kelebihan dan kebaikan berbengkung especially bengkung ajaib Premium Beautiful (WAIST NIPPER)

1. Menyokong tulang belakang dan membantu mendapatkan postur tubuh yang lebih baik. Maksudnya takde masalah badan bongkok pada masa akan datang.

2. Membantu melegakan pesakit yang mengalami masalah "slip-disc" atau masalah "tulang belakang lari".

" There was a testimonial from my business partner in Top Leaders Circle group yang pernah accident teruk on her way from Terengganu to Johor (using Rompin route). In the accident, She had a very bad experience with "slip-disc" and Alhamdulillah after wearing Waist Nipper Premium Beautiful, she has recovered from the "slip-disc" and now she's has been one of the top agent of the Premium Beautiful Corset because she feel the responsibilities to share the goodness of this "Magic Corset" ".

Sakitnya kalau kita ade masalah slipped-disc ni. Nak berdiri pun susah. Baring pun sakit, Pendek kata buat apepun sakit.

3. Membantu mengempiskan perut. Teknology FIR pada waist nipper ni membantu melancarkan perjalanan darah sekitar abdomen and pemakaian yang consisten akan membuatkan perut kita kempis sama macam kita buat sit-up :) Results are guaranteed sebab is betul-betul terjadi pada yana! :)

Say NO to perut buncit!

4. Menghilangkan strechmark from operations, selepas bersalin or kesan from "pengembangan bentuk badan" yang melampau.

" In 1995, yana ade buat pembedahan apendiks dan kesan jahitan tu sangat kelihatan di perut sebelah kanan. Walaupun hanya torehan kecil dalam 6cm parut tu tetap kelihatan dan kadang-kadang terasa gatal. Alhamdulillah lepas pakai 8 jam setiap hari kesan parut tu hilang selamanya! :) "

5. Membentuk pinggang yang ramping.

Percaya atau tak, pinggang yang ramping membantu menjamin kebahagiaan rumahtangga anda? :) sejak berPB ni suami yana dah jarang dah nak merenggang dengan yana and always ade ditepi sebab risau orang usha wife die kot. Hihi. Yela, husband mana yang taknak tengok wife dia slim kan? pastu masa jalan together with wife, husband boleh letak tangan dia kat pinggang kita sebab ade curve kan? sure la bangga je husband kita tu kan? :)

Say YES to pinggang yang ramping!

6. Membantu mengurangkan sakit pinggang, lenguh tulang belakang sebab lama sangat duduk kat kerusi tu dan melegakan sakit-sakit sendi.

Memang tak dinafikan bile duduk lama di kerusi postur badan kita lama kelamaan akan jadi membongkok sikit sebab lenguh. Bayangkan 8 tahun kerja duk depan komputer macammana keadaan tulang belakang yana? Sakit tau setiap kali sampai umah jer mesti nak baring flat dulu.

7. Membantu mengurangkan sakit kepala and migraine yang teruk.

Caranya senang je, bentangkan waist nipper ni pada bantal (make sure bahagian renda tu is on top of bantal ye), then you guys baring je macam biasa. InshaAllah migraine or sakit kepala tu boleh dikurangkan tak sampai setengah jam. Yana dah cuba dan memang berjaya. Sekarang tak perlu risau dah nak telan pil migrain which is not good for long term:)

8. Membantu mengurangkan lenguh kaki akibat banyak berjalan or berdiri terlalu lama.  Caranya senang je, ambik waist nipper and balut pada bahagian yang sakit tu. InshaAllah sakit tu beransur hilang. Petua ni sesuai untuk yang ade masalah tergeliat kaki jugak. Tumit kaki boleh jadi lenguh sebab banyak berjalan so ambik je waist nipper letak kat tempat sakit.

9. Membantu mengurangkan demam panas dan penyakit "Bilirubin" aka Demam Kuning. Caranya senang je, balut baby kita dengan waist nipper premium beautiful ni and biarkan baby kita tido dengannya. InshaAllah she/he will be recovered.

Yang ni pun yana dah buat kat Ajwad masa di baru lahir dulu. Sebulan kuning tak hilang. Last choice ambik last choice sebab macam-macam dah cuba tak berhasil. Akhirnya bacaan kuning Ajwad makin menurun.

So semua dah ambik note kan pasal kelebihan waist nipper ni. Ia bukan setakat pakai dipinggang jer tapi boleh dipakai untuk 1 family.

Yang nak dapatkan PB dengan harga special boleh wapps yana

0106273397
0106273397
0106273397

Payment mode boleh pilih nak beli secara
CASH
INSTALLMENT serendah RM150 sebulan
CREDIT CARD 0%

Jangan lupe wapps or contact yana jer. janji kay.

Yana
PB Expert Terengganu

Entry Terbaru

Legging 360 Therapants

Selamat petang semua. Yana nak share satu produk baru keluaran syarikat Sahajidah Hai-O Marketing iaitu  Therapant Legging dari Premium B...