04 July 2016

Jaga Badan dari Awal Usia

Assalamualaikum semua.
Selamat petang dan selamat memasak di Ramadhan 28 ni dalam kita membuat persiapan raya kita haruslah menjaga kesihatan untuk membuat amal ibadah pada malam-malam terakhir. Janji Tau;)

Hari ni yana nak cerita sikit lah kenapa kita perlu makan supplement dalam rutin harian kita. Pernah tak kita rasa ada satu ketika tu badan kita letih, stress, sengal kaki, mengantuk dan tak bermaya? Pergi ke klinik buat checkup tekanan darah, HB semua ok takde masalah. Doktor bagitau bacaan NORMAL!
sebenarnya badan kita masa tu dalam keadaan SEPARA SIHAT. Kita tak sakit lagi tapi kemungkinan pada masa depan kita berpotensi untuk ada penyakit.

Yana bukannya doktor mahupun ahli farmasi cuma yana pikirkan buat apa kita ada duit berratus ribu mahupun berjuta tapi bila badan sakit duit habis macam tu jer.  Sedangkan kita boleh ubah keadaan pada awalnya dengan menjaga kesihatan dan mengambil makanan tambahan.
Bayangkan orang dulu susah nak sakit sebab setiap hari mereka jaga makan dan seawal pagi dah bersiap untuk berkebun sehingga keluarkan peluh. Kita? bangun seawal pagi tapi sampai opis pegang pen duduk mengadap komputer sampai petang. bila masa nak bersenam? bila masa nak keluar peluh? nanti nak pegi jogging dengan family hujung minggu? nanti nak berzumba dengan kawan-kawan lepas opis hour? boleh..ada yang buat tapi kebanyakannya lepas opis hour terus balik umah settlekan hal keluarga pulak. Badan dah letih minda dah penat so jalan akhir balik tidur huhuhu. yana dulu macam tu lah.

Entry Terbaru Yana

Peluang menjadi AGENT TLC dengan modal RM80

Assalamualaikum.. Harini yana nak berkongsi rezeki dengan menawarkan you all (isteri, ibu dan anak dara) untuk menjadi age...