26 September 2016

Kelebihan mengamalkan Garlic Tablet

Assalamualaikum semua.. harini yana nak share kebaikan memakan garlic untuk sistem badan kita.

1. Meningkatkan tahap sistem penghadaman, fungsi jantung yang baik kerana mengandungi ekstrak spearmint.

2. Merupakan Antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk pertingkatkan sistem keimunan badan supaya boleh menghalang sakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida.

3. Membantu atasi masalah alergi dengan meningkatkan keimunan terhadap penyakit alergi seperti hidung yang sensitive, sinus, alergi, asthma, selesema dan hepatitis.

4. Meningkatkan dan membantu dalam masalah sistem penghadaman seperti kembung perut, senak perut, ulser gastrik dan ketidakhadaman.

5. Menstabilkan tekanan darah tinggi dengan pengambilan konsisten 2-4 biji tablet Garlic sehari selepas makan.
Garlic dapat mengeluarkan raksa, plumbum, kadmium yang merupakan logam toksik dalam tubuh dengan pantas. Logam toksik ini antara penyebab tekanan darah tinggi meningkat.

6. Melindungi sel-sel darah dari kemusnahan yang disebabkan kehadiran logam dalam tubuh dan sekaligus menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia yang terkandung dalam tubuh tanpa kita sedari.

7. Membantu menurunkan paras kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.

8. Membantu merawat kanser serta membantu mengurangkan peratusan bahan pencetus kejadian kanser iaitu Nitrosamine. Garlic merupakan anti-oksidan kerana mengadungi sebatian selenium+germanium+acid amino yang melindungi tubuh dari radikal bebas yang merupakan antara penyebab kanser.

9. Mengelakkan Odema iaitu air tekumpul dalam badan terutama pada kaki dan pergelangan kaki.

10. Membantu menangani masalah organ-organ pernafasan tersumbat akibat batuk dan brokitis yang berterusan, sakit kerongkong, selesema dan resdung (sinus)

11. Bagi yang mempunyai Diabetes – Garlic dapat meningkatkan pengeluaran insulin dan meransang hati untuk mengawal gula dalam darah

12. Mampu melawan bakteria dan smeua jenis jangkitan pada:
● Kerongkong & Telinga (throat & ear infection)
● Perut memulas (stomach upset)
● Cirit-birit (Diarrhea)
● Bronkitis
● Luka-luka (infected wounds)
● Jangkitan yang berulang-ulang seperti telinga, kerongkong, gusi, mulut, dada, sistem air kencing

Sekiranya anda atau ahli keluarga dinasihatkan mengambil ubat antibotik untuk melawan jangkitan penyakit seperti selesema, batuk, cirit-birit dll dan anda berasa khuathir akan kesan sampingan antibiotik untuk kesan jangka masa panjang, cepat-cepatlah ambillah supplement garlic yang antara kebaikkannya merupakan antibiotik 100% semulajadi, tanpa bahan kimia, perasa, gula dah bahan sintetik yang memberi kesan pada kesihatan.

Garlic Tablet
Sebotol 80 biji
RM44.00
Postage SM RM6 SS RM9

Cara pengambilan disarankan
2 biji pagi
2 biji malam

Untuk kempiskan perut dengan lebih cepat disarankan mengambil bersama Min Kaffe.

1 set SKP mengandungi
2 kotak Min Kaffe (40 sachets)
1 botol Garlic (80 biji)
RM 110 termasuk postage.

Wapps yana 0106273397😊

Yana
Pakar Kesihatan Alami Kuala Terengganu

KOPI GARAM BULUH @ MIN KAFFE

Assalamualaikum dan selamat pagi semua..

Harini yana nak berkongsi sikit pasal Kopi Kurus. Oppss lupe nak bagitau Kopi Kuris ni orang selalu jugak sebut Min Kaffe.

Min Kaffe atau dulu lebih dikenali dengan nama Mineral Coffee, atau turut dikenali sebagai Kopi Kurus, merupakan salah satu product favourite yana. Normally, Yana akan minum Min Kaffe setiap pagi untuk my own morning booster, untuk energy as well. And selalunya, kalau Yana ambil Min Kaffe, yana akan rasa kenyang lebih lama. So, that’s why people always gelarkan Min Kaffe ini dengan nama Kopi Kurus. So, sesuai sangat untuk for those yang tengah on diet. At least, you all kenyang lama sedikit and tidaklah cepat berasa lapar.

Untuk set diet, selalunya mereka akan ambil Min Kaffe bersama dengan Hai-O Garlic Tablet. Bukan sahaja boleh mengempiskan perut, malah turut membantu mengurangkan berat badan berlebihan.

And this Min Kaffe sesuai untuk yang ada masalah migrain atau sakit kepala, kerana pengambilan Mineral Coffee ini tidak akan mengakibatkan sakit kepala atau migrain.
Min Kaffe juga sesuai untuk ibu mengandung, dan ibu yang sedang menyusukan bayi. Bagi ibu yang sedang menyusukan bayi, pengambilan Min Kaffe membantu melancarkan pengeluaran susu badan. Seterusnya menjadi milk booster untuk ibu tersebut.

Aroma istimewa Min Kaffe berasal daripada bijian kopi Robusta dan garam buluh organik semulajadi dari Korea. Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti magnesium yang dapat menggalakkan penyerapan kalsium dan penggunaannya. Min Kaffe bukan sahaja memenuhi cita rasa para peminat kopi, malah kandungan garam buluh di dalamnya telah meningkatkan nilai nutrisi kopi.

Ramuan utama:
Kopi Robusta
Garam buluh

Keberkesanan:
Kaya dengan unsur anti-pengoksidaan.
Kaya dengan bahan mineral dan elemen surih seperti magnesium, besi, kalsium dan kalium.

Menghilangkan keletihan fizikal dan mental.
Melegakan tekanan.


Min Kaffe ni diluluskan oleh KKM dan diluluskan oleh pakar pemakanan yang diiktiraf.

Cara pengambilan:
Bancuhkan sebungkus Mineral Coffee dengan 150ml air panas. Boleh diminum selepas dikacau dengan rata.

Harga untuk sekotak Min Kaffe adalah RM33.00. Sekotak mengandungi 20 sachets.

For those yang ingin membeli Min Kaffe, boleh contact Yana di 010-6273397 melalui wapps or call.


Xoxo,
Liyana Tahar
Coffee Lover



24 September 2016

Diamond Night Sept 2016 di PICC

Assalamualaikum semua..

Ramai yang tertunggu-tunggu update yana pasal award nite aritu tak? Lambat sikit updatenya sebab gambar baru je dapat dari photographer. Thanks to kak dyna sebab berkongsi gambar.

MasyaAllah hold punya hold dah hampir sebulan update event tergendala. Maaf yer semua.

Ni yana dah siapkan gambar-gambar yang ada pada event aritu. Sebenarnya yana ke Diamond Nite untuk sambut Kak Ujie naik pentas. Ikutkan hire photographer tapi disebabkan photographer tu lambat sampai kami cancelkan terus. So permulaan event tu hanya bergamtung pada camera HP yana. Kualiti ok lah jugak daripada takde gambar langsung kan. "Kamera yang ada ditangan itulah yang terbaik"...yana pegang kata-kata ni sepanjang event tu.

21 September 2016

Cabaran 30 hari Shake Me!

Program pengawalan berat badan bersama SHAKE ME! Soya Kurus ialah satu program jangka masa panjang dalam mencapai gaya hidup yang sihat. Ia merupakan gabungan tingkah laku dan amalan yang perlu untuk memastikan berat dan bentuk badan di tahap yang sihat dan ideal.

Keistimewaan program pengawalan berat badan bersama SHAKE ME! sangat berkesan kerana

✔Membantu membakar lemak yang berlebihan dan bukan sahaja menghilangkan berat badan disebabkan kehilangan air sahaja.

✔Plan diet yang praktikal dan mudah untuk diamalkan seharian: Tidak memerlukan pengiraan kalori makanan yang membebankan dan mengalakkan pengambilan semua jenis makanan mengikut keperluan piramid makanan.

✔Tiada tekanan: Hanya minum mengikut sukatan yang dinyatakan, dapat membekalkan tenaga dan rasa kenyang lebih lama.

✔Tiada kesan‘yo-yo’ dan kesan sampingan: Proses penurunan berat badan secara perlahan-lahan dan tidak akan menjadi “Rebound Weight Gain (Cepat turun berat badan, cepat naik berat badan semula)”

✔Tidak mempunyai bahan kimia yang terlarang yang menggugat kesihatan manusia: Sesuai untuk semua lapisan umur kecuali seseorang itu memang disahkan alah dengan kacang soya dan mengalami masalah buah pinggang.

Cukup mudah dan praktikal untuk kurus bersama SHAKE ME! Soya Kurus dalam masa 30 hari sahaja.

Pengambilannya mengikut keperluan badan individu. Jika untuk amalan as healthy drink, cukup 1 sachet sehari, manakala bagi proses penurunan berat badan yang pantas digalakkan 3 sachet sehari.

Beza effect die bila ambik 1 sachet dengan 3 sachet sehari. Yana dah buat experiment da. Memang lain. Badan lebih ringan bile amalkan Shake Me.

Nak amalkan gaya hidup sihat dengan Shake Me? Wapps yana sekarang sementara ada promosi.

Beli 6 kotak percuma Shaker Shake Me.
Hanya Rm708 1 set.

0106273397

Dalaman sihat luaran cantik!

Loves,
Liyana

16 September 2016

Kelebihan Long Girdle Premium Beautiful

Salam Jumaat semua..
Harini yana nak share pasal Kelebihan Long Girdle Premium Beautiful.

1. Menyokong rahim selepas melahirkan anak - ada testimoni customer, lepas anak pertama die, memang rahim die jatuh! so bila rahim jatuh mmg ada masalah sikit nak conceive ....sambil usaha berurut dengan bidan...pakai PB long girdle hari-hari untuk tetapkan kedudukan rahim :)

anak-anak dara zaman sekarang pun banyak yang ada masalah rahim jatuh...yelah dengan lifestyle skarang kan kite lasak sikit...angkat barang2 berat etc...

so jagalah rahim uolls dengan pakai Long Girdle PB yaaa

2. Menstabilkan hormon - ni of courselah, sebab die lancarkan peredaran darah kita...so hormon pun stabil :)

3. Mengurangkan senggugut - yang ni paling banyak testimoni customers!
sebab, far infrared paling banyak dalam corset Premium Beautiful ni ialah dekat bahagian rahim kita :)
so mmg peredaran darah akan lancar, lalu boleh bantu pecahkan darah2 beku dalam rahim tu...
kalau yg 1st time pakai PB, mesti akan rasa warm-warm gitewww

ada testimoni customer yana, die everytime period mesti akan MC sehari, sbb senggugut teruk!
lepas pakai PB, kali pertama die tak sedar pun die period, sbb tak sakit langsung :)

best kannn

4. Membantu perlekatan janin - those yang selalu gugur or susah lekat bleh cuba PB, sebab mmg ada testimoni yang berjaya lekat ... Apa pun, rezeki anak keje Allah swt, yet kita kena usaha :)

5. Mencantikkan punggung - yang mana yg leper, lembik, ada selulit tu, mmg digalakkan pakai Pb Corset, sbb dia alihkan balik lemak yg dah bersepah2 ke peha tu, bentuk balik punggung uols  :)

kalo uols tengok, long girdle PB, kat bahagian punggung tu ada LOVE SHAPE, nipis sikit dr bahagian tepi girdle tu...so die takkan bakar lemak kat punggung, tapi mantapkan pulak punggung kita ...
tapi die kecikkan bahagian tepi peha, and no more peha gesel2 :)

6. Mengurangkan keputihan - yang ni pun mmg terbukti! ada testimoni anak dara, die selama ni takde keputihan, 1st time pakai tu, seminggu keluar keputihan berketul2 macam period!
actually mmg effect die macam bertangas, keluarkan yg tak elok dlm rahim kita.

Bestkan ade girdle yang boleh buat macam-macam kat badan kita terutama bahagian rahim dan punggung.

Nak girdle boleh wapps yana.
Nanti yana bagi special price ok😊

010-6273397

Loves,
Liyana Tahar

Shake Me : Soya Kuruskan badan dengan Garam Buluh

SHAKE ME!
Soya Kurus merupakan produk kesihatan terbaru daripada Sahajidah Hai-O Marketing berunsurkan minuman kesihatan yang membekalkan mikronutrien sepanjang program pengawalan berat badan.
SHAKE ME!
Soya Kurus merupakan minuman protein yang unik kerana
✔ Mengandungi GARAM BULUH yang kaya dengan lebih 70 jenis mineral yang diperlukan oleh badan manusia
✔ Menyediakan bekalan mineral yang penting untuk keseimbangan dan kesihatan badan untuk jangka masa yang panjang
✔ Mengandungi sumber utama Calcium dan Magnesium
✔ Tinggi dan kaya dengan sumber antioxidan: Menggalakkan pertumbuhan sel-sel baru yang baik untuk keperluan badan
✔ Membantu dalam proses pembakaran lemak  badan dan penghasilan tenaga yang berpanjangan
Program pengawalan berat badan bersama SHAKE ME!
Soya Kurus ialah satu program jangka masa panjang dalam mencapai gaya hidup yang sihat. Ia merupakan gabungan tingkah laku dan amalan yang perlu untuk memastikan berat dan bentuk badan di tahap yang sihat dan ideal.
Keistimewaan program pengawalan berat badan bersama SHAKE ME! sangat berkesan kerana
✔ Membantu membakar lemak yang berlebihan dan bukan sahaja menghilangkan berat badan disebabkan kehilangan air sahaja.
✔ Plan diet yang praktikal dan mudah untuk diamalkan seharian: Tidak memerlukan pengiraan kalori makanan yang membebankan dan mengalakkan pengambilan semua jenis makanan mengikut keperluan piramid makanan.
✔ Tiada tekanan: Hanya minum mengikut sukatan yang dinyatakan, dapat membekalkan tenaga dan rasa kenyang lebih lama.
✔ Tiada kesan‘yo-yo’ dan kesan sampingan: Proses penurunan berat badan secara perlahan-lahan dan tidak akan menjadi “Rebound Weight Gain (Cepat turun berat badan, cepat naik berat badan semula)”
✔ Tidak mempunyai bahan kimia yang terlarang yang menggugat kesihatan manusia: Sesuai untuk semua lapisan umur kecuali seseorang itu memang disahkan alah dengan kacang soya dan mengalami masalah buah pinggang.
Cukup mudah dan praktikal untuk kurus bersama SHAKE ME!
Soya Kurus dalam masa 30 hari sahaja. Pengambilannya mengikut keperluan badan individu.
Jika untuk amalan as healthy drink, cukup 1 sachet sehari, manakala bagi proses penurunan berat badan yang pantas digalakkan 3 sachet sehari.
Untuk maklumat lanjut do not hesitate to contact me okies:)
0106273397
Yana
Pakar Diet Soya Kurus Terengganu
PB Expert Terengganu

Kenapa perlu pakai PB full set??

Assalamualaikum semua...

Semalam da 13 Zulhijjah 1437. Rupanya subuh tadi last yana dengar takbir raya. Dah last ker takbir tu? Moga masih berpeluang untuk mendengarnya lagi tahun depan.

Pagi-pagi ni yana nak share sikit kenapa perlu pakai Premium Beautiful full set. Kenapa tak boleh pakai asing-asing. Apa kesannya bile salah pakai saiz PB or salah cara pakai? Apa impact yang kita akan hadapi..

Yana tak nafikan yer untuk beli PB secara berasingan sebab yana tau ramai yang masih berkira-kira nak laburkan RMxxxx.xx untuk beli baju dalam jer. Tapi bile uolls tau jer kelebihan dan kebaikan PB ni memang oulls takkan rasa rugi pun sebenarnya laburkan sekian harga untuk pakai PB ni.

Tau tak apa kesannya bila uolls ambik mudah untuk pakai part by part PB ni.

1) Pada permulaannya jika uolls hanya memakai Long Bra sahaja, kesannya adalah peralihan lemak yang tidak sekata membuatkan perut menjadi makin buncit dan lengan akan kelihatan besar.

2) Jika uolls memakai Waist Nipper sahaja perubahan ketara dengan masalah lemak berlipat dibawah payudara selain punggung dan peha semakin besar dan akan mengalami masalah sakit belakang/sakit pinggang.

3) Jika uolls memakai Long Girdle sahaja masalah perut buncit dan lemak akan berlipat menyebabkan bentuk badan yang terhasil semakin tidak kemas.

Yana selalu menyarankan pada customer or client yana supaya pakai full set PB untuk menghalang lemak yang beralih itu ke tempat lain. Bila pakai full set lemak yang ada dibadan takkan kemana-mana so pembakaran lemak lebih mudah dan cepat berlaku. Ibarat tanah dalam pasu yang kemas dan padu.

Untung sangat-sangat pada yang dah ada Pb sebab setakat yang yana tau cuma PB je ada LIFETIME WARRANTY! Malah ia juga diiktiraf oleh Pakar Tulang Belakang Dunia.

Pada yang mempunyai masalah seperti

✔ perut buncit
✔ senggugut teruk
✔ cyst / fibriod
✔ keputihan
✔ lemak berterabur
✔ peha besar
✔lengan menggeleber
✔ asset jatuh
✔ stretchmark hitam
✔ rahim lemah
✔ sakit belakang (slip dics)

Boleh ikhtiar pakai PB sebab PB sememangnya direka khas untuk mereka yang mempunyai masalah kesihatan. Bila dalaman badan sihat in shaa Allah lauaran akan lebih cantik berseri.

Sekarang ni yana still lagi buat promosi untuk PB.
Yana nak share kebaikan PB dengan kaum wanita.
Pakai PB untuk sihat dan cantik.

Jangan tunggu lama-lama ok.
Jangan biarkan orang teka umur kita tua sebelum waktunya. Nanti sendiri sakit hati. Oh my!!

Nak wapps, nak call or nak mesej.. save nombor hp yana ni tau 😘
010-6273397
010-6273397
010-6273397

Sharing is caring,
Liyana Tahar

13 September 2016

Rawatan kehamilan dengan Premium Beautiful

Salam semua.. selamat hari raya korban semua..

Yana nak share lama dah pasal ikhtiar hamil dengan Premium Beautiful ni dengan semua. Memandangkan ramai client yana yang hamil lepas pakai PB ni. Rasa bersalah pulak bile ada cara yang boleh bantu kawan-kawan dengan kos yang murah dan selamat tapi tak diberitahu. Macam ada ketidakadilan disitu. Maaf yer semua sebab baru berkesempatan nak bercerita kelebiham PB ni untuk pasangan yang ikhtiar untuk dapatkan cahaya mata.

Yana paham bile mendirikan rumahtangga kehadiran zuriat sangat ditunggu-tunggu. Kadang-kadang makan bulan makan tahun tapi masih lagi tak nampak tanda-tanda. Ramai yang pegi ke hospital berjumpa pakar, jumpa bidan kampung, jumpa orang yang boleh berubat untuk kenal pasti masalah yang dihadapi. Kebiasaannya doktor pakar akan suggest untuk buat rawatan specimen sampailah ke IUI ataupun IVF. Tau tak berapa kos yang perlu dihabiskan untuk setiap proses tu? Hmmm seingat yana lah masa bercakap dengan kawan yang buat IVF setiap kali buat RM5000-RM10000 habis. Itu belum tentu 100% janin berjaya hingga ke 40 minggu. Kadang-kadang cuma bertahan 3 bulan. Sedih dan pilu terasa. Duit?? Memang berhabis banyak.

Yana cuma nak cadangkan PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL jer. Laburlah kurang dari RM3000 untuk 1 set PB ni. Takde suntik menyuntik. Takde ubat ubatan. Yang perlu cuma sarung selama 8 jam setiap hari. 

Kenapa perlu pakai PB untuk ikhtiar hamil?

Sebab Premium Beautiful mempunyai FIR yang disulam pada renda PB untuk membantu merangsang hormon wanita. Keistimewaan girdle PB untuk menguatkan rahim dan membantu perlekatan janin semasa proses kehamilan. Dari pengalaman yana sendiri.. syukur alhamdulillah yana hamil selepas 3 bulan pakai PB. Dan yana teruskan pakai PB masa janin 4 bulan dalam perut. Sebab yana nak menguatkan rahim dan nak support rahim. Yerlah sebelum ni kan yana pernah keguguran 3 kali. Takde salahnya yana ikhtiar dengan PB sebab ianya tidak menyakitkan dan tidak menekan rahim.

Pakai PB menjimatkan duit sebab beli sekali boleh pakai sampai bertahun-tahun. Andai kata rosak or patah uolls boleh hantar balik pada yana untuk dibaiki. CAJ BAIK PULIH?? FREE JER ^__^

Pada pasangan yang sedang iktiar atau dah puas ikhtiar cara moden dan kampung boleh dapatkan Set Premium Beautiful dengan yana. In shaa Allah bile.yakin dan berserah pada Allah urusan kita akan lebih mudah. Aamiin.

Ni no yana tau. Jangan sengan silu nak wapps or call. 

010-6273397

010-6273397


Loves,

Liyana Tahar

Pakar Premium Beautiful


11 September 2016

PREMIUM BEAUTIFUL TERENGGANU: Jaga Badan Dari Single sampai Lepas Kawen.. Bahagia!!

Zaman anak dara single
Uih beria sangat jaga badan weh. Diet sungguh2. Perut tak boleh buncit sikit pun. Nak dating ngan boyfriend nak nampak comel je😜

Sebelum bertunang
Lagi cekal diet. Jaga makan tak nak naik jerawat sebijik pun kat muka. Nak nampak gojes masa bakal mak mertua sarung cincin😘. Tak nak perut bonjol2 bila pakai baju kurung moden masa bertunang.  And of kos nak tunang kita nampak kita semanis gula. Cewah!

Sebelum kahwin
Lagi giler2 diet jaga badan! Ultimate diet lah kira nya😂 Nak jadi pengantin paling cantik hajatnya. Nak suami bangga tengok betapa jelitanya isterinya masa majlis tu.

Selepas kahwin
Krik krik krik. Hantam je la labu. Makan tak hengat. Tak jaga da badan tu. Dah kawin dah pun katanya😂. Dia akan tetap sayang saya. Haik???

Patutnya lepas kahwin la lagi beria kena jaga badan kita ni. Dah sah hak suami kita. Die berhak dapat yang terbaik. Bukan masa sebelum bertunang, bukan sebelum kawin, tapi selepas kita jadi hak dia.

Jaga diri. Hiaskan diri untuknya.
Kalau rasa perlukan bantuan, sarung je Premiun Beautiful. Lengkap pakej satu badan kan😍😍😍

Jangan sampai suami keluarkan ayat "Awak tak jaga badan saya cari yang lain". Tak ke lagi haru biru kita time tu.

Nak pakai Premium Beautiful dapatkan khidmat nasihat dari PB Expert. Yana boleh bantu uolls yang nak pakai PB.

Dan yang bestnya yana still buat offer untuk PB Elegance sempena Raya Haji. Jarang tau yana buat offer PBE sebab kualiti dan materialnya sangatlah tinggi. Tapi kerana uolls semua yana bagi offer giler-giler punya. Nak tau wapps yana dulu okay;)

0106273397
0106273397
0106273397

#PremiumBeautiful
#SayaPakaiSayaJual

Liyana Tahar
PB Expert Kuala Terengganu

09 September 2016

Cream Magic Terengganu: Eyebag Hilang dalam 30 Saat

Assalamualaikum semua..
Hai blog reader kesayangan yana. Terima kasih sebab singgah ke blog yana ni. Yana nak share satu produk yang diupgrade kualitinya. Terutama untuk orang yang utamakan kecantikan muka.
Uolls pernah tak ada masalah macam kat bawah ni...
Masalah mata panda?
Masalah mata lebam?
Eyebag ketara dari jauh?
Lihat perbezaan bawah mata akak ni selepas memakai cream ajaib. Kesan Eyebag hilang dalam 30 saat! Magic kan?
Tunggu apa lagi. Dapatkan cream magic dengan harga PROMOSI sempena Qurban Sales.
✔ Free postage
✔ Free consultation
*Cream magic tahan 3 bulan.
0106273397
www.liyanatahar.com

04 September 2016

Cuti-cuti Malaysia Part 3 : Shah Alam

Salam semua...
Maaf yer blog reader coretan berkaitan CCM yang terakhir yana lambat sikit postingnya.

Hari terakhir memang banyak aktiviti sikit sebab bukan setakat bercuti jer tapi yana ada kelas bisnes yang perlu dihadiri. Sebelum cerita bab kelas yana nak cerita dulu la perjalanan dari Melaka ke Shah Alam.

2 September 2016

Masa tu yana ambik hiway..tak ingat nama hiway apa tapi keluar di Tol Batu 3. Kadar tol semasa hari tu RM18.40. Oklah sebab jarak perjalanan pun dalam 2 jam setengah jugak. Masuk jer tol suami da google maps cari Hotel Pegasus di IDCC. Ikutkan dah 3 kali yana stay kat hotel tu. Senang sebab ada breakfast dan dekat nak ke kelas. Kedai makan pun banyak kat belakang hotel. Haaa satu lagi nak ke Seksyen 24 pun tak jauh mana. Alaaa tempat yang famous dengan Cendol Durian tu. Semangkuk RM12. Sedap sampai teringat-ingat.. Hehehe... alhamdulillah sempat merasa jugak cendol tu dengan bestfriend yana zaman UNITEN..che khuzaimah..pengantin baru lagi..sempat la berjumpa hampir 3 jam dengan Che. Yer lah walaupun yana biasa ke Shah Alam tapi kami masing-masing bz dengan kerja. Bile peluang terbentang dan suami izinkan memang tak dilepaskan lah. ^___^ Tq B. Muaacchh.

3 September 2016

Lepas breakfast di hotel yana dan family terus check out sebab kelas bisnes bermula jam 10 pagi. Anak-anak memang suka sangat sebabdekat kelas memang ramai kawan-kawan. Bukan setakat yana dapat kawan baru suami dan anak-anak pun sama.

Di kelas topik-topik memang menarik. Dari perkongsian Maharaja PB Nuzul Ejoy dan Demo Bio-Ever Ujie Rozianah sampai lah ke Testimoni kejayaan Ckin Ali, Testimoni Free Trip Liyana Jamin, Testimoni 1000bv Aisah Meran. Ilmu-ilmu baru yang sangat berguna buat yana dalam bisnes.

Tak lupa juga yana dapat award 1000bv untuk Top Sales July 2016. Nanti yana share award tu yer. Cantik sangat. Thank you Kak Sal.

Lepas je kelas sempat PT dengan mentor kesayangan Yana.. alhamdulillah lebih clear apa yang nak dibuat sepanjang bulan September ni. Kali ni memang kene betul-betul WORK THE PLAN! Fokus yana fokus!

Tepat jam 4 petang yana dan family bergerak balik ke Kuala Terengganu. Perjalanan ambik masa lebih kurang 8 jam sebab suami bawak slow dan steady. Hujan lebat pun merencatkan juga perjalanan semalam. Dari Shah Alam ke Kuala Terengganu yana tak sempat kira kadar tol sebab banyak tol kami lalu..huhu.. rasanya lebih kurang rm40 jugak lah total tol semalam. Di pertengahan jalan singgah rumah kakak di Chendor u tuk rehat dan pickup Biskut Pelangi Auni. Tapi alhamdulillah selamat sampai rumah jam 12.15pagi.

Gambar-gambar yana sepanjang di Shah Alam makan Cendol Durian dan kelas memang banyak. Puas hati sangat.

Entry Terbaru

Legging 360 Therapants

Selamat petang semua. Yana nak share satu produk baru keluaran syarikat Sahajidah Hai-O Marketing iaitu  Therapant Legging dari Premium B...