28 October 2016

Tips Kuruskan Badan Dengan Shakeme

Assalamualaikum semua...

Yana nak story sikit pasal produk ShakeMe. Sebelum ni pernah dengarkan yana share pasal 30 Days ShakeMe Challenges.

Banyak testimoni yang yana dapat sepanjang 30 hari tu.. ada yang loss weight 3kg, 4.6kg, 5kg, dan paling mengejutkan yana ade hilang 10kg.

Macam mana hilangkan 10 kilo tu dalam sebulan?? Dikorek-korek rahsia rupanya shakeme tu boleh dibuat macam mocha shake. Yana pun ambil peluang untuk try buat memang sedap giler la.

Yana share dengan uolls cara buat Mochallious yang marvelous ni.
Bahan-bahan:
1 peket ShakeMe
1 peket Min Kaffe
200 ml Air
Ais

Cara membuatnya:
Campurkan kesemua bahan dan shake sebati.. dah siap 😄😄

Mocha ni lagi sedap dari kat mana-mana kedai kat luar sana dan paling best ia minuman yang menyihatkan.

Mana nak dapatkan 2 bahan utama kat atas tu? Boleh wapps yana 0106273397.

19 October 2016

PREMIUM BEAUTIFUL: GRAVITI punca asset wanita jatuh

"GRAVITI musuh utama wanita"

Pakai Premium Beautiful asset terus push up. Perut terus flat. Nampak berbeza dari yang sebelumnya. Paling memeranjatkan ini adalah kesan serta merta selepas pakai.

Bayangkan uoll pakai setiap hari atleast selama 8 jam. Agak-agak badan makin mengecil tak?

Dengar cerita bulan ni still lagi dengan Promo PB. Diskaun yang membuatkan stalker PB ternganga😉😉

0106273397
www.liyanatahar.com

#PBYana
#InstantShaping
#PakarSorokLemak
#PbExpertCertified

REAL TESTIMONI PREMIUM BEAUTIFUL: Bersalin Ceaserean

Salam Rabu semua..

Rindu nak share real testimoni Premium Beautiful dengan blog reader yana. Ni khas untuk ibu-ibu bersalin terutama bersalin ceaser. Paham je lah kan bila ceaser jer mesti tak boleh nak bertungku, berbengkung bagai. Jadi perut automatik mengembang dan buncit.

"Dulu bila berjalan terasa macam bawak pouch bag keliling pinggang"

Ni pengakuan sebenar ibu beranak ceaserean.

Ehhh berpantang pakai korset?? Betul la tu. Hanya Premium Beautiful jer yang sesuai dipakai untuk ibu bersalin normal or ceaser.

0106273397
www.liyanatahar.com

#SetBerpantangModen
#BidanModen
#BersalinCeaser
#TrueStory
#PBYana

15 October 2016

Premium Beautiful: Seluar angkat rahim

Assalamualaikum..

Yana nak share sikit real story dari 2 orang TLCians yang pernah keguguran akibat angkat benda berat.

Yana sendiri pernah keguguran sampai 3 kali dulu. Masa pregnant ni memang kene extra care untuk 3 bulan pertama. Sebab janin baru nak menempel di dinding rahim. Jadi kekuatan janin masih lagi lemah.

************
Real Story 1
************

Rakan kongsi yana sendiri pernah keguguran akibat tersilap angkat beras 5kg. Nampak mudah nampak ringan bagi kudrat orang sihat tapi bagi ibu yang baru disahkan mengandung mengangkat berat seberat 5kg boleh membawa kepada punca keguguran.

************
Real Story 2
************

Mak Kak Yanie masa muda dulu pernah keguguran.. sebabnya angkat tong gas😅😅. Tong gas anggaran berat 14kg. Masyaallah kuatkan kudrat orang perempuan ni sewaktu sihat. Jadi terbawa-bawa bila waktu hamil. Terlupa -___-

Maksudnya di sini..diawal mengandung jangan buat kerja berat-berat. Yelah..mane ade wanita inginkan keguguran berlaku kan. Antara punca terjadinya keguguran ini adalah kerana masalah rahim tak kuat. Kita sebagai wanita sudah tentu tidak mahu masalah keguguran itu terjadi, dan amat penting untuk kita menjaganya dengan baik, supaya perkara ini dapat dielakkan daripada terjadi.

Uolls yang ada masalah rahim lemah boleh dapatkan seluar angkat rahim dengan yana 0106273397

Free consultation
Free fitting

P/s: Yana ada buat Promosi OKTOBER. Diskaun sehingga RM500 1 set.

#SetHamil #SetBerpantang #MasalahRahimTakKuat

14 October 2016

SHAKEME: Produk Turunkan Berat Badan dengan mudah dan sihat

BERAT TURUN CAM AIR!!

Haha. Mungkin macam air tu overrr sangatt. Tapi memang betul! Consume ShakeMe ni berat turun senang je.

Tengoklah testimoni kawan iols ni. Dalam 12 hari consistent consume ShakeMe, berat boleh turun hampir 3 kg!! Turun secara sihat memang ambil masa sikit. Heee 😁😁😁

Tapi, iols paham sangatlah perasaan kalau dapat turun sikit pun dah teruja. Turun 3 kg pun dikira banyak tau!!! Sikit2, lama2 jadi bukit!!

Jadi, apa keistimewaan Shake Me Soy Protein Drink ni ya?

💮 Rendah kalori - 90 kcal setiap hidangan
💮 Tinggi dalam serat dan protein
💮 Sumber calcium dan magnesium
💮 Diperkaya dengan garam buluh, L-Carnitine, vitamin dan mineral
💮 Tiada gula tambahan
💮 Tiada bahan pengawet
💮 Tiada pewarna sintetik
💮 Pilihan terbaik untuk membekalkan tenaga, menjaga kesihatan, tumbesaran sihat dan pelansingan badan
💮 Sesuai utk seisi keluarga

Kalau ada sesiapa terasa nak try produk baru ni, contact je yana okaayy 😍😍😍

0106273397

ShakeMe produk kuruskan badan secara sihat yang baru dari SHOM.

Loves,
Liyana

PREMIUM BEAUTIFUL TERENGGANU: Pemakai Premium Beautiful yang Tegar

Assalamualaikum semua..Salam Jumaat..

Dah berapa hari ek yana tqk update blog ni?? Rasa rindu pulak nak berceloteh dengan blog readers yana. Terima kasih semua tau sudi singgah dan baca entry yana sampai habis.

Hari ni yana nak share sikit real story dan real testimoni pasal Premium Beautiful. Meh ler baca jap story yang ringkas ni kat bawah👇👇👇

< PENGGUNA PB SEJAK UMUR 18tahun >

1) anda seorang pengguna Premium Beautiful ?
>> ya

2) kenapa anda memilih dan memakai Premium Beautiful ?
>> Kerana ia sangat membantu dalam pembentukan badan saya, memberi keyakinan dan sgt berkualiti.

3) adakah Premium Beautiful memberi perubahan pada anda dan membantu anda?
>> Ya..Saya telah hilang inci banyak dengan Premium Beautiful dan ia telah membantu mengempiskan perut saya 😍😍

4) ceritakan sedikit pengalaman anda bersama Premium Beautiful..
>> Saya mula memakai Premium Beautiful sejak berumur 18tahun lagi.. Dulu, walaupun berbadan besar tapi saya punya hourglass shape kerana saya memakai PB..PB juga telah membantu saya dalam proses menurunkan berat badan dimana saya pakai PB semasa bersenam..Cepat turun berat dan pantas bakar kalori 😍😍😍 lepas bersalin anak pertama, masih pakai set PB yg sama!

5) Premium Beautiful bagi anda ?
>> Bagi saya,PB adalah teman baik saya..Dia menyokong saya, memberi keyakinan, menguruskan badan, merampingkan pinggang, menyihatkan badan dan menyerlahkan kewanitaan saya.. Mana ada teman baik yg lebih baik dr itu..hehehe 😝😝

6) sejak bila anda mula memakai Premium Beautiful ?
>> Mula pakai pb masa umur 18 😍😍😍

Ini bukan reka2 cerita ni tau..Ni pengguna tegar PB...Perumpuan dan kecantikan tak dapat dipisahkan..Betul tak???

Ingat cantik,ingat lah PB 😍😍😍..

**Jangan ngorat dia..kerana dia sudah mempunyai seorang cahaya mata😉

#PremiumBeautiful
#RealTestimoni
#RealStory

Credit to: Amira Shareena

Haaa.. sekarang percaya tak customer ni awal-awal lagi dah jaga kesihatan dan asset die. Walau dah pakai lama still boleh sarung lagi sampai beranak sulung. Yer lah.. PB kan ade lifetime waranti. Rosak ke patah ke koyak ke boleh jer hantar baiki. Free jer pun.

Uolls yang nak dapatkan Premium beautiful ni boleh la roger-roger yana tau. Yana ada buat Free fitting dan Free consulting.

Ni no yang uoll boleh wapps or call 010-6273397.

Loves,
Liyana
Pakar Alih Lemak Terengganu

11 October 2016

Maharani Terengganu: Kebaikan Maharani



Te zhi bai feng wan atau Herba Maharani mengandungi ayam hitam (Gallus Gallus Domesticus), Cornu Cervus Nippon dan herba-herba tradisional China seperti ginseng, Concha Ostrea Gigas, Radix Angelica Sinensis dan sebagainya. Bahan utama produk iaitu Gallus Gallus Domesticus dan Cornu Cervus Nippon memperkuatkan hati, ginjal, menambahkan darah dan tenaga batin.

1. Ia akan menyelesaikan masalah haid tidak teratur. 
2. Menyelesaikan masalah senggugut, keputihan dan kekuningan. 
3. Anti bakteria (sekitar faraj) 
4. Melegakan sakit pinggang, sendi dan lutut. 
5. Melegakan migrain dan angin dalam badan.
6. Menguatkan hati dan buah pinggang. 
7. Melegakan asma. 
8. Menghilangkan bau mulut (terutama waktu pagi) 
9. Baik untuk pesakit diabetes (untuk kencing manis) 
10. Menyelesaikan masalah buasir. 
11. Merangsang hormon estrogen, progesterone & androgen (hormone seks) 
12. Menberi kebahagiaan kepada pasangan. 
13. Kesuburan dan awet muda. 
14. Mencantik, menegang dan melicinkan kulit. 
15. Menaikkan seri muka. 
16. Menegangkan payudara. 
17. Menghilangkan kelesuan dan muka pucat. 
18. Melambatkan proses menopous. 
19. Menguatkan antibodi/imunisasi. 
20. Melancarkan peredaran darah. 
21. Menghilangkan perpeluhan pada waktu malam. 
22. Amalan semasa berpantang. 
23. Menambah darah semasa bersalin. 
24. Menguatkan otot-otot rahim dan peranakan. 
25. Memperbanyakkan pengeluaran susu badan selepas bersalin. 
26. Menghilangkan urat timbul. 
27. Mengimbangi tekanan darah. 
28. Meningkatkan kecerdasan minda.

Untuk dapatkan Maharani boleh contact yana 0106273397. Yana boleh tolong belikan.

Loves,
Liyana Tahar

Pemium Beautiful Expert Mastering Course


Assalamualaikum semua.. 

Terima kasih pada blog readers yana yang sudi singgah dan dapat info dari penceritaan yana. 

Kali ni yana nak share suasana seminar hari Sabtu lepas. Ala yang uolls duk tengok kat facebook group TLC yang semua duk pakai pink-pink tu. Haaa sebenarnya hari sabtu lepas yana ada seminar Premium Beautiful Expert Mastering Course. Thanks to CDP by TLC yang merencanakan kelas havoc dan awesome. 

Semua yang hadir memang sporting dan bersemangat nak menjayakan seminar. Macam-macam aksi dan telatah boleh dilihat. Syukur alhamdulillah juga pada yang terlibat sebagai AJK seminar, Emcee, Speaker dan hadirin yang hadir.

Yana happy sangat-sangat bila kelas kali ni yana bawak sekali rakan kongsi. Thanks to Kak Ain dan Aishah sanggup korbankan masa dan wang ringgit untuk datang seminar ni.  Bila masaing-masing paham konsep "ini bisnes aku.. bukan bisnes mentor aku" in shaa Allah perjalanan bisnes lebih mudah.

Yana belanja sikit gambar-gambar kitaorang sepanjang seminar hari Sabtu lepas.

Ni group yana dan qila. Sebelum mula seminar memang wajib bergambar dulu. Ambik aura pinkish..hehehe

Nilah rakan kongsi Yana... Kak Ain dan Aishah. Jangan pernah give up okay. SABAR SEBELUM SYABAS!

Ni lah mentor yana. Diberi kuasa sebagai Puan MC. Saf memang rock the day. Bukan senang tau nak pikul tanggungjawab sebagai MC.. nak kekalkan momentum energy positif sepanjang hari. Im salute u my dear.๐Ÿ˜˜

Alhamdulillah dah abis course. So officially we all PB Expert okay. Time course ni lah yana dan kawan-kawan diajar cara untuk seluk lemak dengan betul. Uolls yang nak pakai PB boleh contact yana dan rakan kongsi yer.

Yeayy!! Yana dapat gft yang sweet dan berguna ni. Dah jadi PB Expert ni memang tak sah kalau takde tali tape. Paling berharga bile ade chop Premium Beautiful Expert CDP by TLC. Tak boleh dibeli dimana-mana okay๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž

We all Premium Beautiful Expert CDP by TLC.

Cantikkan mentor yana ni. Semangat dan kesabaran Saf membantu yana bangkit dalam bisnes ni. Thank you my beloved friend. BFF in bisnes๐Ÿ˜Š

Nampak tak?? Cubalah cari nama yana.. ni bukti Top Sales Achievers for August. Thanks Kak Sal for your kindness giving us this lovely plaque 1000BV

Muka masing-masing happy bile dah dapat sijil. Thanks SHOM.

Ada lagi tau gambar yang Yana nak share. Tak terkira banyaknya gambar yang ada. Jenuh jugak lah nak pilih satu-satu sebab semuanya lawa-lawa penangan aura color pink.


Im finished the Mastering Course PB Expert


Berbeza latar belakang tapi Bisnes PB menyatukan kami dalam satu group yang di pimpin oleh CDM Salleha Roslan.








Thank you abang tolong jagakan anak-anak masa ayang dalam course. Time ni anak-anak ade kat bawah area Kids Zone. Memang bagus Pustaka Raja Tun Uda sebab berkonsepkan FAMILY.

Syukur alhamdulillah yana mempunyai mentor2 yang sangat memahami dan sentiasa ada untuk membimbing yana. Susah senang yana semua dalam poket mentor. 

1000BV Award. Alhamdulillah dah 2 bulan berturut rangkul plaque berharga ni. Memang nak kene konsisten every months. Bukti income makin solid.

Maaf la yer gambar agak berterabur. Hehehe excited sangat nak share dengan uolls semua. 

Hopefully uoll enjoy baca entry yana. Dan terima kasih banyak-banyak sebab sudi baca sampai habis. 

Lepas ni uolls nak pakai PB boleh contact yana 010-6273397. Yana boleh tolong uoll dapatkan badan impian. But yang paling penting kesihatan uolls terjaga. 

" Kecantikan takkan bermakna bila badan sering kali sakit. Kesihatan yang baik menjamin badan lebih cantik dan yakin pada diri"

Selain dari Yana uoll boleh contact PB Expert yana yang sama-sama pergi course baru ni. 

Untuk orang Kemaman dan Kuantan uolls boleh contact 
Sharatul Tahar 013-9264621

Untuk orang area Manir/Durian Burong/Bukit Besar boleh contact
Aishah Rawi 013-9923140

Kak Ain yang hujung kiri
Aishah yang hujung kanan

Loves,
Liyana Tahar
PB Expert Terengganu

04 October 2016

CELGYNIC GOLD TERENGGANU: Keistimewaan Goji Beri

Assalamualaikum blog reader kesayangan yana

Yana nak cerita sikit kelebihan buah Goji beri ni pada semua. Nak-nak yang ada masalah mata.

Rupenya buah ni mampu membantu mencerahkan mata tanpa disedari. Ni haaa... kelebihan amalkan memakan buah goji beri setiap hari.

1.Goji berry menghalang diri anda daripada tua sebelum masa menerusi tindakan anti-oksida yang tinggi.
2.Goji meningkatkan tenaga dan kekuatan anda, terutamanya apabila melawan penyakit.
3.Goji menjadikan anda rasa dan kelihatan muda. Goji merangsang rembesan HGH ( Hormon Pertumbuhan Manusia), 'hormon remaja"
4.Goji mengekalkan tekanan darah yang sihat.
5.Goji mengurangkan risiko kanser
6.Goji mengurangkan kolestrol
7.Goji menormalkan gula dalam darah pada peringkat awal diabetes
8.Goji meningkatkan fungsi seksual dan merawat masalah seksual
9.Goji membantu mengurangkan berat badan
10.Goji melegakan sakit kepala dan pening
11.Goji melegakan insomnia dan tidur yang lebih nyenyak
*12.Goji mengekalkan kesihatan mata dan penglihatan anda*
13.Goji menguatkan jantung anda
14.Goji menghalang peroksidaan lipid ( yang menyebabkan sakit jantung)
15.Goji meningkatkan halangan penyakit
16.Goji meningkatkan respons imunisasi (T-Cell, IL-2, IgA, IgG)
17.Goji digunakan sebagai rawatan kanser
18.Goji menempatkan semula dan membaik pulih DNA (menghalang mutasi yang menyebabkan kanser)
19.Goji menghalang tumbesaran tumor
20.Goji mengurangkan kesan toksik kemoterapi dan radiasi
21.Goji membina darah yang kuat, meningkatkan produksi sel-sel darah merah, sel-sel darah putih dan platelet)
22.Goji meningkatkan limfosit
23.Goji mengaktifkan enzim anti-radang
24.Goji menyokong fungsi hati yang sihat
25.Goji merawat simptom-simptom menopause
26.Goji menghalang loya di peringkat awal mengandung
27.Goji meningkatkan kesuburan
28.Goji menguatkan otot dan tulang anda
29.Goji menyokong fungsi buah pinggang
30.Goji meningkatkan memori dan memulih ingatan
31.Goji membantu batuk kering yang kronik
32.Goji menghilangkan tekanan dan gelisah
33.Goji meningkatkan keceriaan dan semangat anda
34.Goji membantu sistem penghadaman

MashaAllah banyak gila khasiat Goji Berry! Sukar nak percaya kan?
Agak-agak sukar nak cari buah goji beri ni kat pasar raya or farmasi..uoll boleh la amalkan makan celgynic setiap hari.
Memang senang nak makan sebab goji beri memang ramuan utama herba ni.

Nak dapatkan celgynic ni boleh contact yana yer..

0106273397
www.liyanatahar.com


Harga??
Tak mahal pun berbanding beli produk satu-satu.. cuma RM153 sebotol (free postage). Celgynic ni softgel jer so senang la nak telan.

Order??
Jangan lupa contact yana tau..janji ye


01 October 2016

Selimut dhuha..

Assalamualaikum...
Terima kasih semua sudi singgah di blog yana. Moga perkongsian yana membawa kebaikkan pada semua☺

Ini kisah sebenar yana bile amalkan sendiri BVSM sebagai satu alternatif untuk merawat masalah yang dihadapi.

*******************************
TENGKUK SAKIT AKIBAT SALAH TIDUR
*******************************

Petang semalam yana tersalah tidur sampai rasa sakit dibahagian tengkuk..puas urut..pastu tepuk bantal tak jadi jugak..last-last ambik #bvsm letak kat kepala buat macam bantal alhamdulillah bile bangun tu terus hilang rasa sakit.

Memang berbaloi ade BVSM dalam setiap rumah. Jadikan Biovelosity Sleep Mate sebagai teman tidur anda.

Fungsi Biovelosity Sleep Mate

1. Meningkatkan metabolism
2. Mengaktifkan fungsi-fungsi sel
3. Menggalakkan peredaran darah
4. Meningkatkan pertahanan badan dan memperbaiki sistem imun
5. Meningkatkan tahap medan tenaga
6. Menstabilkan emosi, mengurangkan tekanan dan desakan
7. Memulihkan tenaga, memperbaiki dan mengaktifkan sel dalam badan
8. Menjadikan kita lebih Bersemangat dan bertenaga
9. Meningkatkan keupayaan penyembuhan secara semula jadi
10. Mengimbangi dan mengharmonikan fungsi-fungsi fizikal
11. Melegakan kepenatan dan kesakitan
12. Merangsangkan dan menyelaraskan sistem saraf autonomik
13. Menggalakkan fungsi jantung
14. Menggalakkan tidur yang sihat dan berkualiti

Sangat sesuai untuk orang yang mengalami masalah strok, sengal badan, kencing manis dan darah tinggi.

Yana ada sediakan Special GIFT untuk setiap pembelian untuk membantu merawat masalah yang dihadapi.

HARGA ??

1 set BVSM hanya Rm1488 free postage.

Cara nak order

Wapps or call yana di 010-6273397

Jangan lupe ye😉

Merawat dan mencegah tanpa ubatan dan suntikan.

Yana
BVSM Terengganu

Entry Terbaru

ShakeMe Cocoa @ Air Cokelat Kurus

SHAKEME COCOA PERISA BARU? Geng Hipstur panggil Air Cekelat Kurus. Hampir setahun da rupanya ShakeMe Cocoa ni dalam pasaran Malays...