30 November 2016

TESTIMONI YANA DISALAHGUNA OLEH PIHAK TIDAK BERTANGGUNGJAWAB!

PALSU!

UNTUK MAKLUMAN GAMBAR-GAMBAR YANA TELAH DISALAH GUNA OLEH PIHAK YANG TIDAK BERTANGGUNGJAWAB UNTUK MEMPROMOSIKAN PRODUK MEREKA.
YANA TEGASKAN DISINI. DIULANG SEKALI LAGI. YANA TEGASKAN DISINI BAHAWA YANA TIDAK MENGAMALKAN PRODUK TERSEBUT MAHUPUN MENGETAHUI PRODUK ITU.

Yana rasa bertanggung jawab untuk menjelaskan keadaan sebenar memandangkan ramai yang TERPEDAYA dengan gambar yana terpampang disitu.
Yana hanya mengamalkan KORSET PREMIUM BEAUTIFUL sepanjang 3 tahun ini.

Mohon kawan-kawan sharekan post yana ni untuk kebaikan bersama. Terima kasih semua!

Untuk sebarang pertanyaan boleh direct whatsaap Yana di 010-6273397

23 November 2016

Bioseleza Terengganu : Darah Hitam Keluar selepas pakai Bioseleza

#RealTestimoni

"Yana..baru ni akak pakai Bioseleza Day Safe tu time period sekali keluar darah hitam berketul. Akak tak pernah lagi tengok darah sehitam tu setiap kali period. Bile dah keluar baru rasa lega."

Ya Allah happynya yana dengar feedback client bile bercerita pasal produk. Syukur alhamdulillah yana dapat jadi sebahagian kecil dalam hidup seseorang untuk membantu menyelesaikan masalah yang dialami. 

Orang yang mempunyai masalah period tak lawas, period tak teratur, keputihan melampau, darah kotor tersekat, masalah cyst boleh ikhtiar dengan Bioseleza Feminine Pad.

Testimoni ikhlas dari client dikongsi bersama untuk membantu orang lain yang mempunyai masalah yang sama.

0106273397
www.liyanatahar.com

Premium Beautiful : Ovarian Cyst

Salam rabu semua..
Terima kasih kerana singgah membaca dan dapatkan info dari blog yana.
Hari ni yana nak bercerita pasal ovarian cyst. Kenapa? Sebab yana pernah disuspek mengalami ovarian cyst. Takut, risau, berdebar, bersabar semua perasaan ada.

Cyst ada banyak jenis. Yang yana google dan survey ada yang namanya Fuctional/ovarian cyst, luteal cyst, endometrioma cyst, cystadenoma, dermoid cyst and polycystic ovari. Aduiihh nak menyebut pun satu hal berbelit lidah. Tapi jangan ambik ringan masalah cyst ni yer.. certain cyst bahaya sebab cyst boleh membesar dan membahayakan kandungan jika mengandung lah.😅

Dari pengalaman yana sendiri baru-baru ni doktor sahkan yana ada cyst. Hmmm.. masa dapat tau tu kepala cuma fikir yang positif. Bagi minda yana ni makanan positif jer. Zikir dan tasbih sepanjang masa. Pujuk diri sendiri.
"Takpe Allah duga aku sebab nak tengok aku kuat ke tak."
"Takpe aku da ada 2 orang anak."
"Cyst kecik jer boleh keluar sendiri nanti pakai Bioseleza"
"Jaga pemakanan"

1 bulan menunggu untuk scan balik di klinik terasa sangat lama. Hari ni yana dapat berita yang menyenangkan diri. Masa doktor repeat scan rahim yana sambil doktor terangkan..
"Cyst awak aritu cuma funtional cyst. Maksudnya setiap kali awak nak datang bulan die akan membesar. Bile period habis die mengecut. Itu normal"
Bile dengar jer patah-patah perkataan yang keluar dari bibir mungil Dr Milia yana dah mengucap bersyukur. (Dalam hati la)😀😀

Penjelasan lanjut yana google dari laman Dr Zubaidi Pakar Sakit Puan.

“Doktor adakah ovarian cyst merbahaya dan dianggap sebagai kanser?”  
Kehadiran cyst pada ovari setiap bulan adalah normal bagi semua wanita. Semua wanita yang sihat dan subur akan menghasilkan cyst pada ovary mereka. Ovarian cyst seperti ini disebut ‘functional ovarian cyst.’ Cyst ini mengandungi ovum atau telur/benih perempuan, dan cyst ini akan pecah untuk mengeluarkan ovum itu apabila mencapai saiz lebih kurang 20mm, atau 2cm diameter. Apabila ovum telah keluar dari ovarian cyst yang pecah ini, menyebabkan tiada lagi ovarian cyst. Pada kitaran haid yang berikutnya, ovarian cyst yang baru pula akan muncul, membesar dan mempunyai peranan yang sama. Secara amnya, apabila saiz ovarian melebihi 20mm atau 2cm diameter dan tidak pecah, maka ia akan memberikan masalah.

Bukan mudah yer nak jadi wanita. Banyak yang penyakit dalaman ni tak sempat nak dicheck dah menyerang dulu.😓😓 Yana sangat bersyukur sebab yana awal-awal lagi pakai Premium Beautiful. Bila period datang terasa lain yana teruskan rutin cek di klinik.  Jadi itu petunjuk utama bagi yana.

Berbaloi sangat bila pakai PB boleh detect masalah dalaman. Yana memang niat pakai PB untuk sihat bukan nak cantik semata-mata.
Alhamdulillah yana sendiri dah alaminya baru-baru ni.

Sepanjang 1 bulan menunggu jawapan yang pasti yana pastikan setiap hari yana pakai Premium Beautiful dengan ikhtiar untuk mengecutkan cyst dan mengamalkan Bioseleza untuk membantu mengeluarkan cyst ketika period akan datang.

Alhamdulillah ikhtiar yana dipermudahkan Allah. Hati keluarga terutama mak abah yana bila mendengar berita cyst dah takde sangat menyenangkan mereka.

Ikhtiar dulu.. ketentuan semuanya dari Allah

www.liyanatahar.com
0106273397

#RealTestimoni
#Cyst
#FunctionalCyst
#PremiumBeautiful
#Bioseleza

20 November 2016

Rawatan Pesakit Strok dengan BVSM dan Garam buluh

Salam semua.. selamat tengahari.
Pada yang bergegas nak makan tengahari dan solat yana doakan masa uolls mencukupi. Mulakan dengan solat diawal waktu in shaa Allah masa lebih panjang.

Yana nak share pasal BVSM dengan pesakit strok yang mengamalkan pakai selimut ni setiap hari bersama dengan garam buluh.

Kebanyakkan testimoni dari sahabat TLC dan memang terbukti berjaya.

Selimut BVSM berfungsi untuk
✔ melancarkan peredaran darah
✔ membantu seimbangkan emosi
✔ memberikan tenaga
✔ merangsangkan saraf dalam badan

Garam Buluh berfungsi untuk
✔ menyahtoksin dari dalam badan
✔ membantu peredaran darah
✔ membantu melembutkan badan yang kejang
✔ membuang tenaga negatif

Yana sediakan sekali harga BVSM 1 set untuk memudahkan client. Jangan terkejut 1 set ni cuma perlu bayar RM1488. Free 1 box Garam Buluh bernilai RM158 dan free postage.

Wapps or call yana di 0106273397 untuk lebih detail.






10 November 2016

Maharani ikhtiar untuk hamil

"Ambe nok atur haid yer gi atur mende lain"

Takdok kijean la #maharani ni.. client wapps kabo yer nok atur hok lain makan maharani salah gi atur peseng lain.

Patut la orang tua cakap kalau nak pregnant makan maharani.  Memang sungguh la jadi!

Ikhtiar hamil dengan maharani. Tak mahal. Tak perlu cucuk. Tak perlu jumpe pakar tiap bulan. Telan jer jamu ayam hitam ni. In shaa Allah lekat perut.

Yana sendiri 2 kali hamil setiap kali makan maharani. Rahim mudah subur. Cuba dulu.. tak cuba kita tak tau😉

0106273397
www.liyanatahar.com

Sakit Pinggang hilang dengan Premium Beautiful

"Alhamdulillah sakit pinggang akak da kurang sejak pakai premium beautiful"

"Punyalah lame duk kat meja badan boleh bongkok..sejak berPB ni tak ingat dah bile last sakit pinggang"

Wahh sampai macam tu sekali feedback pemakai premium beautiful tau. Jangan percaya selagi tak pakai sendiri. Ni bukan rekaan tau tapi #realtestimoni punya.

Kawan-kawan yana yang ada masalah back pain or slip disc yana memang akan syorkan 500% supaya pakai #premiumbeautiful ni.

Macam mana nak dapat? Contact jer yana 0106273397 atau ade yang nak buat oncome RM5000 sebulan pun boleh jer wapps yana. Sambil main hp biarlah poket tebal. Alang-alang ade smartphone biarlah berbaloi. Kaching..kaching.. bunyi masuk dalam akaun.
Free je coaching ni. Takde bayaran pape.

www.liyanatahar.com

07 November 2016

Jenis-jenis Cyst

Assalamualaikum... hari ni yana nak berkongsi cerita berkaitan jenis-jenis ovarian cyst. Ya Allah bila yana baca rupanya terlalu banyak jenis cyst yang ada. Ingatkan selama ni satu jenis jer.

JENIS- JENIS OVARIAN CYST

Terdapat beberapa jenis ovarian cyst, Yang paling biasa ditemui ialah functional cyst yang terjadi ketika ovari masih berfungsi atau lebih mudah sewaktu ovulasi. Functional Cyst terdapat dalam 2 jenis iaitu Follicle Cyst dan Luteal Cyst. dua jenis cyst ini mudah hilang dalam masa 1-3 bulan sahaja. Yana cuba jelaskan lebih terperinci dibawah yer...bersama2 jenis cyst yang lain.

FOLLICLE CYST

Cyst ini terjadi apabila folikel tidak pecah untuk melepas telur(ovum) tetapi terus membesar dan berkembang. Kebiasaannya cyst jenis ini akan hilang dalam masa 1-3 bulan kitaran.

LUTEAL CYST

Cyst jenis ini terjadi apabila selepas folikel membebaskan telur (ovum), tetapi bila ovum sudah dibebaskan kantung terus membesar. Kebanyakan cyst seperti ini akan hilang dalam beberapa minggu shj. Ia mampu membesar kadang-kadang melebihi 5cm. Cyst ini boleh pecah dan meyebabkan ovari berpusing (twisted ovary) dan sakit.

ENDOMETRIOMA ( CHOCOLATE CYST)

Cyst jenis ini terjadi kepada wanita yang mempuyai masalah endometriosis. Masalah ini terjadi ialah apabila tisu lapisan rahim (endometrium) tumbuh di luar rahim. Cyst ini menyebabkan kesakitan terutama semasa hubungan intim dan semasa haid. Endometriosis adalah peyebab uatama kemandulan terhadap wanita.

CYSTADENOMA

Cyst jenis ini juga menyebabkan kesakitan. Cyst ini terbentuk daripada sel-sel dipermukaan luar ovari. Ia selalunya dipenuhi denga cecair kekuningan dan pekat. Cyst jenis juga mampu membesar.

DERMOID CYST

Cyst jenis ini  mengandungi pelbagai jenis tisu primitif  seperti bahan bahan lemak, rambut, gigi, serpihan tulang dan tisu rawan. Cyst jenis ini juga mampu membesar.

POLYCYSTIC OVARI

PCOS, Cyst jenis ini pula disebabkan oleh timbunan cyst cyst kecil yang berganda disebabkan berlakuya ketidaksimbangan hormon. Biasanya penghidap mempuyai kitaran haid yang tidak teratur.

Banyakkan jenis cyst ovari. Yana sediakan sekali gambar untuk gambaran semua. Yana sendiri tak berani nak tengok lelama.

Yana pakai Premium Beautiful untuk halang cyst dari membesar. Kebiasaannya cyst bersaiz 3cm ia akan mengecil dengan sendiri.

PIL MAHARANI : JAMU PENGIKAT SUAMI ISTERI

Assalamualaikum semua..
Nak tahu satu rahsia?? Yana ikat suami dengan pil cinta yang luarbiasa kehebatannya. Dulu terasa payah nak ada tenaga tapi sejak amalkan pil cinta terasa lain setiap hari. Badan lebih bertenaga, ringan, berseri. Pil cinta ni para suami memang cari untuk isteri sebab dapat kebaikan bersama. Nak tau oil cinta ni pil apa??

Pil Maharani memang pujaan hati. Dari dulu sampai kini memang jamu ni jer yana amalkan. Nak tau kelebihan amalkan #Maharani ni?

👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇

Kelebihan Herba Maharani untuk Anak Dara: ~
~Melancarkan peredaran darah
~Wajah lebih berseri
~Mengurangkan masalah jerawat
~Melancarkan hormon, period stabil
~Mengurangkan keputihan
~Lebih bertenaga

Kelebihan untuk yang dah berkahwin: ~
~Mengecutkan rahim
~Memberi tenaga
~Meningkatkan nafsu untuk bersama suami
~Membersihkan darah nifas
~Boleh diamalkan ketika dalam pantang selepas bersalin

Dah tau kelebihan dan kebaikan mesti tau cara nak amalkan makan macam mana. Ada banyak cara boleh makan. Jadi boleh pilih masa satu yang suka. Yana biasa ambik 10 biji pagi 10 biji malam. Amalkan betul-betul memang feel die lain macam😉

👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇

Cara pengambilan Herba Maharani  :-

~Yang disyorkan adalah 25-50 biji pil kecil sekali sehari.

~ Mulakan makan Herba Maharani hari pertama selepas period (datang haid).

~ Masa terbaik untuk makan Herba Maharani ialah pada waktu pagi sebelum sarapan.

~ Tapi kalau nak makan malam pun boleh.

~ Makan mestilah bersama air suam.

~ Herba Maharani ni mungkin agak panas bagi sesetengah orang terutama yang tidak pernah makan pil herba.

Sebaiknya mulakan dengan 25 biji dan jika badan rasa panas minum banyak air kosong/mineral. Kemudian kurangkan dos kepada 10-15 biji.

Kuantiti dalam sekotak Herba Maharani = 6 bebola putih = 300 biji kecil pil herba

Jika ambil 10 biji sehari = 30 hari (waktu period jangan makan)

Jika ambil 25 biji sehari = 12 hari (habis sekotak , stop untuk bulan itu, sambung selepas period)

Jika ambil 50 biji sehari = 6 hari (habis sekotak ,stop untuk bulan itu, sambung selepas period)

Sebulan amalkan satu kotak sahaja Herba Maharani. Setelah habis sekotak, hentikan makan Herba Maharani seketika hingga period seterusnya datang. Lepas period ulangi cara makan yang sama.

Nak order boleh PM tepi or wapps yana 0106273397

www.liyanatahar.com

06 November 2016

Apa itu Cyst? Jenis-Jenis Cyst yang ada.

Assalamualaikum semua..

Lama tak cerita pasal kesihatan wanita. Tau tak uolls wanita ni terdedah dengan pelbagai penyakit secara senyap. Contohnya Cyst, Fibriod, Kanser Rahim, dan paling popular Kanser Payudara. Harini yana cuma nak berkongsi  berkaitan Cyst.

APA ITU CYST?

Cyst ada pelbagai jenis dan boleh berlaku dimana2 bahagian tubuh manusia. Tapi yang selalu berlaku kepada wanita ialah Ovarian Cyst atau Sista Ovari. Ovarian Cyst juga terdapat dalam pelbagai jenis.
Entry kali ni yana nak ceritakan tentang Ovarian Cyst.

Sistem pembiakan wanita terdiri daripada rahim, serviks, ovari dan tiub fallopian. Ovari adalah dua organ kecil yang terletak dikiri dan kanan rahim dalam badan wanita. Ia menghasilkan telur (ovum) serta hormon seperti estrogen dan progesteron. Pada setiap satu kitaran haid, telur membesar dan tumbuh pada kantung kecil di dalam ovari yang dipanggil folikel. Apabila telur matang, folikel akan pecah dan membebaskan telur atau ovum tadi. Seterusnya kantung akan mengecut dan berubah menjadi corpus luteum. Corpus luteum merembeskan hormon yang membantu menyediakan telur pada kitaran seterusnya.

Cyst ovari adalah masalah yang kerap berlaku kepada wanita. Dikatakan 3 dari 10 orang wanita dewasa menghadapi masalah ini. Kebanyakan cyst ovari bukanlah ketumbuhan kanser. Berita baiknya hampir semua cyst ovari akan hilang secara spontan tanpa memerlukan rawatan. Walau bagaimanapun terdapat cyst yang tidak hilang seperti biasa dan ini memerlukan rawatan. Dan apa yang lebih menakutkan ialah terdapat beberapa kes kecil yang mendapati ketumbuhan cyst bertukar menjadi kanser.

Bagi wanita2 diluar sana, byk faktor yang menyebabkan terjadinya cyst. Faktor utama sudah tentu pemakanan. Dan cyst boleh mengganggu dan menjejaskan fungsi kewanitaan.


Hopefully yana dapat membantu serba sedikit berkaitan ovarian cyst. Lepas ni yana share jenis-jenis, cara mengenal pasti dan cara rawatan cyst yer. 


Loves,
Liyana

Entry Terbaru

Legging 360 Therapants

Selamat petang semua. Yana nak share satu produk baru keluaran syarikat Sahajidah Hai-O Marketing iaitu  Therapant Legging dari Premium B...