PREMIUM BEAUTIFUL : Apa itu Pesakit PCOS?

Selamat pagi semua..

Yana nak berkongsi satu penyakit yang biasanya ada dikalangam wanita. Sebenarnya ni kali pertama yana dengar pasal PCOS ni sebab ada pertanyaan dan sharing dari kawan-kawan dalam wapps group.

Apa itu PCOS?

Polycystic Ovary Syndrome @ Sindrom ovari polisistik (PCOS) adalah gangguan sistem endokrin biasa di kalangan wanita dalam usia reproduktif. Wanita dengan PCOS mungkin mempunyai ovari diperbesarkan yang mengandungi koleksi kecil cecair - folikel dipanggil - yang terletak pada setiap ovari seperti yang dilihat semasa peperiksaan ultrasound.
haid tidak kerap atau berpanjangan, pertumbuhan berlebihan rambut, jerawat, dan obesiti semua boleh berlaku di kalangan wanita dengan sindrom ovari polisistik. Di kalangan remaja, haid tidak kerap atau tidak hadir boleh menimbulkan syak wasangka untuk keadaan.Punca sebenar sindrom ovari polisistik tidak diketahui. Diagnosis awal dan rawatan bersama-sama dengan penurunan berat badan boleh mengurangkan risiko komplikasi jangka panjang, seperti diabetes jenis 2 dan penyakit jantung.


Dalam 10 wanita seorang akan mengalami masalah PCOS ni. Simptom yang dialami terdiri daripada stress, period berpanjangan, berat badan bertambah, pertumbuhan lebihan bulu roma di bibir, rambut menipis, senggugut teruk, jerawat teruk, tekanan darah tinggi melampau dan depresi.
Apa yang yana paham PCOS ni masalah wanita yang ada telur banyak tapi tidak matang dan tidak berkualiti. Peratus untuk hamil bagi wanita berkahwin sangat tipis. Kebiasaannya doktor akan buat ultra sound, cek kualiti dan kuantiti telur, dan lastly akan suggest proses IVF yang memakan kos RM10,000 per sesi.

Dari sharing kawan-kawan ada real testimoni yang telah berkahwin 8 tahun, 14 tahun tak dapat anak kerana masalah PCOS. Selepas mencuba Premium Beautiful alhamdulillah selepas 1 tahun disahkan mengandung.

Selain pakai Premium Beautiful pengamalan mengambil acid folic dan maharani juga penting untuk membantu mengimbangi hormon estrogen dan prestogen, menyuburkan rahim, melancarkan kehadiran haid. Selang jarak makan antara ubat folic asid dan maharani lebih kurang 2 jam membantu mengawal proses pembaikian hormon dalam badan. Fungsi Premium Beautiful adalah untuk membantu perlekatan janin dan menguatkan rahim.

Ni testimoni dari client yang mengalami masalah PCOS.


Dapatkan Premium Beautiful dengan harga promosi dan free gift
PB Wash
10 paket Min Kaffe 
10 paket ShakeMe

Wapps or call yana di 010-6273397

Loves,
Liyana Tahar

No comments:

Post a Comment

Entry Terbaru

360 Theravest Kecilkan Lengan Dengan Mudah

Selamat Hari Raya.. Maaf Zahir & Batin Macam mana Hari Raya tahun ni? Kalut² raya kate netizen..huhu betul jugakkan macam yana pun kalut...