26 March 2017

PREMIUM BEAUTIFUL DETECT BREAST CANCER

Assalamualaikum semua.... Selamat Petang...

Kali ni nak share pasal breast cancer.


Apa itu breast cancer?? Definisi barah payudara. 

Penyakit barah payudara merupakan barah tisu payudara / buah dada. Di seluruh dunia, ia merupakan penyakit barah paling meluas di kalangan wanita, menyerang sekitar 10% semua wanita pada semua peringkat umur di dunia Barat. Walaupun usaha meluas dijalankan bagi pengesanan awal dan rawatan berkesan, sekitar 20% wanita dengan barah payudara akan meninggal disebabkan penyakit tersebut, dan ia merupakan bentuk barah kedua yang mengakibatkan kematian tertinggi bagi wanita. 

Kajian Kementerian Kesihatan Malaysia pula menunjukkan kira-kira 94% kes yang dirawat di hospital kerajaan sudah ditahap paling kritikal dan sukar dipulihkan dan kemungkinannya membawa maut. Ada diantara puncanya adalah disebabkan pesakit lebih suka mendapatkan rawatan tradisi dan hanya bersetuju mendapatkan rawatan klinikal apabila sudah parah. Ini berbeza dengan negara maju di mana statistik di negara maju menunjukkan 80 hingga 85 peratus pesakit kanser payudara dapat menjalani kehidupan biasa setelah menjalani rawatan awal, berbanding hanya 58 peratus di Malaysia.  

Faktor utama yang mengakibatkan kanser payudara.

Penyebab sebenar kanser payudara tidak di ketahui. Faktor-faktor berikut mungkin menambahkan risiko wanita menghidap kanser payudara:
•        Usia meningkat
•        Mempunyai ahli keluarga yang menghidap kanser payudara
•        Telah mendapat kanser pada satu payudara.
•        Mula datang haid awal (sebelum umur 12 tahun) atau putus haid lewat (selepas umur 50 tahun)
•        Tidak pernah melahirkan anak atau melahirkan anak pertama pada umur melebihi 30 tahun.
•        Mengambil jenis makanan yang mengandungi banyak lemak haiwan.

Bagaimana pula dengan petanda-petanda nya? 

1.Puting berdarah
Penghasilan cecair daripada puting adalah normal dan biasanya ia berlaku akibat masalah payudara yang tidak mudarat. Keadaan boleh jadi membimbangkan sekiranya puting berdarah. 

2. Ruam di bahagian puting.
Ruam di bahagian ini dan persekitaran kulitnya juga boleh menjadi simptom serangan kanser payudara. Ruam di puting atau kawasan persekitaran puting boleh terjadi akibat daripada ekzema. 

3. Puting tertarik ke dalam
Puting tertarik ke dalam adalah satu keadaan normal dan semula jadi pada sesetengah wanita. Walau bagaimanapun sekiranya keadaan ini baru berlaku dan terjadi tanpa sebab, anda harus berjumpa doktor.

Lain-lain gejala atau tanda you all mengalami breast cancer adalah: 

1. Ketulan pada payudara dan perubahan permukaan payudara yang menjadi tidak rata.

2. Perubahan pada kulit payudara, kulit kelihatan berbintik, kemerahan dan keras.


3. Keluar darah ataupun lendir berdarah dari puting susu.


4. Terdapat saluran darah yang menonjol di permukaan kulit payudara.


5. Luka yang tidak sembuh pada permukaan payudara


6. Terasa ada biji atau ketulan di bahagian ketiak


7. Hilang selera makan dan turun berat badan


8 .Tanda-tanda kanser merebak ke organ-organ lain badan seperti ke paru-paru menyebabkan sukar bernafas dan batuk berdarah, sakittulang, sakit kepala dan lain-lain lagi.


Yana tak mampu nak tengok lama tapi yana terpaksa share dengan you all semua untuk pengetahuan bersama. MOHON DIJAUHKAN DARI KITA SEMUA!








Kanser payudara dibahagikan kepada empat tahap yakni:
  1. Tahap  1
    Pada peringkat ini, ketumbuhan barah adalah dalam ukuran sebesar 2 cm ataupun kurang daripadanya. Dalam tahap ini, sasaran serangannya adalah terhad kepada bahagian payudara sahaja.
  2. Tahap 2
    Pada tahap serta peringkat yang kedua ini, ukuran ketumbuhan barah payudara akan meningkat antara 2 cm hingga 5 cm. Selain daripada bahagian payudara, ia turut menjadikan nodus limfa (yang terdapat pada bahagian bawah ketiak) sebagai sasaran serangannya.
  3. Tahap 3
    Saiz ketulan barah payudara berukuran 5 cm. Pada peringkat ini, barah payudara sudah melibatkan nodus limfa ketiak, kulit ataupun otot yang terdapat di bawahnya (otot bahagian dada).
  4. Tahap 4
    Pada peringkat serta tahap ini, serangan barah ini akan menjalar kepada bahagian serta organ-organ yang terletak agak jauh daripada bahagian payudara. Antara bahagian yang menjadi sasaran serangan barah payudara pada peringkat ini ialah nodus limfa pada leher, paru-paru, hepar ataupun tetulang penghidapnya.
Bagaimana pula dengan rawatannya?

Rawatan termasuk pembedahan, rawatan radiasi, rawatan hormon dan kemoterapi. Perlu diingati bahawa pengesanan awal kanser payudara bererti rawatan lebih berkesan dan mungkin boleh dipermudahkan dan pembedahan konservatif boleh dijalani. Pembedahan konservatif adalah merujuk kepada pembuangan sebahagian daripada payudara sahaja, iaitu, bahagian di mana kanser berada. Mastektomi merupakan pembedahan di mana seluruh payudara “dibuangkan”.
Pembentukan semula payudara boleh dijalankan untuk mereka yang melalui mastektomi. Perbincangan mengenai ini harus berlaku awal-awal lagi sebelum terapi yang lain bermula. Ini membolehkan perancangan rawatan anda secara menyeluruh dan akan melibatkan pakar pembedahan plastik.
Rawatan alternatif termasuk rawatan menggunakan herba dan rawatan secara pemakanan juga boleh dilakukan. Apa-apa jenis rawatan tidak harus dicampur aduk. Selalunya, adalah disyorkan bahawa, seseorang itu patut menghabiskan rawatan “konvensional” terdahulu sebelum berpaling kepada rawatan alternatif.
Kejayaan sesuatu rawatan juga dipengaruhi oleh kesihatan umum dan sikap seseorang terhadap penyakitnya. Sesuatu yang penting ialah anda tidaklah harus disogokkan dengan harapan-harapan palsu.  Malah, anda haruslah dimaklumkan akan kesan sampingan serta darjah ketidaksempurnaan  hasil daripada menjalani pembedahan, kemoterapi ataupun radioterapi.


Macam mana Premium Beautiful dapat detect Kanser Payudara?

 PREMIUM BEAUTIFUL merupakan korset pembentukan kontur badan berteknologi F.I.R (FAR INFRARED RAYS). Sel barah tidak akan wujud sekiranya darah mengalir berterusan dan lancar ke seluruh badan kerana F.I.R melancarkan perjalanan darah ke seluruh badan dan mengekalkan kepanasan suhu badan. Chitosan dalan cup bra juga berfungsi sebagai anti-cancer ini akan membantukan pertumbuhan sel cancer secara tak langsung mampu mencegah kanser payudara. 



Memandangkan kos rawatan kanser memang mahal, jadi bertukar lah dari baju dalam yang biasa-biasa saja kepada baju dalam yang luar biasa ini... Bra biasa, you all akan beli setiap tahun sebab rosak dan longgar, tapi dengan Premium Beautiful, you all hanya perlu beli sekali jer untuk tempoh bertahun-tahun lamanya kerana Premium Beautiful diiktiraf SUPERBRAND dan mempunyai LIFETIME WARRANTY.. Bra biasa hanya mampu menampung payudara, tetapi dengan Premium Beautiful, bukan hanya menampung, malah membentuk dan mencegah dari berlakunya kanser payudara...

Keistimewaan rekabentuk BRA Premium Beautiful.









REAL TESTIMONI : Breast Cancer Survivor

Kak Soraya seorang cancer survivor yang kuat kerana yana tahu penyakit kanser payudara membunuh wanita tanpa sedar.. Bayangkan kita sebenarnya tak perasan pun diri diserang kanser sehinggalah kanser itu mencapai Tahap 2 ataupun 4..Masa itu kebanyakan doktor memberi pilihan masa ada teruskan dengan rawatan kemoterapi ataupun makan ubat untuk menghalang dari merebak ke payudara sebelah lagi..

Waktu itu yang tinggal dalam diri semestinya perlukan semangat yang tinggi dan tabah dengan ujian Allah.. walaupun hidup mati ketentuan Ilahi namun ketakutan menghadapi mati itu tetap ada. Bagi yang ada anak kecil kita pasti akan memikirkan masa depan mereka.. siapa yang nak jaga?? boleh ke mereka hadapi kematian ibu mereka?? Mak tiri boleh jaga ke mereka sebaik kita?? Mampukah mereka hidup tanpa kita??? Itu yang akan bermain dipikiran kita andai kita perlu tempuhi keadaan itu..


 

Ini Kak Soraya.. dulu seorang Pensyarah namun bila didianogsis menghidap kanser hidup beliau berubah sepenuhnya.. bermulalah sesi kemoterapi..



Jom ikuti kisah hidup Kak Soraya yang bertarung nyawa dengan kanser payudara..
Sharing 2 pics as I receive more news of a beloved relative and a friend facing breast cancer. Isn't it an insidious disease and just rears it's ugly head from nowhere! 

But every cloud has a silver lining, as they say. Alhamdulillah 5 years on, I am thriving and super blessed to have seen my eldest two graduate and start wonderful careers and the younger two off school into uni. Some of the things I have done to get better include putting on this amazing Far-Infra-Red (FIR)lined corset for at least 8 hours a day.

No I am not saying it's THE cure, but honest to god, it has helped my healing. Why?

1. After 8 rounds of toxic chemo, 35 delibitating radiotheraphy sessions, my breast area skin was dry, sore n almost a burnt hue. After putting on the PB corset for 6 months the radiologist at my follow up mammogram commented how clean n soft my scar tissue n skin had healed. No doubt in part due to the FIR concentrated area on the PB brassiere cup. FYI after rads, we are discouraged from applying lotions to these raw areas.

2. As cancer cells love cold bodies, wearing the FIR corset helps to regulate my body temperature and keeps me warm. We can't fathom living without our aircon offices, bedrooms and cars, but cold environments serve more harm than good. So wearing the PB corset is an antidote as the FIR regulates my body temp and keeps me warm. Yes, zap those cells! 

3. Cancer cells also thrive in oxygen-free environments. So I even put on the corset when I run or exercise. Besidesthe support it provides; double whammy as the FIR promotes blood circulation and enhances oxygen levels. Cancer cells hate this :)
Of course my healing has been enhanced by many other methods. Will share more. But have faith, do everything in your power to create a healthy, meaningful, stress-free lifestyle. Not impossible, just do it.


Moga kisah Kak Soraya dapat membantu anda diluar sana..

Yana
010-6273397
PB Expert Terengganu

Premium Beautiful : Promosi Shake Me dan Testimoni

Assalamualaikum..Selamat pagi semua.. yana doakan sahabat blogger dan reader sihat walafiat hendakNya.

Arini pagi sikit update blog sebab yana dah tak sabar nak share cara diet sihat dengan Shake M3. Ehhh produk apa itu? Untuk pengetahuan semua syarikat telah menganjurkan 30 days weight loss challenges bulan lepas dan 3 peserta terakhir yang menang akan diumumkan pada 23 Dec 2016 nanti.

Yana sendiri dah mulakan minum shake me dan memang mengujakan bila berat badan yana turun 1.7kg dalam masa 2 hari.

Impian semua orang kot nak turunkan berat badan secepat mungkin tapi sebaiknya kulit tak menggeleber bila berat badan susut. Thats way yana ambik Shake Me dan syorkan pada semua.

Apa itu Shake Me or Shake M3?

Shake Me adalah pengganti makanan yang berasaskan soya.

Nak mudah paham senang cakap Protein shake la. nak makan protein banyak-banyak susahkan so kita ganti dengan Shake me.

One more thing, Shake Me bukan supplement okay. jadi tak perlu pening kepala nak buang semua supplement yang uolls da makan. Continue jer macam biasa. 

Shake Me or Shake M3 ni berkonsepkan 3M tau. Ape 3M tu? 

1. MINERAL - Shake Me berikan mineral yang secukupnya untuk badan sewaktu proses penurunan berat badan.

2. MAINTENANCE - Shake Me akan membantu proses maintainkan berat badan ideal.

3. METABOLISM - Shake Me membantu meningkatkan kadar metabolism dalam badan. Bila kadar metabolism kita
tinggi, makan apepun senang jer makanan-makan tu terbakar dalam bentuk tenaga. Ini yang yana perlukan sebab metabolisma yana rendah so nak kurus tu lambat sikit. 



3 ramuan penting dalam Shake Me
PROTEIN SOYA
GARAM BULUH
L-CARNITINE (ejen pembakar lemak)

APA KEISTIMEWAAN SHAKE ME?

1. Rendah kalori.
Setiap packet SHAKE ME cuma mengandungi 90kcal jer tau. Kalau compare dengan breakfast nasi lemak, nasi minyak, nasi dagang, nasi kuning, roti canai memang SHAKE ME ni jauh lebih rendah calorinya berbanding semua yang Yana tulis kat atas tu ;)

2. Tinggi Protein dan Serat.
Dalam SHAKE ME ni ada protein daripada kacang soya, oat protein, dan whey protein powder yang boleh membekalkan serat dan protein yang baik untuk kesejahteraan tubuh kita. Memang proses membuang pun senang bile serat tinggi.

3. Sumber Calcium dan Magnesium
Kandungan soya dalam SHAKE ME membekalkan calcium yang baik untuk tulang dan gigi. Magnesium pulak datang dari campuran garam buluh yang terdapat dalam SHAKE ME ni.  

4. Diperkaya dengan garam buluh, L-carnitine, vitamin dan mineral.
Best tau bila ada garam buluh ni, maknanya SHAKE ME ni dah ada agent detoxification tersendiri.  Jimat dah kat situ sebab 2 in 1. Bila nak slim ni, usus tu kena dibersihkan dulu barulah mudah usus tu nak absorb segala nutrient yang ada dalam SHAKE ME ni. Bila usus tu dah absorb nutrient baik dari SHAKE ME ni barulah boleh hilang berkilo-kilo! :) wooww..

5. Tiada gula tambahan.
SHAKE ME sesuai untuk mereka yang menghidapi Diabetes. Sebab dah tak perlu nak tambah gula dah dalam SHAKE ME ni. 

6. Tiada pewarna sintetik.


SIAPA YANG PATUT MINUM SHAKE ME?
- You all yang mengalami BMI badan berlebihan.
- You all yang ingin mendapatkan berat badan ideal.
- You all yang ingin menurunkan berat badan dengan cara sihat, selamat, berkesan dan murah.
- You all yang selalu tak sempat nak makan atas faktor sibuk menguruskan kerja dan rumah tangga.
- You all yang mementingkan kesihatan badan untuk sentiasa berada dalam keadaan yang optimum.
- Pendek kata, SHAKE ME ni sesuai untuk SEISI KELUARGA :)







Cara-cara yang disuggestkan untuk gaya pemakanan sihat dengan diet Shake Me.

Breakfast pagi kebiasaanya kita makan nasi minyak, nasi lemak, roti canai.. kali ni tukar dengan 1-2 paket Shake Me. Masa yang digalakkan minum jam 7.00-7.30 pagi sebelum pergi kerja or dalam kereta tengah tunggu jem.

Minum pagi ni biasanya time 10.00-10.30 pagi. Jika lapar boleh pilih salah satu hidangan Min Kaffe, buah-buahan, telur rebus or biskut serat.

Lunch date normally 12.30 tgh- 2.00 ptg kan...sebelum keluar makan tu minum dulu aor suam 1 gelas untuk memudahkan proses pencernaan. Jangan lupa amalkan palm/fist method masa ambil nasi :)


Lepas tu minum petang ni.. sebaiknya minum Min Kaffe untuk kekal bertenaga atau pun boleh makan buah-buahan. 

Makan malam ni kene strict sikit. last waktu makan malam 7.30 malam.  Cadangan makan ambil 2 paket Shake Me. 

Ni lah cara nak kenal pasti portion makanan yang boleh kita ambil. Memula tu memang la terasa susah tapi lama-lama amal memang senang. Perut yang dah diajar cara makan yang betul pun akan tau bila masa nak stop makan.




TESTIMONI-TESTIMONI PENGGUNA SHAKE ME 

Diet sihat yang masing-masing sahut masa 30 days ShakeMe callenges.







Dah kurus tak nak bagi kulit menggeleber tak fit memang disyorkan pakai Premium Beautiful. Sebabnya PB ada FIR yang membantu memecahkan lemak equally dan mengalih lemak yang tak sepatutnya berada ditempat yang salah.

Promosi kali ni siapa yang dapatkan 1 set Premium Beautiful by cash yana akan hadiahkan
10 paket Shake Me
10 paket Min Kaffe
1 botol PB wash
Postage FREE

REBUT PELUANG SEKARANG DAN NIKMATI BENTUK BADAN IDAMAN SEBELUM 2018.
SET PB ALREADY STOK!

Wapps or call yana untuk fitting dan consultation.

0106273397
0106273397
PB Expert Terengganu

#DietSihat
#SetKurus

HEALING CRISIS PREMIUM BEAUTIFUL

Assalamualaikum..
Entry kali ni nak cerita pasal healing crisis.

Apa itu Healing Crisis?
Healing crisis ni kalau you all nak tahu, ia adalah TINDAK BALAS selepas gunakan sesuatu. Kira effect pada badan kita selepas makan, minum dan pakai sesuatu untuk kesihatan bdana kita.


Healing crisis ni macam PEMBONGKARAN DALAMAN BADAN seseorang.

So, sekarang ni Yana nak sharekan healing crisis selepas pakai PREMIUM BEAUTIFUL korset dengan you all. Sebab ramai juga yang lepas pakai ni dia mula rasa macam-macam pada badan dia kan.

Healing Crisis sebenarnya bagus tau. Sebab ia adalah bukti apa yang you all amalkan tu memang sedang bekerja untik badan you all. Good feedback la untuk badan kita sebenarnya.

Macam Yana sendiri pun masa memula pakai Premium Beautiful ni, memang asyik sendawa dan kentut jer. Rasa menyucuk kat bahagian rahim tapi selesa. Masa period datang tu darah keluar berketul-ketul. Kalau dulu period yana 10 hari lepas jer pakai PB period yana jadi 7 hari.

Healing crisis ni dia ikut badan kita tau. Ada orang sehari jer dia akan rasa mneyucuk sana, menyucuk sini. Tak selesa sana, tak selesa sini. Itu semua terjadi sebab FIR Premium Beautiful dah dapat DETECT masalah dalaman badan kita.

Proses ni terjadi kerana proses penyahtoksid dari dalam badan sedang berlaku. TAPI jika you all mengalaminya JANGAN PANIK! Kerana ianya adalah positif. Ia adalah petanda penyakit you all sedang dibaikpulih. Antara tanda-tandanya :

1. Sakit Kepala - bagi orang yang kerap sakit kepala dan migrain. Pastikan juga you all minum air secukupnya.

2. Sakit Tulang Belakang - bagi orang yang selalu mengalami sakit belakang ianya adalah tindakan awal untuk menyelaraskan tulang belakang.

3. Terkentut dan Sendawa - bagi orang yang banyak angin ~ tindakan membuang angin. Angin banyak didalam badan bermakna badan you all berasid.

4. Badan rasa sedikit sakit - bagi orang yang selalu demam dan sakit sendi proses ini berlaku kerana semasa memakai Premium beautiful badan kita ni seperti dalam proses mengurut.

5. Payudara terasa sengal-sengal - memulihkan dan bertindak untuk menegangkan dan menaikkan buah dada seperti zaman remaja eauuuwwww :D

6. Gatal-gatal pada anggota badan dan tempat tempat tertentu - terlalu banyak asid yang dikeluarkan melalui perpeluhan. Kesan kehitaman pada pinggang mungkin berlaku.

Teruskan pakai Premium Beautiful untuk keluarkan toksid berasid dari badan. Jangan gantung PB you all yer bila simpton healing crisis ni terjadi. Sebaiknya teruskan sabar pakai Pb you all dan banyakkan bersembang dengan agent yang pakaikan you all Premium Beautiful tu.



Ni Premium Beautiful Classic (Hitam)
dan Premium Beautiful Elegance (Silver Grey)
Harga Premium Beautiful ni bermula dari RM429 jer.



Ni Jadual Healing Crisis. So you all boleh check apa dia masalah yang you all hadapi lepas pakai Premium Beautiful. Bila dah kenalpasti masalah, baru you all akan perasan yang selama ni badan you all bermasalah di beberapa organ badan. Semua ni terjadi biasanya akibat dari pemakanan kita yang tak dijaga dengan baik.

Share sikit testimoni best Premium Beautiful ni dengan you all yang tengah mencari-cari kelebihan PB Korset ni kan.





Yana suka share pengakaman sendiri pakai Premium Beautiful. SebB dari pengalaman se diri tu Yana lebih mudah nak sampaikan pada orang lain yang nak sihat dan cantik dengan cara murah dan selamat.














You all yang grab full set PREMIUM BEAUTIFUL bulan ni akan dapat diskaun RM300 dan serum INFINENCE bernilai RM189.

FREE FITTING dan CONSULTATION boleh contact yana yeaaa
Liyana Tahar
010-627 3397


Seluruh Malaysia Yana boleh pakaikan.
Harga in shaa Allah termurah dengan kualiti terbaik untuk you all semua.


25 March 2017

BUKTI KEJAYAAN YANA BERNIAGA PREMIUM BEAUTIFUL

Assalamualaikum semua...

Yana nak share satu post pasal bukti kejayaan yana berniaga Premium Beautiful. Apa tu Premium Beautiful? Alaaaaa you all senang cite yana jual baju dalam jer la. Yana buat secara full time dan hanya melalui online. Kedai online ni senang tak perlu nak sewa kedai, bayar pekerja, bayar maintenance dan so on.

Memula yana berniaga Premium Beautiful tanggal Jun 2013. Masa tu memulanya yana nak pakai jer Premium Beautiful sebab baru lepas keguguran 3 baby. So ini salah satu ikhtiar yana u tuk dapatkan anak. Alang-alang dah pakai tu yana selalu jugak share pasal pengalaman yana berPB sampailah satu hari ramai strangers wapps tanya macam mana pakai dan boleh lekat ker lepas pakai? Dari situ semuanya bermula. Dari buka mulut untuk bercerita. Testimoni sendiri sangat bernilai.

Bukti kejayaan yana bermula bila yana di rai dengan gemilang masa naik stage untuk award SALES MANAGER. Masa tu sales yana terkumpul sebanyak RM20,000. Memula nak start tu nampak mustahil jer tapi dengan bimbingan mentor dan group support yang ada yana campak jauh-jauh kerisauan tu.

Ambik award masa tengah pregnant 7 bulan. Banyak memori masa ni. Kene chicken pox masa hari ambil award paling win sekali. Hahaha


Selang beberapa bulan tu yana naik stage lagi. Masa ni yana baru jer lepas bersalinkan anak kedua. Kali kedua naik stage untuk award SALES SENIOR MANAGER dengan sales terkumpul RM60,000. Yana naik dengan 3 orang rakan kongsi yang masing-masing ambil award SM dan SSM.

Nampak tak badan yana mula ada shape. Sebab yana sarung Premium Beautiful masa berpantang. Lepas gugur dulu start sarung PB sampai lah pregnant lepas tu boleh pakai untuk berpantang. Kini yana pakai sebagai baju dalam harian. Jimat duit tau!


Tahun lepas bulan Mac kalau tak silap yana naik stage lagi dengan title DIAMOND SALES MANAGER. Sekejap jer masa tu sales Yana dah terkumpul sebanyak RM180,000. Yana tak pernah terbayang yang yana mampu buat sales sebanyak tu. Client yang pakai Premium Beautiful pun ramai ada yang pakai nak hamil, masalah sakit belakang, keputihan, masalah keguguran. Niat utama yana nak membantu kaum wanita untuk hadapi masalah kesihatan secara dalaman dan luaran.

Masa ni yana pakai baju impian. Ada leretan kain yang boleh sapu lantai. hihihi..once dah merasa baju grand giler tu yana terpikir next time tak nak dah pakai leret-leret ni sebab berat nak bawak..hehehehe.. cukup lah sekali!

Award kat atas tu cuma sebahagian dari celebration syarikat. Yana ada juga dapat award dari group support yana iaitu TOP LEADERS CIRCLE (TLC).


Top Sales Award pun Yana ada dapat. Yang ni untuk orang yang achieved 1000bv setiap bulan. Yang ni khas dari group TLC.

Sepanjang buat bisnes selama 4 tahun ada jer event syarikat dan award kelas yang disediakan. Kerja yanaa cuma grab peluang dan buat sungguh-sungguh. Bila buat kerja ada yang menghargai memang sangat happy dan teruja. Belum masuk bab bayaran BONUS yang tak pernah miss lagi setiap bulan. Nak berapa ribu sebulan cakap jer. Work together dengan mentor in shaa Allah boleh capai semua tu. Yana pernah merasa bonus 4-5 angka sebulan. Sekarang ni yana usahakan untuk capai 5 angka gemuk setiap bulan. Nak income besar usaha dan tindakan kene berterusan dan besar jugak la. Palimg penting doa dengan Allah dulu semoga segala perancangan mendapat keizinan dariNya.

Group support TLC. Kami tak mengenali satu sama lain sebelum ni tapi dalam bisnes kami rapat dan saling membantu.



Full OOTD dari kami semua. Tahun ni group kami makin berkembang. Bisnes online adalah bisnes networking. Kami membantu orang yang ingin menjana pendapatan kedua. Income solid dan gemuk setiap bulan.
Formula penting dalam bisnes adalah ILMU + BERTINDAK + RUJUK = KEJAYAAN.


Yana pernah jugak pergi trip free dengan syarikat ke Vietnam. Satu lagi bukti kejayaan yana dalam bisnes ni.

Hari pertama sampai di Vietnam. Yana dan kawan-kawan dijamu dengan masakan di kedai 


Pengalaman mencuci mata dan membeli belah di Bent Tenh. Rambang mata tau tengok kain prada lace dan kain pasang.


Next trip nak ke Tangalooma Island, Gold Coast. Tak sabar nak ke sana dengan rakan kongsi. Main air tengok dolphin dan ikan paus depan mata. Belum masuk luncur pasir lagi. Wuhuuuu... 
Nak merasa sendiri fish and chip kat sana dan nikmati panaroma langit biru dan laut jernih seluas mata memandang.

Nak ikut yana pergi bercuti?? 
Jom la you all... best tau hotel 5 bintang, makan vip, ada duit poket, flight tiket pegi balik free.

Nak ikut yana jom.. wapps yana terus okay;)

0106273397



LOVES,
Liyana



23 March 2017

Cuti-cuti di Muzium Negeri Trg

Assalamualaikum semua..

Arini dah hari kelima cuti sekolah... ada program or aktiviti ape?  Bawak anak-anak bercuti ke hantar anak-anak ke kem motivasi? Tak kisah la ek aktiviti ape yang you all sediakan untuk anak-anak waktu cuti sekolah ni semestinya yang terbaik untuk mereka semua kan..

Macam yana ni tahun pertama yana bawak anak-anak bercuti sambil beriadah...kenapa? Sebab anak-anak yana dah besar dan paham keadaan sekeliling. Auni 6 tahun dan Ajwad 2 tahun 5 bulan. Yana cuma bawak diaorang pergi Muzium Negeri Terengganu. Yana sendiri pun lama dah tak jejakkan kaki kat sini since kenduri kahwin ex-opismate dulu. 

Memula nak cerita bab fee dulu.. nak masuk dalam Muzium ni ada bayarannya tau tapi takde lah mahal. Murah dan berbaloi.
Dewasa RM5 per entry
Kanak-kanak RM2 per entry

Murah kan?? You all boleh jalan-jalan sampai kematu kaki... hahahhaha... nak bergambar pun boleh. Tempat dan port yang cantik pun ada sebab seni bina Muzium Negeri ni diukir mengikut ukiran zaman dulu kala. Cantik dan banyak nilai bersejarah.

Selain jalan-jalan dalam Muzium tu you all boleh jugak tengok rumah-rumah lama di sekitar Muzium. Tengok dan teliti sejarah dan seni bina rumah zaman dulu. Aktiviti yana dan anak-anak tadi termasuk bagi ikan makan. Makanan ikan tu ada dijual kat pondok pengawal. Satu bekas makanan ikan RM2. Alaaaa saja nak bagi anak-anak teruja.. lagipun memang ikan banyak giler tau.. ikan kelisa, kap, tutun pun ade.
Yana ade buat live FB masa kat Muzium tadi tapi tak berapa nak menjadi sebab line sangatlah lemah. SADIS!

Ok lah you all... yana nak share sikit gambar yang yana sempat snap dengan bantuan adik yana yang tengah praktikal kat situ. Adik yana jugaklah yang jadi tour guide kitaorang sepanjang dalam Muzium. Melayan kerenah anak-anak yana dan tukang ambik gambar untuk diabadikan sebagai kenangan. 😆😆😆

  Yang tudung mustard depan sekali tu adik yana..die praktikal kat Muzium. Tour guide yana sepanjang 2 jam kat sini.


 Gambar kenangan untuk anak-anak. Bila besar ada cerita nak diungkapkan.


 Ajwad ralik tengok koleksi keris zaman dulu.





Alhamdulillah yana dapat peluang memayungi Sultan dan Sultanah Terengganu walau hanya dalam lukisan..hihihi


Yana perkenalkan alat tenunan pada anak-anak. Kononnya try menenun la.


Habis da lawatan Muzium..cabaran jugak bawak anak-anak sendiri ni. Macam-macam ragam ada..huhu


Happy moment diorang kat sana. Ni area Galeri Petroleum. Sempatlah melompat gembira.


Auni, Ajwad dan Dede.. suka sangat lah dede teman berjalan-jalan dalam Muzium


Auni seorang angkasawan.


Happy sangat anak-anak bila dapat bagi ikan makan. 1 bekas makanan ikan ni cuma RM2 je.


Suka gambar ni. Ada efek cahaya matahari. No edit no filter.


Letih dah lepas tawaf Muzium. Yana keluar jer ramai lagi yang masuk.




Tengok gambar balik macam yana je yang excited pegi Muzium. Anak-anak suka time bagi ikan makan. Selebihnya banyak tanya ini apa itu apa.. muziumkan tempat belajar.

Ibu bapa yang nak bercuti di Terengganu boleh la selit sekali dalam jadual datang ke Muzium. Time cuti lagi banyak pameran ada. Yana tak habis jelajah sebab anak-anak dah letih.

Berbaloi lah datang untuk rapatkan hubungan keluarga. Banyak sesi soal jawab yang boleh dikendalikan.



Loves,
Liyana

#BondingTime
#MomOfTwo

Entry Terbaru

Legging 360 Therapants

Selamat petang semua. Yana nak share satu produk baru keluaran syarikat Sahajidah Hai-O Marketing iaitu  Therapant Legging dari Premium B...