09 April 2017

Apa beza bersalin normal dengan bersalin czer?


Apa beza bersalin czer dengan normal?





Yana tak pernah alami sakitnya bersalin czer. Sebab dua-dua anak yana lahir normal. Nyaris jugak kene czer tapi rezeki lahir normal lagi masa bersalinkan ajwad. Tapi yana paham kedua-dua rasa sakit yang berbeza.

Dua-dua rasa kontraksi yang sama sebab bukaan jalan tapi yang tak mampu bersalin normal lazimnya sebab masalah kesihatan ibu, anak lemas, kurang oksigen, air ketuban sikit, anak terbelit tali pusat, anak songsang, dan lain-lain lagi.

Bersalin normal sakitnya masa nak meneran keluar kepala lega..teran lagi lepas bahu syukur alhamdulillah..last teran keluar uri baru habis proses bersalin. Cuma tunggu kene jahit ke tak lepas dah settle bersalin. Menggigil jugak atas katil LB tu menunggu masa dijahit. Takpe demi anak syurga lambang cinta hati dan umat Nabi Muhammad saw.

Bersalin czer sakitnya kene tahan suntikan ubat bius yang jarumnya besar giler.. silap suntik boleh lumpuh boleh terasa kebas seumur hidup.. dah dibius bersedia nak dilapah 7 lapis perut dalam keadaan separa sedar. Silap-silap boleh nampak di cermin lampu OT. Arggghhhh..ngeri!! tapi demi cinta hati pengarang jantung.. seorang ibu redha. Settle keluarkan baby dengar tangisan pertama si ibu bersedia perut dijahit digam distapler setiap lapisan setiap belahan. Allahuakbar besarnya pahala ibu.

Nak berpantang nak dijaga lebihnya bersalin czer. Silap gerak silap jalan boleh terbuka. Nanah keluar terpancut air bisa. Masyaallah serunnya. Itulah pengorbanan seorang ibu.
Sama jer berpantang normal silap jalan silap langkah terbuka jahitan..zappp boleh berlaku pendarahan boleh bawa kematian. Sama-sama kene jaga. Kena hati-hati.

Mana lebih mudah? Bersalin normal atau bersalin czer? Itu bukan pilihan kita. Yang penting nyawa keduanya selamat. Nak berpantang mudah boleh sarung Premium Beautiful. Bersalin normal sebaik keluar LB dah boleh sarung bengkung PB. Bersalin czer tunggu lepas jahitan kering biasanya 2 minggu lepas bersalin.

Banyak kebaikan pakai PB sebab sarung-sarung jer berketul darah bantal keluar.. boleh lancarkan peredaran darah..terasa perut seperti ditungku.. terasa hangat badan bagai disauna. Peranakan cepat kecut dan duduk ditempat asal. Badan pulak lebih cepat mengecil.
Yana dah rasai pengalaman berpantang dengan PB. Sebab tu yana boleh cerita dan yana berpuas hati. Yana suka PB!


TESTIMONI BERPANTANG DENGAN PREMIUM BEAUTIFUL 

CZER DAN NORMAL dua-dua disyorkan pakai Premium Beautiful.



















































Loves, 
Liyana Tahar



010-6273397
www.liyanatahar.com

Entry Terbaru Yana

Peluang menjadi AGENT TLC dengan modal RM80

Assalamualaikum.. Harini yana nak berkongsi rezeki dengan menawarkan you all (isteri, ibu dan anak dara) untuk menjadi age...