03 April 2017

PREMIUM BEAUTIFUL : MELANCARKAN DARAH PERIOD

Assalamualaikum

Kali ni Yana nak share kelebihan Premium Beautiful untuk orang yang mengalami masalah period tak teratur, masalah pengaliran darah period, masalah period tak keluar untuk tempoh lama.

Punca Period Tak Lancar adalah disebabkan oleh

  •  KEGEMUKAN - berat badan berlebihan ataupun obesiti boleh menyebabkan ketidakseimbangan hormon estrogen di dalam badan wanita. Ia seterusnya menyebabkan gangguan kepada kitaran haid.
  • KEHAMILAN - haid tidak akan datang sekiranya anda positif hamil! Ini kerana ovum yang dikeluarkan pada kitaran haid sebelumnya telah disenyawakan.
  • BERLEBIHAN HORMON PROLAKTIN - hormon prolaktin yg berlebihan menghalang pengeluaran telur dan seterusnya menyebabkan haid lewat untuk berbulan-bulan lamanya.
  • TERLALU KURUS - tidak cukup lemak di dalam badan juga boleh mengganggu kitaran haid anda. Oleh itu, anda haruslah mempunyai berat badan yg sihat & seimbang.
  • MASALAH KESIHATAN - sakit secara tiba-tiba seperti demam, selsema ataupun penyakit yg memerlukan rawatan intensif mampu memberikan tekanan fizikal kepada tubuh dan sekaligus mengganggu kitaran haid.
  • MENOPAUS - ia berlaku kepada wanita yg berusia lewat 40-an. Pada kebanyakan kes, haid akan semakin sedikit dan jarang-jarang berlaku.
  • PENCEGAH HAMIL - pil atau ubat-ubatan hormon pencegah hamil seperti depo-provera atau implanon boleh menyebabkan gangguan haid. Terdapat sesetengah wanita yang tidak didatangi haid sepanjang menggunakan implanon.
  • TEKANAN/STRESS - stress atau tekanan dalam bentuk fizikal & mental dari tempat kerja atau kehidupan seharian contohnya mampu mempengaruhi hormon dan seterusnya kitaran haid.
  • PENYUSUAN BADAN - sekiranya anda menyusukan bayi secara eksklusif, hormon di dalam badan anda lebih menyediakan badan anda untuk menghasilkan susu untuk si bayi. Terdapat sesetengah ibu menyusu yg langsung tidak didatangi haid sehingga 1 atau 2 tahun lamanya!
  • TERSILAP PENGIRAAN - 40% wanita didapati gagal mengingati tarikh hari pertama LMP mereka. Jumlah hari dalam kitaran mereka juga mungkin tidak tepat antara 28-35 hari. Ini boleh memanjangkan lagi kitaran untuk sampai ke 'hari subur' dan kesilapan menjangka kedatangan haid yg seterusnya.
  • MASALAH TYROID - hormon yang dirembeskan oleh tyroid boleh menyebabkan gangguan kepada hormon badan sekaligus kitaran haid wanita.
  • UBAT-UBATAN - jamu tradisional, ubat kurus ataupun ubat-ubatan penyakit kronik boleh menyebabkan gangguan kitaran haid wanita.

REAL TESTIMONI PREMIUM BEAUTIFUL BAGI MASALAH PERIOD TAK LANCAR


PREMIUM BEAUTIFUL MELANCARKAN PENGALIRAN DARAH!

Suka sangat customer sampai tak sabar nak bagi review. Mana taknya kan bile period delay 2 minggu macam-macam perasaan yang dialami.

Emosi marah menghantui diri! Emosi yang tak stabil tidak membantu bila menghadapi urusan setiap hari. Habis semua benda tak kena. Ada suami kene marah. Ada anak kene tangan. Yang single pendam perasaan tak tau nak lepas kat siapa.

Sakit belakang yang mencengkam bila hormon tak stabil. Bab sakit pinggang lagi tak tahan. Huhuhu.. Pakai PB time period lagi bagus sebab darah lagi lancar keluar.




PERIOD KEMBALI SELEPAS BERTAHUN!

Premium Beautiful salah satu cara kaum wanita membaiki kitaran haid dan hormon wanita tanpa menggunakan ubat atau steriod.

Bila darah lama berkumpul dalam badan masalah senggugut teruk akan menghantui dan boleh mengakibatkan terjadinya cyst atau fibriod.

Ikhtiar dengan set Premium Beautiful period datang balik setelah sekian lama. Customer happy dan baru terasa normal.

Ramai pakai dan serasi sebab Premium Beautiful membantu menyelesaikan 70% masalah kesihatan dalaman dan 30% kecantikan. KURUS?! Itu satu bonus bagi kami semua.

0106273397
Yana

#PeriodTakTeratur
#PeriodPain
#Senggugut 
#PremiumBeautiful
#KorsetKesihatan

Entry Terbaru Yana

Mitos pasal korset Premium Beautiful

Pernah tak buat keputusan tanpa ambil kira pengalaman sendiri? Alaaa orang putih cakap "dont judge a book by its cover"...