31 May 2017

IKLAN RAYA PREMIUM BEAUTIFUL 2017

Salam Ramadhan ke 6 dah kita..

MasyaAllah sepanjang 5 hari berpuasa ni macam-macam dugaan berlakukan? Nafsu makan pun membuak-buak bila bulan ramadhan jadi bulan pesta makanan.
Dah tak lama dah nak raya ni you all. 

SELAMATTT HARI RAYA! Ehhhh tapinya baju raya..kuih raya.. kelengkapan raya semua dah ade ke belum?? Dah beli baju raya selamattt ke tak body raya you all?

Tak nak tau balik kampung tahun ni ade mata-mata or mulut-mulut yang mengata you all.
.
.
.
.
✔Pregnant ker?
✔Puasa makin kurus tapi kau makin kembang
✔Alamak jijah spare tyre kau!
✔Walawehhh baju cantik dah tapi accessories kau melampau betul (perut berlipat)
.
.
.
.
Yana taknak la you all beraya dalam sakit hati. Tak selamattt tau!

Hari ni yana nak share sikit iklan raya PB..daripada cetusan idea dan garapan director CDM Salha Zain untuk SHOM laburkan puluhan ribu ringgit demi kecantikan kita berhari raya. SELAMATTT!

DAH TENGOK IKLAN RAYA PREMIUM BEAUTIFUL ELEGANCE 2017? BELUM TENGOK?

Jom pakat tengok iklan ni dulu nanti boleh rujuk yana okay ^___^ by wasap 0106272397

KLIK LINK KAT BAWAH NI
.
.
.
.
.
.
TEKAN JER PLAY KAT VIDEO
.
.

.
.
.
Da tengok habis da? Boleh jadi iklan raya kelakar of the year? Boleh boleh?!

Fuhhh!! SELAMATTT.
Selamattt ada PB di hari raya.


Dah Selamattt takkan nak selamattt sorang-sorangkan? Tolonglah selamatttkan sedara mara, kezens-kezens, ipar duai sekali.


Woowww!! 
SELAMATTT HARI RAYA SEMUA
Terus anggun bergaya dengan baju raya masing-masing.


Senang je you all nak pakai PB tu boleh terus wasap yana 0106273397. Yana boleh pakaikan kat you all sebab PB Expert memang sentiasa ada stok in hand ^___^


Liyana Tahar
010-6273397
KUALA TERENGGANU
MARANG
DUNGUN
GONG BADAK/KUALA NERUS
CHENDERING/KUALA IBAI/BATU BURUK
BUKIT PAYONG/AJIL/KUALA BERANG







Boleh juga contact rakan kongsi yana di kawasan berdekatan dengan you all

Sharatul Tahar 
013-9264621
Kemaman/Kuantan

Fadilah Nour
019-9928902
Kuala Terengganu/Kepong/Chendering

Aishah Rawi
013-9923140
Durian Burung/Manir/Kuala Terengganu

NorMala
013-9245978
Gong Badak/Atas Tol/Kuala Terengganu

Tengku Aspaniza
019-9821995
Wakaf Tengah/Gong Badak/Bandar KT



Loves,
0106273397
Yana
PB Expert Terengganu

28 May 2017

Tempat makan ICT best di Terengganu

Salam semua..

Yana nak share tempat best dan makan ICT terbaik di Terengganu. Biasanya setiap kali search pasal ICT mesti keluar Warung Pok Nong tapi kali ni yana nak share Warung Cik Su. Kedainya atas sikit dari kedai Pok Nong.

Uniknya kedai Cik Su ni ade tempat riadah dan sesuai untuk orang yang giler swafoto. BUAI DAN JONGKANG JONGKET VIRAL ada betul-betul kat kedai Cik Su.
Meh yana share gambar yang yana sempat ambil.


Makan sampai habis tudung















26 May 2017

Seminar Magnet Rezeki TLC

Salam 1 Ramadahan 1438H semua. Hari ni baru berkesempatan nak share pasal seminar TLC aritu.

Banyak input dan ilmu yang yana dapat dari speaker CDM Al-Faath dari kesedaran menyucikan kolam jiwa sampai lah cara nak tarik rezeki dan waktu-waktu yang alpha untuk berdoa.

Yana share gambar-gambar sewaktu di seminar untuk tatapan blog readers yana. Banyak sesi air mata.. lontaran suara semangat..abaikan BIAWAK disekeliling dan yang membahayakan BIAWAK dalam diri.

Positifkan diri dalam apa jua tindakan dan pikiran serta percakapan sebab

APA YANG KITA KATA
APA YANG KITA RASA
APA YANG KITA PIKIR
APA YANG KITA BUAT
SEMUA ITU ADALAH DOA

Nak tune mindset bukan mudah tapi MINDSET BOLEH DIUBAH.


Kelas da habis. Time balik baru berpeluang bergambar dengan Cdm Salleha. CDM anak 3 tapi body macam anak dara. Tergugat weiii!


Kak Ain dengan Kak Sal. Berbangga sangat sebab sekarang yana ada rakan kongsi yang bersama-sama ke Seminar TLC atau ke kelaa bulanan.


Kak Nour dan Kak Sal. Kak Nour surirumah tapi semangat nak belajar perkara baru sangat yana terharu. Tak pernah cakap TAK selalu je bertanya untuk pape yang tak tahu. Bagus untuk seorang pelajar.


Hero yana dan Kak Sal. Mereka berdua ni tulang belakang kami. Kemana-mana jer yana pergi suami yana akan bawa dan tolong jagakan anak-anak. Next seminar Yana nak suami join sekali. Yana tau suami yana pun teringin nak dengar apa yang yana belajar selama ni.


Sebelum ke seminar..kami breakfast dulu.


Aktiviti dalam seminar. Menusuk kalbu.


Bayangkan halangan yang ada didepan kami berjaya kami harungi dan bayangan kejayaan dapat kami gapai.


Poster yang dihasilkan CDM Al-Faath memang tak pernah mengecewakan.


Salah satu sesi dalam seminar "20 perkara yang saya nak buat sebelum meninggalkan dunia ni". Nak tau rahsia yana? Kene tanya pada yang mendengar dan bertukar rahsia. Thank you kak Aniez.


Cantikkan warma tema kami. Merah cili + Putih suci.

Team mates yana dengan CDM Salleha Roslan dan BCDM Safriza Azwani


Get ready nak masuk kedudukan boria.. ehhh silap.. nak bergambar kumpulan la..hihihi


KAMI PASTI BOLEH!


Nampak yana tak? Time ni takde sebab bawak Auni pegi toilet. Hihihi...bersyukur anak-anak memahami kerja mama.


Semua peserta seminar yang bertuah.


KAMI TOP LEADERS CIRCLE!

Loves,
LiyanaTahar
PB Expert Malaysia

25 May 2017

TESTIMONI PREMIUM BEAUTIFUL : SET BERPANTANG TERBAIK

Salam bulan semua... sebab dah malam kan...hihihi..


Malam ni yana nak share testimoni terbaru dari rakan kongsi yana, Kuza. Berehat hampir setahun dari dunia bisnes sebab mengalami masalah alahan teruk terhadap gadget dan social media. Huhuhu...takpe janji sihat dan selamat untuk baby.
Petang tadi pegi jumpa Kuza untuk mulakan balik lepas setahun berehat. Permulaan gerak kerja yana cekkan blog yang da expired. Lepas tu sembang-sembang berisi dengan buat persediaan untuk testimoni masa pregnant dan lepas bersalin. Masa tengok je gambar memang perkataan pertama keluar dari mulut yana " Woww!"  sebab berbeza giler perubahan badan Kuza.

Yana ada tanya kuza berapa berat badan masa akhir-akhir pregnancy. Kuza maklumkan beratnya mencecah 76kg. Bila bersalin baby Masyitah berat baby sekitar 2.8kg. Maknanya badan kuza yang makin naik masa pregnant. Kuza berpantang kali pertama dengan Premium Beautiful dan perasaan tu katanya berbeza sangat. Dalam masa 2 bulan berpantang kuza dah boleh sarung balik baju-baju lama yang tersekat tang punggung. Kini berat kuza kurang 60kg. Sekejap jer berat boleh turun lepas bersalin sebab hari-hari kuza pakai PB. Dan yana sendiri terkejut tengok badan kuza makin slim. Terus teringin nak bersalin lagi..hahaha

Yana ade share gambar kuza dibawahnya. You all boleh nilai sendiri betapa hanya dengan pakai PB jer badan dah boleh kembali seperti anak dara.
Jangan percaya, tengok jer!

Ni pengakuan sendiri dari tuan empunya testimoni

👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇

Pengalaman berpantang dengan Premium Beautiful. Masa lahir anak pertama kedua ketiga kuza tak jumpe lagi dan tak kenal lagi dengan premium beautiful.....Alhamdulillah lahirkan anak ke empat ni, kuza dah siap2 sarung selama hampir 2 tahun sebelum tu.  

Kali ni cukup berbeza mase dalam pantang. Kalau dulu mak mertua selalu tolong pakaikan bengkung, tapi kali ni, kuza siap2 sarung sendiri je. 😍

Nak ke tandas pun mudah,  tak payah susah2 nak tanggal bengkung dan nak pakai balik. Kalau pakai bengkung biasa, time tanggal tu memanglah senang, tapi... time nak pakai balik tu....  payah bercampur malas. Hahaha betul tak?

Tapi bila pakai bengkung Premium beautiful, zapp zapp...siap! 

Sebab apa kuza cakap best berpantang dengan premium beautiful ni, sebab, kuza boleh dapatkan bentuk badan lagi 💪💪 sebelum pregnant. Yang paling kuza suke. Lagi best bila boleh pakai kancing last, samada long bra atau waist nipper. Biasa sebelum pregnant pakai kancing yang pertama je. 

So.......ini bermakna...? Hehe korang agak la sendiri ye.. 😂😂

Lagi satu kuza nak bagitau, berpantang dengan premium beautiful, langsung takde rase lenguh2 pinggang semasa time menyusu atau tak, lenguh2  betis ke, malah badan sentiasa segar. Susu pun meriah, tengok masyitah tu sebulan naik sekilo lebih. Hehehe...

Panjang citer kuza ni....nak tau lagi meh kuza sambung!! Yang malas nak bace tak payah scroll bawah lah ye..hehehe
.
.
Okay, kuza pregnant cukup2  9bulan 10 hari, berat kuza time tu 76kg, pergghh... berat nanang, kate orang teganu. 😄 Alhamdulillah lepas 2 bulan bersalin, berat dah kembali cecah 59kg. Happy tak payah cakap ye, hehe. 

Korang tau tak, time berpantang badan kita lembut, so......mase nilah kite kerjakan badan kite dengan premium beautiful, maka....nilah hasilnya... 😍😍 Alhamdulillah. Badan sihat segar, lebih aktif, badan terbentuk, susu masyitah pun meriah je. 

Haaaa... you all baca sampai abis tak? Bestkan testimoni kuza. Sampaikan yana sendiri tak sabar nak pregnant dan berpantang balik dengan PB.
Yana ada buat promosi PB Ramadhan beli 1 set CASH pembeli berpeluang medapat rebate RM400, PB Wash, dan Set Kempis Perut. Promosi ni hanya sehingga 29/5/17 sahaja. Wasap jer terus ke
010-6273397
010-6273397
010-6273397
Jangan takut yer sebab takut tu memang sifat normal manusia. Doa jer yang terbaik dari Allah Taala.
Tadi da baca sekarang tengok testimoni terbaru dari Kuza pulak. Ibu anak 4 dengan berat yang makin menurun dan badan makin anggun. Beza kan?

Loves,
Liyana Tahar
PB Expert Malaysia

16 May 2017

Breakfast Paling Sedap di Kuala Terengganu

Hai semua...

Pernah search "tempat makan tersedap di Kuala Terengganu" atau "nasi dagang famous di Kuala Terengganu" tak? Yana yang duduk di Terengganu still search kedai mana yang sedap dan best.

Kali ni yana nak share tempat breakfast tersohor di Terengganu. Tempatnya strategik dengan parking yang banyak, meja yang berderet. Pernah dengar Nasi Dagang Kak Pah di Medan Selera Batu Buruk? Haaaa kedai tu la yang yana nak suggest kat you all yang nak breakfast ni.

Menu utama kedai Kak Pah ni of course lah Nasi Dagang Ikan Iye. Yana yang kurang gemar nasi dagan pun boleh tangkap cintan dengan menu ni setiap kali ke Medan Selera.
Nasi memang tip top sedap pastu ikannya pulak banyak. Servis? Kalau musim cuti memang menunggu sikit tapi alhamdulillah takde lah lambat pun. Sembang-sembang sekejap nasi sampai air sampai. Ok lah tu.

Nak tengok gambarnya tak?  Rugi tak cuba tau. Harga pun berpatutan. Jom tengok kat bawah..

08 May 2017

SPECIAL PROMO PB untuk Warga Pantai Timur

SPECIAL PROMO!


PROMOSI Premium Beautiful untuk warga Pantai Timur. (TERENGGANU, PAHANG & KELANTAN)

PAKAI DULU BARU BAYAR! 

Ehh..boleh ker?
Macam mana? 
Nak pakai jugak?
Harga macam mana? 
Kene bayar berapa? 

Jangan risau terus jer wasap yana 0106273397 untuk dapatkan harga istimewa.


Pakai PB dengan PB Expert je tau



Promosi Rebate RM400 tertakluk untuk belian secara cash dan credit card sahaja.


TESTIMONI TERBARU BULAN MAY

Lagi testimoni baru keluar oven.
⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇
17 HARI JER!!

Semua part mengecil 5cm-6cm "TAK MENYESAL BELI". bertahun simpan lemak di badan akhirnya dalam masa 17 hari jer terus hilang inci.
Mula pakai hari tu dengan bra extender. Lepas 2 minggu dah boleh guna cangkuk PB sahaja.

Mana pegi perut menggeleber?
Mana pergi aset jatuh?
Mana pergi lemak yang bersepah?

Semua dah kene SELUK dan BALIK RUMAH masing-masing dah.

Hari ni client call bagitau mak die pun nak beli 2nd set PB. Wooww sangat kan! Sebab maknya memang PB Tegar dari dulu.

www.liyanatahar.com



Loves,
Liyana Tahar
PB Expert K.Trg

05 May 2017

DIY MASKER secara Alami

DIY MASKER

Mudah sangat tau. Antara RAJIN dengan penyakit MALAS jer..

Caranya mudah jerr...

⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇

Bahan-bahannya.
1 biji Putih telur
Kapas muka @ tisu muka


Cara-caranya.

1. sebelum scrub muka.. wapkan dulu muka dgn air panas.. air panas letak dalam besen.. pastu perkup (tutup penuh) kepala kita dengan tuala tak nak bagi wap keluar.. dlm 2 3 minit nak bagi muka peluh je.. nak lama pun boleh

2. dah peluh tu.. kesat.. pastu cuci muka ngan scrub.. ikut la scrub mende2 pun.. tp kalu yg jenis biji2 tu seminggu skali je guna sebab nanti calar kulit luar kita.. nak elok cari scrub yang tak biji..

3. dah cuci tu.. kalu tak nak masker.. petap muka dengan ais untuk tutup semula liang pori.. kalu nak pakai masker.. tak payah la tutup pori dulu.. lepas dah scrub.. bilas.. nak tidur malam boleh buat masker..


Nie part yang penting. Kat atas tu yana skip jer semalam sebab adhoc nak buat masker.

⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇

Putih telur.. sapu kat hidung pastu tepek kapas muka yg dibelah 2 atau 3.. kan ye tebal.. buleh siyek (koyak) bagi nipis sket.. tepek atas muka yg ada putih telur tu
kalu takde kapas muka.. guna kertas tisu yg dipotong2 pun boleh.. semalam yana pakai tisu muka 30 sen tu jer

kalu rajin wat 1 muka..

kalu malas wat bahagian hidung je 

Bangun pagi buang perlahan-lahan.

Kesannya.
✔ Kulit tegang
✔ Blackhead hilang
✔ Kulit lembut dan licin


Yana cuci dengan Infinence memang DOUBLE TEGANG muka ni sampai sekarang.




Ni hasilnya lepas yana bermasker semalam. Habis ditarik keluar blackhead yang ada. 

Credit to: kak aniez zack yang ajar yana buat masker alami.



Loves,
Liyana Tahar
Masker DIY

03 May 2017

PROMOSI PB RAYA 2017

PROMOSI PB RAYA datang lagi!!

Kali ni promosi dengan rebate RM400 untuk satu set sama ada PB Classic atau PB Elegance. Nak tau berapa harga satu set lepas diskaun? Wasap je terus yana di 010-6273397 untuk harga terhebat sempena Raya 2017.

Nak tau kenapa perlu pakai Premium Beautiful? Jom baca ringkasan magic cloth boleh buat badan you all mengecil dalam masa 3 minit.

****************************
Perut ANDA yang Buncit Boleh Ramping Kurang 3 inci dalam masa "3 Minit"!
****************************
Lengan BESAR?
Kini confirm tak jadi masalah lagi!

10 SEBAB WAJIB ADA KORSET PREMIUM BEAUTIFUL PADA DIRI ANDA
⏳Kempiskan Perut Buncit
⏳Hilangkan Lipatan Lemak Di Perut dan Belakang Badan
⏳Kecik kan Pelvik / Peha / Pinggul Dengan Cepat
⏳Ada Yang Turun 10 kilo Dalam Masa 4 Bulan
⏳Push Up Terbaik Payudara Yang Jatuh
⏳Membetulkan Postur Badan dan Elakkan Bongkok
⏳Kurangkan Lenguh/ Sakit Belakang / Slipped Disc
⏳Buang Toksin dan Angin Badan
⏳Kurangkan Period Cramp dan Period Pain
⏳Elak Risiko Rahim Jatuh dan Terbaik Untuk Yang Bersalin Czer


5 Perkara Ni Anda Terpaksa Terima Bila Sarung Premium Beautiful
⏳SPARE TYRE HILANG
⏳BENTUK BADAN MELENTIK. Jadi Che Ta U
⏳PERUT BUNCIT JADI KEMPIS
⏳DARI SELEKEH NAMPAK KEMAS
⏳DARI KERAP MURUNG JADI KONFIDEN


Tak percaya?
Ye jangan percaya dulu.
Tengok dulu gambar pelanggan kami.
100% Real Testimoni dari pelanggan Premium Beautiful.








Loves,
Liyana Tahar
TLC PB Expert

Entry Terbaru

Legging 360 Therapants

Selamat petang semua. Yana nak share satu produk baru keluaran syarikat Sahajidah Hai-O Marketing iaitu  Therapant Legging dari Premium B...