05 May 2017

DIY MASKER secara Alami

DIY MASKER

Mudah sangat tau. Antara RAJIN dengan penyakit MALAS jer..

Caranya mudah jerr...

⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇

Bahan-bahannya.
1 biji Putih telur
Kapas muka @ tisu muka


Cara-caranya.

1. sebelum scrub muka.. wapkan dulu muka dgn air panas.. air panas letak dalam besen.. pastu perkup (tutup penuh) kepala kita dengan tuala tak nak bagi wap keluar.. dlm 2 3 minit nak bagi muka peluh je.. nak lama pun boleh

2. dah peluh tu.. kesat.. pastu cuci muka ngan scrub.. ikut la scrub mende2 pun.. tp kalu yg jenis biji2 tu seminggu skali je guna sebab nanti calar kulit luar kita.. nak elok cari scrub yang tak biji..

3. dah cuci tu.. kalu tak nak masker.. petap muka dengan ais untuk tutup semula liang pori.. kalu nak pakai masker.. tak payah la tutup pori dulu.. lepas dah scrub.. bilas.. nak tidur malam boleh buat masker..


Nie part yang penting. Kat atas tu yana skip jer semalam sebab adhoc nak buat masker.

⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇ ⬇

Putih telur.. sapu kat hidung pastu tepek kapas muka yg dibelah 2 atau 3.. kan ye tebal.. buleh siyek (koyak) bagi nipis sket.. tepek atas muka yg ada putih telur tu
kalu takde kapas muka.. guna kertas tisu yg dipotong2 pun boleh.. semalam yana pakai tisu muka 30 sen tu jer

kalu rajin wat 1 muka..

kalu malas wat bahagian hidung je 

Bangun pagi buang perlahan-lahan.

Kesannya.
✔ Kulit tegang
✔ Blackhead hilang
✔ Kulit lembut dan licin


Yana cuci dengan Infinence memang DOUBLE TEGANG muka ni sampai sekarang.




Ni hasilnya lepas yana bermasker semalam. Habis ditarik keluar blackhead yang ada. 

Credit to: kak aniez zack yang ajar yana buat masker alami.



Loves,
Liyana Tahar
Masker DIY

Entry Terbaru Yana

Peluang menjadi AGENT TLC dengan modal RM80

Assalamualaikum.. Harini yana nak berkongsi rezeki dengan menawarkan you all (isteri, ibu dan anak dara) untuk menjadi age...