07 June 2017

Tips Cara Cepat Hamil Dengan Cervical Mucus




Waktu subur ialah waktu berlakunya ovulasi. Oleh sebab jangka hayat ovum hanya 24 jam, maka amat penting untuk pasangan yang sah menganggar dengan tepat waktu tersebut.

Jika sedang berikhtiar untuk mengandung, adakan hubungan intim dalam tempoh seawal-awalnya 72 jam sebelum ovulasi (kerana jangkahayat sperma puratanya ialah 72 jam) atau selewat-lewatnya sebelum tamat 24 jam jangkahayat ovum atau sebaik-baiknya setiap hari atau selang sehari dalam anggaran waktu subur. Contohnya jika waktu subur ialah pada 28hb, maka sasarkan hubungan pada 25hb, 26hb, 27hb dan 28hb.

Jika anda sebagai pasangan yang sah ingin mengelakkan kehamilan, elakkan hubungan intim atau guna metod pencegahan kehamilan yang lain pada waktu subur. Natural method sahaja biasanya tidak berapa efektif dan kebarangkalian berlakunya “kemalangan” adalah tinggi.

Bagaimana mahu anggar waktu subur ini? Mari baca.

1/ Kalendar

Kaedah ini terpakai hanya untuk wanita yang mempunyai kitaran haid yang teratur. Caranya ialah anggarkan bila tarikh anda akan datang haid berikutnya (contohnya 11 Mei) dan tolak 12 hari (11/5 – 12 hari = 29 April, dan tolak lagi dengan 5 hari (29 April – 5 hari = 24 April). Waktu subur anda ialah antara 24 April hingga 28 April.


2/ Suhu Badan Basal

Ia merujuk kepada “Basal Body Temperature” iaitu suhu terendah dalam tempoh 24 jam. Apabila ovulasi berlaku, suhu badan (basal body temperature) akan meningkat sedikit daripada biasa. Jika diperhati pada rajah, suhu meningkat SELEPAS ovulasi. Maknanya anda mungkin terlepas saat ovulasi tersebut. Namun jangan bimbang, teruskan carta anda dan lihat pattern setiap bulan. Lama-lama anda boleh agak bila waktu subur anda.

 Gunakan termometer basal temperature dan sukat suhu anda serta merta selepas bangun tidur pagi (pada masa yang sama setiap hari) SEBELUM melakukan apa-apa aktiviti termasuk berjalan ke bilik air.


3/Lendiran Servik (Cervical mucus)

Anda mungkin mengalami perubahan kepada sifat lendiran servik atau lelehan daripada kemaluan sepanjang kitaran haid. Lendiran ini sebenarnya menyediakan medium yang sesuai untuk pergerakan sperma pada waktu subur. Hebat, bukan? Keadaan lendir yang paling baik (subur) ialah seperti putih telur (white egg) diikuti oleh berair (watery). Keadaan lendir yang tidak sesuai untuk sperma ialah creamy (seperti krim) dan sticky (melekit)

4/ Sakit sebelah badan

Sesetengah wanita mungkin mengalami sakit (cramping) pada sebelah tubuh ketika ovulasi berlaku.

5/ Kit Komersial

Ovulation Predictor Kit. Kit ini akan memberitahu anda kebarangkalian anda sedang subur pada waktu itu dengan mengukur tahap hormon LH.



Pada waktu subur, lapisan dinding rahim juga sangat baik untuk berlakunya penempelan (implantation) hasil persenyawaan antara ovum dan sperma. Hebat sungguh kuasa Allah yang mengatur kondisi terbaik keadaan rahim, lendiran mukus, suhu badan dan lain-lain bagi mengoptimakan persenyawaan. Allahuakbar!

Ini hanyalah tanda-tanda yang biasanya berlaku namun tidak semestinya ada pada setiap wanita. Ikhtiar dan doa agar Allah kurnia rezeki kepada anda. Pasangan yang tak sah saya tak redha anda belajar tips ini untuk cegah kehamilan.

Sumber:-Mohd Fadhli Mohd Fauzi

05 June 2017

TESTIMONI PREMIUM BEAUTIFUL : HILANG 36KG Dalam Masa 7 Bulan

Suka berdiet?
Nak tau cara diet berkesan?


Diet SHAKE ME Dengan PREMIUM BEAUTIFUL boleh hilangkan 36 kg dalam masa 7 bulan.

Jangan percaya tapi tengok testimoni ni.


Percaya ke percaya? 
Orang yang sama cuma saiz berbeza.
Dah diet pakai pulak PB baru ade shape.


Bila diri NAKKK memang boleh jadi. 
CDM Kak Ana pilih untuk berubah dan teruskan.
Betul nak konsisten tu payah tapi demi kesihatan dan kecantikan orang perempuan sanggup buat apa jer.

Nak kurus dan sihat macam Kak Ana? 
Boleh contact yana 010-6273397.
Nak tanya dulu pun boleh. Tak beli takpe.
Jangan risau okay.

Loves,
Liyana Tahar
PB Expert Kuala Terengganu/Malaysia

01 June 2017

HARGA DAN PROMOSI MIN KAFFE (MINERAL COFFEE) 2017

DAH MINUM MIN KAFFE?

SEDAP TAK TERKATA? 
TAK PUAS MINUM?
 BUKAN YOU ALL JER CAKAP ORANG LAIN PUN SAMA.

NAK TAMBAH STOK LAGI?

PROMOSI MIN KAFFE BELI 12 KOTAK JIMAT RM33. 
Belian secara borong.

WASAP YANA 0106273397 UNTUK DAPATKAN STOK JIMAT HEBAT MIN KAFFE HANYA DI BULAN JUN 2017.





KHASIAT MIN KAFFE DAN KANDUNGANNYA

1. TANPA GULA. Rasa kopi yang tetap enak tanpa risiko kencing manis atau darah tinggi.
2. GARAM BULUH. Kopi Garam Buluh. Diperkaya dengan garam buluh organik semulajadi dari Korea yang terbukti berkhasiat dan kaya dengan bahan mineral seperti magnesium (menggalakkan penyerapan kalsium)
3. LAWAS. Majoriti pengguna Min Kaffe dah tahu, lepas minum jer Min Kaffe ni confirm cepat rasa nak toilet.
4. AROMA ISTIMEWA. Bancuh jer Min Kaffe terus naik bau kopi yang best. Memang membangkit dan menyegarkan mata.
5. KOPI KURUS. Secawan pagi mampu mengelakkan rasa lapar sehingga waktu makan tengahari. Sesuai untuk yang tengah berdiet dan nak kuruskan badan.


Harga MIN KAFFE
RM33 (Semenanjung)
RM35 (Sabah/Sarawak)

Dapatkan harga borong dengan belian 12 kotak dan keatas. Ada promosi khas untuk belian secara borong.

Untuk blog reader Liyana Tahar ada special price for you all ok.

ORDER MIN KAFFE
WASAP 0106272397



CARA PENYEDIAANNYA

Bancuh 1 paket Min Kaffe dengan 150ml air panas.

Boleh dihidangkan dengan AIS. Sedap tau Min Kaffe Ais. Yana dah cuba. Segar tekak.






BELI MIN KAFFE 12 KOTAK BOLEH DAPATKAN DENGAN HARGA BORONG. WASAP 0106273397 UNTUK SEBARANG PERTANYAAN.


SET KEMPIS PERUT

MIN KAFFE DAN GARLIC

Pernah dengar Set Perut Kempis? Yer, sebenarnya Min Kaffe + Garlic tablet ni memang dah famous dengan nama Set Kempis Perut. Kalau kat IG, boleh search hashtag #SetPerutKempis. Meriah u ols. Viral sangat.
So apa yang special sangat Set Perut Kempis Meletop ni? Kombinasi Kopi Tanpa Gula diperkaya dengan Garam Buluh Korea dengan Kebaikan Bawang Putih yang memang power buang angin dan lancarkan pengaliran darah. Ramai dah yang cuba amalkan dan dapat hasil yang terbaik!
Hasilnya… Dah macam-macam Testimoni keluar lepas customer guna Set Perut Kempis Min Kaffe dan Garlic ni. Nak cerita satu-satu panjang, jadi u ols baca jer lah printscreen kat bawah ni.










TESTIMONI MIN KAFFE
























BELI MIN KAFFE 12 KOTAK BOLEH DAPATKAN DENGAN HARGA BORONG. WASAP 0106273397 UNTUK SEBARANG PERTANYAAN.


Entry Terbaru

Legging 360 Therapants

Selamat petang semua. Yana nak share satu produk baru keluaran syarikat Sahajidah Hai-O Marketing iaitu  Therapant Legging dari Premium B...