22 November 2017

Mitos pasal korset Premium Beautiful






Pernah tak buat keputusan tanpa ambil kira pengalaman sendiri?

Alaaa orang putih cakap "dont judge a book by its cover" tuh... lebih kurang la meaningnya. Akak ni tak pandai sangat english-english ni.. tapi suka la tengok Oh My English tu๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„

Nak cite sikit je bab salah paham orang pasal korset yang akak duk pakai nih. Dulu akak pernah la pakai bra n panties biasa masa tu tak kenal lagi PB tu apa.. apa gunanya..apa kelebihannya.. Tapi...sekali dah kena terus melekat 4 tahun kat badan๐Ÿ˜… Saka betul๐Ÿ™Š

Selalu orang tanya akak "pakai korset tak susah ke nak kencing?" Soalan biasa tu.. akak ni memang cakap "tak susah la" sebab sebelum pakai korset pun setiap kali pegi tandas tu memang akak akan buka je panties tu sangkut kat hanger pintu. Memang akak ni jenis tak suke londeh separuh betis tak reti noks๐Ÿ˜ pikir bersih pun satu hal buatnya menitis kat seluar tak sedar pastu bawak pegi solat dah berdosa tanpa sedar. Senang cite mudah je pakai PB ni macam pakai seluar dalam biasa.

Dah pakai 4 tahun ni tak terpikir pun nak kurus pasalnya memula pakai dulu nak kuatkan rahim sebab nak pregnant. Alhamdulillah Allah makbulkan doa hasil akak ikhtiar jugak la.

Lepas tu tanya "PB ni ade saiz tak? Itulah masalah pakai korset ni takde saiz" Pakai PB ni tak sama macam beli kat kedai or mall biasa tu main saiz s-xxl tuh. Dulu masa akak nak pakai PB ni siap ada part kene ukur. Ade agent bertauliah yang kirakan saiz supaya time akak pakai tu selesa jer. Kalau tak mau tak setia 4 tahun dengan PB ๐Ÿ˜. Haaa hasil servis yang betul lah ni. PB ni semi-customed saiz ikut ukuran badan pemakai. Akak punya saiz dulu 95e 82 90 haaa kan tak main standard saiz biasa tu. Sekarang ni dah bertukar saiz da makin kecik tanpa hard core excercise pun 80d 76 82. Mudah benor lah nak kurus dengan PB.

"Saya dengar orang cakap PB ni mahal" hehehe jap bagi akak tarik nafas kejap... Sebenarnya takde lah mahal nak dibandingkan dengan kos masalah kesihatan yang bakal ditanggung akan datang. Operate cyst/fibriod je dah berapa ribu.. belum bab kawen bertahun takde rezeki anak tension dengan mulut longkang sekeliling lagi banyak mana.. nak sedut lemak kasi badan kurus lagi dah riban terbang.. masalah senggugut bertahun duk tanggung tak selesai lupa nak ambil kira.. sikap rajin malas berbengkung masa berpantang ramai mana ada.. uiissshh nak dibandingkan dengan akak pernah rasa memang jimat giler PB nih. Nikmat sihat tu Allah beri best sangat.

Banyak sebenarnya lebihnya PB yang orang duk cakap tipu tu. Masing-masing tak pakai berani la cakap macam-macam cuba try pakai sekali mesti cakap lain. Tapi kene pakai dengan yang bertauliah la macam akak.. ehhh terpromote diri pulak.๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜œ

Ok lah next akak story bab keping-keping PB pulak. Nak bagi semua agak lah panjang mana post ni. Ni pun dah melampau panjang kan๐Ÿ˜…

Lot of Loves,
Liyana
Akak Story Mory PB


Entry Terbaru

Kedai Kek Hipstur (Cantek Sekali) Di Kuala Terengganu

Ada yang mencari tempat makan cozy dan hipstur area Kuala Terengganu? Kek lover? Western bites seekers? Nak makan kek dan bite dalam ...