22 March 2018

Maharani Dah Naik Harga Bermula 1 April 2018


Assalamualaikum.. selamat pagi blog readers kesayangan yana ;)



Yana nak share satu berita dengan semua ni.. awal bulan baru ni yana dapat notis dari company pasal kenaikan harga produk kegemaran semua. Sedih jugak la bile tengok dan baca sendiri notis tu tapi apakan daya itu keputusan syarikat dan kos bahan mentah yang makin hari makin naik.

Dulu pernah ade orang tanya “Maharani akan naik harga tak?”
Yana cakap “tak confirm” sebab semuanya tertakluk pada syarikat.

Kali ni memang tak boleh cakap tak tau da sebab dah keluar memo pasal kenaikan harga. Bayangkan sekotak naik RM22. Banyak juga tu kan... tapi bertepatan dengan harga bahan herba yang ada didalamnya.

Mana yang memang amalkan setiap bulan wajib da restok awal-awal sementara harga lama lagi. HARGA BULAN NI MASIH LAGI RM98/box. Mulai 1 April 2018 harga Maharani bakal naik sehingga RM120/box. Beza kenaikan tu dalam RM22 wahhh banyak naik tu kan....

Yang nak order or repeat order boleh contact yana www.wasap.my/60106273397 untuk secure harga lama dan jimatkan duit RM22 sekotak tu.



p/s: Yana securekan harga RM98 sehingga 6/4/2018 jer tau... lepas ni memang tak dapat tolong da harga murah dik...cepat-cepat wasap ok:)

www.liyanatahar.com

#HerbaMaharani
#RestokBulanNi

02 March 2018

Kelebihan dan kandungan Body Scrub Marine Essence





Kelebihan Marine Essence Nourishing Body Scrub adalah:

  • Soap Free. Formula yang tidak mengeringkan kulit.
  • Paraben Free. Tidak menyebabkan kegatalan pada kulit dan tidak merengsakan kulit.
  • Anti Bacterial. Membunuh bakteria dan mengurangkan kegatalan pada kulit.
  • No Artificial Fragrance. Tidak mempunyai bau yang boleh mengganggu tumpuan sehingga menimbulkan ketidakselesaan. Tidak akan merengsakan kulit. Sesetengah orang memang agak sensitif dengan bau wangian tiruan dan menyebabkan kegatalan pada kulit.
  • SLES Free. Tidak merengsakan kulit dan tidak menjadikan kulit kering.
  • Mineral Oil Free. Bebas daripada bahan mengandungi asas petroleum yang boleh menyebabkan toksin, pori-pori tersumbat dan menghalang kulit mendapat nutrisi produk.
  • 100% Natural Exfoliator. Hanya melibatkan pengelupasan secara semulajadi untuk membuang sel-sel kulit mati.
Kandungan Marine Essence Nourishing Body Scrub:
Garam Buluh
  • Sumber kaya dengan mineral untuk kulit.
  • Antioxidants.
  • Menyihatkan kulit.
  • Melindungi kulit.
  • Meremajakan kulit.
Pheno-SFE TM (Ekstrak Teh Pu-erh)
  • Menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit.
  • Anti penuaan.
  • Powerful antioxidants.
  • Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda untuk masa yang lebih lama.
Almond Kernel Powder
  • Pengelupas semulajadi yang mesra alam.
  • Antioxidants.
  • Menanggalkan kekotoran dan sel kulit mati secara lembut.
  • Menghasilkan kulit baru yang lebih sihat.
  • Menghapuskan toksin dan radikal bebas yang merbahaya pada kulit.
  • Mengandungi Vitamin E yang berkhasiat untuk kulit.
  • Menjadikan kulit licin dan berseri.
  • Mengurangkan kesan garis halus dan kedutan pada kulit.
  • Mengurangkan masalah jerawat pada kulit.
  • Boleh digunakan pada kulit wajah, untuk mengurangkan masalah blackheads and whiteheads.
Walnut Shell Powder
  • Pengelupas semulajadi yang mesra alam.
  • Antioxidants.
  • Menanggalkan kekotoran dan sel kulit mati secara lembut.
  • Menghasilkan kulit baru yang lebih sihat.
  • Mengandungi Vitamin B dan Vitamin E untuk melambatkan proses penuaan pada kulit.
  • Melembapkan kulit.
  • Menjadikan kulit licin dan berseri.
Shea Butter
  • Pelembap semulajadi.
  • Memulihkan kulit yang mengelupas.
  • Melembapkan kulit yang kering.
  • Boleh digunakan pada tumit kaki yang merekah. Tumit kaki akan menjadi lembut dan lebih lembap.
  • Mengurangkan keradangan pada kulit.
  • Mengandungi VItamin A dan Vitamin E yang berkhasiat kepada kulit.
  • Menghapuskan radikal bebas yang merbahaya pada kulit.
  • Menjadikan kulit lebih anjal.
  • Memudarkan parut stretch marks.
Jojoba Oil
  • Pelembap semulajadi.
  • Memulihkan kulit yang mengelupas.
  • Melembapkan kulit yang kering.
  • Boleh digunakan pada tumit kaki yang merekah. Tumit kaki akan menjadi lembut dan lebih lembap.
  • Mengurangkan masalah jerawat.
  • Menjadikan kulit lembut dan lembap.
  • Tidak menyebabkan keradangan pada kulit.
  • Kaya dengan Vitamin E untuk menghapuskan radikal bebas yang merbahaya pada kulit.
  • Mengurangkan kesan garis halus dan kedutan pada kulit.
Honey Extract
  • Membekalkan kelembapan dan khasiat terbaik untuk kulit.
  • Sesuai untuk kulit berminyak.
  • Melindungi kulit daripada bahaya sinaran matahari yang boleh menyebabkan kepada kedutan pramatang.
  • Mengurangkan masalah jerawat.
  • Menanggalkan kekotoran dan sel kulit mati secara lembut.
  • Tidak menyebabkan keradangan pada kulit.
Vitamin E
  • Membekalkan kelembapan dan khasiat terbaik untuk kulit.
  • Menyembuhkan kulit yang bermasalah dan rosak dengan berkesan.
  • Melembapkan kulit kering. Kulit lebih berseri (glowing).
  • Merawat dan mencerahkan kulit terbakar (sunburn).
  • Memudarkan dan mencerahkan kesan bintik-bintik hitam pada kulit.
  • Memudarkan parut stretch marks.
  • Boleh digunakan pada tumit kaki yang merekah. Dan juga pada area kutikel kuku yang kering. Tumit kaki dan area kutikel kuku akan menjadi lembut dan lebih lembap.
  • Membersihkan segala kekotoran pada kulit.
  • Mengurangkan kesan garis halus dan kedutan pada kulit. Melambatkan proses penuaan.
Licorice Extract
  • Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.
  • Pencerah kulit semulajadi.
  • Mencerahkan pigmentasi kulit.
  • Menjadikan kulit lebih berseri.
Mulberry Extract
  • Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.
  • Pencerah kulit semulajadi.
  • Mencerahkan pigmentasi kulit.
  • Menjadikan tona kulit lebih sekata.
  • Menjadikan kulit lebih lembut dan berseri.
  • Melindungi kulit daripada sinaran UV yang merbahaya.
  • Mengurangkan kesan garis halus dan kedutan pada kulit. Melambatkan proses penuaan.
  • Mengandungi Vitamin A dan Vitamin E untuk merawat kulit kering dan kulit sensitif.
Lavender Oil
  • Wangian minyak pati yang membangkitkan semangat.
  • Melembap dan menyegarkan kulit.
  • Haruman yang menawan.
  • Mengurangkan masalah jerawat.
  • Mengurangkan kegatalan pada kulit, terutama pada kulit sensitif.
  • Menyingkirkan toksin daripada kulit. Seperti toksin daripada pencemaran udara.
Eucalyptus Oil
  • Wangian minyak pati yang membangkitkan semangat.
  • Melembap dan menyegarkan kulit.
  • Haruman yang menawan.
  • Mengurangkan keradangan pada kulit.
  • Merawat masalah ruam pada kulit.
Frankincense Oil
  • Wangian minyak pati yang membangkitkan semangat.
  • Melembap dan menyegarkan kulit.
  • Haruman yang menawan.
  • Memperkuatkan kulit.
  • Menjadikan tona kulit lebih sekata.
  • Mengurangkan masalah jerawat.
  • Melembapkan kulit yang kering dan mengelupas.
  • Memudarkan parut stretch marks.

Entry Terbaru

ShakeMe Cocoa @ Air Cokelat Kurus

SHAKEME COCOA PERISA BARU? Geng Hipstur panggil Air Cekelat Kurus. Hampir setahun da rupanya ShakeMe Cocoa ni dalam pasaran Malays...