02 April 2018

Testimoni Scrub Marine Essence (Terbaru)

Assalamualaikum semua...


Marine Essence Nourishing Body Scrub adalah skrub mandian dalam penjagaan diri Marine Essence. Scrub mandian ini sangat sesuai digunakan 1-2 kali seminggu untuk menjadikan kulit lebih cerah, tona kulit lebih sekata dan menanggalkan sel-sel kulit mati.
Marine Essence Nourishing Body Scrub ini juga adalah salah satu tips untuk wanita-wanita (even lelaki pun boleh) yang selalu sibuk dengan kerja seharian dan tiada masa untuk memanjakan diri di spa. Trust me, bila you all guna scrub mandian ini, you all akan merasakan diri you all sedang berada di spa. Kulit you all akan dimanjai dengan bahan-bahan yang berkhasiat. You all akan keluar dari bilik mandi, dengan berasa sangat segar dan puas…:)


The best thing about Marine Essence Nourishing Body Scrub adalah kerana ia tidak mengandungi chemical yang boleh merbahayakan kepada kulit. Hanya bahan-bahan semulajadi yang digunakan pada scrub mandian ini.

 Kelebihan penggunaan Marine Essence Nourishing Body Scrub:
  • Sesuai untuk digunakan pada kulit sensitif.
  • Mengurangkan masalah jeragat pada kulit.
  • Mengurangkan masalah jerawat pada kulit.
  • Menjadikan tona kulit lebih sekata dengan penggunaan yang consistent.
  • Memudarkan parut pada badan seperti parut demam campak (chicken pox), kudis, parut jerawat, stretch marks dan lain-lain.
  • Mencerahkan bahagian celah badan yang telah gelap. Seperti celah ketiak, celah peha dan celah leher.
  • Mengurangkan masalah selulit pada peha.
  • Melembapkan kulit kering.
  • Mengurangkan masalah kulit berminyak.
  • Mencerahkan dan merawat kulit terbakar (sunburn).
  • Menghilangkan masalah tumit kaki merekah. Tumit kaki akan menjadi lembih lembut dan tidak kering.
  • Mengurangkan kesan kedutan dan garis halus pada kulit. Kulit lebih remaja untuk jangka masa yang lama.
  • Boleh digunakan pada kulit wajah untuk mengurangkan masalah blackheads dan whiteheads.
  • Menanggalkan sel kulit mati yang boleh menyebabkan kulit nampak kusam.
Kelebihan Marine Essence Nourishing Body Scrub adalah:
  • Soap Free. Formula yang tidak mengeringkan kulit.
  • Paraben Free. Tidak menyebabkan kegatalan pada kulit dan tidak merengsakan kulit.
  • Anti Bacterial. Membunuh bakteria dan mengurangkan kegatalan pada kulit.
  • No Artificial Fragrance. Tidak mempunyai bau yang boleh mengganggu tumpuan sehingga menimbulkan ketidakselesaan. Tidak akan merengsakan kulit. Sesetengah orang memang agak sensitif dengan bau wangian tiruan dan menyebabkan kegatalan pada kulit.
  • SLES Free. Tidak merengsakan kulit dan tidak menjadikan kulit kering.
  • Mineral Oil Free. Bebas daripada bahan mengandungi asas petroleum yang boleh menyebabkan toksin, pori-pori tersumbat dan menghalang kulit mendapat nutrisi produk.
  • 100% Natural Exfoliator. Hanya melibatkan pengelupasan secara semulajadi untuk membuang sel-sel kulit mati.
Kandungan Marine Essence Nourishing Body Scrub:
Garam Buluh
  • Sumber kaya dengan mineral untuk kulit.
  • Antioxidants.
  • Menyihatkan kulit.
  • Melindungi kulit.
  • Meremajakan kulit.
Pheno-SFE TM (Ekstrak Teh Pu-erh)
  • Menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit.
  • Anti penuaan.
  • Powerful antioxidants.
  • Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda untuk masa yang lebih lama.
Almond Kernel Powder
  • Pengelupas semulajadi yang mesra alam.
  • Antioxidants.
  • Menanggalkan kekotoran dan sel kulit mati secara lembut.
  • Menghasilkan kulit baru yang lebih sihat.
  • Menghapuskan toksin dan radikal bebas yang merbahaya pada kulit.
  • Mengandungi Vitamin E yang berkhasiat untuk kulit.
  • Menjadikan kulit licin dan berseri.
  • Mengurangkan kesan garis halus dan kedutan pada kulit.
  • Mengurangkan masalah jerawat pada kulit.
  • Boleh digunakan pada kulit wajah, untuk mengurangkan masalah blackheads and whiteheads.
Walnut Shell Powder
  • Pengelupas semulajadi yang mesra alam.
  • Antioxidants.
  • Menanggalkan kekotoran dan sel kulit mati secara lembut.
  • Menghasilkan kulit baru yang lebih sihat.
  • Mengandungi Vitamin B dan Vitamin E untuk melambatkan proses penuaan pada kulit.
  • Melembapkan kulit.
  • Menjadikan kulit licin dan berseri.
Shea Butter
  • Pelembap semulajadi.
  • Memulihkan kulit yang mengelupas.
  • Melembapkan kulit yang kering.
  • Boleh digunakan pada tumit kaki yang merekah. Tumit kaki akan menjadi lembut dan lebih lembap.
  • Mengurangkan keradangan pada kulit.
  • Mengandungi VItamin A dan Vitamin E yang berkhasiat kepada kulit.
  • Menghapuskan radikal bebas yang merbahaya pada kulit.
  • Menjadikan kulit lebih anjal.
  • Memudarkan parut stretch marks.
Jojoba Oil
  • Pelembap semulajadi.
  • Memulihkan kulit yang mengelupas.
  • Melembapkan kulit yang kering.
  • Boleh digunakan pada tumit kaki yang merekah. Tumit kaki akan menjadi lembut dan lebih lembap.
  • Mengurangkan masalah jerawat.
  • Menjadikan kulit lembut dan lembap.
  • Tidak menyebabkan keradangan pada kulit.
  • Kaya dengan Vitamin E untuk menghapuskan radikal bebas yang merbahaya pada kulit.
  • Mengurangkan kesan garis halus dan kedutan pada kulit.
Honey Extract
  • Membekalkan kelembapan dan khasiat terbaik untuk kulit.
  • Sesuai untuk kulit berminyak.
  • Melindungi kulit daripada bahaya sinaran matahari yang boleh menyebabkan kepada kedutan pramatang.
  • Mengurangkan masalah jerawat.
  • Menanggalkan kekotoran dan sel kulit mati secara lembut.
  • Tidak menyebabkan keradangan pada kulit.
Vitamin E
  • Membekalkan kelembapan dan khasiat terbaik untuk kulit.
  • Menyembuhkan kulit yang bermasalah dan rosak dengan berkesan.
  • Melembapkan kulit kering. Kulit lebih berseri (glowing).
  • Merawat dan mencerahkan kulit terbakar (sunburn).
  • Memudarkan dan mencerahkan kesan bintik-bintik hitam pada kulit.
  • Memudarkan parut stretch marks.
  • Boleh digunakan pada tumit kaki yang merekah. Dan juga pada area kutikel kuku yang kering. Tumit kaki dan area kutikel kuku akan menjadi lembut dan lebih lembap.
  • Membersihkan segala kekotoran pada kulit.
  • Mengurangkan kesan garis halus dan kedutan pada kulit. Melambatkan proses penuaan.
Licorice Extract
  • Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.
  • Pencerah kulit semulajadi.
  • Mencerahkan pigmentasi kulit.
  • Menjadikan kulit lebih berseri.
Mulberry Extract
  • Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.
  • Pencerah kulit semulajadi.
  • Mencerahkan pigmentasi kulit.
  • Menjadikan tona kulit lebih sekata.
  • Menjadikan kulit lebih lembut dan berseri.
  • Melindungi kulit daripada sinaran UV yang merbahaya.
  • Mengurangkan kesan garis halus dan kedutan pada kulit. Melambatkan proses penuaan.
  • Mengandungi Vitamin A dan Vitamin E untuk merawat kulit kering dan kulit sensitif.
Lavender Oil
  • Wangian minyak pati yang membangkitkan semangat.
  • Melembap dan menyegarkan kulit.
  • Haruman yang menawan.
  • Mengurangkan masalah jerawat.
  • Mengurangkan kegatalan pada kulit, terutama pada kulit sensitif.
  • Menyingkirkan toksin daripada kulit. Seperti toksin daripada pencemaran udara.
Eucalyptus Oil
  • Wangian minyak pati yang membangkitkan semangat.
  • Melembap dan menyegarkan kulit.
  • Haruman yang menawan.
  • Mengurangkan keradangan pada kulit.
  • Merawat masalah ruam pada kulit.
Frankincense Oil
  • Wangian minyak pati yang membangkitkan semangat.
  • Melembap dan menyegarkan kulit.
  • Haruman yang menawan.
  • Memperkuatkan kulit.
  • Menjadikan tona kulit lebih sekata.
  • Mengurangkan masalah jerawat.
  • Melembapkan kulit yang kering dan mengelupas.
  • Memudarkan parut stretch marks.
Cara penggunaan Marine Essence Nourishing Body Scrub:
Kandungan / isi dalam Marine Essence Nourishing Body Scrub berwarna coklat dan biji scrub berwarna coklat kehitaman.
Penggunaan Marine Essence Nourishing Body Scrub disarankan:
  • 2 kali dalam seminggu bagi yang mengalami masalah kulit berminyak.
  • 1 kali dalam masa 2 minggu untuk yang mengalami masalah kulit sensitif dan kulit kering. Pastikan kulit tidak terlampau kering dan tidak mengalami masalah ruam pada kulit ketika hendak menggunakan scrub. Disarankan, ketika kulit sedang dalam keadaan baik, teruskan dengan mandian menggunakan scrub.
  • 1 kali dalam seminggu bagi kulit jenis kombinasi.
Marine Essence Nourishing Body Scrub sesuai digunakan pada waktu pagi atau malam. Untuk kesan yang lebih efektif, dan untuk merasakan ala-ala macam sedang dalam spa, you all boleh menggunakan scrub ketika mandi pada waktu malam. You all akan lebih relax dan lebih mudah untuk tidur. Kerana scub mandian ini mengandungi haruman pati yang boleh merehatkan badan dan untuk membuatkan badan you all bersedia untuk tidur.
Cara penggunaan Marine Essence Nourishing Body Scrub untuk badan:
  1. Mandi dan bersihkan badan dengan sabun terlebih dahulu. Sangat disarankan menggunakan Marine Essence Beauty Bar / Marine Essence Nourishing Body Wash untuk kesan maksimum.
  2. Pastikan seluruh badan dibasahi dengan air. Termasuk bahagian celah pelipat seperti ketiak, celah peha, leher dan lain-lain. Sangat disarankan untuk menggunakan air hangat / suam untuk membuka pori-pori kulit.
  3. Lapkan sedikit air yang ada pada badan menggunakan tuala bersih, bukan sehingga kering. Biarkan badan masih dalam keadaan lembap.
  4. Ambil sedikit Marine Essence Nourishing Body Scrub menggunakan hujung jari dan letakkan pada tapak tangan.
  5. Percikkan sedikit air pada scrub tersebut. Kemudian, mulakan scrub dengan urutan memutar (bulatan) pada bahagian celah pelipat iaitu ketiak, celah peha, leher dan lain-lain. Utamakan bahagian yang mengalami kehitaman.
  6. Setelah itu, urutkan scrub pada bahagian badan yang lain dengan urutan memutar.
  7. Elakkan urutkan scrub pada bahagian kulit yang terdapat luka atau kulit yang sedang sensitif. Seperti pada kulit yang sedang mengalami masalah ruam. Setelah ruam hilang, bolehlah mengamalkan urutan scrub pada bahagian kulit tersebut.
  8. Biarkan scrub mengering terlebih dahulu pada badan selama 1 minit.
  9. Bilaskan scrub pada seluruh badan dengan air hangat / suam.
  10. Setelah itu, mandi dengan air biasa / air sejuk dan sedikit sabun untuk mencuci kulit sepenuhnya. Air sejuk digunakan untuk bertujuan menutup semula pori yang sudah terbuka.
  11. Lap badan sehingga betul-betul kering.
Cara penggunaan Marine Essence Nourishing Body Scrub untuk wajah:
  1. Basuh muka dengan air bersih untuk membuka pori wajah selebarnya. Disarankan menggunakan air suam / hangat. Jika ada makeup, pastikan tanggalkan makeup terlebih dahulu sehingga bersih.
  2. Pastikan seluruh wajah mengena air termasuk bahagian dahi hingga kawasan anak rambut.
  3. Tidak perlu lap sehingga kering. Biarkan air basuhan muka tersebut.
  4. Ambil sedikit Marine Essence Nourishing Body Scrub menggunakan hujung jari dan letakkan di tapak tangan.
  5. Percikkan sahaja air pada scrub tersebut untuk membuatnya sedikit cair.
  6. Lakukan urutan lembut 3 jari (jari hantu, jari manis dan jari kelingking) pada wajah dengan urutan memutar (bulatan) mulai dari bahagian tulang pipi menuju ke dagu. Selesai pada dagu, mulakan pula dari dahi termasuk bahagian anak rambut hingga ke seluruh wajah.
  7. Pastikan setiap bahagian wajah diurut selama 1 minit.
  8. Biarkan scrub pada wajah selama 1 minit.
  9. Bilas wajah dengan air dingin supaya lebih mudah menyingkirkan scrub pada wajah.
  10. Sambil membilas pastikan membuat sedikit urutan lembut sambil menyingkirkan kesan scrub sepenuhnya.
  11. Setelah selesai, lapkan secara perlahan dengan menepuk lembut pada wajah menggunakan tuala bersih.
  12. Setelah itu, boleh pakai pelembap wajah.
credit to: Izyan Liyana


TESTIMONIAL PENGGUNA MARINE ESSENCE SCRUB


























Dah ramai yang mencuba Scrub ni..So, apa lagi you all? Hendak dapatkan kulit yang cantik, mulus and gebu? Mulakan scrub badan you all dengan Marine Essence Nourishing Body Scrub hari ini.


Untuk sebarang pertanyaan berkaitan Scrub Marine Essence Body Nourishing boleh contact Yana di wasap 6010-6273397 


Entry Terbaru

TRIAL PACK GLOWING RAYA

Julung-julung kalinya Yana buat  TRIAL PACK  untuk orang yang nak cuba dulu SCRUB ni... yer la kan ada yang risau kot tak serasi ...