25 April 2018

TRIAL PACK GLOWING RAYA




Julung-julung kalinya Yana buat TRIAL PACK untuk orang yang nak cuba dulu SCRUB ni... yer la kan ada yang risau kot tak serasi dengan kulit or just nak rasa je dulu macam mana.. 

Ni memang peluang la untuk semua boleh try pack pakai dekat muka dan seluruh badan.

Harga TRIAL PACK GLOWING RAYA NI 
RM 25 (Semenanjung)
RM 32 (Sabah/Sarawak)

*Harga termasuk postage


Marine Essence Nourishing Body Scrub adalah skrub mandian dalam penjagaan diri Marine Essence. Scrub mandian ini sangat sesuai digunakan 1-2 kali seminggu untuk menjadikan kulit lebih cerah, tona kulit lebih sekata dan menanggalkan sel-sel kulit mati.
Marine Essence Nourishing Body Scrub ini juga adalah salah satu tips untuk wanita-wanita (even lelaki pun boleh) yang selalu sibuk dengan kerja seharian dan tiada masa untuk memanjakan diri di spa. Trust me, bila you all guna scrub mandian ini, you all akan merasakan diri you all sedang berada di spa. Kulit you all akan dimanjai dengan bahan-bahan yang berkhasiat. You all akan keluar dari bilik mandi, dengan berasa sangat segar dan puas…:)


The best thing about Marine Essence Nourishing Body Scrub adalah kerana ia tidak mengandungi chemical yang boleh merbahayakan kepada kulit. Hanya bahan-bahan semulajadi yang digunakan pada scrub mandian ini.

 Kelebihan penggunaan Marine Essence Nourishing Body Scrub:
  • Sesuai untuk digunakan pada kulit sensitif.
  • Mengurangkan masalah jeragat pada kulit.
  • Mengurangkan masalah jerawat pada kulit.
  • Menjadikan tona kulit lebih sekata dengan penggunaan yang consistent.
  • Memudarkan parut pada badan seperti parut demam campak (chicken pox), kudis, parut jerawat, stretch marks dan lain-lain.
  • Mencerahkan bahagian celah badan yang telah gelap. Seperti celah ketiak, celah peha dan celah leher.
  • Mengurangkan masalah selulit pada peha.
  • Melembapkan kulit kering.
  • Mengurangkan masalah kulit berminyak.
  • Mencerahkan dan merawat kulit terbakar (sunburn).
  • Menghilangkan masalah tumit kaki merekah. Tumit kaki akan menjadi lembih lembut dan tidak kering.
  • Mengurangkan kesan kedutan dan garis halus pada kulit. Kulit lebih remaja untuk jangka masa yang lama.
  • Boleh digunakan pada kulit wajah untuk mengurangkan masalah blackheads dan whiteheads.
  • Menanggalkan sel kulit mati yang boleh menyebabkan kulit nampak kusam.
Kelebihan Marine Essence Nourishing Body Scrub adalah:
  • Soap Free. Formula yang tidak mengeringkan kulit.
  • Paraben Free. Tidak menyebabkan kegatalan pada kulit dan tidak merengsakan kulit.
  • Anti Bacterial. Membunuh bakteria dan mengurangkan kegatalan pada kulit.
  • No Artificial Fragrance. Tidak mempunyai bau yang boleh mengganggu tumpuan sehingga menimbulkan ketidakselesaan. Tidak akan merengsakan kulit. Sesetengah orang memang agak sensitif dengan bau wangian tiruan dan menyebabkan kegatalan pada kulit.
  • SLES Free. Tidak merengsakan kulit dan tidak menjadikan kulit kering.
  • Mineral Oil Free. Bebas daripada bahan mengandungi asas petroleum yang boleh menyebabkan toksin, pori-pori tersumbat dan menghalang kulit mendapat nutrisi produk.
  • 100% Natural Exfoliator. Hanya melibatkan pengelupasan secara semulajadi untuk membuang sel-sel kulit mati.
Kandungan Marine Essence Nourishing Body Scrub:
Garam Buluh
  • Sumber kaya dengan mineral untuk kulit.
  • Antioxidants.
  • Menyihatkan kulit.
  • Melindungi kulit.
  • Meremajakan kulit.
Pheno-SFE TM (Ekstrak Teh Pu-erh)
  • Menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit.
  • Anti penuaan.
  • Powerful antioxidants.
  • Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda untuk masa yang lebih lama.
Almond Kernel Powder
  • Pengelupas semulajadi yang mesra alam.
  • Antioxidants.
  • Menanggalkan kekotoran dan sel kulit mati secara lembut.
  • Menghasilkan kulit baru yang lebih sihat.
  • Menghapuskan toksin dan radikal bebas yang merbahaya pada kulit.
  • Mengandungi Vitamin E yang berkhasiat untuk kulit.
  • Menjadikan kulit licin dan berseri.
  • Mengurangkan kesan garis halus dan kedutan pada kulit.
  • Mengurangkan masalah jerawat pada kulit.
  • Boleh digunakan pada kulit wajah, untuk mengurangkan masalah blackheads and whiteheads.
Walnut Shell Powder
  • Pengelupas semulajadi yang mesra alam.
  • Antioxidants.
  • Menanggalkan kekotoran dan sel kulit mati secara lembut.
  • Menghasilkan kulit baru yang lebih sihat.
  • Mengandungi Vitamin B dan Vitamin E untuk melambatkan proses penuaan pada kulit.
  • Melembapkan kulit.
  • Menjadikan kulit licin dan berseri.
Shea Butter
  • Pelembap semulajadi.
  • Memulihkan kulit yang mengelupas.
  • Melembapkan kulit yang kering.
  • Boleh digunakan pada tumit kaki yang merekah. Tumit kaki akan menjadi lembut dan lebih lembap.
  • Mengurangkan keradangan pada kulit.
  • Mengandungi VItamin A dan Vitamin E yang berkhasiat kepada kulit.
  • Menghapuskan radikal bebas yang merbahaya pada kulit.
  • Menjadikan kulit lebih anjal.
  • Memudarkan parut stretch marks.
Jojoba Oil
  • Pelembap semulajadi.
  • Memulihkan kulit yang mengelupas.
  • Melembapkan kulit yang kering.
  • Boleh digunakan pada tumit kaki yang merekah. Tumit kaki akan menjadi lembut dan lebih lembap.
  • Mengurangkan masalah jerawat.
  • Menjadikan kulit lembut dan lembap.
  • Tidak menyebabkan keradangan pada kulit.
  • Kaya dengan Vitamin E untuk menghapuskan radikal bebas yang merbahaya pada kulit.
  • Mengurangkan kesan garis halus dan kedutan pada kulit.
Honey Extract
  • Membekalkan kelembapan dan khasiat terbaik untuk kulit.
  • Sesuai untuk kulit berminyak.
  • Melindungi kulit daripada bahaya sinaran matahari yang boleh menyebabkan kepada kedutan pramatang.
  • Mengurangkan masalah jerawat.
  • Menanggalkan kekotoran dan sel kulit mati secara lembut.
  • Tidak menyebabkan keradangan pada kulit.
Vitamin E
  • Membekalkan kelembapan dan khasiat terbaik untuk kulit.
  • Menyembuhkan kulit yang bermasalah dan rosak dengan berkesan.
  • Melembapkan kulit kering. Kulit lebih berseri (glowing).
  • Merawat dan mencerahkan kulit terbakar (sunburn).
  • Memudarkan dan mencerahkan kesan bintik-bintik hitam pada kulit.
  • Memudarkan parut stretch marks.
  • Boleh digunakan pada tumit kaki yang merekah. Dan juga pada area kutikel kuku yang kering. Tumit kaki dan area kutikel kuku akan menjadi lembut dan lebih lembap.
  • Membersihkan segala kekotoran pada kulit.
  • Mengurangkan kesan garis halus dan kedutan pada kulit. Melambatkan proses penuaan.
Licorice Extract
  • Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.
  • Pencerah kulit semulajadi.
  • Mencerahkan pigmentasi kulit.
  • Menjadikan kulit lebih berseri.
Mulberry Extract
  • Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.
  • Pencerah kulit semulajadi.
  • Mencerahkan pigmentasi kulit.
  • Menjadikan tona kulit lebih sekata.
  • Menjadikan kulit lebih lembut dan berseri.
  • Melindungi kulit daripada sinaran UV yang merbahaya.
  • Mengurangkan kesan garis halus dan kedutan pada kulit. Melambatkan proses penuaan.
  • Mengandungi Vitamin A dan Vitamin E untuk merawat kulit kering dan kulit sensitif.
Lavender Oil
  • Wangian minyak pati yang membangkitkan semangat.
  • Melembap dan menyegarkan kulit.
  • Haruman yang menawan.
  • Mengurangkan masalah jerawat.
  • Mengurangkan kegatalan pada kulit, terutama pada kulit sensitif.
  • Menyingkirkan toksin daripada kulit. Seperti toksin daripada pencemaran udara.
Eucalyptus Oil
  • Wangian minyak pati yang membangkitkan semangat.
  • Melembap dan menyegarkan kulit.
  • Haruman yang menawan.
  • Mengurangkan keradangan pada kulit.
  • Merawat masalah ruam pada kulit.
Frankincense Oil
  • Wangian minyak pati yang membangkitkan semangat.
  • Melembap dan menyegarkan kulit.
  • Haruman yang menawan.
  • Memperkuatkan kulit.
  • Menjadikan tona kulit lebih sekata.
  • Mengurangkan masalah jerawat.
  • Melembapkan kulit yang kering dan mengelupas.
  • Memudarkan parut stretch marks.



APA ITU MARINE ESSENCE BEAUTY BAR


Sabun Marine Essence atau nama glamor sabun cerah ketiak, ada jugak yang panggil sabun hijau.
Walaupun macam-macam nama diberikan namun fungsinya tetap sama. Ramai yang ingat sabun ni hanya untuk ketiak semata-mata ye la nama pun sabun cerah ketiak kan.
Actually sabun ni glamor dengan nama tu cause majoriti yang pakai paling nampak kesan adalah di bahagian ketiak. Tu jadi glamor as sabun ketiak. Sebenarnya sabun ni banyak sangat khasiat dan kebaikan yang lain.
Selain daripada dalam bentuk bar, ia juga ada dalam bentuk cecair dan fungsinya juga sama.




KEBAIKAN SABUN MARINE ESSENCE

# Mengurangkan stretchmarks selepas bersalin
# Menghilangkan kesan hitam dileher, ketiak, perut & seluruh badan
# Menghapuskan kulit kering & kusam
# Mengatasi masalah kulit muka yang berminyak
# Mengatasi masalah eczema....baby pun selamat guna
# Mengatasi masalah kulit kaki pecah
# Mengatasi masalah selulit
# Mengatasi masalah jerawat di badan
# Mengatasi masalah bau badan
# Mengatasi rasa gatal bagi baby dan kanak-kanak yang terkena chicken pop / campak
# Menghapuskan parut jerawat/jeragat dimuka, melicinkan kulit muka
# Menghapuskan selulit & ketuat


Untuk Harga Istimewa KHAS untuk blog reader Yana, boleh Whatsapp / SMS / Telegram “GlowingRaya”kepada
010-6273397

*Agent Scrub ME diperlukan diseluruh negara.

ORDER SCRUB MARINE ESSENCE SEKARANG!


Whatsapp / SMS / Telegram “GLOWINGRAYA” kepada 010-6273397

Loves,
Liyana

Entry Terbaru

Kedai Kek Hipstur (Cantek Sekali) Di Kuala Terengganu

Ada yang mencari tempat makan cozy dan hipstur area Kuala Terengganu? Kek lover? Western bites seekers? Nak makan kek dan bite dalam ...