27 August 2018

Kedai Kek Hipstur (Cantek Sekali) Di Kuala Terengganu

Ada yang mencari tempat makan cozy dan hipstur area Kuala Terengganu?

Kek lover? Western bites seekers?
Nak makan kek dan bite dalam suasana santai dengan anak-anak?
Keadaan sejuk beraircond walau tengah panas terik?

Yana dah jumpa satu kedai makan yang menyajikan kek dan western bite berlainan setiap hari.
Semalam masa yana pegi try untuk kali pertama deretan kek yang disajikan memang menyemarakkan hawa nafsu..

Today’s Menu (26/8/2018)

Victoria Sandwich Cake
Peanut butter cheesecake
Butterscotch Pecan Praline Cake
Kookies & Kreme Cake
Sirap Bandung Selasih Cake
Mango Cheesecake in a Jar
Creme Brûlée
Quesadilla
Mac & Cheese Bites
Mozato bites
Churros (with salted caramel / chocolate fudge dipping sauce)
Salted Egg Yolk Baked Pasta
Cookies
Croissants serves with butter

Yana dan adik pilih untuk try Mozato bites, Kookies & Kreme Cake dengan Chocolate Iced with Whipped Cream.










38 weeks of pregnancy.. 
Im still craving for cake and enjoy the meal :)

Bila Auni spoiled OOTD dede... 
nasiblah awak anak sedara kesayangan dede...hihihi


 Partner in crime (abah, dede and me)

 Cantek Sekali sediakan kad redeem untuk belian RM20 keatas dapat 1 stamp.. 
Kumpul 7 stamps dan boleh redeem 1 keping kek dan air.






Ruang untuk anak-anak bermain pun disediakan so memang family friendly sangat kedai kek ni..


Ralit sungguh anak-anak yana main kat sini sampai nak minum dan makan kene panggil. 
Yana dan adik boleh nikmati makanan tanpa gangguan..huhuhh




Satu lagi yang Yana suka bila bab nak order air staff die siap serve yang terbaik.. semalam yana nak order Caramel latte tapi memandangkan Yana tengah pregnant dan staff die sangat concern so die tak syorkan minum sebab tahap asid latte tu tinggi. 
So yana tukar pilih Chocolate Iced with Whipped Cream.

Bab services memang yana suka sebab yana sendiri buat bisnes dan sediakan servis after sales.. untuk memastikan pelanggan datang berulang kali service kene tip top supaya dapat menarik kembali pelanggan lepas kali pertama.

Sebelum balik sempat take away Mango Cheese Cake in a Jar. 
Adik cakap sedap je rasa masam manis keknya.

Nak tempah weeding cake pun boleh just check at FB Cantek Sekali. Yana share location and video sekali untuk memudahkan you all yang nak try sendiri..

Location
Cantek Sekali Studio Cafe
Lot 4806, 1st Floor
Jalan Tengku Ampuan Mariam
20200 Kuala Terengganu, Terengganu

+60132207222
+6096284654

Operation Hours
Saturday - Thursday
1pm - 6pm
(Friday Closed)

Yana sediakan video dari tangga naik tingkat 1 sampai ke pintu depan Kedai Kek Cantik Sekali.




Lots of Loves,
Liyana Tahar




Entry Terbaru

Beli BVSM dapat Beli Iron Philip Harga Murah

Assalamualaikum Yana nak share promo hebat dan gempak nih.. Dapatkan selimut dhuha dan beli Iron Philip dengan harga murah dan se...