Hazelnut Latte Rasainya dengan Dream Curve

Assalamualaikum..

Sebelum ni Yana cerita pasal skincare Mylea kan? 

Kali ni Yana nak cerita sikit pasal produk baru dari Mylea. Produk kesihatan untuk orang yang nak menjaga berat badan secara sihat dan ideal.

Pada 7.7.2021 Mylea buat pelancaran rasmi Dream Curve secara virtual bersama-sama Jemaah Mylea yang lain. Hari tu juga Mylea membenarkan leader2 yang berdekatan untuk pickup stok Dream Curve sesuai dengan berlangsungnya Contest Dream Curve.


Nama pun 𝗗𝗿𝗲𝗮𝗺 𝗖𝘂𝗿𝘃𝗲, In Shaa Allah ia mampu merealisasikan impian setiap orang untuk kembali kepada bentuk badan dan berat badan yang ideal.

𝗦𝗲𝘀𝘂𝗮𝗶 𝘂𝗻𝘁𝘂𝗸 𝘀𝗶𝗮𝗽𝗮 ni?

Golongan yang berusia 12 tahun ke atas.

Orang yang susah nak turunkan berat badan.

Selera makan yang tak terkawal.

𝗠𝗮𝗰𝗮𝗺 𝗺𝗮𝗻𝗮 𝗶𝗮 𝗯𝗲𝗸𝗲𝗿𝗷𝗮 𝘂𝗻𝘁𝘂𝗸 𝗯𝗮𝗱𝗮𝗻? Apa jadi?

Bila minum Dream Curve ni, awak tetap kena makan nasi. Tapi, jumlah portion dan kuantiti makanan tetap kena jaga.

Banyakkan minum air kosong untuk proses detox.

Buatkan kenyang lebih lama. Awak tak rasa nak makan mengarut. Awak tak rasa nak minum air manis.

Apa yang membuatkan awak rasa semua tu? Bahan apa yang ada dalam Dream Curve?


5 Bahan utama dalam Dream Curve yang membantu awak kawal nafsu makan. Dream Curve bantu awak sebagai pengganti makanan.

#1 Serbuk Kacang Hazel


Sesetengah masyarakat berpendapat Kacang Hazel berkhasiat untuk mengurangkan keradangan dan boleh mengurangkan paras kolestrol. Ia juga boleh melindungi tisu otak dan menambah baik memori.

9 khasiat Kacang Hazel untuk badan.

1. Mengandungi zat-zat penting.
Kacang ini mengandungi vitamin B1, B2, B3, B5 dan B6 yang mengandungi peranan penting dalam penghasilan tenaga, menyokong fungsi sistem saraf, dan terlibat dalam membaiki DNA.

2. Baik untuk penghadaman.
Kacang hazel mengandungi serat diet yang tinggi yang baik untuk sistem penghadaman.

3. Kaya dengan antioksidan.
Antioksidan ialah sebatian yang boleh mencegah atau meneutralkan radikal bebas daripada merosakkan sel² badan.

4. Boleh menurunkan paras kolestrol dalam darah.
Kolestrol yang tinggi boleh mengakibatkan sakit jantung atau strok.

5. Boleh mengurangkan keradangan.

6. Berpotensi meningkatkan kesuburan lelaki.

7. Berpotensi menambah baik ingatan.

8. Membantu menurunkan berat badan.
Orang yang makan kekacang boleh mengurangkan peningkatan berat dan mengurangkan risiko obesiti.

9. Boleh melawan jangkitan bakteria.
Ekstrak kacang hazel mempunyai aktiviti antibakteria yang tinggi terhadap bakteria yang lazimnya menyebabkan keracunan makanan.

#2 Ekstrak Teh Hijau


Ramai pendiet amalkan teh hijau sebab kandungan teh hijau membantu dalam proses diet. Malah sebahagian rakyat Jepun yang amalkan minum teh hijau dalam kehidupan seharian sekurang-kurangnya 5 cawan sehari menunjukkan jangka hayat umur lebih panjang.

11 khasiat amalkan teh hijau

1. Mempunyai bahan-bahan bioaktif yang terdapat pada daun teh hijau kekal walaupun ia berubah menjadi air minuman. Jadi, air yang awak minum mempunyai banyak nutrien penting yang wujud dalam daun teh yang asal.

2. Teh hijau merupakan antioksidan yang amat bagus. Ia diperolehi daripada kandungan polifenol di dalamnya.

3. Teh hijau mengandungi kafein yang kita tahu bertindak sebagai perangsang. Kafein memperbaiki beberapa fungsi otak seperti memperbaiki mood, jangka masa tindak balas dan memori.

4. Selain kafein, ia juga mengandungi asid amino L-theanine yang memangkah halangan darah ke otak. Theanine juga menyumbang kepada rasa tenang yang baik bagi mereka yang mengalami tekanan.

5. Ramai mengatakan yang meminum teh hijau memberikan tenaga yang stabil dan lebih produktif berbanding apabila mereka meminum kopi.

6.Kajian menunjukkan bahawa teh hijau membakar lemak serta meningkatkan kadar penggunaan tenaga.

7. Peningkatan kadar metabolisme selepas meminum teh hijau adalah bergantung kepada individu.

8. Perkembangan sel yang tidak terkawal adalah punca seseorang diserang penyakit kanser. Kerosakan oksidatif menyumbang kepada perkembangan kanser. Di sinilah teh hijau yang bertindak sebagai aktioksidan menjalankan fungsinya melindungi daripada risiko diserang kanser.

9. Alzhemeir dan Parkinson merupakan penyakit yang berpunca dari otak. Biasanya ia menyerang warga tua. Katekin di dalam teh hijau memberikan perlindungan ke atas neuron, sekaligus merendahkan risiko alzhemeir dan Parkinson.

10. Mereka yang minum teh hijau mempunyai risiko yang rendah untuk menghidap diabetes.

11. Teh hijau mengurangkan risiko menghidap penyakit-penyakit kardiovaskular seperti sakit jantung dan strok sebanyak 31%.

kredit to Bidadari.my


#3 Oat Fiber


Oat adalah antara bijirin yang paling sihat. Ia adalah bijirin bebas gluten dan kaya dengan vitamin, mineral, serat dan antioksidan yang penting. 
Oat kaya dengan nutrien yang mengandungi thiamine, magnesium, phosphorus, zinc, manganese, selenium, dan iron.

11 khasiat oat

1. Menjaga kesihatan jantung 
Untuk menjaga kesihatan jantung, anda hanya perlu memakan sekurang-kurangnya 70 gram oat setiap hari. Oat sudah bertahun lamanya terkenal kerana kebaikannya kepada kesihatan, terutama sekali kepada kesihatan jantung.

2. Menjaga kesihatan usus.
 Emping oat bukan sahaja berkesan menurunkan tahap kolesterol darah tetapi juga menjamin kesihatan usus dengan menyediakan sumber nutrien secara perlahan-lahan dan konsisten seperti mana yang diperlukan untuk membaharui sel-sel usus.

3. Menurunkan berat badan secara sihat.
Oat juga boleh memberikan perut berasa kenyang dalam masa yang lama.
Oat adalah salah satu makanan yang tinggi kandungan serat.

4. Mengawal gula dalam darah.

5. Menjaga kulit.

6. Mencegah penyakit jantung.
Oat merupakan bijirin gandum yang boleh membantu menurunkan risiko penyakit seperti darah tinggi dan diabetes tahap dua. 
Dalam kajian mendapati oat mengandungi sebatian kimia yang dipanggil lignan untuk mencegah penyakit jantung. Malah bijirin oat kaya dengan sumber zat besi, magnesium dan vitamin.

7. Menurunkan kolestrol.

8. Mencegah kanser.
Fungsi serat dalam makanan tidak hanya untuk melancarkan sistem pencernaan. Kombinasi antioksidan yang tinggi dan memiliki metabolisme yang lancar menjadi jawapan untuk mencegah penyakit kanser.

9. Pilihan pesakit diabetes
Oat menjadi pilihan untuk pesakit diabetes kerana kandungan serat yang sangat tinggi dan membantu meningkatkan kadar metabolisme dan menyeimbangkan gula dalam darah.

10. Kaya dengan antioksidan.
Oat mempunyai kandungan antioksidan yang tinggi dan menentang radikal bebas yang boleh membantu menyerlahkan kecantikan dan kesihatan kulit.

11. Meningkatkan sistem imun tubuh.
Oat sememangnya kaya dengan nutrisi terutama antioksida yang penting untuk menjaga sistem imun tubuh. Bukan itu sahaja malah dapat menyihatkan tubuh dan kesihatan kulit dengan mencegah daripada pelbagai jenis penyakit.

kredit Bidadari.my

#4 Epal Fiber




Buah epal mampu 'menjauhkan' doktor bila awak amalkannya. Epal hijau dan merah mempunyai nutrisi dan khasiat tersendiri yang mampu mencegah dan melawan panyakit.

9 Khasiat Buah Epal

1. Bernutrisi tinggi yang kaya dengan Vitamin A,C dan K.

Ia adalah sumber vitamin A yang membantu mengekalkan penglihatan yang baik. Selain itu, ia juga adalah sangat kaya dengan vitamin C yang memelihara sel-sel kulit daripada kerosakan oleh radikal bebas dan juga mengurangkan risiko kanser kulit.

Ia juga kaya dengan vitamin K yang memberikannya kemampuan untuk menyembuhkan pembekuan darah.

2. Baik untuk otak

3. Kesihatan jantung

Buah ini yang tinggi kandungan serat dapat membantu mengawal paras kolestrol agar kandungan kolesterol ‘baik’ melebihi kolesterol ‘jahat’.

Buah epal juga dapat mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok ekoran kandungannya yang tinggi serat flavonoid dan quercetin.

4. Mengurangkan berat badan

5. Mengurangkan risiko diabetes
Menurut pakar, buah yang mempunyai kandungan serat dan flavonoid dapatmembantu menstabilkan kandungan gula dalam darah.

6. Melawan kanser
Kandungan antioksidan dalam buah ini yang sangat tinggi menjadikan ia antara sumber makanan yang mampu melawan kanser.

7. Mencegah asma
Disebabkan kandungan antioksidannya yang tinggi, buah ini juga mampu melindungi paru-paru anda. 

8. Membantu perkembangan tulang yang sihat
Makan buah-buahan sememangnya dikaitkan dengan ketumpatan tulang yang lebih kuat kerana mempunyai antioksidan didalamnya.

9. Bagus untuk perut
Paling penting, buah ini adalah buah-buahan yang sangat bagus untuk perut. Ini kerana ia mengandungi pectin, sejenis serat yang berfungsi sebagai prebiotik. Buah ini juga adalah tinggi kandungan serat yang mampu membantu sistem pencernaan anda.

kredit: Hellodoktor.com


#5 Kopi Arabica



Kopi Arabica minuman kopi yang mempunyai rasa khas dan dinikmati. Kopi Arabica antara minuman yang paling banyak disukai tidak kira masa.

Kopi Arabica juga mempunyai khasiat dan kebaikan untuk tubuh badan.

6 Khasiat Kopi Arabica yang perlu diketahui

1. Mencegah kanser
Kopi merupakan minuman yang memiliki antioksidan yang tinggi dan boleh membantu mengurangkan risiko kanser dalam tubuh.

2. Menjaga kesihatan mulut
Kopi memiliki sifat anti bakteria terhadap kebersihan mulut. 
Minum kopi boleh membantu menyembuhkan infeksi gusi, gigi berlubang dan plak.

3. Meningkatkan stamina
Kopi memiliki kafein yang sangat tinggi. 
Ia membantu meningkatkan stamina dalam tubuh supaya kekal berjaga dan rasa lebih segar.

4. Mencegah Parkinson
Mengambil kopi secara rutin membantu dalam meningkatkan perlindungan tubuh terhadap penyakit seperti Parkinson

5. Mengurangkan risiko Alzeimer
Pengambilan kopi membantu melindungi dari degredasi penyakit yang menghubungkan fungsi saraf.

6. Mengatasi stress
Minum kopi boleh menenagkan fikiran dan ia membolehkan diri menjadi santai dan rilek. Secara tak langsung membantu mengurangi stress dan tekanan.


#6 Garcinia Cambogia (Asam Gelugur)


Garcinia Cambogia atau lebih dikenali di Malaysia sebagai asam gelugur mempunyai banyak khasiat terutamanya dalam mengurangkan nafsu makan. 

8 khasiat Buah Garcinia Cambogia

1. Mampu menghilangkan keletihan
Berdasarkan penelitan, buah ini mengandung hydroxycitric acid (HCA) yang dapat mengubah kalori menjadi glikogen. 
Kandungan tersebut diperlukan tubuh untuk membangun otot dan menghilangkan kelelahan.

2. Menurunkan NAFSU MAKAN
Selain meningkatkan metabolisme tubuh, kandungan yang terdapat dalam buah Garcinia Cambogia dapat menurunkan nafsu makan. 
Apabila merasa lapar di saat tertentu dan tidak memungkinkan untuk makan, maka buah ini dapat menyelamatkan dengan menekan nafsu makan.

3. Melindungi daripada HIV
 HIV adalah virus mematikan yang menyerang kondisi metabolisme tubuh.
 Anehnya, ternyata buah ini mampu melawan virus HIV tersebut. 
Peneliti mengungkapkan bahwa senyawa garcinol yang ada dalam buah ini dapat menghancurkan virus.

4. Meningkatkan berat badan
Asam hidroksisitrat (HCA) yang ada dalam buah dapat menghentikan lemak dari kelebihan kalori makanan dari yang diserap di dalam tubuh. 
Ekstrak buah dapat menurunkan berat badan secara signifikan. 
Meskipun dapat membantu menurunkan berat badan, namun kondisi tersebut hanya dalam jangka pendek.

5. Mencegah kanser
Garcinia cambogia kaya akan phytochemical yang disebut xanthones. 
Zat tersebut memungkinkannya memiliki sifat anti-radang, antioksidan, dan sifat anti-kanser.
Sehingga buah ini dipercayai dapat mengurangi risiko terkena kanser.

6. Menurunkan kolestrol

7. Mengurangkan stress dan depresi

8. Mengatur gula dalam darah
Buah Garcinia Cambogia dapat membantu penderita diabetes dalam mengontrol kadar gula darah dan metabolisme. 
Ekstrak buah ini akan memastikan bahwa tidak ada lonjakan tak terduga dalam kadar gula darah.

Persamaan antara 6 bahan utama semuanya memiliki antioksidan yang tinggi, boleh menyekat nafsu makan, mencegah kanser, mengurangkan risiko jantung, dan sesuai untuk pesakit diabetes.

Yana nak share testimoni pertama sekali yang dapat nikmati penguranan berat badan selepas 4 bulan amalkan Dream Curve. Tak lain tak bukan Founder Mylea sendiri Kak Amy.

Berat badan sebelum amalkan Dream Curve 74.4kg. Selepas 4 bulan berat Kak Amy turun sehingga 63.19kg. Beza hampir 11kg hilang dalam masa 4 bulan jer.







Kenapa Kak Amy minum Dream Curve 4 bulan berturut? 
Kenapa kena ambil 3 bulan berturut-turut?

Untuk pengetahuan, sebarang supplement yang diambil atleast 3 bulan keatas baru nampak perubahan ketara berlaku. 
Ini kerana, supplement menambil masa 3 bulan untuk sesuaikan diri dalam badan kita.

Bulan 1 : Bulan Detoks
Bulan ni badan baru nak kenal supplement yang baru mula makan. 
Ia akan melalui proses pembuangan segala benda yang tak diperlukan dalam badan. 
Lelemak berlebihan akan keluar secara berperingkat.

Bulan 2 : Bulan Decode
Bulan ni badan baru nak berkenalan dengan supplement. 
Tak nampak perubahan jangan panik kena sabar dulu. Badan baru nak serasi dengan supplement yang diambil sebulan lepas.

Bulan 3 : Bulan Degenaration
Bulan ketiga nilah bulan yang badan kita baru serasi dengan supplement yang diambil.
Bulan ni baru nampak kesan ketara.

Sepanjang mengamalkan sebarang jenis supplement pengambilan air masak hendaklah cukup sekurang-kurangnya 3 liter setiap hari. 
Ini untuk menghalang buah pinggang bekerja keras jika berlakunya kekurangan air dalam badan.
Badan juga akan memberi signal pada otak bila rasa dahaga.

Dah dapat penerangan panjang lebar bab bahan utama, khasiatnya dan testimoni faounder yang amalkan Dream Curve ni. Kenapa nak kena amalkan sampai 3 bulan tanpa putus asa.. Sampai masa mesti nak tau harga kan. Berapa sekotak Dream Curve ni? Ada pakej jimat tak?
Berapa jimat boleh dapat..

Yana share harga dalam 3 pakej. Pakej Basic, Pakej Hot Selling dan Pakej Jimat. Awak pilih jer nak yang mana dekat bawah ni pastu awal boleh contact Yana untuk belian.

Harga Dream Curve



 Pakej Basic Dream Curve RM90 (15 sachets) untuk penggunaan 15 hari.
Harga termasuk postage.


Untuk Pakej Hot Selling 2 kotak Dream Curve RM150 (30 sachets) untuk 30 hari minum.
Harga termasuk postage.


Pakej Jimat 6 kotak Dream Curve (90 sachets) untuk penggunaan 90 hari. 
Harga Rm384 tambah postage Rm10.

Dah pilih pakej mana yang sesuai (Pakej JIMAT) wasap Yana www.wasap.my/60106273397/DreamCurvePakejJimat boleh tengok testimoni pengguna Dream Curve setakat ni.

Testimoni Pengguna Dream Curve 
































Izinkan Yana bantu awak untuk sama-sama kurus secara sihat bersama Dream Curve.
Untuk belian Dream Curve boleh terus wasap yana di talian  www.wasap.my/60106273397/Dreamcurve


Liyana Tahar
Mylea Diamond Partner (MDP0074)
Marang & Kuala Terengganu

Skincare Mylea yang pertama Yana konsisten pakai kemudian..

 Assalamualaikum.

Lama da tak menulis dalam jurnal online ni. Terima kasih sudi baca luahan Yana macam mana bermula dengan Mylea.

 Asalnya yana jadikan medan Yana sharing pasal produk Hai-O bile start bisnes SHOM 8 tahun dulu. Bukan tak buat SHOM masih lagi buat cuma Yana perlukan sokongan group yang kuat untuk Yana teruskan dalam bisnes online yang kian mencabar. Dah lama takde dahan berpaut so Yana decide Yana perlukan circle positif yang aktif.

Memandangkan Yana pakai Mylea hampir setahun dan kesan yang diberikan sangat memuaskan hati Yana jadi Yana tanya suami boleh tak Yana nak buat bisnes Mylea. Alang2 da pakai kenapa Yana tak share manfaat Mylea yang Yana dapat pada orang lain jugak. Alhamdulillah suami berikan keizinan untuk jana income dan bantu orang lain bersama Mylea.

Start Mac 2021 bermulalah Yana sebagai Super Dropship Mylea. Yana pilih jadi dropship sebab tak perlu keluarkan modal dan pegang stok ditangan. Hari pertama daftar terus buat iklan pasal Mylea dan share perubahan kulit Yana sebelum dan selepas berMYLEA.



Gambar pertama Yana share public lepas Yana bergelar agen Mylea. masa ni baru nampak perubahan ketara pada kulit muka Yana especially bab JERAGAT area bawah mata. Satu masalah lagi PARUT JERAWAT yang tinggal pun mula pudar.

4 tahun semua kulit berbeza.

2018 tu obvious sangat dengan kusam dan parut jerawat penuh sebab tak amalkan pape skincare pun. Mekap setakat compact powder dan lipstik cozuma je.

2019 tahun ni pakai hadalabo trial set. Parut jerawat yang kecik2 tu da pudar tapi jeragat still ade. Jeragat keturunan ni memang payah nak hilang dan senang  naik bila tak dijaga betul. 

2020 start bulan 5 pakai Freckles Bar dan Freckles Serum Mylea . Lepas 6 bulan memang nampak jeragat makin pudar dan kulit moist glowing. Paling ketara parut dileher akibat gatal yang gelap dah makin pudar. Itu yang membuatkan yana yakin dengan Mylea. Mylea hanya organic base jadi ambil masa untuk betul2 absord dalam kulit tanpa kesan yang menyakitkan.

2021 sebulan PKP2.0 duk rumah tak pakai skincare terasa kulit kering menggelupas then yana pakai balik serum Mylea memang rasa beza terus. Kulit kering menggelupas terus jadi lembap. 
Selebihnya hanya calet lipmatte or lipstik je. Bedak kadang2 pakai. Foundation memang tak sekung lagi dengan yana.

Lepas dah pakai #Mylea lebih 6 bulan yana puas hati dan decide nak share manfaat produk ni dengan orang lain yang ada masalah jeragat sama macam Yana.

Yana suka dengan Mylea sebab Yana seorang yang tak suka pakai banyak produk kat muka. Tak suka ambil masa yang lama depan cermin. Bila Yana cuba 2 produk dan berikan kesan yang ketara memang Yana terpikat hati. Dua2 produk Mylea sabun bar dan serum ada 4 bahan yang sama.

4 Bahan SUPERB dari 4 Negara Yang Terdapat Dalam MYLEA FRECKLES SERUM & FRECKLES BAR:

Centella Asiatica - Korea
- Breakout, redness, jerawat yang banyak
- Bagi ekstrak sejuk, calm dan soothing

Moist 24 Essence - US
- Imperata Cilindryca Root Extract
- Bagi kelembapan lebih 24 jam

Skinmoon - Bionap Italy
- mengawal sinaran uva dari masuk dalam skin kita
- uva ni boleh sebabkan kita nampak cepat tua dari usia sebenar, kulit cepat berkedut, perubahan hormon, kulit kering dan hydration
- mencerahkan dengan sangat cepat

Canadian Willowherb by Lucas Meyer - Canada
- membantu pembetukan collagen
- merawat masalah jerawat
- mengawal pengeluaran minyak
- anti-acne agent
- merawat masalah kulit yang pernah terdedah pada kimia dan jugak kulit sensitive
- juga agen pencerahan yang sangat berkesan

Hari pertama sharing terus Yana dapat customer. Customer tu kawan mak yang ada masalah jeragat sama macam Yana. Bile dapat close sales untuk pertama kalinya memang hatinya excited sangat sebab dari sharing Yana dapat juga manfaat pada orang lain. Tak sempat nak duduk lama jadi Dropship sebab customer yang order dengan Yana hari pertama terus layakkan Yana jadi Agent. Berbekalkan modal duit customer hari pertama je Yana untung RM80 untuk 2 set. Alhamdulillah syukur pada Allah Taala.


Siapa sangka kan..rezeki Allah nak beri tak pernah salah alamat. Kita kene usaha dulu baru Allah beri. 

Awak ada masalah yang sama macam Yana bagi peluang Yana bantu dengan set kombo Mylea ni. Boleh wasap Yana www.wasap.my/60106273397/jeragat Yana bantu awak dapat kulit yang sihat dan cantik.

Ni gambar terbaru yana dengan Mylea Cosmetic. Kulit lebih glowing dan jeragat memang makin pudar berbanding memula pakai Mylea dulu.

Yana stop kat sini dulu tau awak. Nanti Yana sambung lagi yer. Banyak nak cerita pasal Mylea ni. Bukan pasal produk je tapi peluang yang Yana dapat bile bersama Jemaah Mylea. Hubungan yang rapat, jana income, ilmu berbayar tapi dapat free, dan macam2 lagi.

Next post yer awak. 
Sebelum tu Yana nak minta awak doakan Yana supaya dapat bantu dan sebarkan manfaat Mylea dengan orang lain. Mana tahu doa awak untuk Yana Allah makbulkan. 

Terima kasih tau awak sudi baca dan doakan Yana. Hanya Allah dapat balas kebaikan ni.

Salam Sayang,
Liyana Tahar
Mylea Diamond Partner (MDP074)
(Kuala Terengganu & Marang)



 

Entry Terbaru

Hazelnut Latte Rasainya dengan Dream Curve

Assalamualaikum.. Sebelum ni Yana cerita pasal skincare Mylea kan?  Kali ni Yana nak cerita sikit pasal produk baru dari Mylea. Produk kesih...