19 August 2017

Event SM/SSM Ogos 2017

Salam semua...
Selepas beberapa hari event berlalu baru arini berkesempatan update blog.

Award kali ni ada 2 orang rakan kongsi yang naik pentas. Sepatutnya 3 orang tapi sorang tak dapat hadir sooo dua orang ni jer wakil dari group yana. Its about #ResultMatters. Yana bantu orang yang nak tambah income dan nak ada income sendiri selain dari bantuan suami. 


Nie yana belanja gambar masa award tu.





























Loves,
Liyana Tahar
Business Consultant TLC

IMKK Borneo Ogos 2017

Salam semua..

Maaf yang ternanti-nanti entry terbaru yana. Awal bulan baru ni yana pegi Seminar IMKK di Borneo. Mula dari 2hb ke KL sampailah 7hb balik Terengganu.

Sempat bergambar dulu sebelum naik erl ke KLIA2. ni partner in crime dalam menuntut ilmu ke Sabah.



Perjalanan yana ke Borneo bermula 3hb petang sebab seminar start 4hb pagi. Ambik flight AirAsia ke KK jam 3.50pm sampai jam 6.30pm. Boleh tahan dengan jammednya nak sampai sana ke One Borneo dalam 8.15pm jugak baru dapat daftar. Legaa...

Ni muka selepas sampai di Sabah...huhuhu...muka letih. Time ni yana berdua bawak baby dalam perut usia 5 minggu. Masa nak pergi IMKK ni yana minta doa dengan Allah moga Allah jaga kandungan yana.



Malam tu pegi makan seafood kat umah makcik kak ujie (nama tempat tak ingat..huhu) tapi die punya lokan bakar memang the best ok.


Tu diaaa....
Lokan bakar fresh dari Sabah. First time makan lokan bakar dengan sambal tu..
Sedap merecik weehhh..

First day ke IMKK Sabah. Nak masuk kene beratur tunggu depan pintu. Ramai peserta kali ni hampir 2000 orang. Yana ambil pakej Diamond. Muka-muka tak sabar nak menuntut ilmu dari DAO...hehehe


Sempat berOOTD dulu sebelum masuk dewan. Once da masuk dah tak boleh bergambar bagai. Itu salah satu rules DAO dalam IMKK. Ikut jerlah bukan susah pun. DISIPLIN namanya.


Ni wefie hari kedua. Teman serumah sepanjang 3 hari di Borneo.





Bersama sifu TLC last day seminar. Time ni dah habis seminar dah.
simbol kami semua dah SWITCH!!


Seminar IMKK bermula 4hb hingga 6hb full jadual dari pagi sampai malam. Balik dari IMKK aritu bersambung dengan event Award Sm/Ssm di IDCC,Shah Alam. Badan tak sempat rehat sangat balik dari Sabah sebab settlekan hal rakan kongsi dari Kemaman. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar.

Pengalaman sepanjang IMKK memang best. Seminarnya lain dari yang lain. 
Seminar yang banyak menyentuh cara mencuci kolam jiwa. 
Kadang-kadang kita tak sedar kita ada ego sendiri. Tapi dalam seminar ni DAO menjentik sampai ke dasar hati. 
DAO selitkan sekali doa untuk semua anak-anak muridnya dalam sesi SUBMIT. Terkesan dan Berkesan. Thank DAO!

Tak sabar nak nantikan IMKK Shah Alam bulan Oktober nanti. Semua yang nak cari tempat timba ilmu boleh mulakan dengan hadirkan diri di IMKK. Dengar cerita kemungkinan IMKK SA ni yang terakhir DAO nak buat. Lepas ni takde dah... huhuhuhuu....SEDIH.

Loves,
Liyana Tahar

I learn how to SWITCH my self.


27 July 2017

Nak tahu tak kenapa rakyat malaysia dah mula berniaga?

3 sebab kenapa ramai orang mula berniaga sekarang ni. 3 sebab ini jugak la kenapa yana berniaga dulu.

1/ Nak bayar hutang belajar.

Ramai orang masa belajar buat pinjaman PTPTN dari dulu sampai sekarang. Macam yana masa U dulu yana buat pinjaman biasiswa dengan Yayasan Tenaga Nasional.

Seingat yana dulu yana sain kontrak pinjaman rm90,000 untuk belajar termasuk duit poket sepanjang 4 tahun belajar. Bila dah final year dapat result ada la waived sikit. So yana kene bayar dalam Rm35000 selama 10 tahun. Memula dulu yana sempat bayar rm100 sebulan ikut kontrak time bujang sempat la kan. 2 tahun jer bayar pastu kelaut dah sebab setiap 2 tahun amaun bayaran naik setiap rm100. Yana stop bayar cash and tolak kwsp jer itupun lepas berapa bulan tertunggak. Masa tu kira selesa sebab takde caj pape bila lewat bayar. Keadaan yana tak sama macam pinjaman PTPTN mesti ramai yang kene blacklist sebab tak bayar dan ada caj pentadbiran. Orang PTPTN siap tak boleh keluar negara paling teruk hutang makin meningkat. Betul ke betul? Bayar bertahun sama macam tak bayar jer pasal interest tak abis-abis bayar.

Bila dah berniaga dengan TLC sejak 4 tahun lepas yana dah boleh bayar balik pinjaman YTN yana dan sekarang tinggal sikit jer lagi untuk buat settlement. Tak sabar nak keluar dari cengkaman hutang belajar.  Dah 10 tahun abis belajar hutang tak abis bayar. Sangat tak ok!

2/ Nak buat saving.

Sepanjang 8 tahun bekerja yana memang berniat nak buat saving rm200 setiap bulan.

Memang ada simpan pun tapi akhir bulan yana akan korek balik sebab tak cukup untuk buat belanja sebelum gaji masuk. Kadang terpaksa berhutang makan dengan tuan kedai sementara tunggu gaji. Malu tapi buat baik dengan tuan kedai boleh la cover muka malu tu sikit. Bila dah kawen ada anak lagilah tak sempat menyimpan. Semua pikir hal anak jer. Duit saving pun makin tak sempat simpan masa tu mana nak cover duit minyak, makan, belanja dapur, belanja anak dengan emergency pape.

Masa yana mula bisnes dengan TLC yana boleh la buat belanja sampai gaji. So takde da nak berhutang makan dan kadang boleh belanja kawan-kawan makan pagi. Yana dah boleh bernafas lega da even tak dapat saving besar lagi atleast lepas untuk belanja susu pampers anak-anak. Boleh cover duit gaji sampai hujung bulan.

3/ Nak bayar hutang.

Semua orang ada buat loan kan? Termasuk yana lah..huhuhu..

Ingat dulu masa galak nak kawen tapi takde saving jalan mudah buat loan kawen. Rm10000 jer tapi sampai anak 2 pun masih tak abis bayar lagi. Makin bertambah lagi ada sebab duk asyik overlaps jer. Tambah loan kereta lagi belum masuk kira upgrade kete bila ada anak. Masa tu tak pikir cerdik lagi. Yana sendiri ada personal loan 3, loan kereta 2, hutang beli gadjet lagi..time buat hutang tak pikir pun tapi bile masuk gaji hampir 90% habis bayar hutang jer. So mana yang yana nak saving, bayar insuran medic anak2, makan pakai bulanan, makan minum harian, parking minyak kereta, duit mak ayah, sewa rumah, pengasuh anak, sekolah anak. Masa ni memang sakit kepala pikir nak survive even yana di terengganu jer. Memang ade je yang tak berbayar.

Tapi...Bila dah jumpa bisnes dengan TLC alhamdulillah yana dah boleh tutup 1 loan peribadi 1 loan kereta, dah boleh beli rumah sendiri, dah boleh bagi duit belanja kat mak abah, dah boleh belanja anak2 tanpa berkira, dah pernah merasa bercuti free ke luar negara. Huntung sangat. Nak saving nak bayar hutang pun TLC ajar caranya. Memang bertuah sangat. Kalau tak memang asyik buka tutup lubang jer lah. Sampai bila!

Kerana 3 sebab ni yana bersyukur sangat yana dah ada income bisnes yang tak pernah yana impikan. Bulan lepas dapat cash rm10k hanya dengan jual baju dalam jer. Yana takkan cari bisnes lain dah. Memang dah betul track bisnes yana dengan ada mentor, ilmu free, travel free, slip gaji laku, bonus setiap bulan.

Ni pun salah satu income usahawan TLC bulan lepas. Yana dah dapat dan yana suka sangat bila ada orang lain dapat apa yang yana dapat. Takde istilah macam dalam company dulu. Sekarang yana lebih happy. Anak-anak depan mata impian setiap mak yana dah capai hanya dengan berniaga.

You all ade masalah yang sama macam yana? Kalau jawapannya YA sebaiknya you all mula berniaga. Tak kisah lah berniaga apa pun tapi pada Yana berniaga dengan TLC sangat memudahkan perjalanan yana sebab ada mentor yang guide dan produk yang dikenali ramai.

You all nak yana bantu you all mula berniaga boleh contact yana or wasap ke 010-6273397.

Loves,
Liyana Tahar
PB Expert Kuala Terengganu

15 July 2017

Peluang Tambah Income Melalui Handphone

Mencari peluang tambah income disaat ekonomi makin mencengkam hidup? 

Gaji sedia ada hanya cukup-cukup untuk menampung komitmen bulanan jer. Masih bergelut untuk mempunyai saving setiap bulan. Masih berkira untuk hadiahkan duit belanja untuk mak ayah dikampung. Masih mencari solusi untuk membayar hutang pengajian.

Yana nak tanya you all dulu. 

Ada handphone canggih? Ada Facebook? Ada Instagram? Teringin memiliki blog dan laman web sendiri? 

Tertanya-tanya cara tambah income melalui handphone? 

Setiap soalan jika dijawab "YA" maknanya you all dah 50% memerlukan side income. Tinggal cara dan bagaimana sahaja. And of course Yana ada jawapannya ^__^

.

.

.

Bisnes ini adalah bisnes networking. Melalui jalur lebar yang ada. Melalui saluran media yang wujud; FB, IG, Tweeter dan BLOG. Alang-alang aktif biarlah berguna dan poket berisi. Setuju? 

.

.

.

Caranya mudah sebab you all ada Yana sebagai mentor dan ilmu diajar secara PERCUMA. Bestkan?

.

.

.

TIRU BULAT-BULAT gerak kerja dan pelan yang disediakan in shaa Allah you all akan merasa apa yang Yana dan kawan-kawan TLC yang lain dah rasa. Jangan percaya tapi BUAT JER!

.

.

.

Nak tau cara? Nak buat income berganda? Nak beri lebih untuk orang tersayang? 

.

.

Terus jer Wasap yana 010-6273397. Ingat tau 010-6273397 untuk mengubah ekonomi diri dan keluarga. Let me help you :)

.

.

.

.

P/s : Bukti income kedua 4-5 angka setiap bulan. Disertakan slip gaji VALID untuk urusan rasmi seperti beli kereta, beli rumah dan sebagainya.

.

.

.






















Lots of loves,

Liyana Tahar

Business Mentoring at Top Leaders Circle

10 July 2017

BVSM Penipu

Hai semua..

Lama tak menjengah laman web yana ni. Ada yang rindu celoteh yana tak? Hihi.. Sedikit bizi masa nak menghadapi raya dan memeriahkan rumah terbuka.

Dalam bizi merai hari kemenangan yana still on bisnes. Maklumlah kan bisnes yana buat ni takde nak punch in or punch out ofis pun. Semuanya dihujung jari jer. Tot tet tot tet update status set appoinment settle. Sebulan minimum 2 set PB terjual syukur sangat. Tapi rezeki bulan lepas memang tak dijangka sangat. Yana bersyukur pada Allah bila dapat jual 5 set PB pada strangers. Masing-masing berebut nak dapatkan rebate rm400 dan free gift yang yana tawarkan.

Sebenarnya entry kali ni yana tak nak cakap pasal Premium Beautiful. Yana nak cerita pasal BVSM. 
apa tu BVSM? Bio Velosity SleepMate atau kadang ramai yang kenali sebagai "selimut dhuha". 
Jap lagi yana cerita siapa yang boleh pakai dan kebaikannya.

First nak bagitau yang yana ada dapat wasap berkaitan BVSM. Baru ni yana ade terima wasap dari stranger yang cakap "Saya dah beli cadar biovelosity". Statement agak pelik kenapa tetiba wasap macam tu. So yana bertanya serba sedikit macam biasa dari mana..nama apa.. dan beli dengan siapa. Rupanya customer ni tak tahu cara penggunaannya dan macam mana cara nak basuh. MasyaAllah kesian kat pembeli dah keluarkan duit tapi tak diajar cara yang betul. Kesian sangat tau. client yang pernah beli dengan yana..yana siap terangkan cara pakai, cara basuh, sabun yang digunakan bukan soflan or dynamo tapi pencuci khas untuk bvsm sahaja.



Sebab tu la you all nak beli sesuatu produk especially produk SHOM macam BVSM, Premium Beautiful kene cari agent yang berdaftar dan aktif. In shaa Allah you all akan diberi layanan vip dari segi service masa sales dan lepas sales.

Antara kebaikan Pelapik Tilam Biovelosity Sleepmate ni 

1. Dengan hanya baring, sentuh, peluk, lihat atau tidur dengan BVSM dapat membantu menyelesaikan pelbagai masalah kesihatan seperti:

- Melegakan sakit kepala
- Sakit Perut
- Senggugut
- Menghilangkan kesakitan otot
- Melegakan Gastrik
- Melegakan Sakit Belakang @ Slip Disc
- Melegakan Rasa Kebas Tangan/ Kaki

2. Melancarkan peredaran darah punca berlakunya pelbagai penyakit

3. Memulihkan tenaga, memperbaiki dan mengaktifkan sel dalam badan

4. Menambahkan tenaga secara semulajadi dan menyegarkan badan.

5. Melegakan kepenatan dan kesakitan

6. Meningkatkan kadar metabolisma badan. Boleh kurus la bila tidur dengan BVSM ni.

7. Mengaktifkan fungsi-fungsi sel badan

8. Meningkatkan pertahanan badan dan membaiki sistem imunisasi.

9. Menstabilkan emosi, mengurangkan tekanan.

10. Merangsang menyelaraskan sistem saraf secara semulajadi.

11. Menggalakkan tidur yang sihat dan berkualiti

Pelapik tilam Bio Velocity Sleep Mate ini juga sangat sesuai digunakan bagi yang menghadapi masalah seperti:-

Strok/ Minor Strok
Gout

Kencing Manis

Sakit Jantung

Asma/ Semput

Imsomnia

Sakit Sendi

Penyakit Mistik ( Gangguan Sihir )

Sakit Jiwa/ Kemurungan

Perokok Tegar

Nak Hamil


 Berdengkur


Nak beli PB or BVSM boleh contact yana okay ^__^. Yana bantu you all dari setiap maklumat dan cara penggunaan serta penjagaannya. Ada yang berminat nak jana income dengan BVSM pun boleh. 
Yana boleh ajarkan jugak.


Ni contact no yana tau 010-627 3397.


Loves,
Liyana Tahar
Premium Beautiful Expert
BVSM Expert





05 July 2017

Video Testimoni Eziclean




Mudah. Jimat masa. Jimat duit.

Untuk order wasap Yana ke 0106273397.

Loves,
Liyana Tahar


#AgentEzicleanDiperlukan
#SerataMalaysia

TLC AMAL 2.0

Assalamualaikum semua.. minggu terakhir Ramadhan 1438H.

TLC telah melancarkan kutipan derma untuk anak-anak tahfiz dan asnaf sepanjang minggu lepas. Alhamdulillah kutipan sebanyak RM5000++

Tahfiz Saadatuddaroin, Jalan Ipoh, Selayang

 



 



Alhamdulillah. Kita baru sahaja sampaikan duit raya, sumbangan perbelanjaan harian dan sedikit beras untuk Rumah Anak-Anak Asnaf ni. Terima kasih pada semua yang menyumbang, semoga amal soleh kita diterima Allah SWT.


Pada yang nak buat personal contribution monthly boleh refer contact details dibawah.
PUSAT JAGAAN SIRAMAN KASIH
Puan Hajah Kamariah Yaakob
011-11748303
016-3313546
No.1, Jalan Desa 12/3, Bandar Country Homes, 48000 Rawang







Loves,
Liyana Tahar
Top Leaders Circle

Entry Terbaru Yana

Event SM/SSM Ogos 2017

Salam semua... Selepas beberapa hari event berlalu baru arini berkesempatan update blog. Award kali ni ada 2 orang rakan kongsi yan...