25 April 2018

TRIAL PACK GLOWING RAYA




Julung-julung kalinya Yana buat TRIAL PACK untuk orang yang nak cuba dulu SCRUB ni... yer la kan ada yang risau kot tak serasi dengan kulit or just nak rasa je dulu macam mana.. 

Ni memang peluang la untuk semua boleh try pack pakai dekat muka dan seluruh badan.

Harga TRIAL PACK GLOWING RAYA NI 
RM 25 (Semenanjung)
RM 32 (Sabah/Sarawak)

*Harga termasuk postage


Marine Essence Nourishing Body Scrub adalah skrub mandian dalam penjagaan diri Marine Essence. Scrub mandian ini sangat sesuai digunakan 1-2 kali seminggu untuk menjadikan kulit lebih cerah, tona kulit lebih sekata dan menanggalkan sel-sel kulit mati.
Marine Essence Nourishing Body Scrub ini juga adalah salah satu tips untuk wanita-wanita (even lelaki pun boleh) yang selalu sibuk dengan kerja seharian dan tiada masa untuk memanjakan diri di spa. Trust me, bila you all guna scrub mandian ini, you all akan merasakan diri you all sedang berada di spa. Kulit you all akan dimanjai dengan bahan-bahan yang berkhasiat. You all akan keluar dari bilik mandi, dengan berasa sangat segar dan puas…:)


The best thing about Marine Essence Nourishing Body Scrub adalah kerana ia tidak mengandungi chemical yang boleh merbahayakan kepada kulit. Hanya bahan-bahan semulajadi yang digunakan pada scrub mandian ini.

 Kelebihan penggunaan Marine Essence Nourishing Body Scrub:
  • Sesuai untuk digunakan pada kulit sensitif.
  • Mengurangkan masalah jeragat pada kulit.
  • Mengurangkan masalah jerawat pada kulit.
  • Menjadikan tona kulit lebih sekata dengan penggunaan yang consistent.
  • Memudarkan parut pada badan seperti parut demam campak (chicken pox), kudis, parut jerawat, stretch marks dan lain-lain.
  • Mencerahkan bahagian celah badan yang telah gelap. Seperti celah ketiak, celah peha dan celah leher.
  • Mengurangkan masalah selulit pada peha.
  • Melembapkan kulit kering.
  • Mengurangkan masalah kulit berminyak.
  • Mencerahkan dan merawat kulit terbakar (sunburn).
  • Menghilangkan masalah tumit kaki merekah. Tumit kaki akan menjadi lembih lembut dan tidak kering.
  • Mengurangkan kesan kedutan dan garis halus pada kulit. Kulit lebih remaja untuk jangka masa yang lama.
  • Boleh digunakan pada kulit wajah untuk mengurangkan masalah blackheads dan whiteheads.
  • Menanggalkan sel kulit mati yang boleh menyebabkan kulit nampak kusam.
Kelebihan Marine Essence Nourishing Body Scrub adalah:
  • Soap Free. Formula yang tidak mengeringkan kulit.
  • Paraben Free. Tidak menyebabkan kegatalan pada kulit dan tidak merengsakan kulit.
  • Anti Bacterial. Membunuh bakteria dan mengurangkan kegatalan pada kulit.
  • No Artificial Fragrance. Tidak mempunyai bau yang boleh mengganggu tumpuan sehingga menimbulkan ketidakselesaan. Tidak akan merengsakan kulit. Sesetengah orang memang agak sensitif dengan bau wangian tiruan dan menyebabkan kegatalan pada kulit.
  • SLES Free. Tidak merengsakan kulit dan tidak menjadikan kulit kering.
  • Mineral Oil Free. Bebas daripada bahan mengandungi asas petroleum yang boleh menyebabkan toksin, pori-pori tersumbat dan menghalang kulit mendapat nutrisi produk.
  • 100% Natural Exfoliator. Hanya melibatkan pengelupasan secara semulajadi untuk membuang sel-sel kulit mati.
Kandungan Marine Essence Nourishing Body Scrub:
Garam Buluh
  • Sumber kaya dengan mineral untuk kulit.
  • Antioxidants.
  • Menyihatkan kulit.
  • Melindungi kulit.
  • Meremajakan kulit.
Pheno-SFE TM (Ekstrak Teh Pu-erh)
  • Menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit.
  • Anti penuaan.
  • Powerful antioxidants.
  • Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda untuk masa yang lebih lama.
Almond Kernel Powder
  • Pengelupas semulajadi yang mesra alam.
  • Antioxidants.
  • Menanggalkan kekotoran dan sel kulit mati secara lembut.
  • Menghasilkan kulit baru yang lebih sihat.
  • Menghapuskan toksin dan radikal bebas yang merbahaya pada kulit.
  • Mengandungi Vitamin E yang berkhasiat untuk kulit.
  • Menjadikan kulit licin dan berseri.
  • Mengurangkan kesan garis halus dan kedutan pada kulit.
  • Mengurangkan masalah jerawat pada kulit.
  • Boleh digunakan pada kulit wajah, untuk mengurangkan masalah blackheads and whiteheads.
Walnut Shell Powder
  • Pengelupas semulajadi yang mesra alam.
  • Antioxidants.
  • Menanggalkan kekotoran dan sel kulit mati secara lembut.
  • Menghasilkan kulit baru yang lebih sihat.
  • Mengandungi Vitamin B dan Vitamin E untuk melambatkan proses penuaan pada kulit.
  • Melembapkan kulit.
  • Menjadikan kulit licin dan berseri.
Shea Butter
  • Pelembap semulajadi.
  • Memulihkan kulit yang mengelupas.
  • Melembapkan kulit yang kering.
  • Boleh digunakan pada tumit kaki yang merekah. Tumit kaki akan menjadi lembut dan lebih lembap.
  • Mengurangkan keradangan pada kulit.
  • Mengandungi VItamin A dan Vitamin E yang berkhasiat kepada kulit.
  • Menghapuskan radikal bebas yang merbahaya pada kulit.
  • Menjadikan kulit lebih anjal.
  • Memudarkan parut stretch marks.
Jojoba Oil
  • Pelembap semulajadi.
  • Memulihkan kulit yang mengelupas.
  • Melembapkan kulit yang kering.
  • Boleh digunakan pada tumit kaki yang merekah. Tumit kaki akan menjadi lembut dan lebih lembap.
  • Mengurangkan masalah jerawat.
  • Menjadikan kulit lembut dan lembap.
  • Tidak menyebabkan keradangan pada kulit.
  • Kaya dengan Vitamin E untuk menghapuskan radikal bebas yang merbahaya pada kulit.
  • Mengurangkan kesan garis halus dan kedutan pada kulit.
Honey Extract
  • Membekalkan kelembapan dan khasiat terbaik untuk kulit.
  • Sesuai untuk kulit berminyak.
  • Melindungi kulit daripada bahaya sinaran matahari yang boleh menyebabkan kepada kedutan pramatang.
  • Mengurangkan masalah jerawat.
  • Menanggalkan kekotoran dan sel kulit mati secara lembut.
  • Tidak menyebabkan keradangan pada kulit.
Vitamin E
  • Membekalkan kelembapan dan khasiat terbaik untuk kulit.
  • Menyembuhkan kulit yang bermasalah dan rosak dengan berkesan.
  • Melembapkan kulit kering. Kulit lebih berseri (glowing).
  • Merawat dan mencerahkan kulit terbakar (sunburn).
  • Memudarkan dan mencerahkan kesan bintik-bintik hitam pada kulit.
  • Memudarkan parut stretch marks.
  • Boleh digunakan pada tumit kaki yang merekah. Dan juga pada area kutikel kuku yang kering. Tumit kaki dan area kutikel kuku akan menjadi lembut dan lebih lembap.
  • Membersihkan segala kekotoran pada kulit.
  • Mengurangkan kesan garis halus dan kedutan pada kulit. Melambatkan proses penuaan.
Licorice Extract
  • Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.
  • Pencerah kulit semulajadi.
  • Mencerahkan pigmentasi kulit.
  • Menjadikan kulit lebih berseri.
Mulberry Extract
  • Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.
  • Pencerah kulit semulajadi.
  • Mencerahkan pigmentasi kulit.
  • Menjadikan tona kulit lebih sekata.
  • Menjadikan kulit lebih lembut dan berseri.
  • Melindungi kulit daripada sinaran UV yang merbahaya.
  • Mengurangkan kesan garis halus dan kedutan pada kulit. Melambatkan proses penuaan.
  • Mengandungi Vitamin A dan Vitamin E untuk merawat kulit kering dan kulit sensitif.
Lavender Oil
  • Wangian minyak pati yang membangkitkan semangat.
  • Melembap dan menyegarkan kulit.
  • Haruman yang menawan.
  • Mengurangkan masalah jerawat.
  • Mengurangkan kegatalan pada kulit, terutama pada kulit sensitif.
  • Menyingkirkan toksin daripada kulit. Seperti toksin daripada pencemaran udara.
Eucalyptus Oil
  • Wangian minyak pati yang membangkitkan semangat.
  • Melembap dan menyegarkan kulit.
  • Haruman yang menawan.
  • Mengurangkan keradangan pada kulit.
  • Merawat masalah ruam pada kulit.
Frankincense Oil
  • Wangian minyak pati yang membangkitkan semangat.
  • Melembap dan menyegarkan kulit.
  • Haruman yang menawan.
  • Memperkuatkan kulit.
  • Menjadikan tona kulit lebih sekata.
  • Mengurangkan masalah jerawat.
  • Melembapkan kulit yang kering dan mengelupas.
  • Memudarkan parut stretch marks.



APA ITU MARINE ESSENCE BEAUTY BAR


Sabun Marine Essence atau nama glamor sabun cerah ketiak, ada jugak yang panggil sabun hijau.
Walaupun macam-macam nama diberikan namun fungsinya tetap sama. Ramai yang ingat sabun ni hanya untuk ketiak semata-mata ye la nama pun sabun cerah ketiak kan.
Actually sabun ni glamor dengan nama tu cause majoriti yang pakai paling nampak kesan adalah di bahagian ketiak. Tu jadi glamor as sabun ketiak. Sebenarnya sabun ni banyak sangat khasiat dan kebaikan yang lain.
Selain daripada dalam bentuk bar, ia juga ada dalam bentuk cecair dan fungsinya juga sama.




KEBAIKAN SABUN MARINE ESSENCE

# Mengurangkan stretchmarks selepas bersalin
# Menghilangkan kesan hitam dileher, ketiak, perut & seluruh badan
# Menghapuskan kulit kering & kusam
# Mengatasi masalah kulit muka yang berminyak
# Mengatasi masalah eczema....baby pun selamat guna
# Mengatasi masalah kulit kaki pecah
# Mengatasi masalah selulit
# Mengatasi masalah jerawat di badan
# Mengatasi masalah bau badan
# Mengatasi rasa gatal bagi baby dan kanak-kanak yang terkena chicken pop / campak
# Menghapuskan parut jerawat/jeragat dimuka, melicinkan kulit muka
# Menghapuskan selulit & ketuat


Untuk Harga Istimewa KHAS untuk blog reader Yana, boleh Whatsapp / SMS / Telegram “GlowingRaya”kepada
010-6273397

*Agent Scrub ME diperlukan diseluruh negara.

ORDER SCRUB MARINE ESSENCE SEKARANG!


Whatsapp / SMS / Telegram “GLOWINGRAYA” kepada 010-6273397

Loves,
Liyana

TRIAL PACK KEMPIS PERUT RAYA


Julung-julung kalinya Yana buat TRIAL PACK untuk orang yang nak cuba dulu set kempis perut ni. yer la kan ada yang risau kot tak serasi dengan selera or just nak rasa je dulu macam mana.. 

Ni memang peluang la untuk semua boleh try pack ni untuk 5 HARI.

Harga TRIAL PACK KEMPIS PERUT RAYA NI 
RM 40 (Semenanjung)
RM 42 (Sabah/Sarawak)

*Harga termasuk postage





Siapa peminat coffee kat sini? 
Sehari tak minum coffee rasa macam tak lengkap sehari. 

Yana memang penggemar coffee. Dalam sehari mesti nak minum dua kali. Waktu breakfast and waktu minum petang. 
Before this favourite coffee Yana of courselah jenama "N". 

Tapi yang tak bestnya bila minum coffee jenama "N" ni, mesti Yana akan dapat sakit kepala and lepas tu buatkan Yana kerap ke tandas buang air kecil. Lagi satu kalau tak cukup sukatan rasanya takkan sedap. Orang Tganu sebur "air cero bole".. Hmmm tu yang tak bagusnya sebab itu petanda, kandungan kalsium dalam badan jadi berkurangan. Lagi tak best bila after urine tu, ade bau coffee >___<

Now sejak tahun 2013, Yana dah bertukar kepada Min Kaffe or dulu lebih dikenali sebagai Mineral Coffee. Min Kaffe ni seriously sedapppp giler and since then Yana tak minum coffee lain selain daripada min kaffe ni.

Bau min kaffe ni sangat menenangkan tau. Bau caramel and buat minda jadi tenang jer bila bau min kaffe ni. 

Tu baru bau tau! Belum lagi rasa min kaffe yang sedap sangat ni. Rasa min kaffe ni macam ade karamel tau dalam min kaffe ni. Memang sumpah sedap! 



Lagi best min kaffe ni sangat mudah untuk disediakan. Tak payah letak susu atau gula sebab min kaffe ni dah perfect and sedap as it is :)


Aroma istimewa Min Kaffe berasal daripada bijian kopi Robusta dan garam buluh organik semulajadi dari Korea.
 Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti magnesium yang dapat menggalakkan penyerapan kalsium dan penggunaannya. 
Min Kaffe bukan sahaja memenuhi cita rasa para peminat kopi, malah kandungan garam buluh di dalamnya telah meningkatkan nilai nutrisi kopi.
Ramuan utama Min Kaffe:
- Kopi Robusta
- Garam Buluh dari Korea

KHASIAT MIN KAFFE (MINERAL COFFEE) KOPI TANPA GULA

1. TANPA GULA. Rasa kopi yang tetap enak tanpa risiko kencing manis atau darah tinggi.

2. GARAM BULUH. Kopi Garam Buluh. Diperkaya dengan garam buluh organik semulajadi dari Korea yang terbukti berkhasiat dan kaya dengan bahan mineral seperti magnesium (menggalakkan penyerapan kalsium)

3. LAWAS. Majoriti pengguna Min Kaffe dah tahu, lepas minum jer Min Kaffe ni confirm cepat rasa nak toilet. Yes this part I totally agreed :D

4. AROMA ISTIMEWA. Bancuh jer Min Kaffe terus naik bau kopi yang best. Memang membangkit dan menyegarkan mata.

5. KOPI KURUS. Secawan pagi mampu mengelakkan rasa lapar sehingga waktu makan tengahari. Sesuai untuk yang tengah berdiet dan nak kuruskan badan.
6. HANDBAG FRIENDLY. Bungkusan Min kaffe kecil, senang dibawa dan mudah disediakan untuk dinikmati pada bila-bila masa.

CARA PENGAMBILAN MIN KAFFE:
- Bancuhkan sebungkus Mineral Coffee dengan 150ml air panas. 
-Boleh diminum selepas dikacau dengan rata.
SIAPA YANG WAJIB MINUM MIN KAFFE?
Lelaki/wanita tua/muda/kanak-kanak pun boleh amalkan Min Kaffe.
Ibu dalam pantang / ibu mengandung pun sgt di galakkan minum min kaffe. Sebab kandungan Magnesium yg tinggi (menggalakkan proses penyerapan kalsium) dan memberikan energy, InshaaAllah tiada masalah untuk baby.
Student yang seringkali keletihan, kelesuan badan & minda boleh amalkan min kaffe setiap pagi mahu pun malam utk mendapat energy dan tampil lebih ceria, cergas, cerdas & bersemangat.

Pesakit kencing manis (diabetis) , pesakit darah tinggi, migrain pun boleh minum min kaffe...kerana sifat uniknya yang tiada gula, tiada bahan pengawet dan tiada kolesterol.
✅Individu yang seringkali berhadapan dengan keletihan, kelesuan badan pun sgt bagus amalkan min kaffe yg memberikan aroma mengasyikkan malah memberikan tenaga sepanjang hari
✅Mereka yg seringkali kebas-kebas kaki, tekanan emosi yg kurang stabil

HARGA MIN KAFFE
Harga Official Pasaran bagi sekotak Min Kaffe ialah

RM33 (Semenanjung)
RM35 (Sabah, Sarawak)

*Tidak termasuk postage

Untuk pembelian 12 kotak dan ke atas, you all layak dapat harga borong.




Kebaikan mengamalkan GARLIC untuk sistem tubuh badan 


1. Meningkatkan tahap sistem penghadaman, fungsi jantung yang baik kerana mengandungi ekstrak spearmint.

2. Merupakan Antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk pertingkatkan sistem keimunan badan supaya boleh menghalang sakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida.

3. Membantu atasi masalah alergi dengan meningkatkan keimunan terhadap penyakit alergi seperti hidung yang sensitive, sinus, alergi, asthma, selesema dan hepatitis.

4. Meningkatkan dan membantu dalam masalah sistem penghadaman seperti kembung perut, senak perut, ulser gastrik dan ketidakhadaman.

5. Menstabilkan tekanan darah tinggi dengan pengambilan konsisten 5-15 biji tablet Garlic sehari selepas makan.
Garlic dapat mengeluarkan raksa, plumbum, kadmium yang merupakan logam toksik dalam tubuh dengan pantas. Logam toksik ini antara penyebab tekanan darah tinggi meningkat.

6. Melindungi sel-sel darah dari kemusnahan yang disebabkan kehadiran logam dalam tubuh dan sekaligus menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia yang terkandung dalam tubuh tanpa kita sedari.

7. Membantu menurunkan paras kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.

8. Membantu merawat kanser serta membantu mengurangkan peratusan bahan pencetus kejadian kanser iaitu Nitrosamine. Garlic merupakan anti-oksidan kerana mengadungi sebatian selenium+germanium+acid amino yang melindungi tubuh dari radikal bebas yang merupakan antara penyebab kanser.

9. Mengelakkan Odema iaitu air tekumpul dalam badan terutama pada kaki dan pergelangan kaki.

10. Membantu menangani masalah organ-organ pernafasan tersumbat akibat batuk dan brokitis yang berterusan, sakit kerongkong, selesema dan resdung (sinus)

11. Bagi yang mempunyai Diabetes – Garlic dapat meningkatkan pengeluaran insulin dan meransang hati untuk mengawal gula dalam darah

12. Mampu melawan bakteria dan smeua jenis jangkitan pada:

● Kerongkong & Telinga (throat & ear infection)
● Perut memulas (stomach upset)
● Cirit-birit (Diarrhea)
● Bronkitis
● Luka-luka (infected wounds)
● Jangkitan yang berulang-ulang seperti telinga, kerongkong, gusi, mulut, dada, sistem air kencing

Harga Official Pasaran bagi sebotol Garlic Tablet (80biji) ialah

RM44 (Semenanjung)
RM46 (Sabah, Sarawak)

*Tidak termasuk postage


Untuk Harga Istimewa KHAS untuk blog reader Yana, boleh Whatsapp / SMS / Telegram 
“Kempis Perut Raya” kepada
010-6273397

*Agent Min Kaffe diperlukan diseluruh negara.

ORDER MIN KAFFE SEKARANG!

Whatsapp / SMS / Telegram “MinKaffe” kepada 010-6273397

Loves,
Liyana

04 April 2018

Promosi Sempena Raya 2018


Promosi Raya Datang Lagi!!



Tahun ni Yana mula awal promosi raya sebab Yana nampak penangan orang nak berbadan cantik dihari raya memang ramai sangat. Sampaikan malam raya pun Yana still lagi fittingkan Premium Beautiful dekat client.

Kali ni Yana sediakan rebate diskaun RM300 untuk cash buyer PB berserta free gift. Untung-untung ade extra lagi Yana bagi.. Rebut jer lah peluang yang ada ni ;)

Tau tak kenapa ramai sangat yang mencari-cari Korset PB ni? Selain nak badan cantik menawan la... sebenarnya ada 21 sebab kenapa WAJIB pakai PB and TUKAR baju dalam harian tu.

Meh Yana share sikit 21 sebab kenapa "Premium Beautiful" Korset WAJIB Melekap Di Badan Anda. Dah baca ni confirm dalam hati ada cakap “aah betul lah” “iyerlah aku pun ade masalah gitu” “ehh  memang betul lah apa yang ditulis tu”


Kenapa 21 Sebab?
Kerana Premium Beautiful Merupakan Perintis Corset Yang Dah Wujud Di Pasaran Sejak 21 Tahun Lamanya.


1. Cekap Alihkan Lemak Berlebihan Belakang Dada 
2. Menaikkan Dan Montokkan Payudara
3. Cerahkan Puting Payudara Yang Gelap
4. Tegangkan Puting Payudara Yang Tenggelam 
5. Mengecilkan Lengan
6. Membina Otot Lengan Yang Pejal
7. Kesan Ramping Pada Pinggang Serta Merta
8. Kempiskan Perut Yang Buncit
9. Hilangkan Masalah Lemak Bertingkat
10. Effective Turunkan Berat Badan
11. Cekap Mengawal Makanan
12. Strechmark Pudar Hampir 90%
13. Selulit Tebal Tiada Lagi
14. Kerak Lipatan Badan Dikurangkan
15. Pinggul Mengecil Dengan Cepat
16. Peha Tak Lagi Bergesel
17. Menaikkan Peranakkan Yang Mudah Jatuh
18. Cepat Kecutkan Rahim Lepas Bersalin
19. Mengikis Angin Dalam Badan
20. Hilangkan Masalah Slip Disc / Scoliosis Dan Sakit Belakang
21. Hilangkan Migrain Dan Tekanan Perasaan 


Kredit to :  Salleha Roslan



Ada sebarang pertanyaan or nak rasa sendiri fabrik PB ni boleh terus contact je Yana... ni no wasap yana +60106273397



Loves,
Liyana Tahar

03 April 2018

Pengakuan Fazura berkenaan Premium Beautiful Korset





Wah, teruja Yana dengar perkongsian dari Selebriti Terkenal Tanah Air yang juga merupakan Duta Company Kami, Sahajidah Hai-O Marketing, Puan Fazura cinta hati si kacak Fattah Amin.

 " Saya berasa sangat selesa seolah-olah tidak memakainya. 
Saya berasa YAKIN, berasa CANTIK, memberikan saya kontur badan yang seimbang dan selesa.
Fabriknya mudah meregang serta mengandungi teknologi Infrared Jauh ( FIR )
Ianya meletakkan lemak di tempat yang sepatutnya dengan MUDAH dan CEPAT"

Beliau berkongsi pengalaman memakai Premium Beautiful Korset dengan penuh ceria. Patut lah masa bersanding nampak makin berseri dan berkeyakinan jer.

Awak nak risik-risik Korset Premium Beautiful Fazura ni boleh contact Yana ye. Yana pun pakai korset ni jugak. Dekat 5 tahun juga la melekap kat badan ni. Dari ikhtiar hamil, pregnant, berpantang semua dengan korset viral, Premium Beautiful ni.

Serius, memang akan rasa CANTIK dan lebih BERKEYAKINAN bila sarung Premium Beautiful Korset ni. 


Loves,
Liyana Tahar

02 April 2018

Testimoni Scrub Marine Essence (Terbaru)

Assalamualaikum semua...


Marine Essence Nourishing Body Scrub adalah skrub mandian dalam penjagaan diri Marine Essence. Scrub mandian ini sangat sesuai digunakan 1-2 kali seminggu untuk menjadikan kulit lebih cerah, tona kulit lebih sekata dan menanggalkan sel-sel kulit mati.
Marine Essence Nourishing Body Scrub ini juga adalah salah satu tips untuk wanita-wanita (even lelaki pun boleh) yang selalu sibuk dengan kerja seharian dan tiada masa untuk memanjakan diri di spa. Trust me, bila you all guna scrub mandian ini, you all akan merasakan diri you all sedang berada di spa. Kulit you all akan dimanjai dengan bahan-bahan yang berkhasiat. You all akan keluar dari bilik mandi, dengan berasa sangat segar dan puas…:)


The best thing about Marine Essence Nourishing Body Scrub adalah kerana ia tidak mengandungi chemical yang boleh merbahayakan kepada kulit. Hanya bahan-bahan semulajadi yang digunakan pada scrub mandian ini.

 Kelebihan penggunaan Marine Essence Nourishing Body Scrub:
  • Sesuai untuk digunakan pada kulit sensitif.
  • Mengurangkan masalah jeragat pada kulit.
  • Mengurangkan masalah jerawat pada kulit.
  • Menjadikan tona kulit lebih sekata dengan penggunaan yang consistent.
  • Memudarkan parut pada badan seperti parut demam campak (chicken pox), kudis, parut jerawat, stretch marks dan lain-lain.
  • Mencerahkan bahagian celah badan yang telah gelap. Seperti celah ketiak, celah peha dan celah leher.
  • Mengurangkan masalah selulit pada peha.
  • Melembapkan kulit kering.
  • Mengurangkan masalah kulit berminyak.
  • Mencerahkan dan merawat kulit terbakar (sunburn).
  • Menghilangkan masalah tumit kaki merekah. Tumit kaki akan menjadi lembih lembut dan tidak kering.
  • Mengurangkan kesan kedutan dan garis halus pada kulit. Kulit lebih remaja untuk jangka masa yang lama.
  • Boleh digunakan pada kulit wajah untuk mengurangkan masalah blackheads dan whiteheads.
  • Menanggalkan sel kulit mati yang boleh menyebabkan kulit nampak kusam.
Kelebihan Marine Essence Nourishing Body Scrub adalah:
  • Soap Free. Formula yang tidak mengeringkan kulit.
  • Paraben Free. Tidak menyebabkan kegatalan pada kulit dan tidak merengsakan kulit.
  • Anti Bacterial. Membunuh bakteria dan mengurangkan kegatalan pada kulit.
  • No Artificial Fragrance. Tidak mempunyai bau yang boleh mengganggu tumpuan sehingga menimbulkan ketidakselesaan. Tidak akan merengsakan kulit. Sesetengah orang memang agak sensitif dengan bau wangian tiruan dan menyebabkan kegatalan pada kulit.
  • SLES Free. Tidak merengsakan kulit dan tidak menjadikan kulit kering.
  • Mineral Oil Free. Bebas daripada bahan mengandungi asas petroleum yang boleh menyebabkan toksin, pori-pori tersumbat dan menghalang kulit mendapat nutrisi produk.
  • 100% Natural Exfoliator. Hanya melibatkan pengelupasan secara semulajadi untuk membuang sel-sel kulit mati.
Kandungan Marine Essence Nourishing Body Scrub:
Garam Buluh
  • Sumber kaya dengan mineral untuk kulit.
  • Antioxidants.
  • Menyihatkan kulit.
  • Melindungi kulit.
  • Meremajakan kulit.
Pheno-SFE TM (Ekstrak Teh Pu-erh)
  • Menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit.
  • Anti penuaan.
  • Powerful antioxidants.
  • Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda untuk masa yang lebih lama.
Almond Kernel Powder
  • Pengelupas semulajadi yang mesra alam.
  • Antioxidants.
  • Menanggalkan kekotoran dan sel kulit mati secara lembut.
  • Menghasilkan kulit baru yang lebih sihat.
  • Menghapuskan toksin dan radikal bebas yang merbahaya pada kulit.
  • Mengandungi Vitamin E yang berkhasiat untuk kulit.
  • Menjadikan kulit licin dan berseri.
  • Mengurangkan kesan garis halus dan kedutan pada kulit.
  • Mengurangkan masalah jerawat pada kulit.
  • Boleh digunakan pada kulit wajah, untuk mengurangkan masalah blackheads and whiteheads.
Walnut Shell Powder
  • Pengelupas semulajadi yang mesra alam.
  • Antioxidants.
  • Menanggalkan kekotoran dan sel kulit mati secara lembut.
  • Menghasilkan kulit baru yang lebih sihat.
  • Mengandungi Vitamin B dan Vitamin E untuk melambatkan proses penuaan pada kulit.
  • Melembapkan kulit.
  • Menjadikan kulit licin dan berseri.
Shea Butter
  • Pelembap semulajadi.
  • Memulihkan kulit yang mengelupas.
  • Melembapkan kulit yang kering.
  • Boleh digunakan pada tumit kaki yang merekah. Tumit kaki akan menjadi lembut dan lebih lembap.
  • Mengurangkan keradangan pada kulit.
  • Mengandungi VItamin A dan Vitamin E yang berkhasiat kepada kulit.
  • Menghapuskan radikal bebas yang merbahaya pada kulit.
  • Menjadikan kulit lebih anjal.
  • Memudarkan parut stretch marks.
Jojoba Oil
  • Pelembap semulajadi.
  • Memulihkan kulit yang mengelupas.
  • Melembapkan kulit yang kering.
  • Boleh digunakan pada tumit kaki yang merekah. Tumit kaki akan menjadi lembut dan lebih lembap.
  • Mengurangkan masalah jerawat.
  • Menjadikan kulit lembut dan lembap.
  • Tidak menyebabkan keradangan pada kulit.
  • Kaya dengan Vitamin E untuk menghapuskan radikal bebas yang merbahaya pada kulit.
  • Mengurangkan kesan garis halus dan kedutan pada kulit.
Honey Extract
  • Membekalkan kelembapan dan khasiat terbaik untuk kulit.
  • Sesuai untuk kulit berminyak.
  • Melindungi kulit daripada bahaya sinaran matahari yang boleh menyebabkan kepada kedutan pramatang.
  • Mengurangkan masalah jerawat.
  • Menanggalkan kekotoran dan sel kulit mati secara lembut.
  • Tidak menyebabkan keradangan pada kulit.
Vitamin E
  • Membekalkan kelembapan dan khasiat terbaik untuk kulit.
  • Menyembuhkan kulit yang bermasalah dan rosak dengan berkesan.
  • Melembapkan kulit kering. Kulit lebih berseri (glowing).
  • Merawat dan mencerahkan kulit terbakar (sunburn).
  • Memudarkan dan mencerahkan kesan bintik-bintik hitam pada kulit.
  • Memudarkan parut stretch marks.
  • Boleh digunakan pada tumit kaki yang merekah. Dan juga pada area kutikel kuku yang kering. Tumit kaki dan area kutikel kuku akan menjadi lembut dan lebih lembap.
  • Membersihkan segala kekotoran pada kulit.
  • Mengurangkan kesan garis halus dan kedutan pada kulit. Melambatkan proses penuaan.
Licorice Extract
  • Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.
  • Pencerah kulit semulajadi.
  • Mencerahkan pigmentasi kulit.
  • Menjadikan kulit lebih berseri.
Mulberry Extract
  • Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.
  • Pencerah kulit semulajadi.
  • Mencerahkan pigmentasi kulit.
  • Menjadikan tona kulit lebih sekata.
  • Menjadikan kulit lebih lembut dan berseri.
  • Melindungi kulit daripada sinaran UV yang merbahaya.
  • Mengurangkan kesan garis halus dan kedutan pada kulit. Melambatkan proses penuaan.
  • Mengandungi Vitamin A dan Vitamin E untuk merawat kulit kering dan kulit sensitif.
Lavender Oil
  • Wangian minyak pati yang membangkitkan semangat.
  • Melembap dan menyegarkan kulit.
  • Haruman yang menawan.
  • Mengurangkan masalah jerawat.
  • Mengurangkan kegatalan pada kulit, terutama pada kulit sensitif.
  • Menyingkirkan toksin daripada kulit. Seperti toksin daripada pencemaran udara.
Eucalyptus Oil
  • Wangian minyak pati yang membangkitkan semangat.
  • Melembap dan menyegarkan kulit.
  • Haruman yang menawan.
  • Mengurangkan keradangan pada kulit.
  • Merawat masalah ruam pada kulit.
Frankincense Oil
  • Wangian minyak pati yang membangkitkan semangat.
  • Melembap dan menyegarkan kulit.
  • Haruman yang menawan.
  • Memperkuatkan kulit.
  • Menjadikan tona kulit lebih sekata.
  • Mengurangkan masalah jerawat.
  • Melembapkan kulit yang kering dan mengelupas.
  • Memudarkan parut stretch marks.
Cara penggunaan Marine Essence Nourishing Body Scrub:
Kandungan / isi dalam Marine Essence Nourishing Body Scrub berwarna coklat dan biji scrub berwarna coklat kehitaman.
Penggunaan Marine Essence Nourishing Body Scrub disarankan:
  • 2 kali dalam seminggu bagi yang mengalami masalah kulit berminyak.
  • 1 kali dalam masa 2 minggu untuk yang mengalami masalah kulit sensitif dan kulit kering. Pastikan kulit tidak terlampau kering dan tidak mengalami masalah ruam pada kulit ketika hendak menggunakan scrub. Disarankan, ketika kulit sedang dalam keadaan baik, teruskan dengan mandian menggunakan scrub.
  • 1 kali dalam seminggu bagi kulit jenis kombinasi.
Marine Essence Nourishing Body Scrub sesuai digunakan pada waktu pagi atau malam. Untuk kesan yang lebih efektif, dan untuk merasakan ala-ala macam sedang dalam spa, you all boleh menggunakan scrub ketika mandi pada waktu malam. You all akan lebih relax dan lebih mudah untuk tidur. Kerana scub mandian ini mengandungi haruman pati yang boleh merehatkan badan dan untuk membuatkan badan you all bersedia untuk tidur.
Cara penggunaan Marine Essence Nourishing Body Scrub untuk badan:
  1. Mandi dan bersihkan badan dengan sabun terlebih dahulu. Sangat disarankan menggunakan Marine Essence Beauty Bar / Marine Essence Nourishing Body Wash untuk kesan maksimum.
  2. Pastikan seluruh badan dibasahi dengan air. Termasuk bahagian celah pelipat seperti ketiak, celah peha, leher dan lain-lain. Sangat disarankan untuk menggunakan air hangat / suam untuk membuka pori-pori kulit.
  3. Lapkan sedikit air yang ada pada badan menggunakan tuala bersih, bukan sehingga kering. Biarkan badan masih dalam keadaan lembap.
  4. Ambil sedikit Marine Essence Nourishing Body Scrub menggunakan hujung jari dan letakkan pada tapak tangan.
  5. Percikkan sedikit air pada scrub tersebut. Kemudian, mulakan scrub dengan urutan memutar (bulatan) pada bahagian celah pelipat iaitu ketiak, celah peha, leher dan lain-lain. Utamakan bahagian yang mengalami kehitaman.
  6. Setelah itu, urutkan scrub pada bahagian badan yang lain dengan urutan memutar.
  7. Elakkan urutkan scrub pada bahagian kulit yang terdapat luka atau kulit yang sedang sensitif. Seperti pada kulit yang sedang mengalami masalah ruam. Setelah ruam hilang, bolehlah mengamalkan urutan scrub pada bahagian kulit tersebut.
  8. Biarkan scrub mengering terlebih dahulu pada badan selama 1 minit.
  9. Bilaskan scrub pada seluruh badan dengan air hangat / suam.
  10. Setelah itu, mandi dengan air biasa / air sejuk dan sedikit sabun untuk mencuci kulit sepenuhnya. Air sejuk digunakan untuk bertujuan menutup semula pori yang sudah terbuka.
  11. Lap badan sehingga betul-betul kering.
Cara penggunaan Marine Essence Nourishing Body Scrub untuk wajah:
  1. Basuh muka dengan air bersih untuk membuka pori wajah selebarnya. Disarankan menggunakan air suam / hangat. Jika ada makeup, pastikan tanggalkan makeup terlebih dahulu sehingga bersih.
  2. Pastikan seluruh wajah mengena air termasuk bahagian dahi hingga kawasan anak rambut.
  3. Tidak perlu lap sehingga kering. Biarkan air basuhan muka tersebut.
  4. Ambil sedikit Marine Essence Nourishing Body Scrub menggunakan hujung jari dan letakkan di tapak tangan.
  5. Percikkan sahaja air pada scrub tersebut untuk membuatnya sedikit cair.
  6. Lakukan urutan lembut 3 jari (jari hantu, jari manis dan jari kelingking) pada wajah dengan urutan memutar (bulatan) mulai dari bahagian tulang pipi menuju ke dagu. Selesai pada dagu, mulakan pula dari dahi termasuk bahagian anak rambut hingga ke seluruh wajah.
  7. Pastikan setiap bahagian wajah diurut selama 1 minit.
  8. Biarkan scrub pada wajah selama 1 minit.
  9. Bilas wajah dengan air dingin supaya lebih mudah menyingkirkan scrub pada wajah.
  10. Sambil membilas pastikan membuat sedikit urutan lembut sambil menyingkirkan kesan scrub sepenuhnya.
  11. Setelah selesai, lapkan secara perlahan dengan menepuk lembut pada wajah menggunakan tuala bersih.
  12. Setelah itu, boleh pakai pelembap wajah.
credit to: Izyan Liyana


TESTIMONIAL PENGGUNA MARINE ESSENCE SCRUB


























Dah ramai yang mencuba Scrub ni..So, apa lagi you all? Hendak dapatkan kulit yang cantik, mulus and gebu? Mulakan scrub badan you all dengan Marine Essence Nourishing Body Scrub hari ini.


Untuk sebarang pertanyaan berkaitan Scrub Marine Essence Body Nourishing boleh contact Yana di wasap 6010-6273397 


Entry Terbaru

TRIAL PACK GLOWING RAYA

Julung-julung kalinya Yana buat  TRIAL PACK  untuk orang yang nak cuba dulu SCRUB ni... yer la kan ada yang risau kot tak serasi ...