07 June 2017

Tips Cara Cepat Hamil Dengan Cervical Mucus




Waktu subur ialah waktu berlakunya ovulasi. Oleh sebab jangka hayat ovum hanya 24 jam, maka amat penting untuk pasangan yang sah menganggar dengan tepat waktu tersebut.

Jika sedang berikhtiar untuk mengandung, adakan hubungan intim dalam tempoh seawal-awalnya 72 jam sebelum ovulasi (kerana jangkahayat sperma puratanya ialah 72 jam) atau selewat-lewatnya sebelum tamat 24 jam jangkahayat ovum atau sebaik-baiknya setiap hari atau selang sehari dalam anggaran waktu subur. Contohnya jika waktu subur ialah pada 28hb, maka sasarkan hubungan pada 25hb, 26hb, 27hb dan 28hb.

Jika anda sebagai pasangan yang sah ingin mengelakkan kehamilan, elakkan hubungan intim atau guna metod pencegahan kehamilan yang lain pada waktu subur. Natural method sahaja biasanya tidak berapa efektif dan kebarangkalian berlakunya “kemalangan” adalah tinggi.

Bagaimana mahu anggar waktu subur ini? Mari baca.

1/ Kalendar

Kaedah ini terpakai hanya untuk wanita yang mempunyai kitaran haid yang teratur. Caranya ialah anggarkan bila tarikh anda akan datang haid berikutnya (contohnya 11 Mei) dan tolak 12 hari (11/5 – 12 hari = 29 April, dan tolak lagi dengan 5 hari (29 April – 5 hari = 24 April). Waktu subur anda ialah antara 24 April hingga 28 April.


2/ Suhu Badan Basal

Ia merujuk kepada “Basal Body Temperature” iaitu suhu terendah dalam tempoh 24 jam. Apabila ovulasi berlaku, suhu badan (basal body temperature) akan meningkat sedikit daripada biasa. Jika diperhati pada rajah, suhu meningkat SELEPAS ovulasi. Maknanya anda mungkin terlepas saat ovulasi tersebut. Namun jangan bimbang, teruskan carta anda dan lihat pattern setiap bulan. Lama-lama anda boleh agak bila waktu subur anda.

 Gunakan termometer basal temperature dan sukat suhu anda serta merta selepas bangun tidur pagi (pada masa yang sama setiap hari) SEBELUM melakukan apa-apa aktiviti termasuk berjalan ke bilik air.


3/Lendiran Servik (Cervical mucus)

Anda mungkin mengalami perubahan kepada sifat lendiran servik atau lelehan daripada kemaluan sepanjang kitaran haid. Lendiran ini sebenarnya menyediakan medium yang sesuai untuk pergerakan sperma pada waktu subur. Hebat, bukan? Keadaan lendir yang paling baik (subur) ialah seperti putih telur (white egg) diikuti oleh berair (watery). Keadaan lendir yang tidak sesuai untuk sperma ialah creamy (seperti krim) dan sticky (melekit)

4/ Sakit sebelah badan

Sesetengah wanita mungkin mengalami sakit (cramping) pada sebelah tubuh ketika ovulasi berlaku.

5/ Kit Komersial

Ovulation Predictor Kit. Kit ini akan memberitahu anda kebarangkalian anda sedang subur pada waktu itu dengan mengukur tahap hormon LH.



Pada waktu subur, lapisan dinding rahim juga sangat baik untuk berlakunya penempelan (implantation) hasil persenyawaan antara ovum dan sperma. Hebat sungguh kuasa Allah yang mengatur kondisi terbaik keadaan rahim, lendiran mukus, suhu badan dan lain-lain bagi mengoptimakan persenyawaan. Allahuakbar!

Ini hanyalah tanda-tanda yang biasanya berlaku namun tidak semestinya ada pada setiap wanita. Ikhtiar dan doa agar Allah kurnia rezeki kepada anda. Pasangan yang tak sah saya tak redha anda belajar tips ini untuk cegah kehamilan.

Sumber:-Mohd Fadhli Mohd Fauzi

05 June 2017

TESTIMONI PREMIUM BEAUTIFUL : HILANG 36KG Dalam Masa 7 Bulan

Suka berdiet?
Nak tau cara diet berkesan?


Diet SHAKE ME Dengan PREMIUM BEAUTIFUL boleh hilangkan 36 kg dalam masa 7 bulan.

Jangan percaya tapi tengok testimoni ni.


Percaya ke percaya? 
Orang yang sama cuma saiz berbeza.
Dah diet pakai pulak PB baru ade shape.


Bila diri NAKKK memang boleh jadi. 
CDM Kak Ana pilih untuk berubah dan teruskan.
Betul nak konsisten tu payah tapi demi kesihatan dan kecantikan orang perempuan sanggup buat apa jer.

Nak kurus dan sihat macam Kak Ana? 
Boleh contact yana 010-6273397.
Nak tanya dulu pun boleh. Tak beli takpe.
Jangan risau okay.

Loves,
Liyana Tahar
PB Expert Kuala Terengganu/Malaysia

01 June 2017

HARGA DAN PROMOSI MIN KAFFE (MINERAL COFFEE) 2017

DAH MINUM MIN KAFFE?
SEDAP TAK TERKATA? TAK PUAS MINUM? BUKAN YOU ALL JER CAKAP ORANG LAIN PUN SAMA.
NAK TAMBAH STOK LAGI?
PROMOSI MIN KAFFE BELI 12 KOTAK JIMAT RM33. Belian secara borong.
WASAP YANA 0106273397 UNTUK DAPATKAN STOK JIMAT HEBAT MIN KAFFE HANYA DI BULAN JUN 2017.




KHASIAT MIN KAFFE DAN KANDUNGANNYA

1. TANPA GULA. Rasa kopi yang tetap enak tanpa risiko kencing manis atau darah tinggi.
2. GARAM BULUH. Kopi Garam Buluh. Diperkaya dengan garam buluh organik semulajadi dari Korea yang terbukti berkhasiat dan kaya dengan bahan mineral seperti magnesium (menggalakkan penyerapan kalsium)
3. LAWAS. Majoriti pengguna Min Kaffe dah tahu, lepas minum jer Min Kaffe ni confirm cepat rasa nak toilet.
4. AROMA ISTIMEWA. Bancuh jer Min Kaffe terus naik bau kopi yang best. Memang membangkit dan menyegarkan mata.
5. KOPI KURUS. Secawan pagi mampu mengelakkan rasa lapar sehingga waktu makan tengahari. Sesuai untuk yang tengah berdiet dan nak kuruskan badan.


Harga MIN KAFFE
RM33 (Semenanjung)
RM35 (Sabah/Sarawak)

Dapatkan harga borong dengan belian 12 kotak dan keatas. Ada promosi khas untuk belin secara borong.

Untuk blog reader Liyana Tahar ada special price for you all ok.

ORDER MIN KAFFE
WASAP 0106272397



CARA PENYEDIAANNYA

Bancuh 1 paket Min Kaffe dengan 150ml air panas.

Boleh dihidangkan dengan AIS. Sedap tau Min Kaffe Ais. Yana dah cuba. Segar tekak.






BELI MIN KAFFE 12 KOTAK BOLEH DAPATKAN DENGAN HARGA BORONG. WASAP 0106273397 UNTUK SEBARANG PERTANYAAN.


SET KEMPIS PERUT

MIN KAFFE DAN GARLIC

Pernah dengar Set Perut Kempis? Yer, sebenarnya Min Kaffe + Garlic tablet ni memang dah famous dengan nama Set Kempis Perut. Kalau kat IG, boleh search hashtag #SetPerutKempis. Meriah u ols. Viral sangat.
So apa yang special sangat Set Perut Kempis Meletop ni? Kombinasi Kopi Tanpa Gula diperkaya dengan Garam Buluh Korea dengan Kebaikan Bawang Putih yang memang power buang angin dan lancarkan pengaliran darah. Ramai dah yang cuba amalkan dan dapat hasil yang terbaik!
Hasilnya… Dah macam-macam Testimoni keluar lepas customer guna Set Perut Kempis Min Kaffe dan Garlic ni. Nak cerita satu-satu panjang, jadi u ols baca jer lah printscreen kat bawah ni.










TESTIMONI MIN KAFFE
























BELI MIN KAFFE 12 KOTAK BOLEH DAPATKAN DENGAN HARGA BORONG. WASAP 0106273397 UNTUK SEBARANG PERTANYAAN.


31 May 2017

IKLAN RAYA PREMIUM BEAUTIFUL 2017

Salam Ramadhan ke 6 dah kita..

MasyaAllah sepanjang 5 hari berpuasa ni macam-macam dugaan berlakukan? Nafsu makan pun membuak-buak bila bulan ramadhan jadi bulan pesta makanan.
Dah tak lama dah nak raya ni you all. 

SELAMATTT HARI RAYA! Ehhhh tapinya baju raya..kuih raya.. kelengkapan raya semua dah ade ke belum?? Dah beli baju raya selamattt ke tak body raya you all?

Tak nak tau balik kampung tahun ni ade mata-mata or mulut-mulut yang mengata you all.
.
.
.
.
✔Pregnant ker?
✔Puasa makin kurus tapi kau makin kembang
✔Alamak jijah spare tyre kau!
✔Walawehhh baju cantik dah tapi accessories kau melampau betul (perut berlipat)
.
.
.
.
Yana taknak la you all beraya dalam sakit hati. Tak selamattt tau!

Hari ni yana nak share sikit iklan raya PB..daripada cetusan idea dan garapan director CDM Salha Zain untuk SHOM laburkan puluhan ribu ringgit demi kecantikan kita berhari raya. SELAMATTT!

DAH TENGOK IKLAN RAYA PREMIUM BEAUTIFUL ELEGANCE 2017? BELUM TENGOK?

Jom pakat tengok iklan ni dulu nanti boleh rujuk yana okay ^___^ by wasap 0106272397

KLIK LINK KAT BAWAH NI
.
.
.
.
.
.
TEKAN JER PLAY KAT VIDEO
.
.

.
.
.
Da tengok habis da? Boleh jadi iklan raya kelakar of the year? Boleh boleh?!

Fuhhh!! SELAMATTT.
Selamattt ada PB di hari raya.


Dah Selamattt takkan nak selamattt sorang-sorangkan? Tolonglah selamatttkan sedara mara, kezens-kezens, ipar duai sekali.


Woowww!! 
SELAMATTT HARI RAYA SEMUA
Terus anggun bergaya dengan baju raya masing-masing.


Senang je you all nak pakai PB tu boleh terus wasap yana 0106273397. Yana boleh pakaikan kat you all sebab PB Expert memang sentiasa ada stok in hand ^___^


Liyana Tahar
010-6273397
KUALA TERENGGANU
MARANG
DUNGUN
GONG BADAK/KUALA NERUS
CHENDERING/KUALA IBAI/BATU BURUK
BUKIT PAYONG/AJIL/KUALA BERANG







Boleh juga contact rakan kongsi yana di kawasan berdekatan dengan you all

Sharatul Tahar 
013-9264621
Kemaman/Kuantan

Fadilah Nour
019-9928902
Kuala Terengganu/Kepong/Chendering

Aishah Rawi
013-9923140
Durian Burung/Manir/Kuala Terengganu

NorMala
013-9245978
Gong Badak/Atas Tol/Kuala Terengganu

Tengku Aspaniza
019-9821995
Wakaf Tengah/Gong Badak/Bandar KT



Loves,
0106273397
Yana
PB Expert Terengganu

28 May 2017

Tempat makan ICT best di Terengganu

Salam semua..

Yana nak share tempat best dan makan ICT terbaik di Terengganu. Biasanya setiap kali search pasal ICT mesti keluar Warung Pok Nong tapi kali ni yana nak share Warung Cik Su. Kedainya atas sikit dari kedai Pok Nong.

Uniknya kedai Cik Su ni ade tempat riadah dan sesuai untuk orang yang giler swafoto. BUAI DAN JONGKANG JONGKET VIRAL ada betul-betul kat kedai Cik Su.
Meh yana share gambar yang yana sempat ambil.


Makan sampai habis tudung















26 May 2017

Seminar Magnet Rezeki TLC

Salam 1 Ramadahan 1438H semua. Hari ni baru berkesempatan nak share pasal seminar TLC aritu.

Banyak input dan ilmu yang yana dapat dari speaker CDM Al-Faath dari kesedaran menyucikan kolam jiwa sampai lah cara nak tarik rezeki dan waktu-waktu yang alpha untuk berdoa.

Yana share gambar-gambar sewaktu di seminar untuk tatapan blog readers yana. Banyak sesi air mata.. lontaran suara semangat..abaikan BIAWAK disekeliling dan yang membahayakan BIAWAK dalam diri.

Positifkan diri dalam apa jua tindakan dan pikiran serta percakapan sebab

APA YANG KITA KATA
APA YANG KITA RASA
APA YANG KITA PIKIR
APA YANG KITA BUAT
SEMUA ITU ADALAH DOA

Nak tune mindset bukan mudah tapi MINDSET BOLEH DIUBAH.


Kelas da habis. Time balik baru berpeluang bergambar dengan Cdm Salleha. CDM anak 3 tapi body macam anak dara. Tergugat weiii!


Kak Ain dengan Kak Sal. Berbangga sangat sebab sekarang yana ada rakan kongsi yang bersama-sama ke Seminar TLC atau ke kelaa bulanan.


Kak Nour dan Kak Sal. Kak Nour surirumah tapi semangat nak belajar perkara baru sangat yana terharu. Tak pernah cakap TAK selalu je bertanya untuk pape yang tak tahu. Bagus untuk seorang pelajar.


Hero yana dan Kak Sal. Mereka berdua ni tulang belakang kami. Kemana-mana jer yana pergi suami yana akan bawa dan tolong jagakan anak-anak. Next seminar Yana nak suami join sekali. Yana tau suami yana pun teringin nak dengar apa yang yana belajar selama ni.


Sebelum ke seminar..kami breakfast dulu.


Aktiviti dalam seminar. Menusuk kalbu.


Bayangkan halangan yang ada didepan kami berjaya kami harungi dan bayangan kejayaan dapat kami gapai.


Poster yang dihasilkan CDM Al-Faath memang tak pernah mengecewakan.


Salah satu sesi dalam seminar "20 perkara yang saya nak buat sebelum meninggalkan dunia ni". Nak tau rahsia yana? Kene tanya pada yang mendengar dan bertukar rahsia. Thank you kak Aniez.


Cantikkan warma tema kami. Merah cili + Putih suci.

Team mates yana dengan CDM Salleha Roslan dan BCDM Safriza Azwani


Get ready nak masuk kedudukan boria.. ehhh silap.. nak bergambar kumpulan la..hihihi


KAMI PASTI BOLEH!


Nampak yana tak? Time ni takde sebab bawak Auni pegi toilet. Hihihi...bersyukur anak-anak memahami kerja mama.


Semua peserta seminar yang bertuah.


KAMI TOP LEADERS CIRCLE!

Loves,
LiyanaTahar
PB Expert Malaysia

Entry Terbaru Yana

Kelebihan Premium Beautiful

Loves, Liyana Tahar 0106273397